Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Mdea...noi promovam: "O invarteala", "o susta", "o combinatie"....ceva acolo sa fie...
    Din nefericire asta reconfirma cele spuse de mine: romanii au multe calitati, dar inteligenta nu-i una dintre ele...nu suntem capabil sa gandim pe termen lung...nici macar pe termen mediu...totul este acum...ce mancam/unde dormim maine...nu mai conteaza...

    Comment


    • Prag.

      [...] pentru prima data avem un autentic reper cuprins in Directiva 1371/2017 a Parlamentului european si a Consiliului adoptata in luna iulie.

      Porivit art 7 din Directiva, obligatorie pentru toate tarile UE, atunci cand o fapta de fraudare a banilor europeni "implica un prejudiciu mai mic de 10.000 EUR sau un avantaj mai mic de 10.000 EUR, statele membre pot sa prevada sanctiuni de alta natura decat penala."
      10 mii de euro inseamna cateva salarii minime in UE. Rezonabil.
      La noi pragul ar trebui sa fie 14.500 lei (1450x10), in jur d e3000 de euro cred ca e suficient.

      Nu 200.000 lei, nici 400.000 lei.

      Comment


      • cuvantul cheie: "POT"...deci nu sunt obligate. iar la noi cat suntem de corupti...trebuie sa fie mai mic de 0 lei

        Comment


        • Bineinteles, nu e obligatoriu, cum ne intoxica Fane cu Comisia lui de la Venetia.
          Acusi auzim cum ca pragul ala e doar pentru bani europeni, la noi trebuie prag mult mai mare pentru furtul banilor din bugetul national.

          Comment


          • daca la sume sub 10000 de euro ai voie sa scapi de procesul penal, inseamna ca tot ce e peste, trebuie sa fie proces penal. deci pragul la 10000 de euro, daca se tine mortis sa legalizam hotia. daca vrem sa scapam de coruptie (dar cine vrea, in afara de cativa tembeli care mai cred in cisnte?) si de "las' ca invart si eu ceva si ma descurc", prag de un1 leu.
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

            Comment


            • Adevărul e undeva la mijloc. Prag pt abuz în serviciu trebuie sa existe pt a cuantifica gravitatea pagubelor...Totuşi nu poţi baga un om în puşcarie pt că s-a dus cu maşina de servici la munte într-un weekend sau chestii de genu ăsta.

              Comment


              • Daca Firea nu baga niciun proiect al opozitiei pe ordinea de zi a consiliului local, iar prejudiciul nu se poate exprima banesc, inseamna ca nu e abuz in serviciu, nu?

                Uite de aia nu trebuie sa existe prag. Nu orice abuz in serviciu se traduce in bani.

                Cat despre masina de sevici care cauta racoarea muntelui, daca firma interzice asta, exista tren, daca nu sunt bani de masina personala.
                Oricum, majoritatea masinilor de firma au monitorizare GPS, ca s-au prins firmele ca romanii sunt hoțomani.
                Iar daca firma e privata, nu vad de ce vorbim despre abuz in serviciu.

                Art. 297

                Abuzul în serviciu

                (1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

                (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.
                Last edited by mr.K; 3 August 2017, 12:09.

                Comment


                • Din pct de vedere legislativ e bine ca legile să fie cât mai precise..doar se văd efectele de-a lungul anilor la o legislaţie făcută pe brânci, articole care se bat cap în cap, legi interpretabile..sau neaplicabile..etc..Iar ce spui tu cu GPS-ul pe maşini...aia e cam utopie...sunt nenumărate posibilităti de a face abuz în serviciu cu mici prejudicii, eu am dat doar un exemplu. Referitor la ce face madam Firea..asta ar trebui bagata la altă secţiune a abuzului în serviciu...Cât despre USR/USB/USL..etc, sa fim serioşi..nu cred în făcaturi din astea de-ale serviciilor şi ONG-urilor sponsorizate de afară, ale căror scopuri reale de fapt sunt altele.

                  Comment


                  • Am inteles, esti fan fesene/pezede.

                    Iar ce spui tu cu GPS-ul pe maşini...aia e cam utopie..
                    Inseamna ca n-ai avut niciodata masina de servici.

                    Mai citeste odata caror categorii de angajati li se aplica articolul privind abuzul in serviciu. In niciun caz unuia care e director de zona sau simplu sofer de ditributie la o firma privata.
                    Last edited by mr.K; 3 August 2017, 12:31.

                    Comment


                    • De unde dracu ai scos-o căs-s fan psd? N-am votat in viaţa mea Psd...nu ştiu care din generaţia mea care eram studenţi la revolutie prin diferite centre universitare sunt "fani" psd. România e prinsă între 2 mari rahaturi:Psd şi ONG-urile lui Soros care-s puzderie pe aici..Lupta anticorupţie nu poate fi acarparată de unii care -s plătiţi să facă asta..păi ce rahat de lupta anticoruptie e asta daca n-o faci benevol? Aici mă refer la initiatori şi ăia care dirijează din spate..nu la 99% din cei care au ieşit în stradă...etc.
                      Last edited by Luciano2; 3 August 2017, 12:41.

                      Comment


                      • Lasa @Luciano2, esti pezedist ca vrei prag pentru abuz in serviciu si nu vrei sa intre la puscarie pentru asta ala care-si face doua copii in interes personal la xerox-ul de la serviciu.

                        Originally posted by mr.K View Post

                        Inseamna ca n-ai avut niciodata masina de servici.

                        Mai citeste odata caror categorii de angajati li se aplica articolul privind abuzul ....
                        Nu oricine se lafaie in masini de serviciu.

                        Li se aplica alora de ne incurca pe "noi", mai ales daca nu-i prindem cu nimic.
                        Last edited by Fanez; 3 August 2017, 13:18. Reason: Automerged Doublepost

                        Comment


                        • [...]nu vrei sa intre la puscarie pentru asta ala care-si face doua copii in interes personal la xerox-ul de la serviciu.
                          La 20.000 de euro/copia.

                          Comment


                          • Cine a cumparat coli de hartie de 20.000 de euro bucata?

                            Comment


                            • Aia care vor prag de 40 de mii de euro.

                              Comment


                              • Repet: prag trebuie pt motivele care le-am aratat mai sus..problema e cum se stabileşte , bineînţeles jigodiile de la Psd nu pot fi socotiţi rezonabili în privinţa asta dar staţi liniştiti că nici la aşa zisa "opoziţie"nu-i displace în ciuda gargarei de la tv-uri. Au fost speţe reale când unii au fost săltaţi cu cătuşe pt nişte căcaturi (nu vb de marii mahări pe care-i vântură tv-urile ci cazuri necunoscute publicului). Vreau să intre hoţii la pârnaie. Dar toţi şi nu aşa prin selecţie cum se pare ca face DNA după dezvăluirile din presă din ultima perioadă..ori cum se saltă cine "trebuie" şi doar când "trebuie" -sunt multe exemple, ori alţii la fel de hoţi intră sub "protecţie" doar fiindcă au dat cu ciocul despre un tovarăş de furăciune care are o funcţie mai mare ca el. Asta nu mai e justiţie..e exact ce făceau kgb-iştii pe vremuri, săltau cu selecţie doar pe ăia care nu pupau mâna noului stăpân.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google