Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cateva mii de "putini informati" erau in Piata Victoriei la ora 20. Am o captura de pe video si chiar o sa incerc sa ii numar.

    Am citit cate ceva din textul OUG 7/2019. Am ajuns la art 13 cel care modifica ceva la legile Justitiei. Pentru ca cele anterioare schimba organizarea unui concurs. Banuiesc ca nu este publicul interesat de concursurile de admitere in magistratura. Ce am vazut in art 13 nu este nimic de reprosat. Mai am art 14.

    Art 13. Modifica vechimea candidatilor din art 44 al legii 303/2004.
    De la 5, 6, 8 ani la 7, 10, 10 ani.
    Si alte conditii de organizare a concursului...

    Mai clarifica textul pentru a nu fi interpretat in mod abuziv. Avizul
    pentru procurorii sefi se da de catre plenul CSM, nu doar sectia de procurori.
    Asa era textul vechi, asa trebuie actionat. In textele noi, inca blocate, era doar sectia de procurori.

    Textul vechi si in vigoare art 54:
    "la propunerea ministrului justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani"
    Textul OUG 7:
    "la propunerea ministrului justiției, cu avizul Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii în funcție sau dintre judecătorii care au îndeplinit funcția de procuror"

    Aparent, noutatea este eliminarea criteriului de vechime. S-ar putea explica prin lipsa resurselor umane. Sau prin faptul ca la art 44 se spune ca un procuror in functie la parchete are nevoie de 10 ani experienta. Deci s-a eliminat o redundanta. Nimic relevant.

    Asta insa cred ca a isterizat securistii din procuratura.
    "(71) Procurorii nu pot fi delegați în funcțiile de conducere din cadrul parchetelor pentru care numirea se face de Președintele României."

    Aparent, sectia de procurori din CSM avea in intentie modificarea Regulamentului intern pentru a specula o ambiguitate legislativa pentru a prelungi delegarea lui Lazar, desi revocat. Iar Iohannis ar fi refuzat numirea altuia sau CSM nu organiza concurs ci continua sa il delege pe Lazar. Bravo Tudorel Toader.

    O alta modificare este cea a demiterii judecatorilor sau procurorilor. Se adauga criteriul "buna reputatie". In continuare, CSM este cel care propune iar Presedintele revoca/demite.
    Tudorel Toader are dreptate din nou. Ca sa intri in Magistratura ai nevoie de "buna reputatie" pentru a te inscrie la concurs. Este absolut normal ca daca pierzi buna reputatie, sa poti fi revocat din functie. Daca ai intrat "alb" in Justitie, trebuie sa ramai alb toata viata profesionala.

    Alta modificare este ca am marit varsta de pensionare. Acum este fixa, 60 de ani. Pe legea actuala, un magistrat putea iesi la pensie chiar de pe la 55 de ani. Treaba lor. Dar varsta de pensionare trebuia pusa in limitele decentei.


    Comment


    • Pana acum, am descoperit mai sus un aspect interesant. Care grup din CSM mai are "puterea". Sau mai au procurorii "puterea"?

      Sa vedem art 54 din legea 303/2004 in evolutia lui legislativa:
      Forma originala, pastrata din 2004 pana in 2018:
      Articolul 54
      (1) <procurorii sefi ... > și adjuncții acestora sunt numiți de Președintele României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.
      OUG 92/2018, hulita si reclamata prin Europa dadea mai multa putere sectiei de procurori.
      Articolul 54
      (1) <procurorii sefi si adjunctii ...> sunt numiți de Președintele României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 15 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.
      Acum s-a taiat. Si cerinta celor 15 ani dar si puterea data sectiei de procurori. Acum se revine la forma originala a legii. Lucru cu care toata lumea este de acord, cel putin declarativ. Forma noua:
      Articolul 54
      (1) <procurorii sefi si adjunctii ...> sunt numiți de Președintele României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii în funcție sau dintre judecătorii care au îndeplinit funcția de procuror, pentru un mandat de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

      Comment


      • Originally posted by Silviu View Post
        Fanez, mai bine tefeleu decat un ignorant credul.
        Ignorant credul este egal tefelist, tefeleu sau "hastagist rezistent". Desigur, unii sunt ignoranti platiti, altii doar ignoranti creduli spalati pe creierasul subdezvoltat. Numai la tefelisti am auzit "nu stiu ce spune legea aia dar nu e buna ca e data de psd". Ignoranta crasa.

        Comment


        • Tudorel Toader s-a intalnit cu reprezentantii unor asociatii ale magistratilor si va retrage punctul din OUG 7 care modifica art 54 de mai sus precum si cel care permitea judecatorilor sa candideze pentru un post de procuror sef (si invers). Pana la urma, acest punct va ramane ca in faimoasele legi ale justitiei din 2018. Judecatorii l-au considerat un bun castigat si nu au vrut sa renunte la el. Asa sa fie. Ce sa vezi, legile din 2018 chiar erau pretioase pentru judecatori.

          Comment


          • Asociatiile cu 1 membru, intr-adevar adevaratii reprezentanti ai magistratilor. Si presedinta CSM s-ar fi dus la consultari desi CSM a transmis clar o cerere de abrogare a OUG 7 dar dna presedinta probabil s-a dus acolo pe PF.

            In schimb, leul este tot in corzi, sub presiuni mari in piata. Dobanzile de imprumut intre banci pe termen scurt (1 zi) au depasit nivelul de imprumut la 3 sau 6 luni (3.7-3.8%), economia "duduie" (companiile incep sa inchida si sa plece) dar totul este "perfect", in bula socialista/PSDista.

            I have no special talent. I am only passionately curious.

            Comment


            • ZF titra azi "euro scade puternic". Vom mai vedea care este evolutia leului. Depinde doar de BNR pentru ca la noi nu este curs liber ci ceea ce se numeste "managed float" - adica BNR poate face ce curs vrea si cand vrea. Acum mai multi ani, BNR a trecut tot ca acum la un palier superior pentru a micsora costul pentru Romania a retragerii capitalului din cauza scaderii lichiditatilor mondiale. Adica, daca fondurile de investitii tot au nevoie de cash si lichideaza afaceri regionale/pozitii investitionale pentru a acoperi gauri in zonele lor de interes major, Isarescu a marit temporar (vreo 6 luni, un an) cursul pentru ca schimbul leu/euro sa se faca la un nivel avantajos pentru Romania.

              Companiile pleaca? Unde ai aflat asta? La Stirile Fake News PRO TV. Mda, asa post, asa public.
              Rieker, companie de facut pantofi,
              Hanes care facea chiloti,
              Nestle, firma care facea napolitane si ness.

              Realitatea pentru cei care pricep economie este diferita. Firmele de facut haine nu mai au viitor in UE, poate doar in R. Moldova. Nu vor putea concura cu Vietnam, China, etc, acolo unde muncesc copiii. Oricum, tot romanul isi ia chiloti din Asia.

              Firma care facea pantofi are alta poveste. Problema este faptul ca nu mai gasea muncitori in zona Lugoj, avea 40% angajati noi. Ba chiar ii aducea cu autobuzul de la 60 km. Atat de mult s-a chinuit firma sa gaseasca oameni dispusi sa munceasca pe salarii mici. Din nou, greu de concurat cu pantofii facuti in Asia.

              Sa ne uitam la Nestle. Cazul este mai interesant. Firma avea profit semnificativ.
              Sa facem un simplu calcul si sa presupunem ca angajatii cereau 300 euro in plus pe luna (cu tot cu taxe). x 12 x 800 angajati = 3 mil euro pe an.
              Sa ne uitam ca firma facea 19 milioane profit net in 2016 si 2017.


              Care este de fapt problema Nestle? Pai nu are legatura cu insinuarile lui Silviu. Are insa legatura cu strategia acestei multinationale. Nestle (firma elvetiana) este foarte, foarte orientata spre profit. Cine vrea sa ii fie actionar, are de ce sa fie fericit. Despre angajati, mai putin.
              https://markets.ft.com/data/equities...als?s=NESN:VTX
              return on assets 7.07%
              return on equity 17.13%
              return on investment 10.23%
              Bun, deci o firma foarte, foarte profitabila (mai bine decat bancile) si care pleaca din Romania. De ce?
              https://www.romania-insider.com/nest...kes-in-romania
              Pur si simplu, majoritatea produselor erau oricum vandute in afara, in Ungaria de exemplu, unde mai avea inca o fabrica.
              Romanii nu mai mananca napolitane. In fapt, Nestle vindea local doar 18% nescafe, aditivi pentru mancare 17%, napolitane 10%.
              Nestle, which currently runs 468 factories worldwide, and employs 300,000 people, entered the Romanian market in 1995. Six years later, it bought the Joe wafers factory in Timisoara from local businessman Florentin Banu.
              Five more years down the road, Nestle bought Delta Ice Cream’s factory near Bucharest, only to move production to Bulgaria two years later.
              Din actiunile de mai sus rezulta ca Nestle cauta profitul la cote foarte generoase si va consolida fabricile pentru a rezulta profitul maxim. Asta s-a intamplat si aici. Fabrica de la Timisoara nu avea o scara suficient de mare si napolitanele nu se mai vand (eu nu prea am cumparat in ultimii 10 ani asa ceva). Nu salariile angajatilor conteaza pentru ca Nestle are cea mai mare fabrica de Nutella in Franta, acolo unde sunt salariile muuult mai mare ca la Timisoara.

              Insa, ce sa vezi, vine Ericsson in Timisoara la niste fabrici unde va face antene si chestii. Probabil au auzit ei ca este USR la guvernare.
              Last edited by gecmc94; 28 February 2019, 00:55.

              Comment


              • Ca de obicei mult bloatware. De exemplu, BNR face ce curs vrea si cum vrea ...

                Vine Ericsson dar alte doua fabrici de antene stau sa se inchida. Si mai e una mare, tot din Vest, ce ia in calcul relocarea acrivitatii. Stay tuned.

                Euro a scazut azi fix dupa ce Teodorovici a anuntat modificari la faimoasa OUG ... E doar o tresarire, normala, pe.fondul unor declaratii.
                I have no special talent. I am only passionately curious.

                Comment


                • Ma bag si eu in discutia despre Ericsson, pt "ca cam" stiu cum a fost treaba, am lucrat aprox 3 ani la firma cumparata. Nu se deschide o fabrica noua, au cumparat doar o divizie de comunicatii mobile a firmei Kathrein. Katrnein ramane cu comunicatiile satelit, consumer si broadcast. Mobile a fost vanduta la Ericsson, Automotive catre Continental. Nu vine nimeni sa deschida nimic, ba e chiar de astepta ca se vor face restructurari in divizia proaspat achizitionata, in special datorita faptului ca s-a schimbat conceptul de antene in ultimii 2-3 ani, iar actualele modele nu mai au compelxitatea celor vechi (ma refer ca necesar de asamblare, functional sunt mai compelxe), s-a renuntat la o parte din subansamble si nu mai sunt encesare o parte buna din statiile de lucru si angajatii aferenti. Toate astea vin suprapuse pe o scadere a cererii de antene 4G, 4.5G, toata lumea face teste si asteapta startul 5G. N-are absolut nici o treaba cu politica. Ce e sigur e ca se vor mai da oameni afara, nu se vor angaja.
                  Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                  Comment


                  • Mutatul contributiilor de la angajator la angajat, pentru cei ce erau scutiti de impozit, a trebuit sa completeze angajatorul cu vreo 6%. Apoi legea prin care s-a marit minimul pe economie, a obligat corporatia sa mareasca minimul pentru angajatii cu studii superioare la 2x minimul pe economie. Usor, usor se ajunge cu salarii la nivel de onshore... deci cand nu mai esti competitiv, se trage cortina si se pleaca in alta tara.
                    Sunt angajatori care inca dau diferenta de contributii ca si prima/bonus si nu in brut deci, daca vor sa scape de tine, e destul sa nu iti mai dea compensarea respectiva, ca pleci singur, sau daca nu ai unde... inghiti si taci si iei mai putin cu 20%. Toate astea din cauza instabilitatii produse.
                    Last edited by Cristi_Xp; 28 February 2019, 16:17.
                    Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

                    Comment


                    • Originally posted by Silviu View Post
                      Ca de obicei mult bloatware. De exemplu, BNR face ce curs vrea si cum vrea ...
                      Nu trebuie sa trunchiezi ci sa preiei intregul fragment pe care l-am scris, nefiind denaturat asa cum faci tu.
                      "managed float" - adica BNR poate face ce curs vrea si cand vrea. Acum mai multi ani, BNR a trecut tot ca acum la un palier superior pentru a micsora costul pentru Romania a retragerii capitalului din cauza scaderii lichiditatilor mondiale.
                      BNR insasi spune acest lucru.
                      BNR: The exchange rate regime of the leu currently in place is that of a managed float, in line with using inflation targets as a nominal anchor for monetary policy and allowing for a flexible policy response to unpredicted shocks likely to affect the economy.


                      FMI-ul listeaza Romania ca fiind una dintre cele cateva zeci de tari cu astfel de regim al cursului valutar.


                      Adevarurile fiind demonstrate despre BNR ci regimul cursului, poate iei o carte de finante si explici termenul intr-un fel care ma contrazice.

                      Comment


                      • Despre plecarea unor firme mai low-tech din zona Aradului scrie si gandul.
                        Ştiri de ultimă oră, disponibile online. Gândul iti ofera ştiri externe si interne în timp real, ştiri politice, ştiri economice, mondene, sociale si din sport.


                        Cauzele care duc la închiderea fabricilor din zonele industriale sunt:

                        - lipsa forţei de muncă;

                        - costurile tot mai mari de producţie (inclusiv cele salariale, care s-au majorat cu 50% în ultimii doi ani, la care se adaugă preţul energiei, majorat cu 40% în ultimii doi ani);

                        - infrastructura de transport deficitară (costuri enorme pentru firme să aducă angajaţi de la zeci de kilometri, pe drumuri proaste ori foarte proaste);

                        - lipsa de sprijin din partea autorităţilor (se cunoaşte problema legată de transportul cu autobuzele în Zona Industrială Vest, unde firmele au ajuns să se înţeleagă între ele asupra orelor la care îşi duc angajaţii la lucru);

                        - chiriile mari sau lipsa altor elemente de infrastructură decente (canalizarea, de exemplu) sau desele întreruperi ale furnizării energieie electrice.
                        #1 Corect. Exista o lipsa a fortei de munca in zona de Vest.

                        #2 Costuri tot mai mari. Corect despre salarii. Si? Te muti in Ungaria? Pretul curentului este mai mare acolo. O spune Eurostat.

                        #3 Infrastructura de transport. Daca citim articolul despre Reiker, firma de pantofi, acestia transportau muncitorii de prin satele/comunele din apropiere. Uneori chiar de la 40-60 km distanta. Aceste drumuri sunt, in mod evident, chiar drumuri judetene. Pai ne aflam in regiunea baronului PNL numit Falca. Aceste drumuri sunt la el in curte. El poarta raspunderea pentru infrastructura zonala in stare penibila de pleaca firmele din zona. La alegerile din 2016, PSD care nu are forta in zona a sustinut candidatul societatii civile, pe Bulumac. Aradenii, de dreapta, au votat pe Falca. Sa le fie de bine si sa doarma asa cum si-au astenut. Falca, iesi la raport.

                        #4 Lipsa de sprijin a autoritatilor pentru autobuzele locale. FALCA, FALCA, PNL, PNL. Ce altceva ar mai fi de spus?


                        Electricity_prices_for_non-household_consumers,_first_half_2018_(EUR_per_kWh).png


                        Comment


                        • Vezi ce spui Cristi că te baneaza ăștia de la PSD
                          totul e frumos, guvernarea e ok. Te rog nu-i supara pe colegi.

                          „Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii.”

                          Comment


                          • E prea rosu ca sa poata fi banat :-)))))
                            I have no special talent. I am only passionately curious.

                            Comment


                            • rieker e la lugoj, unde primar e un psd-ist, francisc boldea. saht-mat! lasati-o mai moale cu psd-isti curati, capabili si cinstiti, i-am vazut ce pot si ce fac, actiunile vorbesc, nu apararea lor pana in ridicol, sau atacarea lor, tot pana la ridicol va aduce ceva bun. eu unul is satul si de psd si de pnl si de pdl. daca psd erau corecti si constiti, faceau dracu ceva treaba, pana acum in afara de gargara, pomeni si hotie, nu au dovedit ca se pricep la ceva. la fel ca aia de dinainte...o adunatura de infractori incapabili, nimic altceva, oricat s-ar imbata unii-altii ca psd is mai buni, ba pnl is mai buni, ba mos craciun e mai bun. pana si dracu pare uneori o alternativa mai buna decat multi dintre politicienii din ultimii 10 ani.
                              Last edited by Seba; 1 March 2019, 17:20.
                              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                              Comment


                              • Se pricep totusi la ceva si PSDistii: sa retrogradeze economia la nivel de rating negativ :-))
                                I have no special talent. I am only passionately curious.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google