Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Am simtit ca as avea si eu ceva de comentat. In special pentru ca Gil a reusit sa faca o mare concesie. Mare lucru. Ditamai partidul PNL nu a fost in stare sa spuna simpla constatare de mai jos:

    Originally posted by Gil26 View Post
    poate au fost si unii condamnati cu "probe" facute si contrafacute.

    Dar ceea ce face pesedeul (de fapt liderii lor) nu cred ca este normal, logic si corect. Incearca sa ii scoata si pe cei vinovati (cu probe indubitabile -unele ce tin chiar de siguranta nationala) basma curata. Prin toate metodele. Si au destule la indemana pentru ca ei sunt la putere. Plus ca fac tot ce pot pentru ca infractorii sa nu mai poata fi condamnati.
    Si eu cred ca unii din PSD (sau din afara, finantatori traditionali liberali precum Popoviciu) profita de agitatie pentru a-si crea niste avantaje care sa ii scape de niste probleme legale. Insa eu privesc destul de relaxat aceste eforturi pentru ca stiu ca exista o limita dincolo de care ele nu vor avea efecte. Cine este gardianul acestei limite? CCR.

    De ce le privesc fara incrancenare (spre deosebire de opozitia care pare ca ia foc)? Pentru ca se aplica exact principiul enuntat mai sus de Gil, de actiune si reactiune pentru a se atinge un nou echilibru. Am plecat de la o stare de echilibru care nu ne placea multora: societatea corupta post-1990. Nu cred ca guvernul Nastase este cu mult mai corupt decat ce a existat din 1990 incoace. Iar Alianta DA, pe care am votat-o doar prima oara, s-a trezit in fata unei somatii din partea Vestului prin anii de dupa 2007: fa ceva cu coruptia. Si a facut. Adica a mutat starea de echilibru. Si, din pacate, nu a facut-o printr-un consens. Ci prin forta protocoalelor si a serviciilor secrete. Primul proces al lui Nastase finalizat in 2012 a fost primul efect al noii stari de lucruri, un nou echilibru dar fragil. Motivarile judecatoresti erau publice si se vedea ca judecatorii nu au probe dar scriu nuvele prin care condamna. Cazul judecatoarei Stanciu, acum la CCR, condamnata de CEDO pentru proces inechitabil este ultima dovada in acest sens (si se stie cat de greu si de lent este mersul la CEDO). Noua stare de echilibru exercitat prin forta securitatii, cu justitia devenita arma politica, nu putea dura mult. A existat reactiunea care s-a opus. Acum suntem in reculul de la acea stare de echilibru din anii 2010-2014. De aceea privesc relaxat. Da, reculul si reactiunea sunt de dorit si este normal sa se intample. Da, anumite aranjamente oculte trebuie distruse. Si da, ca orice reactiune este normal sa dea inapoi niste lucruri cu mai mult decat fusesera ele mutate. Ca un pendul. Il misti 2 cm catre stanga si ii dai drumul, el se intoarce cei 2 cm dar din inertie se va duce inca aproape 2 cm catre dreapta. Cat de mult catre dreapta? Sunt foarte relaxat. CCR va avea grija sa nu iesim din limitele constitutionale si respectiv al dreptului european (tineti minte asta, CCR verifica legile si prin prisma documentelor europene cu putere de tratat oficial). A dat deja astfel de exemple punand la respect pe unii parlamentari PSD prea nefericiti.


    Iar despre UDMR, nu pot decat sa le doresc succes. Nu imi este teama ca vor fugi cu Ardealul in Ungaria. Ci ca vor lupta sa obtina ceea ce ungurii romani isi cam doresc de pe vremea aranjamentelor ce au precedat Marea Unire din 1918.

    Comment


    • Originally posted by gecmc94 View Post
      Cine este gardianul acestei limite? CCR.
      Cum poti spune ca CCR este un gardian echidistant cand insusi CCR si-a depasit prerogativele si a inceput sa se "bage" peste alte puteri ale statului dictand ce trebuie acestea sa faca, pe alocuri si legiferand. Este CCR o putere a Statului sau doar o institutie de control constitutional?

      I have no special talent. I am only passionately curious.

      Comment


      • Călătoria cu metroul se scumpeşte! Anunţul făcut de ministrul Transporturilor
        Şova a precizat că el nu este de acord cu majorarea salarială a celor de la Metrorex, cu 20%, şeful transporturilor considerând că a fost vorba de un şantaj.

        Mai mult decât atât, Lucian Şova a anunţat că din luna ianuarie, costul călătoriei cu metroul va fi mai scump deoarece mărirea salariilor de la metrou trebuie finanţată, iar singura soluţie de a acoperi costurile salariale este preţul majorat al călătoriilor.



        După ce majoritatea angajațiilor Metrorex taie frunze la câini, pe salarii medii foarte mari, acu o sa mai scumpească călătoriile. Propun o greva fiscala, sa nu mai circule nimeni cu ei.

        Comment


        • gecmc94 foarte frumos si mai ales bine spus. Echilibrul perfect este greu de atins. Dar nici oscilatiile prea mari nu sunt bune. Reculul se poate resimti mult mai tare. Egal de care parte. Acum depinde de care parte discutam. Pentru ca amplitudinile pot fi diferite. Iar daca se intra in armonici atunci efectele pot fi devastatoare.
          Pendulul daca este lasat liber oscileaza simetric, dar daca este pus un opritor el va recula in partea opusa.
          Eu nu sunt chiar asa relaxat. CCR-ul este aservit, la fel avocatul poporului, si incet-incet celelalte. Pendulul este tras de catre unii (intern sau extern) intr-o parte. Dar sunt optimist si sper ca va oscila liber. Cu toate ca interventiile astea vor mari timpul in care se va ajunge aici.

          Cu privire la UDMR as fi mai sceptic. Pana acum ceva timp gandeam si eu ca tine, dar cred ca acum lucrurile tind sa se schimbe. Cum am realizat noi Marea Unire?
          Si tangential la asta. Tantaliciul de Draknea crede ca ne comparam cu Ungaria, Polonia sau Turcia si putem sa ne aratam si noi muschii. Din pacate tarisoarele astea s-au intarit apoi si-au urmat interesul. Noi am daramat totul, suntem la cheremul altora dar dorim sa fim mandrii contra stapanilor. Care daca dau un part ne-au desfiintat. Ramane de vazut daca am prevazut corect sau nu.

          Comment


          • Cand vorbim despre CCR si acuzam institutia ca ar face una sau alta, trebuie sa remarcam faptul ca are doua meniri fundamentale. Pe langa menirea originala de verificare a constitutionalitatii, prin Constitutia din 2003 a capatat si puteri de rezolvare (nu mediere) a conflictelor constitutionale dintre autoritati. Deci, da, are voie sa dicteze atunci cand clarifica faptul ca o autoritate si-a interpretat gresit competentele si are in realitate mai putin decat ar crede.

            Revizuirea constituţională din anul 2003 a adus Curţii Constituţionale o nouă atribuţie, aceea de soluţionare a conflictelor juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice. Articolul 146 lit. e) din Constituţie prevede atribuţia Curţii Constituţionale de a soluţiona conflictele juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice, la cererea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a primului-ministru sau a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii. O asemenea atribuţie este întâlnită şi în reglementarea constituţională din alte state (spre exemplu art. 189 din Constituţia Poloniei sau art. 160 din Constituţia Sloveniei). Este vorba de conflictele de autoritate (sau litigiile organice). Într-un atare caz, Curtea Constituţională soluţionează sau aplanează litigii constituţionale între autorităţi. Aceste litigii pot privi conflicte între două sau mai multe autorităţi constituţionale cu privire la conţinutul ori întinderea atribuţiilor lor, decurgând din Constituţie. Finalitatea urmărită este înlăturarea unor posibile blocaje instituţionale.

            Pe de altă parte, trebuie subliniat că prevederea aceasta riscă să fie o atribuţie-capcană, pe care, de altfel, chiar Curtea Constituţională a cenzurat-o atunci când a trebuit să verifice constituţionalitatea proiectului legii de revizuire a Constituţiei în anul 2003. În decizia sa Curtea atrăgea atenţia că pentru a se evita antrenarea Curţii Constituţionale în soluţionarea unor conflicte politice este necesar să se prevadă că este vorba doar de blocajele instituţionale, respectiv de conflictele pozitive sau negative de competenţă. În acelaşi sens este şi Avizul Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept de la Veneţia care a stabilit că, deşi o astfel de prevedere constituţională este un progres al statului de drept, o Curte Constituţională nu este un organ de mediere între puterile statului însărcinat cu aplanarea disputelor lor şi cu găsirea unor soluţii ,,politice’’ pentru diferendele lor. Încercând o clarificare a sintagmei ,,conflict juridic de natură constituţională între autorităţile publice’’, Comisia de la Veneţia a spus că este vorba de fapt de conflicte de competenţă pozitive sau negative într-un caz concret. Această soluţie a fost preluată ulterior de către Curtea Constituţională în jurisprudenţa sa.
            https://drept.unibuc.ro/Stefan-DEACO...91-a550-ro.htm

            Comment


            • Originally posted by aris86 View Post
              PSD a dat de greu si nu mai creste salariile bugetariilor si amana cresterea pensiilor pana in septembrie 2019.
              Guvernul a pregatit textul Ordonantei de urgenta care va îngheta, începând cu 1 ianuarie 2019, salariile bugetariilor la cel mult nivelul din decembrie 2018. De asemenea, punctul de pensie si pensia minima sunt blocate pâna în septembrie. OUG suspenda si ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante din institutiile si autoritatile publice, inclusiv cele locale, pe tot parcursul anului 2019.

              http://media.realitatea.net/multimed...i_53141100.pdf
              "Primul" aliat are o vorba, "put your money where your mouth is". Eu sunt dispus s-o fac, tu esti? Pentru ca eu am auzit "din gura" actualului ministru ca vor creste, plus ca e o "stire" data de realitatea. Se stie ca toate stirile date de ei se adeveresc, fara exceptie. Deci putem stabilii suma (sa nu fie modica) aici, la vedere.

              Originally posted by aris86 View Post
              Călătoria cu metroul se scumpeşte! Anunţul făcut de ministrul Transporturilor
              Şova a precizat că el nu este de acord cu majorarea salarială a celor de la Metrorex, cu 20%, şeful transporturilor considerând că a fost vorba de un şantaj.

              Mai mult decât atât, Lucian Şova a anunţat că din luna ianuarie, costul călătoriei cu metroul va fi mai scump deoarece mărirea salariilor de la metrou trebuie finanţată, iar singura soluţie de a acoperi costurile salariale este preţul majorat al călătoriilor.


              După ce majoritatea angajațiilor Metrorex taie frunze la câini, pe salarii medii foarte mari, acu o sa mai scumpească călătoriile. Propun o greva fiscala, sa nu mai circule nimeni cu ei.
              Pai nu suntem europeni si platim preturi europene? Sa platim si salarii europene, sau sa inteleg ca "soferul de metrou romanesc" e mai puturos decat cel "frantuzesc" sau cel belgian. Sau poate decat cel olandez. Dar eu sunt mai radical, sa-l inchidem, sa nu mai taie nimeni frunza la caini.
              Si inca ceva, orice sindicat "santajaza", insa dupa puteri. Cu cat e mai important "serviciul/produsul" care-l vinde cu atat "santajul" e mai eficient . Daca "santajistii" ar fi fost plantatorii de panselute, sa zicem, crezi ca s-ar mai fi plans ditamai ministrul?


              "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

              Comment


              • Documentul a fost trimis de sindicatele din penienciare, asa cum ne-a obisnuit PSD, lanseaza ipoteze de lucru, testeaza piata si apoi dau inapoi daca reactia din piata este negativa, lasand doar o mica parte din ceea ce vroiau ei sa implemnteze, ca oamenii sa rasufle usurati ca nu s-a intamplat mai rau.
                Cu salariul minim de 2350 de lei/15 ani vechime au dat inapoi, desi erau gata sa mearga inainte cu propunerea si consecintele aferente.
                Pretul la calatoria cu metroul este unul european, deoarece este subventionat cu 75% si de locuitorii tarii care nu beneficiaza de acest serviciu, ca ei nu stau in Bucuresti. Personal, de la ultima majorare a pretului, am renuntat la abonamentul lor si folosesc foarte rar metroul.

                Comment


                • Originally posted by gecmc94 View Post
                  Cand vorbim despre CCR si acuzam institutia ca ar face una sau alta, trebuie sa remarcam faptul ca are doua meniri fundamentale. Pe langa menirea originala de verificare a constitutionalitatii, prin Constitutia din 2003 a capatat si puteri de rezolvare (nu mediere) a conflictelor constitutionale dintre autoritati. Deci, da, are voie sa dicteze atunci cand clarifica faptul ca o autoritate si-a interpretat gresit competentele si are in realitate mai putin decat ar crede.


                  https://drept.unibuc.ro/Stefan-DEACO...91-a550-ro.htm
                  A rezova conflicte de natura strict constitutionala intre puteri e una iar interpretarea celorlalte legi (diferite de legea fundamentala) este alta. Cel din urma e strict atributul strict al puterii judecatoresti. Ori CCR nu este nici pe departe o instanta de judecata.

                  La ultimul conflict si-a cam depasit atributiile flagrant si a inceput sa intrepreteze si legi organice...
                  I have no special talent. I am only passionately curious.

                  Comment


                  • Originally posted by gogeala View Post
                    Pentru ca eu am auzit "din gura" actualului ministru ca vor creste, plus ca e o "stire" data de realitatea.
                    Daca vor mai avea de unde sa se imprumute le vor creste. Dar probabil piata da anumite semnale si astfel au devenit mai ponderati in a arunca in stanga si in dreapta cu cresteri.
                    I have no special talent. I am only passionately curious.

                    Comment


                    • Se vor imprumuta, te asigur. Si nu doar psd-ul ci orice guvern ar fii. ciolos, orban (mai pune tu 2-3 nume), usr-ul daca va face guvernul se va imprumuta de 3% din pib, asa va fii "construit" bugetul.
                      ciolos daca-mi aduc bine aminte, si-mi aduc, a depasit "olecuta" cei 3%. Si el s-a imprumutat si a platit salarii. De ce? Ca asa "merge treaba' peste tot in ue. Nu-mi place sa ma citez dar "n-am ce sa fac":

                      Nicio- o tara nu se poate dezvolta cu salarii ridicole, niciodata. La noi salariile au fost” tinute” jos. ............ Salariile trebuie sa creasca constant iar statul se va imprumuta pt orice cheltuiala care nu poate fi acoperita de la buget. Se vorbea de o Europa cu 2 viteze, acum e o europa cu 2 viteze. Toate statele “pricopsite”,care ne arata pe noi cu degetul, s-au dezvoltat “pe deficite” de peste 8%. O parte din acest deficit mare era folosit sa acopere gaurile pentru pentru salarii. De ce crezi ca au avut probleme uriase Spania, Portugalia, Islanda ((careia i-a dat bani Rusia, altfel se prabusea iar simandicosii n-au tipat ca sunt bani bolsevici), ca au facut investitii “de toti banii” luati cu imprumut? Acum e 3%, care pentru fostele tari socialiste e “piatra de moara” Asta e Europa cu 2 viteze. Dupa ce se dezvolta pe deficite babane, tarile bogate, devin fete sfioase si se rusineaza daca-i mai mare de 3%.
                      Originally posted by aris86 View Post
                      Documentul a fost trimis de sindicatele din penienciare, asa cum ne-a obisnuit PSD, lanseaza ipoteze de lucru, testeaza piata si apoi dau inapoi daca reactia din piata este negativa, lasand doar o mica parte din ceea ce vroiau ei sa implemnteze, ca oamenii sa rasufle usurati ca nu s-a intamplat mai rau.Cu salariul minim de 2350 de lei/15 ani vechime au dat inapoi, desi erau gata sa mearga inainte cu propunerea si consecintele aferente..
                      Asteptam un raspuns simplu la o intrebare simpla. Nu ai incredera in sursa ta de informare?

                      Originally posted by aris86 View Post
                      Pretul la calatoria cu metroul este unul european, deoarece este subventionat cu 75% si de locuitorii tarii care nu beneficiaza de acest serviciu, ca ei nu stau in Bucuresti. Personal, de la ultima majorare a pretului, am renuntat la abonamentul lor si folosesc foarte rar metroul.
                      Ai idee cat contribuie Bucurestiul la bugetul consolidat? Afirmatia ta imi "spune" ca nu. Eu nu mai folosesc de cel putin 30 ani transportul in comun dar "subventionez".
                      Daca ar fi autonomie iar Bucurestiul ar cheltui exact cat cheltuie acum ar fii pe excedent.
                      Last edited by gogeala; 7 December 2018, 12:06.
                      "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

                      Comment


                      • Originally posted by aris86 View Post
                        Călătoria cu metroul se scumpeşte! Anunţul făcut de ministrul Transporturilor
                        Şova a precizat că el nu este de acord cu majorarea salarială a celor de la Metrorex, cu 20%, şeful transporturilor considerând că a fost vorba de un şantaj.

                        Mai mult decât atât, Lucian Şova a anunţat că din luna ianuarie, costul călătoriei cu metroul va fi mai scump deoarece mărirea salariilor de la metrou trebuie finanţată, iar singura soluţie de a acoperi costurile salariale este preţul majorat al călătoriilor.
                        După ce majoritatea angajațiilor Metrorex taie frunze la câini, pe salarii medii foarte mari, acu o sa mai scumpească călătoriile. Propun o greva fiscala, sa nu mai circule nimeni cu ei.
                        Dar mult mai mergi tu cu metroul. Hai sa mergi cu mine o saptamana sa tai frunze la caini in metrou si apoi sa zici ca 3000 de lei net cat castiga un salariat cu 25 de ani vechime in tunel e mult. Cat crezi ca sunt bani castigati nedrept ii dai inapoi. Oricand ai la dispozitie 5 nopti de pierdut. Dar sova asta a zis ca nu investeste in sistemele de ventilatie? Se zicea pe la nu stiu ce post tv ca "vai ce afectati sunt calatorii din cauza mediului nociv", calatori care nu petrec mai mult de 30-40 de minute in metrou, dar aia care "taie frunze la caini" in fiecare zi intre 7 si 10 ore or avea alt mediu? Aia care "taie frunze la caini" in fiecare noapte au alt mediu? A zis ca un muncitor face treaba altor 3 muncitori din lipsa de personal? Si eu propun sa nu mai foloseasca nimeni metroul. Sa se inchida da-l dreq.
                        Last edited by Fanez; 7 December 2018, 13:12.

                        Comment


                        • In alta ordine de idei, nimic nu se face bun pentru tara asta si locuitorii ei. Psd ce mai incearca sa imbunatateasca viata de zi cu zi dar sunt impiedicati prin toate mijloacele.Cei care vor sa ia puterea prin abuzuri si asa cum a facut partidul nazist al lui Hitler, vor binele tarii si locuitorilor ei? Intreb, ca nu stiu.
                          Last edited by Fanez; 7 December 2018, 13:37.

                          Comment


                          • Originally posted by Fanez View Post
                            Psd ce mai incearca sa imbunatateasca viata de zi cu zi dar sunt impiedicati prin toate mijloacele.
                            tocmai ca PSD a zis ca aveti salarii mari, chiar nu stii sa citesti sau scrii doar ce vrei.. lol
                            gogeala, pe deciziile guvernului nu fac pariu, treaba ta daca risti...

                            Comment


                            • tocmai ca PSD a zis ca aveti salarii mari
                              N-am auzit sa zica PSD asa ceva. Eu stiu ce salariu am. Nu PSD a zis ca avem salarii mari. Ca a zis sova care nu stie ce salarii sunt in metrou si nu da 2 bani pe siguranta calatorilor si a muncitorilor e total altceva. sova nu egal psd. Ca zic diverse "ziare" sau "televizuini" e altceva... Nu inseamna ca "PSD a zis". Daca ar fi zis Dragnea eram de acord cu tine ca "a zis PSD", dar nici Dragnea n-a zis. Nici Olguta si nici ministrul finantelor.
                              Last edited by Fanez; 7 December 2018, 14:03.

                              Comment


                              • Sova nu reprezinta PSD????? E pus cumva de PNL/USR sau alte entitati politice..

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google