Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • lasa, ca nu-i stress. si la referendum, pe care-l vad prea tarziu facut si pra incalcite intrebarile, o sa ne dam cu mucii-n fasole. o sa iasa ca nu vrem sa dispara coruptia, ca vrem ca guvernul sa incalce in continuare constitutia si sa dea ordonante pe codul penal. dar facem gargara despre justitie, daca suntem psd-isti adevarati, ca aialalti vor raul tarii. nu s-a dat o lege sau vreun proiect de lege in care sa fie vizata victima, chiar si-n infractiunile cu viloenta, doar drepturile infractorului conteaza. dar asa ne trebuie, ca ne-am vandut copii si nepotii pt 30 de lei la pensie si o marire de salariu pe care poti sa faci pipi dupa cursul euro si modificarea contributiilor sociale. toti snt prosti, numai daddy are dreptate si face bine.
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

    Comment


    • Cu rederendumul Iohannis a dormit in bocanci si s-a trezit acum. Daca il facea acum aproape un an poate era altceva. Acum este tarziu (multi s-au impacat cu dezamagirea) si oricum este consultativ. Iar intrebarile a trebuit sa le citesc de vreo 2-3 ori. Tot varza pe bat.
      Intre timp Draknea a facut tot ce au vrut muschii lui. Apropo, se pare ca telenovela procesului preacuratului va tine pana dupa prezidentiale. Amanare dupa amanare.

      Comment


      • Ca sa fie clar, si productia industriala a crescut cu 1.2%. Ca cineva din presa propagandistica incearca sa intoarca niste cifre care toate arata progres, in "ponderea productiei industriale in PIB" care ar fi scazut (nu stiu, nici nu este atat de relevant), asta este propaganda de cea mai joasa speta. Penibila. Mi-ar fi rusine sa mai citesc fituita aia.

        În perioada 1.I – 31.III.2019, comparativ cu perioada 1.I – 31.III.2018, producţia industrială a fost mai mare cu 0,6% ca serie brută, respectiv cu 1,2%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.
        Intrebi cine simte cresterea economica. Iata cine, cateva exemple:
        Încasările impozitului pe profit au crescut cu 20% în martie, ceea ce arată că profitul brut al companiilor în 2018 a atins un nivel istoric de 25 mld. euro
        Încasările din impozitul pe profit au crescut în martie 2019 cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 3,1 miliarde de lei la 3,7 miliarde de lei, aceasta fiind cea mai bună evoluţie din ultimii ani, arată datele privind execuţia bugetară.


        Sa retinem formularea: NIVEL ISTORIC. Iar ZF este un critic frecvent al unor actiuni ale guvernantilor. Dar nu poate minti in halul in care o fac Iohannis si Orban sau Citu.
        Încasările din impozitul pe profit au crescut în martie 2019 cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 3,1 miliarde de lei la 3,7 miliarde de lei, aceasta fiind cea mai bună evoluţie din ultimii ani, arată datele privind execuţia bugetară.
        Enorm. Vesti incredibil de bune.

        Iata cine mai simte cresterea economica. Cei nefericiti.
        Bancherii răsuflă uşuraţi pentru moment: Numărul restanţierilor la bănci a scăzut cu peste 20% în martie 2019, până la 535.432 de persoane, minimul ultimului an


        Si piata auto interna resimte cresterea economica.
        Ca urmare, în primele patru luni ale anului 2019 au fost vândute cu 10,9% mai multe autovehicule, pe un volum total de 57.483 unităţi, din care 48.464 autoturisme (în creştere cu 12,4%) şi 9.019 vehicule comerciale (în creştere cu 3,4%).
        Uite cine mai resimte cresterea economica a cetatenilor.
        Afacerile Altex au sărit de 3,5 miliarde lei în 2018 după o creştere de 8%. Profitul, 63 milioane lei, plus 30%. Businessul retailerului electro-IT a crescut de aproape cinci ori în perioada 2009-2018
        Nu stiu la ce te referi cu imprumuturile statului. Tot ceea ce conteaza este deficit bugetar sub 3%. Restul este can-can, propaganda ieftina atunci cand pun unii urechea la "cele mai mari imprumuturi".... normal, nu-i asa, avand cel mai mare PIB din istoria Romaniei si avand voie sa te imprumuti pana la 3% din PIB, asa cum fac toate statele.

        Comment


        • Eh, da. Iohannis a descalificat si acest referendum politizandu-l.
          Dacă românul merge la referendum şi ştampilează «Da», înseamnă «Da, PSD acasă»”, a afirmat Klaus Iohannis.
          Sursa: Romania Libera. Foarte bine.

          Revenind la alegeri, cei de la Romania Curata au verificat pe toti candidatii dupa o serie de criterii complexe. Nu prostia idiotilor din piete cum ca Dragnea este "penal" iar Orban este onorabil si un domn (Orban este un corupt, prins si denuntat pentru finantare ilegala a campaniei si care acum este platit lunar de o firma apropiata liberalilor fara sa faca nimic, absolut nimic). Macar Eba ducea tichetele de masa angajatilor la Luxten pentru vreo 2000 euro pe luna.

          PSD – Minim 6 candidați din primii 11 au probleme de integritate
          PNL – Minim 9 candidați din primii 11 au probleme de integritate.
          ALDE – Minim 6 candidați din primii 11 au probleme de integritate
          Alianța 2020 USR-PLUS – Minim 6 candidați din primii 11 au probleme de integritate
          PMP – 6 din 11 candidați au probleme de integritate.
          Acestia sunt candidatii tuturor. Foarte multi cu probleme de integritate. Acestea au fost vestile rele.


          Sa dam si vesti bune. Dar intai sa nu uitam. Ciolos, 29 aug 2016.
          Ministerul Finanţelor a publicat, luni, lista ajutoarelor de stat pentru firmele care investesc minimum 10 milioane de euro, la care au acces în general marile corporaţii, care include şase firme, între care Pirelli, Arctic şi Bosch. Cerea de subvenţii a fost de trei ori mai mare decât oferta statului, în condiţiile în care Guvernul a crescut cu 50%, până la 145 milioane euro, bugetul alocat schemei de ajutor pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

          Ministerul Finanţelor a publicat, luni, lista ajutoarelor de stat pentru firmele care investesc minimum 10 milioane de euro, la care au acces în general marile corporaţii, care include şase firme, între care Pirelli, Arctic şi Bosch.
          "Din 36 de proiecte de investiţii au fost selectate şase în valoare totală de 2,28 de miliarde de lei. Ajutorul de stat solicitat se ridică la 621,4 milioane de lei. Urmează ca, în maximum 45 de zile lucrătoare de la publicarea listei, să fie analizate cele şase cereri de acord pentru finanţare şi anunţate rezultatele finale", a precizat ministerul.

          Pe lista publicată de minister se află, în ordinea punctajului obţinut, companiile: Pirelli Tyres România SRL, care solicitat 128,9 milioane lei de la stat, Arctic SA (163,2 milioane lei), Clariant Products Ro SRL (68,7 milioane lei), Robert Bosch SRL (97 milioane lei), Safe Med International SRL (72,85 milioane lei) şi Alu Menziken SRL (90,9 milioane lei).

          Însă mulţi oameni de afaceri şi economişti susţin câ astfel de ajutoare de stat acordate doar pentru marii investitori distorsionează concurenţa, defavorizând companiile mici şi mijlocii.

          La finalul lunii iulie, Asoaciaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), care reprezintă interesele unor patroni români din economie, a solicitat Guvernului să transfere cel puţin 48 de milioane de euro de la subvenţiile către marile corporaţii din economia româneasc pentru a finanţa programe destinate întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) la recitificarea bugetară din luna august.

          Asociaţia oamenilor de afaceri susţine că subvenţile acordate marilor corporaţii au un efect mult mai mic în economie decât sumele alocate firmelor mici, create de mici antreprenori români care vor să se lanseze în afaceri.
          Atat a vrut, oare atat a putut? Oricum, faptele vorbesc singure.

          Ce face PSD?
          Ministerul Finanţelor a aprobat în perioada septembrie 2018-aprilie 2019 acorduri de finanţare pentru 28 proiecte de investiţii prin schema ajutorului de stat, în valoare totală de 1,1 miliarde lei, care vor genera 4.455 noi locuri de muncă.

          Ministerul Finanţelor a aprobat în perioada septembrie 2018-aprilie 2019 acorduri de finanţare pentru 28 proiecte de investiţii prin schema ajutorului de stat, în valoare totală de 1,1 miliarde lei, care vor genera 4.455 noi locuri de muncă. Din totalul proiectelor, 12 vor fi implementate de către societăţi cu capital românesc.

          Comment


          • Azi am folosit stampila mai ales pentru a ii trage de urechi pe talharii democratiei. Stiu ca votul meu nu va avea o finaliate. Dracusorul ala are destule parghii si incearca sa acapareze restul. E clar ca totul se va opri la CCR unde ticalosul are destui lingai. Cleptomanul a facut tot posibilul sa ii umileasca iar pe romanii nostrii care nu sunt in tara. Cozi interminabile, oameni ce asteapta ore intregi sa intre in sectia de votare unde este doar o urna si 2-3 stampile. Daca ar fi dupa talharul asta i-ar ordona lui Melescanu sa faca doar o sectie de votare si aceea la Moscova. Mai inainte catelusul asta spunea ca cei care stau la coada sunt de vina si canta dupa aceeasi placa crepto-comunista.
            Referendumul pentru familie s-a intins pe doua zile, acum Preacuratul sef ar inchide sectile mai devreme. Dar mascariciul a pus pe butuci si masinaria de vot rosie. Cat s-ar chinui el sa manipuleze, sa fure sau sa falsifice, la o prezenta mare la vot tot pe locul doi va cadea. Mama lui Fagadau (fruntasul Constantei) baga in urna cate buletine de vot putea. Prin satele din Teleorman se dadea doar buletinul pentru PE ca nu cumva prostanacii adusi cu arcanul la vot sa puna cumva stampila gresit pe celelalte doua.
            Maine hamsterul va inregistra o nou amanare si victorie in procesul sau. Prostovanul nu doreste sa plece ca un prost din viata si functie. Asa ca se viseaza sa ajunga si presedintele tarii. Si va face tot ce poate pentru asta. Inca un motiv ca referendumul asta nu poate sa aibe finaliate. Tantalaul nu va tine cont de nimic. Dar in nemernicia lui nu realizeaza ca pana la urma va pierde in lupta lui cu o tara intreaga. Si tot prost va pleca pe usa din dos a istoriei.
            Despre europarlamentare nu discut pentru ca oricum ne indepartam pe zi ce trece de Europa.

            Comment


            • Postaceala de mai sus pare a fi un delir. Daca ai baut, atunci esti scuzat. Lidl nu vindea azi bauturi alcoolice. Dar poate ai fost prevazator si ai facut provizii.

              Dintre talharii care conduc tara, iata unul dovedit prin decizii definitive ale instantei.
              Cercetați penal la mijlocul anilor 2000, în dosarul deschis în urma acestei fraude, soții Iohannis nu au fost niciodată trimiși în judecată.
              Unul dintre bunurile obținute prin această acțiune de retrocedare, aflat astăzi în coproprietatea soților Iohannis, este un spațiu comercial situat în zona ultracentrală a Sibiului.
              În ultimii 14 ani, soții Iohannis au câștigat 320.000 de euro din închirierea acestui spațiu comercial, potrivit contractelor de chirie obținute de RISE Project de la Registrul Comerțului. Acești bani au reprezentat principala sursă de venit a celor doi.
              Trei din cele șase „case”, câte sunt consemnate, în total, în declarația de avere a lui Klaus Iohannis, au fost cumpărate cu banii proveniți din închirierea acestui spațiu comercial.
              Asta înseamnă că patru din cele șase „case” ale președintelui României – cele trei menționate mai sus și spațiul comercial de sine stătător – au o origine juridică considerată de instanțe ilegală.
              Sursa: Rise Project

              Sotii Iohannis au sterpelit niste case care apartineau familiei extinse (rudelor indepartate) dar asupra carora nu aveau niciun drept pe linie de succesiune. Intr-un stat de drept, linia de succesiune este tot ce conteaza. Dar talharul de Iohannis a luat casa de la stat printr-un fals in acte publice si a incasat singur chiria. Asta da talhar.

              Ce prejudiciu este dovedit de instante in cazul "talharului" Dragnea? Ca sa putem sa comparam.

              Comment


              • Trec peste mica rautate.
                Hotul striga hotii! Iar Liderul Suprem spunea putin mai inainte ca Iohannis si Ciolos sunt de vina pentru proasta organizare a alegerilor in Diaspoara. Ei sunt sabotorii. Oricum Invincibilul a avut un discurs de om infrant. A spus ca isi asuma esecul, ca nu va candida la prezidentiale (desi la Vaslui si Targoviste a spus cu totul altceva) si a indemnat-o pe Veorica sa nu plece. De fapt acum asta e temerea lui cea mare: ca sobolanii vor parasi vaporul care se scufunda. Si nu va realiza niciodata ca toata "constructia" lui se bazeaza doar pe niste profitori ce saruta partea dorsala.
                Si a mai spus si de cresterea economica, infrastructura, investitii si alte bla-bla-bla propagandistice. Sa mai dreaga busuiocul.

                Comment


                • Da, asa am citit si eu discursul lui Dragnea. Vorbea cumva detasat, de genul "voi, PSD, sa rezistati".
                  Sa ascult discursul lui Bogdan era prea injositor, cel dovedit ca a luat 1.5 milioane de euro din bani publici pentru contracte de "imagine" de la aproape toate institutiile publice din zona Clujului (inclusiv patru universitati), normal, asociate PDL-ului de acum cativa ani.

                  Iata, alt talhar de la PDL, prejudiciu (multe contracte sunt fara licitatie) de 1.5 milioane euro.

                  Deznodamantul trebuie sa fie cel firesc. PSD trebuie sa se retraga de la guvernare si un guvern de tehnocrati sa administreze tara pana la alegerile urmatoare, 1.5 ani.
                  Dar, nu doar atat. Toata lozinca si propaganda pentru prosti a liberalilor, a lui Iohannis, a USR a fost in primul rand de nesustenabilitatea reformelor economice, despre topaiala fiscala, etc. Poporul a vorbit. Iar rezultatele trebuie sa apara. Trebuie sa se reduca salariul minim cu cel putin 15% asta doar in primul an. Punctul de pensie nu trebuie sa se mai mareasca din septembrie. Ba chiar sa scada sau sa apara impozitarile.
                  Firesc, pensiile speciale sa dispara, sa fie plafonate. Ajutoarele sociale sa fie taiate si sa fie mentinute doar pentru cei cu invaliditate. Iar cele doua milioane de pakistanezi (si din zona) trebuie sa fie aduse in Romania ca sa concureze pe romanii lenesi, scumpi si nesimtiti cu cazane nemtesti care se plimba pe strazile patriei cu prea multi bani in buzunar.

                  Basta. Felicitari francezilor, oameni cu caracter. I-au dat cu tifla Iohannisului lor, Macronul tampit.

                  Comment


                  • La naiba... am uitat... CONCEDIERILE.aceluia care le va face. Si totusi, nu este posibil ca Augustin Lazar, procuror complice al tortionarilor securisti la Aiud sa aiba pensie de 27 000 lei pe luna data de PSD. Poporul cere taierea. Tactica PSD de a indulci statul paralel prin beneficii imorale trebuie taiata de la radacina. Securistii la puscarie.
                    Last edited by gecmc94; 26 May 2019, 22:51.

                    Comment


                    • Mda, pe asta s-a bazat propaganda pesedeilor: noi am marit pensiile si salariile, daca vin ceilalti va belesc. Pacaleala celor saraci cu duhul a continuat cu cresterea economica, investitii si locuri de munca. Am mai discutat despre minciunile astea.
                      Cu "Securistii la puscarie" sunt de acord. Marele partid a fost creat de nomenclaturistii si securistii care apoi au devenit baroni si oligarhi. De fapt indignarea mea tot de la un securist cu acte in regula si state de plata a pornit: Melescanu. Scursura asta a serviciilor a facut tot ce a putut sa ii impiedice pe cei contra Barosanului sa voteze. Atat in 2014 cat si in 2016 si in 2018. Aceeasi minciuna securista: am "ievaluat" si nu ne-am asteptat la participarea asta. Am vazut aceleasi cozi si aceeasi umilinta.M-a impresionat lacrimile unei femei din Munchen care a stat 6 ore la coada si nu a resusit sa isi exercite dreptul constitutional. O constitutie cu care Draknea a crezut ca poate sa se stearga la fund. Mascariciul (nota bene: toate adjectivele folosite se afla in DEX) a uitat ce a patit Mickey Mouse in 2014. El se credea mult mai tare.
                      De fapt acum a venit factura la gaze din 10 august. Atunci cleptomanul ranjea satisfacut de jidarii sai. Maimutoiul nu pricepea insa ca nu poate ingenunchea un popor intreg. Acum zambetul sau a fost amar. Daca apucau sa voteze toti, umilinta sa era mai mare. Si ca sa duca ridicolul mai departe i-a propus la prezidentiale pe motociclist (marele partid cedeaza locul unuia al carui partidulet nu a trecut pragul) si pe tanti Stirea cu care a maturat pe jos (dar se pare ca si ea s-a saturat de asta).
                      Si Motocicleanu si Dracusorul au incercat aseara sa le ridice moralul lingailor din jurul lor. Lasa mai ca la prezidentiale ne organizam mai bine. Se va putea vota doar la Moscova. De fapt pe asta si-au bazat samavolniciile: poporul ne-a votat. Tovarasii astia au uitat insa ca din cei 35% doar 45% i-au votat (procentul incluzand si magariile pe care le-au facut).
                      Iar Draknea nu poate intelege un lucru elementar: a reusit sa distruga pesedeul prin indepartarea tuturor posibililor contra candidati (linia a doua). Daca el intra la mititica, practic partiduletul nu mai are pe cine sa propuna la prezidentiale. Veorica, Codrin Stefanescu, Ciordache, Nicolicea,... sunt doar niste mascote ale sefuletului. Poate baronul Oprisan?

                      Cam trista situatia pentru propagandistii partidului rosu doar cu numele.

                      Comment


                      • Ce bataie sora cu moartea si-a incasat FSN. E deruta printre membrii si electoratul bolsevic. Habar n-au ce i-a lovit. Ahahahahahaha!
                        Keep walking...

                        Comment


                        • Ieri, prin votul lor, romanii l-au trimis pe Dragnea la puscarie.
                          Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                          Comment


                          • S-a întâmplat ceea ce ar fi trebuit demult sa se întâmple. Dacă ar fi câștigat alegerile, probabil se amâna decizia și s-ar fi reluat procesul, restul nu mai contează, după faptă și răsplată.

                            Comment


                            • Originally posted by Gil26 View Post
                              Mda, pe asta s-a bazat propaganda pesedeilor: noi am marit pensiile si salariile, daca vin ceilalti va belesc. Pacaleala celor saraci cu duhul a continuat cu cresterea economica, investitii si locuri de munca. Am mai discutat despre minciunile astea.
                              Gil, cateodata, comentariile tale din aceasta categorie au maturitatea unuia care a terminat cu greu 12 clase sau a facut liceul la seral ceea ce nu este un lucru rau in sine. Dar eu contest faptul ca unul de acest nivel poate intelege ce inseamna cresterea economica sau PIB-ul. Cresterea economica nu este minciuna. Te rog sa nu mai continui cu ridicolul de a spune ca iarba este alba. Stii doar, 5% in primul trimestru.

                              Poate numesti minciuna nu cresterea economica ci faptul ca "vin ceilalti va belesc". Foarte bine. Asta poate fi o lipsa de atentie din partea ta. Pentru ca daca ai 15 minute zilnic de urmarit politica si tot atunci pregatesti salata si asculti in fundal Realitatea TV, atunci da, poti fi confuz.

                              Sa luam afirmatia lui Iohannis din mai 2019.
                              România merge într-o direcţie greşită, din punct de vedere economic, iar politicile actuale se regăsesc pe contrasensul responsabilităţii economice, arată un mesaj transmis miercuri de preşedintele Klaus Iohannis, la Forumul Pieţei Financiare, prin i...

                              În prezent, din punct de vedere economic, România merge într-o direcţie greşită. Politicile actuale se găsesc pe contrasensul responsabilităţii economice. De aceea, este deosebit de important ca sectorul financiar să facă el însuşi dovada preocupării pentru sustenabilitate.
                              Directie gresita inseamna, Gil, ca ea trebuie corectata. Nu mai poate fi continuata. Ci intoarsa. Hai, spune ce intelegi tu din aceste spuse.
                              Acestea sunt doar câteva dintre manifestările modelului economic volatil, bazat aproape exclusiv pe expansiunea consumului, care însă neglijează tocmai principalul motor de dezvoltare – investiţiile. Trebuie să înceteze acest mod de guvernare, care nu face decât să transfere nota de plată în anii următori. În condiţii de normalitate, am fi aşteptat de la Guvern garanţii de sustenabilitate pentru viitor. Finanţele publice ale României nu se pot baza, la nesfârşit, pe cosmetizarea situaţiei bugetare.
                              Ce ne spune Iohannis? Ca se dau prea multi bani catre salarii/pensii si prea putini la investitii. Ce ne mai spune, Gil? Trebuie sa inceteze. Cine? Acest mod de guvernare. Cum poate inceta, Gil? Ia spune-ne? Ca orice om care a terminat macar gimnaziul intelege din "a inceta" ca trebuie inversata situatia si investitiile trebuie crescute. Cum, Gil, daca bugetul este acelasi? Pai prin scaderea banilor de la salarii si pensii. Este limpede, Gil? Trebuie sa mai repetam? Cum se poate scadea bugetul de salarii si pensii? Fie prin scaderea tuturor, fie prin reducerea numarului. Iar la pensionari nu poti sa reduci numarul decat omorandu-i.

                              Comment


                              • Primele semne:
                                Bursa de la Bucureşti a închis în creştere şedinţa de luni, iar valoarea totală a tranzacţiilor a ajuns la 56,181 milioane de lei (11,8 milioane de euro), în creştere cu 33% faţă de şedinţa...


                                gecmc94 sau prin neplata unor datorii, imprumutir, inflatie masiva etc. Eh...economie PCR-ista in toata regula...
                                Dar cine stie, paote dupa 70 ani de comunism...insfarsit scapam de ei

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google