Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Hopaaa.... ceva este putred in Danemarca, adica in dosarul 10 aug.
    Procurorii Secției parchetelor militare au declinat dosarul privind violențele jandarmilor la protestul din 10 august 2018 către DIICOT, precizând că în cauză sunt dispoziții care incriminează tentativa la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale, anunță oficial Parchetul General.


    Iata detaliile tari:
    Săptămâna trecută, procurorul-șef al DIICOT, Felix Bănilă, a confirmat, pentru Mediafax, că procurorul de caz a cerut de la secția parchetelor militare a Parchetului General dosarul privind violențele din 10 august 2018.
    Dosarul a fost cerut pentru o scurtă perioadă de timp, pentru a se analiza dacă există posibilitatea ca această cauză să fie reunită cu dosarul de la DIICOT ce vizează cercetări privind o presupusă lovitură de stat.
    Ulterior, Parchetul militar a declinat întreg dosarul privind violențele de la mitingul din 10 august din Piața Victoriei, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.
    Procurorii Secției parchetelor militare au declinat dosarul privind violențele jandarmilor la protestul din 10 august 2018 către DIICOT, precizând că în cauză sunt dispoziții care incriminează tentativa la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale, anunță oficial Parchetul General.
    Competența D.I.I.C.O.T. este atrasă de dispozițiile art. 412 din Codul penal cu referire la art 397 alin 2 din Codul penal, dispoziții care incriminează tentativa la infracțiunea de acțiuni împotriva ordinii constituționale, precizează Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție.
    Declinarea vine la 11 luni de la violențele jandarmilor din Piața Victoriei.
    Ce este tare? Pai Parchetul militar a DECLINAT dosarul dupa ce au lucrat la el 11 luni. L-au trimis la DIICOT. Asta ar putea insemna ca au separat din dosarul mare cele cateva zeci de situatii punctuale in care jandarmii au abuzat (lucru confirmat deja de multe luni de Carmen Dan care spunea ca s-au luat masuri contra acelor jandarmi). Si ca in restul dosarului au ramas posibil urme solide de conspiratie pentru a rasturna Guvernul. Probabil ca de aceea au declinat dosarul si l-au trimis cu totul la DIICOT.

    Acţiunile împotriva ordinii constituţionale sunt cuprinse în articolul 397 din Codul Penal, mai exact: „(1) Acţiunea armată întreprinsă în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat se pedepseşte cu închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. (2) Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

    Comment


    • Si cum spunea Plesoianu, in PSD s-a asternut tacerea in legatura cu statul paralel si cu serviciile. O tacere asurzitoare si stupefianta. Pe langa obisnuitii Alina Mungiu Pippidi, Cornel Nistorescu, Dan Andronic sau Ion Cristoiu care mai scriu despre acest subiect, am avut un soc puternic azi cand am citit un articol. Nu ma asteptam sa scrie asa ceva. Prin noutatea mesajului provenit de la acest personaj, tocmai de aceea trebuie sa il cititi si voi. Va puteti interesa cine este Catalin Avramescu (trei ani sef al Cancelariei Presedintelui si 5 ani ambasador) dar iata ce a scris azi 2 iul 2019.

      Ţara lui "Cine Trebuie"

      Au ţipat împotriva lui Mugur Isărescu. Pentru ca, în final, socialiştii să îl susţină pentru un nou mandat ca şef al Băncii Naţionale. Din 1990 încoace, Mugur Isărescu, despre care presa a scris că a fost informator al Securităţii sub numele de cod "Manole", este omul indispensabil tuturor regimurilor.

      Ceea ce mă face să îmi pun întrebări. Fiecare instituţie are oamenii săi indispensabili. În ministere de regulă sunt doi. Primul este Secretarul General, un fel de factotum. Ştie tot ce mişcă. Plimbă sau blochează orice hârtie. Contrasemnează toate deciziile importante, care de regulă se iau la el în birou şi pe care le anunţă subordonaţilor, la telefon. Al doilea este şeful de la Cadre. Mai nou, directorul direcţiei "Personal" sau "Resurse umane". Pe aceştia doi nimeni nu îi clinteşte.

      Cetăţenii votează. Se schimbă guverne. Însă "oamenii de bază" rămân. Ei păpuşează România.

      Să nu se creadă măcar o clipă că partidele nu au nici o vină. Ele sunt curele de transmisie. Conduse de oameni slabi, lacomi, incompetenţi şi şantajabili, ele funcţionează precum pistele acelea de aterizare tăiate în junglă pentru avioanele traficanţilor de droguri. Se aprind luminile de semnalizare (campania electorală), aterizezi (iei mandatul), încarci marfa (mulgi Bugetul).

      Cine sunt aceşti oameni? Cei mai mulţi sunt legaţi cu fire de serviciile secrete. De fapt, termenul de "servicii secrete" induce în eroare. Nu e nimic secret aici. Lumea ştie cine este Cutărescu. "E cu băieţii...". Nici Cutărescu nu se fereşte. Te "rezolvă" la vedere...

      SRI şi SIE au fost întotdeauna ceea ce sunt acum. Grupuri de interese. La fel era şi Securitatea, coca din care au fost plămădite, în pripă, în 1990. Securitatea însă era ţinută în lesă de Secretarul-General al Partidului, care avea grijă să pună la Interne nişte oameni de casă, iar în funcţiile de execuţie nişte brute fără aspiraţii politice. După Revoluţie, această formă primitivă de control a dispărut.

      Iar reţelele Securităţii au continuat să funcţioneze. Chiar când oamenii ieşiseră pe străzi să îşi ceară libertatea, agenţii Securităţii încă mai strângeau "informaţii". Câteva zile şi-au căutat stăpân. La sfărşitul lunii Decembrie l-au găsit.

      Aşa s-a format Sistemul. Este o reţea de agenţi şi de colaboratori ai serviciilor secrete care controlează numiri şi resurse. Nu au o orientare ideologică anume. Majoritatea sunt populişti. S-ar regăsi în vorba lui Groucho Marx: "Acestea sunt principiile mele. Dacă nu îţi convine, am şi altele!". Îţi laudă regimul Ceauşescu, după care fac pe ultra-liberalii. Fac shopping la Paris, dar îţi explică de ce China e viitorul. Însă rar ajungi la capii Sistemului. Adesea tu interacţionezi doar cu "piţiflengeri" mărunţi, care te exasperează, dar peste care nu poţi să treci. Au "susţinere". Sunt "oamenii noştri".

      SRI şi SIE nu au prins, în 30 de ani, nici un spion cât de cât important care să fi fost condamnat de către un tribunal. Sub nasul lor s-a făcut contrabandă cu ţigări, iar grupările de crimă organizată au speriat Europa. Cel mai grav e altceva. În timp ce ele, în teorie, asigurau "protecţia informativă", instituţiile Statului au fost acaparate de infractori analfabeţi.

      Dar ce fac aceste instituţii cu "informaţiile" adunate? Păi... nimic normal. În anii în care am condus Cancelaria Preşedintelui (trei ani şi jumătate) şi în anii (cinci) cât am fost ambasador în Finlanda şi Estonia, nu am văzut nici măcar o jumătate de rând de la aceste servicii care să mă facă să deduc că cineva acolo face treaba pentru care este plătit. Şi cu toate că am interacţionat cu mulţi demnitari, nu am descoperit pe vreunul care să fi fost în mod legitim ajutat cu informaţii utile. Dimpotrivă. Mulţi oameni cinstiţi, rătăciţi o vreme prin funcţii de autoritate, mi-au mărturisit exasperarea lor.

      "Informaţiile" adunate nu servesc la nimic altceva decât la întreţinerea reţelei de influenţă. Sunt infiltrate şi spionate instituţiile publice, presa, organizaţiile non-guvernamentale, firmele private. Ideea este să se ştie cine e cu cine. Iar după ce se află asta, se decide dacă Cutărescu este sprijinit sau nu. Nu trebuie să ajungă "la butoane" decât "cine trebuie"...

      Aşa am ajuns o ţară administrată (nu spun guvernată) de un tip de individ. De "Cine Trebuie". Foşti generali sau colonei de Securitate. Informatori îmbogăţiţi dincolo de orice imaginaţie. Naţionalişti de cazarmă. Politicieni cu două feţe. Diplomaţi de la Băneasa. Funcţionari publici cu intrare la Partid. Afacerişti cărora li se spune "Să trăiţi!" la intrarea în ministerul unde dau şpagă.

      Normal ar fi să nu avem jurnalişti cu contracte cu serviciile secrete. Normal ar fi să nu mai avem politicieni cu "dottorate" plagiate la "academiile de informaţii". Normal ar fi să deschidem arhivele Securităţii. Normal ar fi să nu mai existe licitaţii cu "dedicaţie" pentru firmele celor care orbitează în jurul SRI. Dar asta ar însemna să trăim într-o ţară normală, iar pentru ei tocmai asta este o problemă.

      Comment


      • Acest articol, remarcabil prin unicitatea lui la acest personaj de inclinatii foarte liberale si avand in palmares afirmatii foarte dure contra socialistilor sau social-democratilor de oriunde, ne-ar putea oferi o cheie pentru a intelege mai bine istoria ultimilor zece ani.

        Se tot spunea ca Basescu a fost capul rautatilor. Oare? Acest sistem nu a fost creat in cativa ani ci in cateva zeci de ani. Este o caracatita, cu nasi si fini, cu nepotisme. Ma tem ca Basescu a fost ajutat sa castige fiind "cine trebuie". Acum stim. Basescu era Petrov. Securistii ii aveau dosarul la sertar si il puteau controla. Nu-i problema. Si Geoana tot santajabil era. In final, in turul 2, securistii au asistat linistiti la meciul dintre doua marionete pe care le puteau controla si santaja. Oricine ar fi castigat, era "cine trebuie". La fel in turul Iohannis - Ponta. Stim ca Ponta urma sa puna SRI-ul ca premier, pe Maior. Iohannis avea problemele majore de integritate (vedeti aici cum ICCJ s-a dat peste cap sa reinterpreteze un text clar si limpede la abecedarul, declarat si constitutional de CCR https://www.digi24.ro/stiri/actualit...ohannis-383305). Gurile rele spun ca Livia Stanciu a fost recompensata cu un post la CCR pentru aceasta reusita (ea nu a facut parte din complet, dar conducea ICCJ in 2015 perioada de maxim control al SRI asupra Justitiei .... deci, ce putem crede?)

        Sa ne aducem aminte de un alt caz, de judecatorul Iulian Dragomir, cel "cu nasul in suflet".
        Cunoscut ca denunțător la DNA, alături de Alina Petre, fost noră a lui Virgil Măgureanu, al elitelor politice și financiare din România, Florin Ghiulbenghian face un nou denunț, de data asta public. El vorbește despre relațiile pe linie masoni

        La acel moment s-a speculat ca Basescu era nasul (mai ales de opozitia pro-PSD), ca el era stapanul sistemului. Acum nu mai cred asta. Nasul era probabil unul dintre securistii de la butoanele prin care controla functionarii si judecatorii.

        120535.jpg
        Iata-l aici pe Dragomir (stanga) cu Basescu (dreapta) la Oficiul pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) in 2005. Si totusi, cine este Iulian Dragomir, care dupa toate scandalurile a ramas bine-mersi judecator si cu reputatia aparata de CSM.

        Prieten cu Blejnar

        Magistratul Iulian Dragomir a fost interceptat într-unul dintre dosarele fostului şef al Fiscului de pe vremea PDL-ului, Sorin Blejnar.

        “Judecător Iulian Dragomir, ICCJ: Am onoarea, excelenţă, să trăiţi, cu mare respect. Un minut cu un prieten al domniei voastre şi al naşului domniei voastre. Nu sunt prietenul naşului mai degrabă decât prietenul finului, pentru că suntem amândoi… unui naş comun al nostru.
        Sorin Blejnar: Am înţeles, am înţeles.
        Iulian Dragomir: Da, el e naşul nostru şi-n sufletul nostru. Prin Bucureşti, prin republica noastră sau prin alte…?
        Sorin Blejnar: Sunt aici, sunt prin Bucureşti “, este interceptarea dintre judecătorul Dragomir şi fostul şef al Fiscului, Sorin Blejnar, aflată la dosarul Motorina, trimis în judecată în 2012.

        Numele judecătorului Dragomir a apărut şi în dosarul judecătoarelor acuzate de corupţie

        Magistratul ICCJ a fost audiat ca martor în dosarul judecătoarelor de la Curtea de Apel Bucureşti, Viorica Dinu şi Antonela Costache, acuzate de luare de mită.

        “În cazuri izolate, Dinu Viorica s-a prevalat în cadrul grupului infracţional organizat din care făcea parte şi de pretinsa sa influenţă asupra unor judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală (…)

        Privitor la acelaşi dosar, a „vorbit cu Iulian (din ansamblul discuţiei, a reieşit că acesta este judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie). Referitor la acelaşi judecător, inculpata Dinu Viorica a susţinut „… el îşi urmăreşte rezolvările, asta… ascensiunea şi nu ştii ce! Da’ … Măi, cred că şi-a făcut plinu’! Nu-l mai tentează”, se menţionează în rechizitoriul judecătoarelor acuzate de corupţie.

        În iulie 2013, când rechizitoriul celor 2 judecătoare a ajuns la instanţă si a devenit public, magistratul Iulian Dragomir a declarat presei:
        “Nu am nici o legătură cu persoanele indicate (…) în condiţiile în care nu ne-am văzut de foarte mulţi ani“, a precizat judecătorul Iulian Dragomir.

        Judecătorul Dragomir, cunoştinţă a senatorului corupt Cătălin Voicu

        În 2010, magistratul ICCJ a fost audiat ca martor şi în dosarul fostului senator PSD, Cătălin Voicu, condamnat apoi la 7 ani pentru corupţie.
        Judecătorul Dragomir a declarat în fata procurorilor DNA:

        ”L-am cunoscut pe Cătălin Voicu la sfârşitul anului 2002, când ocupam funcţia de vicepreşedinte al Tribunalului Municipiului Bucureşti. L-am întâlnit pe Cătălin Voicu cu ocazia unor mese festive organizate de magistraţi sau ofiţeri superiori din Poliţie, dar nu îmi amintesc exact cine anume mi-a făcut cunoştinţă cu el, cu siguranţă însă un procuror sau un politist.

        Cred că în 2002 sau 2003 l-am revăzut pe Cătălin Voicu de circa cinci sau şase ori, doar cu ocazia unor mese festive la care fusesem şi eu invitat.

        Între 2004 şi 2006, timp în care am fost la Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor nu am mai avut nicio întalnire cu Cătălin Voicu şi nici acesta nu a mai căutat să mă contacteze, direct sau indirect.

        La data de 1 iulie 2007, am fost promovat în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi îmi amintesc că, după promovare, Cătălin Voicu m-a contactat telefonic şi m-a felicitat. Nici în 2007 nu m-am văzut cu acesta. În anul 2008 l-am văzut o dată, la o masă la restaurantul Select.
        Iata ca tot anturajul judecatorului Iulian Dragomir este in puscarie, sunt penali: Blejnar, Catalin Voicu, Dinu Viorica. El este pe cai mari. De ce oare? Sa fie una dintre uneltele sistemului de care vorbeste Catalin Avramescu? Si deci intangibil?

        Cunoscut ca denunțător la DNA, alături de Alina Petre, fost noră a lui Virgil Măgureanu, al elitelor politice și financiare din România, Florin Ghiulbenghian face un nou denunț, de data asta public.

        El vorbește despre relațiile pe linie masonică, Ghiulbengian fiind fost mason, ale judecătorului Înaltei Curți de Casație și Justiție Iulian Dragomir. Cel care a anulat mandatele de arestare ale Filierei Evreiești...

        Judecatorul mason Iulian Dragomir a facut parte din conducerea Marii Loje Nationale din Romania, in calitate de presedinte al unei structuri numite Curtea Suprema de Justitie Masonica. In declaratiile sale de interese nu apare mentionata apartenenta la Asociatia MLNR.

        De asemenea, Iulian Dragomir este, alaturi de procurorul-sef Mihai Gheorghe, unul dintre judecatorii extrem de apropiati de grupul de interese coordonat de Daniel Moldoveanu, fost consilier prezidential si coordonator al Comunitatii Nationale de Informatii in timpul celor doua mandate de presedinte ale lui Traian Basescu. Din pozitia sa de la ICCJ, avand acces la informatii privind masurile de urmarire luate de SRI pe tematica de Siguranta Nationala, putea extrem de usor sa-si informeze fratii masoni si prietenii (cum ar fi, de exemplu, si Sorin Blejnar) cu privire la aceste aspecte. Nu spun ca ar fi facut asa ceva, dar la baza deciziei DNA de a solicita in Brasov mandatele de ascultare in Dosarul Nemes este posibil sa fi stat si temerea ca nu cumva acestea sa fie devoalate de judecatorul Iulian Dragomir dragilor sai prieteni si colaboratori”, scrie Forin Ghiulbenghian pe pagina sa de Facebook.
        Foarte mare atentie..... DNA incepuse sa se fereasca de uneltele sistemului, ni se spune ca DNA a cerut mandatele de ascultare in alta parte pentru a se feri de Dragomir si de alti securisti. Poate chiar incepuse sa lupte cu sistemul. Hopaaa.... unde am ajuns cu rationamentul....

        Izbitor. Dar concluzia la care ajugem acum seamana foarte mult cu cea a lui Nistorescu. Cititi-o aici. Ea nu se bazeaza pe faptele pe care le prezint eu aici. Deci sunt concluzii identice pe baza de date si rationamente diferite.
        De o bună bucată de vreme, regizorii protestelor din Piața Victoriei și de la procesele lui Liviu Dragnea se țin de capul lui Tudorel Toader.

        Adevărul este că debarcarea baschetbalistei, făcută cu calm, cu metodă, cu migală și cu dreptate, este cea mai importantă performanță a lui Tudorel Toader. Şi de neiertat pentru unii.
        În momentul în care Klaus Iohannis a fost obligat să o destituie, am avut o clipă de amăgire. Mi s-a părut că Tudorel Toader o va ține la fel și că va continua o cursă în marea politică. M-am înșelat. Ba, cu trecerea timpului, au început să apară semne că debarcarea Luluței Kovesi (un fel de Coana Chirița a justiției de tip ardelenesc) n-a fost isprava de unul singur a ministrului Tudorel Toader. Au lucrat-o mai mulți.
        Numărul celor care au vrut-o răsturnată pe cea care începuse să se socoată buricul sibian al dreptății pe planetă a fost mult mai mare. Şi în instituții mai tari decît Ministerul Justiției. Tudorel Toader a formulat, a semnat și a urmat procedurile.
        Dupa cum spune Avramescu, securistii romani sunt "patrioti" si incompetenti, pe langa hoti si pusi pe furat. Kovesi nu raspundea la comenzile lor, ci la comenzile altora, din Occident. Ce s-au bucurat cand Toader a reusit sa o dea afara pe Kovesi.

        Comment


        • Gata cu politica pe aici? Totul s-a rezumat la "Dragnea la puscarie"? Modest, foarte modest.

          Spuneam in #4170 acum o saptamana ca:
          Acesta este noul PSD. La fel de bine ar putea aduce-o pe Kovesi sa fie candidat la prezidentiale sau poate sa fie consilierul onorific al premierului. Asta da lovitura electorala.
          Azi a scris si Ion Cristoiu ceva similar.
          De ce se bat forțele politice din România pentru ca Codruța Kovesi să ajungă procuror european? Pentru că au interesul să scape de ea pe plan intern!

          Nu întîmplător în același sondaj la capitolul Încredere multă și foarte multă Klaus Iohannis e umăr la umăr cu Codruța Kovesi:
          42% Klaus Iohannis, 41%, Codruța Kovesi.

          Datele acestea, ca și altele, ca și intuiția, ne spun că o candidatură a Codruței Kovesi la prezidențiale s-ar putea solda cu victoria sa zdrobitoare. Inclusiv asupra lui Klaus Iohannis.
          E limpede că fosta șefă a DNA e un pericol nu numai pentru Klaus Iohannis, dar și pentru Dan Barna.

          O Codruța Kovesi președinte neliniștete și PSD.
          Dacă Codruța Kovesi e nominalizată ca procuror european, posibilitatea de a candida la prezidențiale dispare. Dacă nu, cine știe ce-i trece prin cap Slujirii!

          De ce se bat toate forțele politice pentru ca Codruța Kovesi să ajungă în funcția de procuror european?
          Pentru că au interesul să scape de ea pe plan intern!

          Despre GRECO, numai de bine. Replica lui Iohannis a fost prea depasita, el dand ordine CSM-ului ceea ce este penibil, la fel de penibil ca iesirea lui de dinaintea condamnarii lui Dragnea in care spunea ce ar trebui sa decida instanta. Ce sa te astepti de la un hot de case. Mai buna a fost replica PSD care copiaza replica Olandei data celor din GRECO. Asa da, bravo.

          Consiliul Superior al Magistraturii pare a se opune mai multor obiecții ridicate de experții GRECO. În aceste condiții, oamenii politici trebuie să se abțină de la orice demers până când magistrații și experții nu se vor pune de acord. Poziția PSD este cât se poate de clară: nu va mai pune în discuție nicio modificare a legilor justiției și nu se va mai implica în astfel de controverse până când nu se va ajunge la un consens general în rândul asociațiilor reprezentative ale magistraților din România. Este o poziție similară cu cea adoptată de Olanda care într-un răspuns oficial adresat GRECO a afirmat că „nu poate implementa recomandările decât cu un larg sprijin al judecătorilor și procurorilor, care până în prezent nu au ajuns la un consens”.

          De altfel, în prezent sunt 14 state europene, printre care Franța, Germania, Olanda etc. care încă nu au aplicat recomandările GRECO, ceea ce înseamnă că România nu este nici pe departe un caz singular, cum sugerează președintele

          Comment


          • Eh, dupa incheierea misiunii "Dragnea la puscarie", pare ca Romania este din nou lipsita de subiecte. Ma bucur ca Teodorovici vine sa taie din gratuitatile lipsite de bun simt date studentilor, cei mai multi care nu le meritau. Cel mai mult ma bucur ca exista inca Romania Curata. Noroc ca ei isi mai aduc aminte ca putreziciunea din societatea romaneasca exista din belsug. Si daca PSD-ul nu se mai lupta cu statul paralel, ei raman si scriu despre el si despre "casta" magistratilor.

            Când a fost eroarea sau abuzul, la inculparea sau la achitarea tuturor liberalilor disculpați zilele astea de instanțe? O să aflăm vreodată? Magistrații Curții de Apel Craiova au respins, joi, cererea de revizuire a adopției internaționale în cazul Sorinei, fetița din Baia de Aramă, adoptată de familia din SUA. Astfel, adopția rămâne valabilă. Imediat, s-au declanșat proteste …

            De exemplu, nu pot pricepe cum de ex-ministrul PNL Cristian David a luat opt ani pentru șpagă la prima instanță și la ultima a fost achitat, cum de PNL-istul Scutaru și-a pierdut jobul la președinție pentru o presupusă mită care nu s-a mai dovedit pe parcurs, cum de colegii lui Vasile Blaga într-un caz de șpagă/finanțare ilegală a PDL de 700.000 euro au înfundat închisoarea, iar el merge în Parlamentul European în urma istoricului vot dat pentru integritate pe 26 mai de români care au stat și la coadă, deși chiar colegii l-au indicat ca fiind șeful întregii operațiuni? Mister.
            La prima vedere, erorile judiciare se îndreaptă mai ușor pentru cine nu susține responsabilizarea magistraților, ba dimpotrivă, deresposabilizarea lor. Numai PSD-ALDE pricep greu chestia asta.
            Si aici, punctul culminant:
            Formele fără fond i-au caracterizat întotdeauna pe români. E o chestie latină – cele mai corupte țări sunt dominate de cutura formală avocățească, Italia, Grecia, Mexic, etc, ce face ravagii și la GRECO. Un student care face doctoratul cu mine tocmai a probat că cine a implementat recomandările GRECO nu a evoluat mai mult decît cine nu le-a implementat – erau prea formale ca să schimbe ceva. Generația Facebook a adus însă ceva în plus acestei înclinații pentru formă: pasiunea și violența cu care forma e căutată (fiind mai ușor de priceput) în detrimentul fondului, care nu interesează pe nimeni. Și așa mobilizarea și violența cresc, iar problemele (lipsa de răspundere a magistraturii; corupția politică) stau pe loc, la fel de nerezolvate ca întotdeauna.

            Comment




            • Originally posted by gecmc94 View Post
              Ma bucur ca Teodorovici vine sa taie din gratuitatile lipsite de bun simt date studentilor, cei mai multi care nu le meritau.
              Serios?
              Bine ca merita unii salariu+pensie+pensie speciala
              Sau putorile si hotii din parlament care dorm sau se uita la pornografie in timpul "serviciului", care incaseaza salarii babane, pensii speciale, plus multe alte beneficii.
              Interesanta optica au unii.

              Comment


              • ala in in lumea lui. eu il am la ignor de ceva vreme, studentii nu sunt votanti psd de aceea nu merita gratuitati. la fel si persoanele cu dizabilitati, si multi altii. in schimb dupa cum spuneai Mike, merita votantii 7 pensii, 5 gradatii etc. nu e interesanta optica , ci doar bine stabilita. )))))))))))

                „Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii.”

                Comment


                • CostiC este un ignorant de multa vreme, stie doar sa injure si sa scuipe seminte pe jos. Romanas tipic....

                  C.Mike, da, foarte serios. Stii cate calatorii gratuite au pensionarii? Sase. Pe an. Adica trei drumuri pe an. Intreaba si tu prin familie ca sigur ai pensionari. Si o sa afli ca acestia folosesc cele trei drumuri pentru mers la doctori in cele 3-4 orase mari din Romania in care mai exista doctori sau la tratament.

                  Romania a fost singura tara de pe planeta in care studentii, indiferent de rezultatele la invatatura sau merite, au drept la calatorii NELIMITATE, tot timpul anului, in orice zi, 24/7/365. Singura tara de pe planeta. Studentii nici macar nu ar mai avea nevoie de camere, dormeau in tren. Mai mult, cumparau bilete dimineata de la casa de bilete si apoi se razgandeau seara si plecau cu alt tren. Au ajuns calatorii platitori sa fie refuzati de CFR la casa de bilete cum ca trenul este plin si garnitura sa plece un sfert goala. Nesimtire cat casa la studenti. Romanasi tampiti si cocalari. Sa primeasca 6-10-15 calatorii pe an si cu asta basta.

                  Am mai vorbit despre pensii speciale. Numeste un partid care isi propune sa le elimine sau sa le reformeze. Nu vei gasi. A fost doar Rares Bogdan, un mitoman care a declarat ca le va taia. Iar apoi presa i-a adus aminte o decizie a CCR mai veche in care se spune ca taierea lor se poate face doar in conditii grave economice. Se pot impozita insa nu cum vrea sa o faca Teodorovici.

                  Propunerea actuala a lui Teodorovici a unei taxe de solidaritate impusa DOAR pensiilor speciale este, dupa parerea mea, discriminatorie si deci neconstitutionala. Ca sa fiu mai clar, este ca si cum statul ar impune o taxa doar pensionarilor care au lucrat intr-un domeniu. Taxarea nu trebuie sa tinteasca o categorie sociala, se numeste discriminatorie daca o face. Ca sa devina constitutionala, ea nu trebuie sa tinteasca persoane, categorii sociale (cum ar fi sa taxezi rromii, blonzii, grasii). Ca sa devina constitutionala, taxa de solidaritate trebuie impusa tuturor pensionarilor, deci tuturor pensiilor.

                  CCR 873/2010 a decis ca pensiile magistratilor (cei care au mult peste 10 000 lei) sunt o componenta a independentei Justitiei. Nu pot fi anulate. Iar reducerea lor se poate face doar in conditii de catastrofa economica.
                  Având în vedere toate aceste considerente și ținând cont de jurisprudența Curții Constituționale referitoare la pensia de serviciu a magistraților, Curtea constată că statutul constituțional al magistraților - statut dezvoltat prin lege organică și care cuprinde o serie de incompatibilități și interdicții, precum și responsabilitățile și riscurile pe care le implică exercitarea acestor profesii - impune acordarea pensiei de serviciu ca o componentă a independenței justiției, garanție a statului de drept, prevăzut de art. 1 alin. (3) din Legea fundamentală.
                  Last edited by gecmc94; 16 July 2019, 22:54.

                  Comment


                  • Rectific, am scris gresit, in cazul pensionarilor nici macar nu sunt gratuite ci reduse cu 50%. Cu atat mai penibili studentii, oameni in toata firea si in putere maxima, care pot munci si in timpul liber cu bicicleta sa faca un ban la UberEats sa isi cumpere bilet de tren. Este imoral, este injust, este pur si simplu intolerabil. Studentii, ca si IT-istii care jelesc eliminarea scutirii de impozit de 10% sunt ridicolii societatii romanesti. Cersetori.

                    Legea nr. 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, cu modificările şi completările ulterioare, prevede pentru pensionarii din sistemul public de pensii, precum şi pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, anual, un număr de 6 călătorii simple cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru călătoriile pe calea ferată cu trenuri regio sau interregio clasa a 2-a.

                    Comment


                    • In tara in care mersul cu "Nasu'" e sport national, adevarul e ca multa risipa se face cu gratuitatile pentru studenti... Eu nu imi amintesc sa fi folosit reducerea aia de mai mult de 10 ori in viata. Studentii in mare sunt pe banii parintilor care si asa unii fac niste eforturi extraordinare sa ii trimita la facultate la sute de km de casa, treaba lor e sa invete nu abia sa aibe ce manca si sa mearga sa faca livrari ca sa aibe bani sa se intoarca acasa la parinti sau sa mearga o data pe an acasa ca nu au bani de tren, dar da... nu toata lumea trebuie sa mearga la facultate si toata lumea sa aibe studii superioare.
                      Salariile in corporatii la oamenii scutiti de impozite, cele cat de cat bunicele si scutite de impozit ale unui inginer absolvent de scoala tehnica, Politehnica in general, ajung in jurul unui salar de Politist Local cu liceu terminat la seral sau a unui functionar public cu facultate terminata pe repede inainte... deci e corect ca la privat cu tot cu scutire de impozit sa se castige la fel sau mai putin decat la stat? Ca cei de la stat is mai bine pregatiti, asa-i? Corporatiile sunt de vina ca dau salarii mici, nu? Nu ca s-a marit in prostie in sectorul public in loc sa se automatizeze cat mai mult si sa se scape de birocratie si de o gramada de aparate useless. Ce nu intelegeti voi, e ca businessul din corporatii vine in Romania din cauza ca e best cost location, in momentul in care ajungem cu salariile la nivel de Germania, va trebui sa ne angajam toti la stat, ca nu mai avem unde, sa vezi atunci distractia, dar nu ne facem griji, ca economia duduie deci o sa fie locuri de munca cu nemiluita asa ca ... sa plece din tara!!! #huooooo
                      Last edited by Cristi_Xp; 17 July 2019, 14:01.
                      Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

                      Comment


                      • CFR Calatori a emis studentilor, in luna februarie 2017, peste 355.000 de bilete gratuite si mai mult de 4.400 de abonamente lunare.
                        Valoarea de decont a acestor calatorii a depasit 15,7 milioane de lei (3,48 milioane de euro), potrivit datelor furnizate de companie.
                        In comparatie, in luna februarie 2016, studentilor le-au fost emise peste 209.000 bilete cu reducere si peste 1.000 de abonamente.
                        Din numarul total de pasageri transportati de compania nationala in luna februarie 2017, ponderea studentilor a depasit 10%.
                        Valoarea calatoriilor gratuite efectuate de catre studenti in perioada februarie-decembrie 2017 este de aproximativ 194 milioane lei
                        Pe parcursul anului 2017 au fost transportati 54,35 de milioane pasageri, din care 6,4 milioane calatorii au fost realizate de catre studenti, au spus cei de la CFR in raspunsul pentru HotNews.ro.
                        Aceste cifre intra insa in conflict cu cele obtinute de alte organe de presa.
                        "Deoarece ne desfăşurăm activitatea pe o piaţă concurenţială, nu vă putem furniza informaţii comerciale privind numărul de bilete emise studenţilor care au circulat în anul 2017 cu trenurile CFR Călători. Din numărul total de bilete vândute, un procent de aproximativ 30% îl reprezintă biletele emise pentru studenţi", se arată în răspunsul pe care l-am primit de la compania de stat.
                        Asta era in 2017, intre 11.8% studenti zice Hotnews, sau chiar 30% zice chiar compania CFR. In 2019 s-a ajuns ca CFR-ul sa implore studentii sa stea acasa. Nu glumesc.

                        Adevarul:
                        CFR Călători a anunţat vineri că a suplimentat numărul vagoanelor în perioada în care Papa Francisc vizitează România, cerând totodată studenţilor să evite utilizarea trenurilor.
                        Având în vedere că dintre oraşele vizitate de Suveranul Pontif, două sunt şi importante centre universitare, CFR Călători face un apel la studenţii care beneficiază de călătorii gratuite pe calea ferată să îşi programeze călătoriile astfel încât să evite utilizarea celor mai solicitate trenuri pentru evenimentele religioase din oraşele respective.

                        Comment


                        • Nu stiu ce salar are un politist local in TM. Oricum, el este stabilit de primaria locala folosind cadrul legislativ.

                          Salariul mediu net pe economie a fost in luna mai 2019 de 3.101 lei, in scadere fata de luna precedenta cu 14 lei (-0,4%), dar in crestere cu 14,7% fata de mai 2018, informeaza INS.

                          Cele mai mari salarii medii nete s-au inregistrat in activitati de servicii in tehnologia informatiei (inclusiv activitati de servicii informatice), de 6946 lei, iar cele mai mici in fabricarea articolelor de imbracaminte, de 1782 lei.
                          Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 110,2%.
                          Indicele castigului salarial real a fost de 99,1% pentru luna mai 2019 fata de luna precedenta.
                          Hai sa comparam politistul local din Cluj cu cel de la mine, din bucale, S3.
                          Noua legislaţie a salarizării în sectorul public a adus salarii generoase la Primăria Cluj-Napoca. Un simplu portar poate câştiga un salariu de bază de 4.046 de lei, iar şoferii pot ajunge la aproape 5.000 de lei.

                          Cel mai bine remunerat este primarul Emil Boc, care are un salariu brut de 21.375, din care 4.275 reprezintă majorarea indemnizaţiei lunare cu 25%, conform Articolului 16, alin.2 din Legea-cadru 153/2017. Nici viceprimarii nu stau deloc rău. „Locotenenţii” lui, Dan Tarcea şi Emese Olah au un venit brut de 19.000 de lei. Salariile sunt în general bune şi foarte bune la Primăria Cluj-Napoca. Dacă un şofer poate să câştige 4.827 de lei, salariu de bază, un portar poate ajunge la Dacă un poliţist local de grad superior se apropie de 8.000 de lei (7.902 lei, salariu de bază),

                          Politist local, grad Superior, Studii Superioare, salariu de baza 4775 lei (gradatia 0) pana la 5947 lei (gradatia 5). Este cea mai mare grila salariala pentru un politist local. Cei cu studii medii nu depasesc 4000 lei. Vorbim de salarii brute, de baza. Imi par mai normale la cap in S3. Poate este o situatie similara si in Timisoara, o chestiune locala dupa cum si-au stabilit grilele. Poate ca Boc si Robu au gasit o metoda sa creasca bani in copaci iar Robert Negoita inca mai cauta. Sau i-a furat el pe toti...

                          Eu nu ma refeream la grila din legea salarizarii. Eu ma refeream strict la jelania AMCHAM-ului sau ANIS-ului pe tema scutirii de impozit, tema propusa de PNL pentru a fi eliminata scutirea. Nu pleaca nimeni din tara daca se reduce salariul net cu 10%. Daca totusi pleaca, altele erau motivele mai puternice iar acesta al impozitului este doar un impuls de moment.
                          In cazul in care angajatul a negociat salariul net cu angajatorul, atunci angajatul nu sufera nicio pierdere. Firma este cea care trebuie sa se ajusteze. Si o va face. Metodele sunt clare si stiute. Se ingheata angajarile iar volumul de munca suplimentar rezultat din plecarile normale este impartit la mai putini oameni. Deci se creste eficienta. Sau se angajeaza interni, studenti platiti pe putini bani.

                          Comment


                          • Doua chestiuni s-au intamplat mai interesante in zilele trecute

                            Barna:
                            ”Actualii judecători ai Curții Constituționale au dovedit din păcate, încă o dată, prin decizia de astăzi, că sunt vârful de lance al penalilor din politica românească, lăsând acestora portița de a-și acorda amnistie și grațiere pentru faptele de corupție.
                            Aoleu.... ce spune omul pe care vreau sa-l votez presedinte? Ca Simina Tanasescu, ca Daniel Morar, Livia Stanciu sunt penali, sunt varful de lance si cozile de topor ale penalilor si coruptilor. Asta da lovitura de imagine. Uite unde se ascundeau penalii.

                            http://www.ccr.ro/download/comunicat...iulie-2019.pdf
                            n urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitatea voturilor celor opt membri prezenţi, a decis:
                            Curtea a statuat că o interdicţie constituţională prestabilită în privinţa vocaţiei
                            cetăţenilor care au săvârșit o anumită categorie de infracţiuni de a beneficia de
                            amnistie sau graţiere încalcă principiul egalităţii, garanţie a drepturilor şi libertăţilor
                            fundamentale, precum şi demnitatea umană, valoare supremă a statului român.
                            Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei României limitează în mod excesiv
                            puterea statului şi marja sa de apreciere, afectând, în mod nepermis, exercitarea
                            puterii publice în favoarea/ beneficiul cetăţenilor
                            - unul a absentat, nu stiu cine dar nu este important pentru ca daca avea un punct de vedere il putea prezenta, CCR-ul a studiat propunerile inaintea sedintei de azi, care a fost deja amanata dintr-o alta zi anterioara

                            https://www.agerpres.ro/justitie/201...ntelui--343366

                            Aceasta decizie ne arata ca referendumul pe tema amnistiei si gratierii a fost doar un populism menit sa aduca lumea la vot, sa creeze o emotie negativa in randul electoratului, fara nicio valoare juridica. Constitutia nu se poate revizui asa. Trebuie scrisa o Constitutie noua.

                            A doua chestiune este declaratia lui Gelu Visan despre evenimentele din 10 aug 2018.
                            https://www.cotidianul.ro/directorul...-act-terorist/
                            Despre acest eveniment, eu cred ca a avut loc, intalnirea dintre Carmen Dan si Gelu Visan a avut loc. Nu sunt atat de sigur ca atentatul chiar era planuit. Eu cred ca Visan a fost manipulat de catre servicii pentru a duce informatia mai departe la Min de Interne cu scopul de a panica sefimea de acolo. Este arsenalul de razboi hibrid, de dezinformare care ne arata la ce presiune securistica era supus aparatul de decizie a MAI si Jandarmeria. Doar SRI-ul avea interes sa faca asta. Sau poate alte servicii occidentale. Scopul manipularii era sa produca o psihoza in randul conducerii MAI pentru a ii provoca sa faca greseli in administrarea multimii. Adaugam si provocarile pe care unii din multime le-au facut asupra jandarmilor. Si obtinem cu adevarat poza unui razboi hibrid, un fel de "revolutie colorata". Multimea prezenta acolo a fost doar carne de tun, masa de manevra.

                            Comment


                            • Absolut penibile trocul si mizeria politica europeana.
                              https://www.presidency.ro/ro/media/c...resa1563551194
                              În virtutea bunei colaborări și a bunei înțelegeri între cei doi șefi de stat, Președintele Emmanuel Macron i-a transmis Președintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert
                              Saracul Bohnert, vroia si el o cariera europeana. Avea si cel mai bun CV. A fost apreciat de o foarte mare majoritate a reprezentantilor statelor europene din Consiliul Europei. Si se baga un politruc penibil ca Macron si ii da un dos de palma peste fata. Biensur, monseur, Independenta Magistratilor, dreptul la cariera.... rahat.... cica "Macron VA RETRAGE candidatura". Nici macar nu era candidatura lui Macron si nici a Frantei. Era a saracului Bohnert, individual, insultat si jignit de niste mizerabili de politicieni corupti europeni. Exact asa a procedat si Timmermans care isi negocia postul ca la piata neagra a mafiotilor. Asa a ajuns istorie Timmermans inainte de a incepe.

                              Comment


                              • Dancila a pozat ca si cum ar fi jucat corect.
                                "Am supus atenţiei CEx varianta susţinerii unui candidat din afara PSD, susţinerii unui candidat ALDE, respectiv Tăriceanu, şi modul în care putem acţiona pentru a avea un rezultat mai bun. În urma votului a reieşit faptul că PSD îşi doreşte un candidat propriu, că îşi doreşte să fie susţinut de ALDE şi Pro România şi vom avea discuţii în acest sens", a declarat Viorica Dăncilă, după şedinţa Comitetului Executiv.
                                Mediafax, 15 iul

                                Cu o zi inainte de CEx
                                Este foarte important ca organizaţiile să susţină candidatul, pentru că trebuie să avem judeţe care se implică. E important să aibă susţinerea organizaţiilor pentru că pot să solicit filialelor judeţene un anumit procent pentru PSD. În localităţile în care am participat, marea majoritatea şi-au dorit un candidat din interiorul partidului”, a spus Viorica Dăncilă.

                                „Dacă în cadrul partidului se va considera că aceasta e soluţia cea mai bună, nu o să fac un pas în spate, dar dacă va exista un alt candidat care să stea bine în sondaje îl voi susţine cu toată forţa mea de premier şi preşedinte de partid”, a mai declarat Dăncilă.
                                Firea a iesit azi la atac contra lui Dancila si spune ca premierul minte. Firea spune ca Dancila in fapt a sustinut in CEx faptul ca PSD sa aiba candidat propriu. Si astfel, sa fenteze ALDE. Firea spune ca sunt masluite si sondajele din interiorul PSD. Foarte bine. Dancila a zis ca pleaca daca nu intra in turul 2. Excelent. Sa avem un tur 2 intre Iohannis si Barna pentru ca hotul de case sa plece acasa.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google