Announcement

Collapse
1 of 2 < >

Informatii si clarificari privind datele personale

Datele cu caracter personal pe care siteul Loganclub.ro le colecteaza pe Forum sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________ ________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
Adresa de email, necesara pentru:
validarea contului
resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
Username, necesar pentru autentificare (login)
Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
Parola, necesara pentru autentificare (login)
NU este afisata nicaieri
NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________ ________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Loganclub au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
Data nasterii
Hobby-uri (interests)
Model/marca si motorizarea masinii

Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Loganclub nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Loganclub (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
__________________________________________________ _____________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
Adresa IP
User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Loganclub(webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului, pentru fiecare mesaj scris (permanent) si pentru sesiunile de autentificare (pana la expirarea lor sau invalidare prin log out).
2 of 2 < >

***REGULAMENT***

Acest regulament a fost modificat la data de 19-11-2006.
Reguli privind utilizarea forumului LoganClub&ClubSandero

Motto: Se urmeaza, se respecta sau .. se cauta alt forum.

1. Principii generale

Forumul de fata a luat nastere din munca unor entuziasti, dornici de a crea o noua comunitate în Internet-ul românesc, existând atât asemanari cât si deosebiri fata de alte comunitati similare. Daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, esti rugat sa parcurgi urmatoarele rânduri, pentru a nu aparea pe viitor neplaceri de nici un fel.

În continuare, dorim sa lamurim un principiu care guverneaza orice comunitate sau, mai general, orice site de pe Internet. Din momentul în care ai tastat adresa site-ului, ai intrat pe o proprietate privata, unde gazda are dreptul de baza al oricarei societati democrate, acela de a si-o administra dupa cum crede de cuviinta. Nu trebuie ca aceste cuvinte sa te sperie, nu am creat forumul doar pentru noi însine ci dorim sa formam o comunitate bazata pe oameni care respecta regulile noastre. De aceea trebuie sa stii ca, daca doresti sa te integrezi în aceasta comunitate, trebuie sa te supui regulilor de mai jos, ce au fost create de niste oameni, pentru niste oameni. Daca un principiu enuntat nu coincide cu un principiu de-al tau la care nu poti renunta, esti invitat, fara suparare, sa renunti frecventarea forumului, eventual sa-l frecventezi doar citindu-l si fara a interveni în nici un fel.

Sa lamurim acum cine sunt gazdele acestei comunitati:

Administratorii
a) Administratorii sunt persoanele care detin acest forum si se ocupa atat cu partea tehnica a sa cat si cu partea administrativa.
b) Statutul de administrator poate fi acordat doar in situatii speciale si doar la propunerea celorlalti administratori.
c) Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.

Moderatorii
a) Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.
b) Moderatori se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.
c) Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.
d) Functia de moderator nu implica privilegii ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.
e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.
f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori. Destituirea se poate face fara un motiv anume insa acesta actiune va fi comunicata.
g) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor.
h) Este necesar ca moderatorii sa dea explicatii pentru actiunile lor atunci cand un utilizator cere expres acest lucru.

Super moderatorii au aceleasi drepturi ca si moderatorii, cu diferenta ca aria lor de acoperire este reprezentata de întreg forumul.

Orice membru poate obtine una din functiile de mai sus daca se remarca în mod pozitiv pe o perioada îndelungata si implicarea sa în forum este însemnata.

Nota: În mod implicit, dreptul de postare în cadrul tuturor sectiunilor forumului este restrictionat.

2. Reguli si recomandari

1. Forumul LoganClub&ClubSandero este deschis tuturor persoanelor, indiferent de nationalitate, sex, religie, clasa sociala etc. Totusi, cunoasterea foarte buna a limbii române scrise este obligatorie. Recomandam, de asemenea, cunoasterea limbii engleze la un nivel suficient pentru a întelege un text tehnic. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. În unele contexte este indicata o exprimare cât mai apropiata de cea literara, în alte contexte mai relaxate se poate folosi si un limbaj familiar însa în ambele cazuri este foarte important sa fii înteles cât mai usor de catre ceilalti.

2. Pe lânga cunoasterea limbii, este necesara cunoasterea regulilor de baza ale limbajului scris (majoritatea valabile în orice limba), dupa cum urmeaza:
- scrierea cu înflorituri (k, sh, tz, y) este interzisa, cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie; semne de punctuatie sunt considerate inclusiv semnele de exclamare si întrebare;
- nu se lasa spatiu dupa prima paranteza, nici înaintea celei de-a doua; se lasa, în schimb, înaintea primei paranteze;
- un singur semn de exclamare sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis, un numar mai mare ducând la enervarea cititorului; desigur, uneori se impun si exceptii, important e ca exceptia sa nu devina regula;
- orice propozitie începe cu litera mare, orice nume propriu începe cu litera mare (acest punct este doar o recomandare);
- numarul punctelor de suspensie este trei, nu doua si nici mai mult de trei;
- scrierea cu diacritice este optionala;
- scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, cu culori sau alte artificii este interzisa.
În general, tineti cont de faptul ca un post trebuie sa poata fi citit rapid.
Orice abatere de la regulile de mai sus îngreuneaza parcurgerea textului si enerveaza inutil cititorul. Cine doreste cu orice pret sa iasa în evidenta, o poate face în alt mod, nu "chinuind" ceilalti membri ai comunitatii.

3. Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona";
clonele sunt interzise. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.

4. Nu jigni, nu declansa scandaluri (asa-zisele "flame-uri"). Faptul ca esti nervos, chiar daca ai dreptate, nu îti scuza comportamentul. Nu vor fi tolerati cei care se ascund în spatele anonimatului pentru a aduce jigniri sau injurii altor utilizatori sau unor institutii. Chiar daca sunt folosite stelute, "beep"-uri în loc de cuvintele explicite, acest lucru nu ajuta cu nimic pentru ca aici intentia conteaza.
Nu sunt acceptate discutiile explicite privind promovarea oricarui tip de activitate ilegala sau imorala (warez, pornografie, xenofobie, rasism etc).

5. Posturile monosilabice, care nu aduc nimic bun discutiei ("cool", "de acord", "super", "rulz", "vreau si eu d-ala") sunt interzise. Nu suntem pe un canal de IRC ci pe un forum, daca nu va puteti abtine cautati alte comunitati în care aceste lucruri sunt permise.

6. Posturile trebuie sa fie bazate pe argumente, nu pe opinii subiective.
Trebuie acordata mare grija discutiilor contradictorii, gen benzina vs diesel, unde subiectivitatea tinde sa depaseasca anumite limite.

7. Nu se ofera nici un fel de premiu celui care posteaza cit mai multe mesaje. Nu se face nici o diferentiere intre cei care posteaza mai des si cei care posteaza mai rar. In afara de citeva titulaturi care sint doar cu numele si nu confera nici un fel de alte facilitati nu se face nici o distinctie intre cei cu posturi multe si cei cu posturi putine. In concluzie, scrieti numai daca aveti ceva de spus.

8. Ne rezervam dreptul ca, dupa un numar variabil de posturi (ce de regula nu va fi mai mare de 10-20) sa retragem dreptul de a posta pentru userii care nu corespund cerintelor noastre. Faptul ca ai câteva categorii unde poti posta liber, nu înseamna ca poti sa te complaci în postura de membru si sa "poluezi" astfel discutiile fara a respecta regulamentul.

9. Înainte de a deschide un thread nou, este recomandat sa urmezi etapele descrise în continuare:
- apeleaza la functia Search a forumului pentru ca e posibil ca subiectul sa mai fi fost discutat;
- daca ai posibilitatea si rabdarea necesara, citeste mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul pe care intentionezi sa-l deschizi; s-ar putea sa gasesti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cauti si care nu apare la cautare.

10. Daca te-ai decis sa deschizi un thread nou, ai grija ca titlul sau sa fie scris citet si sa reflecte pe cât posibil subiectul abordat. Asadar, titlul "Problema cu ambreiajul" este de preferat fata de "Am o problema".

11. Daca thread-ul se refera la o problema, ofera cât mai multe detalii despre aceasta si nu astepta ca ceilalti utilizatori sa-ti ceara detaliile. Spre exemplu, enunta de la început anul de frabricatie, motorul, codul motorului etc, facând referire inclusiv la componentele care nu-ti par importante, e mai bine sa oferi detalii în plus decât în minus.

12. Citeste, daca se poate, tot ce s-a discutat într-un anumit thread. Este scuzabil repetarea unei întrebari la care s-a raspuns în ce-a de-a saptea pagina din cele 40 dar este inacceptabil pentru un thread de 2-3 pagini.

13. Pentru ca ideea postului sa fie mai clara, poti apela la smilies, însa nu abuza de ei. Ca si semnele de exclamare, folosirea lor repetata si în numar mare deranjeaza.

14. Butonul Quote ("citat") ajuta în momentul în care se doreste citarea unui pasaj din alt post (propriu sau apartinând altcuiva), pentru a face referire la el. Acest lucru are sens doar daca acel post nu este chiar ultimul, în caz contrar acesta se va repeta în mod inutil.

15. Daca doresti sa editezi (modifici) un post, ai la dispozitie o ora( pentru aceasta. Totusi, daca dupa acel post exista interventii ale altor utilizatori, iar prin modificare sensul postului tau este schimbat total, acea succesiune de posturi nu va mai avea nici un înteles. Este, asadar, interzisa aceasta practica.

16. Remarcile "paternale" sunt acele remarci facute de catre utilizatorii obisnuiti care se erijeaza în "conducatorul absolut", fara a avea acest drept. Nu trebuie uitat faptul ca cei desemnati sa faca ordine sunt moderatorii. Cel mult, se va acorda acest drept membrilor de valoare si cu vechime.

17. Scandalurile pornite împotriva unor dealeri/service-uri sunt interzise.
Daca o firma te-a nemultumit si doresti sa pornesti o discutie pe aceasta tema, trebuie sa o faci civilizat, cu argumente solide (mergând pâna la prezentarea de documente doveditoare, în caz ca ti se cere acest lucru). Chiar si faptul ca firma respectiva are o atitudine reprobabila nu justifica un comportament jignitor la adresa ei.

18. Anunturile publicitare trebuie însotite de detalii complete, incluzând pretul, modalitatea de contact, eventual specificatiile complete ale produsului si/sau imaginea sa. Titlul thread-ului trebuie sa specifice explicit actiunea de cumparare/vânzare si produsul (produsele) în cauza. Sunt interzise comentariile pe marginea unui produs, nu iti convine pretul/starea lui, nu te obliga nimeni sa-l cumperi.
Nu se permite "UP" la mai putin de 24 de ore.

19. Semnatura este un text optional ce va fi atasat fiecarui post, la sfârsitul acestuia. Nu se accepta semnaturi lungi (maxim 3 linii). Introducerea unui link spre un alt site este permisa numai cu agrementul moderatorilor forumului. Se accepta imagini in semnatura la dimensiunea maxima de 150 x 15 pixel. Orice depasire a acestei dimensiuni poate fi sanctionata cu un warning. Moderatorii au dreptul de a edita semnatura fara o instiintare prealabila a userului.

20. Daca nu poti sau nu doresti sa respecti acest regulament, singura solutie consta în încetarea participarii la acest forum. În caz contrar, vom fi nevoiti sa luam toate masurile necesare pentru ca forumul LoganClub&ClubSandero sa-si desfasoare existenta în bune conditii, incluzând interzicerea dreptului de a mai posta (ban-area), temporara sau pe termen nelimitat. Încetarea activitatii pe forum se face "ca atare", fara a fi întreprinsa nici o actiune din partea nimanui. Asadar, nu cere sa-ti fie sters user-ul, nu-ti sterge propriile posturi, nu scrie posturi kilometrice pline de acuze la adresa administratiei, nici aici si nici pe alte forumuri. Cu alte cuvinte încearca sa parases,ti decent comunitatea iar membrii acesteia sa-si aduca aminte cu placere de activitatea ta.

21. Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sint obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori, explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp - iar timpul este un material pretios, cel putin pentru noi. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.

22. Ultima si cea mai importanta dar oarecum evaziva regula - se recomanda mentinerea discutiilor in cadrul obiectivului principal al acestui forum - MASINILE Logan- vor fi descurajate in mare masura discutiile total pe dinafara. Se admit exceptii in cazul unor subiecte de interes pentru toata lumea - care sint acestea - ramine a se stabili de catre moderatorul forumului in cauza, la fata locului.
23.La sectiunea "My ride" nu se accepta comentarii inutile de genul "Sa o stapanesti sanatos" , "sa-ti traiasca masina" , "multi kilometrii" etc.
Rugam sa va rezumati strict la intrebari si comentarii legate de masina
24.A se completa Locatia corecta la profil.
Concluzii

Nu trebuie sa consideri aceste reguli ca fiind îndreptate împotriva ta. Nu sunt decât niste masuri menite sa creeze un forum de calitate.Din pacate, experienta a demonstrat ca, daca se porneste de la premisa ca noul-venit sa aiba drepturi egale cu membrii vechi, forumul a suferit o scadere drastica de calitate, aceasta pe lânga necesitatea unei munci titanice din partea moderatorilor pentru a se mentine ordinea. De aceea am adoptat masurile de mai sus care presupun, pentru membrii de valoare, un mic efort în primele zile de la înscriere. Speram ca acest efort sa fie din plin meritat.

Se accepta sugestii de imbunatatire (si e chiar recomandat sa o faceti fiind in interesul vostru) atat in ceea ce priveste prezentul regulament cat si in ceea ce priveste forumul sau site-ul ca functionalitate sau continut.

Speram sa te simti bine în aceasta comunitate, sa facem schimb de experienta legata de marca Logan.
See more
See less

Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Am simtit ca as avea si eu ceva de comentat. In special pentru ca Gil a reusit sa faca o mare concesie. Mare lucru. Ditamai partidul PNL nu a fost in stare sa spuna simpla constatare de mai jos:

  Originally posted by Gil26 View Post
  poate au fost si unii condamnati cu "probe" facute si contrafacute.

  Dar ceea ce face pesedeul (de fapt liderii lor) nu cred ca este normal, logic si corect. Incearca sa ii scoata si pe cei vinovati (cu probe indubitabile -unele ce tin chiar de siguranta nationala) basma curata. Prin toate metodele. Si au destule la indemana pentru ca ei sunt la putere. Plus ca fac tot ce pot pentru ca infractorii sa nu mai poata fi condamnati.
  Si eu cred ca unii din PSD (sau din afara, finantatori traditionali liberali precum Popoviciu) profita de agitatie pentru a-si crea niste avantaje care sa ii scape de niste probleme legale. Insa eu privesc destul de relaxat aceste eforturi pentru ca stiu ca exista o limita dincolo de care ele nu vor avea efecte. Cine este gardianul acestei limite? CCR.

  De ce le privesc fara incrancenare (spre deosebire de opozitia care pare ca ia foc)? Pentru ca se aplica exact principiul enuntat mai sus de Gil, de actiune si reactiune pentru a se atinge un nou echilibru. Am plecat de la o stare de echilibru care nu ne placea multora: societatea corupta post-1990. Nu cred ca guvernul Nastase este cu mult mai corupt decat ce a existat din 1990 incoace. Iar Alianta DA, pe care am votat-o doar prima oara, s-a trezit in fata unei somatii din partea Vestului prin anii de dupa 2007: fa ceva cu coruptia. Si a facut. Adica a mutat starea de echilibru. Si, din pacate, nu a facut-o printr-un consens. Ci prin forta protocoalelor si a serviciilor secrete. Primul proces al lui Nastase finalizat in 2012 a fost primul efect al noii stari de lucruri, un nou echilibru dar fragil. Motivarile judecatoresti erau publice si se vedea ca judecatorii nu au probe dar scriu nuvele prin care condamna. Cazul judecatoarei Stanciu, acum la CCR, condamnata de CEDO pentru proces inechitabil este ultima dovada in acest sens (si se stie cat de greu si de lent este mersul la CEDO). Noua stare de echilibru exercitat prin forta securitatii, cu justitia devenita arma politica, nu putea dura mult. A existat reactiunea care s-a opus. Acum suntem in reculul de la acea stare de echilibru din anii 2010-2014. De aceea privesc relaxat. Da, reculul si reactiunea sunt de dorit si este normal sa se intample. Da, anumite aranjamente oculte trebuie distruse. Si da, ca orice reactiune este normal sa dea inapoi niste lucruri cu mai mult decat fusesera ele mutate. Ca un pendul. Il misti 2 cm catre stanga si ii dai drumul, el se intoarce cei 2 cm dar din inertie se va duce inca aproape 2 cm catre dreapta. Cat de mult catre dreapta? Sunt foarte relaxat. CCR va avea grija sa nu iesim din limitele constitutionale si respectiv al dreptului european (tineti minte asta, CCR verifica legile si prin prisma documentelor europene cu putere de tratat oficial). A dat deja astfel de exemple punand la respect pe unii parlamentari PSD prea nefericiti.


  Iar despre UDMR, nu pot decat sa le doresc succes. Nu imi este teama ca vor fugi cu Ardealul in Ungaria. Ci ca vor lupta sa obtina ceea ce ungurii romani isi cam doresc de pe vremea aranjamentelor ce au precedat Marea Unire din 1918.

  Comment


  • Originally posted by gecmc94 View Post
   Cine este gardianul acestei limite? CCR.
   Cum poti spune ca CCR este un gardian echidistant cand insusi CCR si-a depasit prerogativele si a inceput sa se "bage" peste alte puteri ale statului dictand ce trebuie acestea sa faca, pe alocuri si legiferand. Este CCR o putere a Statului sau doar o institutie de control constitutional?

   I have no special talent. I am only passionately curious.

   Comment


   • Călătoria cu metroul se scumpeşte! Anunţul făcut de ministrul Transporturilor
    Şova a precizat că el nu este de acord cu majorarea salarială a celor de la Metrorex, cu 20%, şeful transporturilor considerând că a fost vorba de un şantaj.

    Mai mult decât atât, Lucian Şova a anunţat că din luna ianuarie, costul călătoriei cu metroul va fi mai scump deoarece mărirea salariilor de la metrou trebuie finanţată, iar singura soluţie de a acoperi costurile salariale este preţul majorat al călătoriilor.

    https://m.realitatea.net/calatoria-c...r_2172958.html

    După ce majoritatea angajațiilor Metrorex taie frunze la câini, pe salarii medii foarte mari, acu o sa mai scumpească călătoriile. Propun o greva fiscala, sa nu mai circule nimeni cu ei.

    Comment


    • gecmc94 foarte frumos si mai ales bine spus. Echilibrul perfect este greu de atins. Dar nici oscilatiile prea mari nu sunt bune. Reculul se poate resimti mult mai tare. Egal de care parte. Acum depinde de care parte discutam. Pentru ca amplitudinile pot fi diferite. Iar daca se intra in armonici atunci efectele pot fi devastatoare.
     Pendulul daca este lasat liber oscileaza simetric, dar daca este pus un opritor el va recula in partea opusa.
     Eu nu sunt chiar asa relaxat. CCR-ul este aservit, la fel avocatul poporului, si incet-incet celelalte. Pendulul este tras de catre unii (intern sau extern) intr-o parte. Dar sunt optimist si sper ca va oscila liber. Cu toate ca interventiile astea vor mari timpul in care se va ajunge aici.

     Cu privire la UDMR as fi mai sceptic. Pana acum ceva timp gandeam si eu ca tine, dar cred ca acum lucrurile tind sa se schimbe. Cum am realizat noi Marea Unire?
     Si tangential la asta. Tantaliciul de Draknea crede ca ne comparam cu Ungaria, Polonia sau Turcia si putem sa ne aratam si noi muschii. Din pacate tarisoarele astea s-au intarit apoi si-au urmat interesul. Noi am daramat totul, suntem la cheremul altora dar dorim sa fim mandrii contra stapanilor. Care daca dau un part ne-au desfiintat. Ramane de vazut daca am prevazut corect sau nu.

     Comment


     • Cand vorbim despre CCR si acuzam institutia ca ar face una sau alta, trebuie sa remarcam faptul ca are doua meniri fundamentale. Pe langa menirea originala de verificare a constitutionalitatii, prin Constitutia din 2003 a capatat si puteri de rezolvare (nu mediere) a conflictelor constitutionale dintre autoritati. Deci, da, are voie sa dicteze atunci cand clarifica faptul ca o autoritate si-a interpretat gresit competentele si are in realitate mai putin decat ar crede.

      Revizuirea constituţională din anul 2003 a adus Curţii Constituţionale o nouă atribuţie, aceea de soluţionare a conflictelor juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice. Articolul 146 lit. e) din Constituţie prevede atribuţia Curţii Constituţionale de a soluţiona conflictele juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice, la cererea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a primului-ministru sau a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii. O asemenea atribuţie este întâlnită şi în reglementarea constituţională din alte state (spre exemplu art. 189 din Constituţia Poloniei sau art. 160 din Constituţia Sloveniei). Este vorba de conflictele de autoritate (sau litigiile organice). Într-un atare caz, Curtea Constituţională soluţionează sau aplanează litigii constituţionale între autorităţi. Aceste litigii pot privi conflicte între două sau mai multe autorităţi constituţionale cu privire la conţinutul ori întinderea atribuţiilor lor, decurgând din Constituţie. Finalitatea urmărită este înlăturarea unor posibile blocaje instituţionale.

      Pe de altă parte, trebuie subliniat că prevederea aceasta riscă să fie o atribuţie-capcană, pe care, de altfel, chiar Curtea Constituţională a cenzurat-o atunci când a trebuit să verifice constituţionalitatea proiectului legii de revizuire a Constituţiei în anul 2003. În decizia sa Curtea atrăgea atenţia că pentru a se evita antrenarea Curţii Constituţionale în soluţionarea unor conflicte politice este necesar să se prevadă că este vorba doar de blocajele instituţionale, respectiv de conflictele pozitive sau negative de competenţă. În acelaşi sens este şi Avizul Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept de la Veneţia care a stabilit că, deşi o astfel de prevedere constituţională este un progres al statului de drept, o Curte Constituţională nu este un organ de mediere între puterile statului însărcinat cu aplanarea disputelor lor şi cu găsirea unor soluţii ,,politice’’ pentru diferendele lor. Încercând o clarificare a sintagmei ,,conflict juridic de natură constituţională între autorităţile publice’’, Comisia de la Veneţia a spus că este vorba de fapt de conflicte de competenţă pozitive sau negative într-un caz concret. Această soluţie a fost preluată ulterior de către Curtea Constituţională în jurisprudenţa sa.
      https://drept.unibuc.ro/Stefan-DEACO...91-a550-ro.htm

      Comment


      • Originally posted by aris86 View Post
       PSD a dat de greu si nu mai creste salariile bugetariilor si amana cresterea pensiilor pana in septembrie 2019.
       https://www.realitatea.net/oug-salar...i_2172793.html
       http://media.realitatea.net/multimed...i_53141100.pdf
       "Primul" aliat are o vorba, "put your money where your mouth is". Eu sunt dispus s-o fac, tu esti? Pentru ca eu am auzit "din gura" actualului ministru ca vor creste, plus ca e o "stire" data de realitatea. Se stie ca toate stirile date de ei se adeveresc, fara exceptie. Deci putem stabilii suma (sa nu fie modica) aici, la vedere.

       Originally posted by aris86 View Post
       Călătoria cu metroul se scumpeşte! Anunţul făcut de ministrul Transporturilor
       Şova a precizat că el nu este de acord cu majorarea salarială a celor de la Metrorex, cu 20%, şeful transporturilor considerând că a fost vorba de un şantaj.

       Mai mult decât atât, Lucian Şova a anunţat că din luna ianuarie, costul călătoriei cu metroul va fi mai scump deoarece mărirea salariilor de la metrou trebuie finanţată, iar singura soluţie de a acoperi costurile salariale este preţul majorat al călătoriilor.


       După ce majoritatea angajațiilor Metrorex taie frunze la câini, pe salarii medii foarte mari, acu o sa mai scumpească călătoriile. Propun o greva fiscala, sa nu mai circule nimeni cu ei.
       Pai nu suntem europeni si platim preturi europene? Sa platim si salarii europene, sau sa inteleg ca "soferul de metrou romanesc" e mai puturos decat cel "frantuzesc" sau cel belgian. Sau poate decat cel olandez. Dar eu sunt mai radical, sa-l inchidem, sa nu mai taie nimeni frunza la caini.
       Si inca ceva, orice sindicat "santajaza", insa dupa puteri. Cu cat e mai important "serviciul/produsul" care-l vinde cu atat "santajul" e mai eficient . Daca "santajistii" ar fi fost plantatorii de panselute, sa zicem, crezi ca s-ar mai fi plans ditamai ministrul?


       "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

       Comment


       • Documentul a fost trimis de sindicatele din penienciare, asa cum ne-a obisnuit PSD, lanseaza ipoteze de lucru, testeaza piata si apoi dau inapoi daca reactia din piata este negativa, lasand doar o mica parte din ceea ce vroiau ei sa implemnteze, ca oamenii sa rasufle usurati ca nu s-a intamplat mai rau.
        Cu salariul minim de 2350 de lei/15 ani vechime au dat inapoi, desi erau gata sa mearga inainte cu propunerea si consecintele aferente.
        Pretul la calatoria cu metroul este unul european, deoarece este subventionat cu 75% si de locuitorii tarii care nu beneficiaza de acest serviciu, ca ei nu stau in Bucuresti. Personal, de la ultima majorare a pretului, am renuntat la abonamentul lor si folosesc foarte rar metroul.

        Comment


        • Originally posted by gecmc94 View Post
         Cand vorbim despre CCR si acuzam institutia ca ar face una sau alta, trebuie sa remarcam faptul ca are doua meniri fundamentale. Pe langa menirea originala de verificare a constitutionalitatii, prin Constitutia din 2003 a capatat si puteri de rezolvare (nu mediere) a conflictelor constitutionale dintre autoritati. Deci, da, are voie sa dicteze atunci cand clarifica faptul ca o autoritate si-a interpretat gresit competentele si are in realitate mai putin decat ar crede.


         https://drept.unibuc.ro/Stefan-DEACO...91-a550-ro.htm
         A rezova conflicte de natura strict constitutionala intre puteri e una iar interpretarea celorlalte legi (diferite de legea fundamentala) este alta. Cel din urma e strict atributul strict al puterii judecatoresti. Ori CCR nu este nici pe departe o instanta de judecata.

         La ultimul conflict si-a cam depasit atributiile flagrant si a inceput sa intrepreteze si legi organice...
         I have no special talent. I am only passionately curious.

         Comment


         • Originally posted by gogeala View Post
          Pentru ca eu am auzit "din gura" actualului ministru ca vor creste, plus ca e o "stire" data de realitatea.
          Daca vor mai avea de unde sa se imprumute le vor creste. Dar probabil piata da anumite semnale si astfel au devenit mai ponderati in a arunca in stanga si in dreapta cu cresteri.
          I have no special talent. I am only passionately curious.

          Comment


          • Se vor imprumuta, te asigur. Si nu doar psd-ul ci orice guvern ar fii. ciolos, orban (mai pune tu 2-3 nume), usr-ul daca va face guvernul se va imprumuta de 3% din pib, asa va fii "construit" bugetul.
           ciolos daca-mi aduc bine aminte, si-mi aduc, a depasit "olecuta" cei 3%. Si el s-a imprumutat si a platit salarii. De ce? Ca asa "merge treaba' peste tot in ue. Nu-mi place sa ma citez dar "n-am ce sa fac":

           Nicio- o tara nu se poate dezvolta cu salarii ridicole, niciodata. La noi salariile au fost” tinute” jos. ............ Salariile trebuie sa creasca constant iar statul se va imprumuta pt orice cheltuiala care nu poate fi acoperita de la buget. Se vorbea de o Europa cu 2 viteze, acum e o europa cu 2 viteze. Toate statele “pricopsite”,care ne arata pe noi cu degetul, s-au dezvoltat “pe deficite” de peste 8%. O parte din acest deficit mare era folosit sa acopere gaurile pentru pentru salarii. De ce crezi ca au avut probleme uriase Spania, Portugalia, Islanda ((careia i-a dat bani Rusia, altfel se prabusea iar simandicosii n-au tipat ca sunt bani bolsevici), ca au facut investitii “de toti banii” luati cu imprumut? Acum e 3%, care pentru fostele tari socialiste e “piatra de moara” Asta e Europa cu 2 viteze. Dupa ce se dezvolta pe deficite babane, tarile bogate, devin fete sfioase si se rusineaza daca-i mai mare de 3%.
           Originally posted by aris86 View Post
           Documentul a fost trimis de sindicatele din penienciare, asa cum ne-a obisnuit PSD, lanseaza ipoteze de lucru, testeaza piata si apoi dau inapoi daca reactia din piata este negativa, lasand doar o mica parte din ceea ce vroiau ei sa implemnteze, ca oamenii sa rasufle usurati ca nu s-a intamplat mai rau.Cu salariul minim de 2350 de lei/15 ani vechime au dat inapoi, desi erau gata sa mearga inainte cu propunerea si consecintele aferente..
           Asteptam un raspuns simplu la o intrebare simpla. Nu ai incredera in sursa ta de informare?

           Originally posted by aris86 View Post
           Pretul la calatoria cu metroul este unul european, deoarece este subventionat cu 75% si de locuitorii tarii care nu beneficiaza de acest serviciu, ca ei nu stau in Bucuresti. Personal, de la ultima majorare a pretului, am renuntat la abonamentul lor si folosesc foarte rar metroul.
           Ai idee cat contribuie Bucurestiul la bugetul consolidat? Afirmatia ta imi "spune" ca nu. Eu nu mai folosesc de cel putin 30 ani transportul in comun dar "subventionez".
           Daca ar fi autonomie iar Bucurestiul ar cheltui exact cat cheltuie acum ar fii pe excedent.
           Last edited by gogeala; 7th December 2018, 12:06.
           "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

           Comment


           • Originally posted by aris86 View Post
            Călătoria cu metroul se scumpeşte! Anunţul făcut de ministrul Transporturilor
            Şova a precizat că el nu este de acord cu majorarea salarială a celor de la Metrorex, cu 20%, şeful transporturilor considerând că a fost vorba de un şantaj.

            Mai mult decât atât, Lucian Şova a anunţat că din luna ianuarie, costul călătoriei cu metroul va fi mai scump deoarece mărirea salariilor de la metrou trebuie finanţată, iar singura soluţie de a acoperi costurile salariale este preţul majorat al călătoriilor.
            După ce majoritatea angajațiilor Metrorex taie frunze la câini, pe salarii medii foarte mari, acu o sa mai scumpească călătoriile. Propun o greva fiscala, sa nu mai circule nimeni cu ei.
            Dar mult mai mergi tu cu metroul. Hai sa mergi cu mine o saptamana sa tai frunze la caini in metrou si apoi sa zici ca 3000 de lei net cat castiga un salariat cu 25 de ani vechime in tunel e mult. Cat crezi ca sunt bani castigati nedrept ii dai inapoi. Oricand ai la dispozitie 5 nopti de pierdut. Dar sova asta a zis ca nu investeste in sistemele de ventilatie? Se zicea pe la nu stiu ce post tv ca "vai ce afectati sunt calatorii din cauza mediului nociv", calatori care nu petrec mai mult de 30-40 de minute in metrou, dar aia care "taie frunze la caini" in fiecare zi intre 7 si 10 ore or avea alt mediu? Aia care "taie frunze la caini" in fiecare noapte au alt mediu? A zis ca un muncitor face treaba altor 3 muncitori din lipsa de personal? Si eu propun sa nu mai foloseasca nimeni metroul. Sa se inchida da-l dreq.
            Last edited by Fanez; 7th December 2018, 13:12.

            Comment


            • In alta ordine de idei, nimic nu se face bun pentru tara asta si locuitorii ei. Psd ce mai incearca sa imbunatateasca viata de zi cu zi dar sunt impiedicati prin toate mijloacele.Cei care vor sa ia puterea prin abuzuri si asa cum a facut partidul nazist al lui Hitler, vor binele tarii si locuitorilor ei? Intreb, ca nu stiu.
             Last edited by Fanez; 7th December 2018, 13:37.

             Comment


             • Originally posted by Fanez View Post
              Psd ce mai incearca sa imbunatateasca viata de zi cu zi dar sunt impiedicati prin toate mijloacele.
              tocmai ca PSD a zis ca aveti salarii mari, chiar nu stii sa citesti sau scrii doar ce vrei.. lol
              gogeala, pe deciziile guvernului nu fac pariu, treaba ta daca risti...

              Comment


              • tocmai ca PSD a zis ca aveti salarii mari
               N-am auzit sa zica PSD asa ceva. Eu stiu ce salariu am. Nu PSD a zis ca avem salarii mari. Ca a zis sova care nu stie ce salarii sunt in metrou si nu da 2 bani pe siguranta calatorilor si a muncitorilor e total altceva. sova nu egal psd. Ca zic diverse "ziare" sau "televizuini" e altceva... Nu inseamna ca "PSD a zis". Daca ar fi zis Dragnea eram de acord cu tine ca "a zis PSD", dar nici Dragnea n-a zis. Nici Olguta si nici ministrul finantelor.
               Last edited by Fanez; 7th December 2018, 14:03.

               Comment


               • Sova nu reprezinta PSD????? E pus cumva de PNL/USR sau alte entitati politice..

                Comment

                Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google