Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ma uit pe definitia data de tine...da...am folosit foarte corect termenul. Accepti termenii supunerii tale pentru ca te regasesti in ele...sa-ti desenz?
    Tot sondajele ne spun ca suntem un popor de analfabeti, semianalfabeti si inculti...si o majoritatea lor se regaseste in electoratul PSD. Daca te uiti atent...rosu (culoarea comunista) a fost in zonele apropiate rusie...si dominate in astia 70 ani de voi comunistii)
    Si sa-mi dai voie sa-ti spun ca esti praf la strategia economica...si nu o spun eu...ci cam toti economistii. Salarile nu trebuiau marite. Rezultatul maririi se vede in inflatia uriasa, dobanda de referinta...Pentru ca s-a stimulat consumul...si nu productia. Iar noi consumam mai mult decat producem...si asta deja se vede: in realitate, cresterea salariala este frectie la picior de lemn...de fapt scade puterea de cumparare (daca nu erai praf in economie pricepeai de ce).

    Si ba da, PSD-ul este fostul PCR. Te uita de unde vine (fostul FSN)...si te uita cine sunt oamenii din varf: Nastase, fost ginere de ministru in perioada comunista, Ion Iliescu, mare comunist, scolit la KGB, Liviu dragnea, pui de militian, acel aparator al idealurilor comuniste... De fapt, te rog sa-mi arati un mare lider PSD fara orgini "sanatoase"

    Comment


    • Toti le vor raul si le fac dosare, e doar o coincidenta ca infractiunile chiar exista.
      "In mod clar si vizibil pentru toata lumea si presedintele CJ Iasi, colegul nostru Maricel Popa, este inca o victima a razboiului nostru dintre democratie si statul paralel. Asa cum anuntam noi de saptamana trecuta, spusele noastre fiind confirmate de declaratiile lui Daniel Dragomir si ale generalului Dumitru Iliescu, asistam la un plan bine construit al sistemului, privind confectionarea a sute de dosare pentru liderii PSD. Tot ce am spus noi si au confirmat cei doi, se intampla in fiecare zi. Potrivit generalului Iliescu, sistemul va actiona pe 3 paliere: vor face dosare insailate pentru tot ce inseamna lider judetean al PSD, lovindu-ne puternic in administratie, sefi de CJ, primari ai marilor orase. Pe palierul 2 vor lovi in ministrii din guvern care au in responsabilitate toata zona sociala, respectiv vicepremierul Paul Stanescu sau ministrul Munciii Lia Olguta Vasilescu, vor lovi in colegii nostri care se ocupa de dezbateri pe legile justitiei, Serban Nicolae, Eugen Nicolicea, Florin Iordache, precum si in altii de specialitate din aceasta zona. Bineinteles marele trofeu al lor se numeste Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu. Prin urmare, stim ce ne asteapta", a declarat, in exclusivitate pentru BZI, Codrin Stefanescu, secretarul general adjunct al PSD.
      Evolutia in pezede.
      CTP si Esca.
      Subscrie si subsemnatu'.

      CTP: Pentru că acum e Dragnea suficient de atacabil și pentru că a urcat suficient de sus. Asta-i tot. Mecanismul prin care a urcat Dragnea în societatea românească este tipic. L-am întâlnit în special la PSD, pentru că PSD-ul a fost de cele mai multe ori la guvernare în toți acești 27 de ani și n-a pierdut niciun rând de alegeri, dacă ne gândim bine. Și anume, trebuie mai întâi să faci în județul tău, în partidul tău, în sectorul tău, de acolo de unde vii local, trebuie să dai un tun de proporții.

      Asta nu numai ca să obții niște sume de bani pe care apoi să le investești în politică, în finanțare ilegală de partid și în diverse șpăgi, ci poate mai important, să-ți câștigi respectul celor din partid. Fără un tun de acest fel nu au încredere în tine. Întâi pentru că demonstrezi că ești capabil, acolo există o ierarhie a hoției în partid.

      Andreea Esca: Adică, ce-mi spuneți mie este că cu cât ești mai hoț ești mai apreciat?
      CTP: Da, bineînțeles. Stârnești respect. Și 2, dai siguranța că nu o să te apuce, cum îi apucă pe unii diareea. Că nu o să te apuce cinstea, domne, într-o zi. Adică noi te avansăm, te punem în fruntea partidului pentru că așteptăm să ne aranjezi și nouă cașcavalul, că de-aia te punem, și dacă te apucă un acces de cinste într-o zi? Trebuie să ne asigurăm că ai făcut deja niște lucruri suficient de grave să nu mai ai cale de întoarcere, să mergi mai degrabă înainte, decât să încerci să te întorci. Deci de aceea domnul Dragnea a intrat în afacerea asta cu Tel Drum. Era un drum imposibil de evitat, trebuie parcurs.
      Last edited by mr.K; 16 November 2017, 21:11. Reason: Automerged Doublepost

      Comment


      • Bolovane, da, desenează. A achiesa, accepți condițiile unui contract. La alegeri. Tu știi ce ai scris înainte? " PSD-ul (partidul la care achiesezi...deci te regasesti)". Eu nu achiesez la partid pentru că nu sunt membru PSD. Ci la contractul lui de la alegeri. Tu chiar nu pricepi românește?

        Nu te băga în economie că nu pricepi nimic iar o inflație de 2.x% nu este uriașă ci potrivită iar ROBORul este acolo unde trebuie să fie la 2-3%. Banii prea ieftini stimulează mal-investmentul.

        Nu mă interesează originile PSD. Ar însemna să o disprețuiesc pe Kovesi pentru procurorul comunist din care s-a născut. Eu nu am disprețuit-o nici pe Macovei pentru trecutul comunist.

        Tatăl lui Kovesi, Ioan Lascu, era de profesie procuror şi a deţinut timp de 30 de ani funcţia de procuror şef al Parchetului Mediaş, stabilind un record de longevitate într-o astfel de funcţie. Aproape 20 de ani, Ioan Lascu a exercitat funcţia de procuror şef al Procuraturii locale Mediaş în timpul dictaturii ceauşiste. În această perioadă s-a remarcat prin exces de zel în apărarea regimului ceauşist şi printr-o colaborare strânsă cu structurile locale ale Miliţiei, Securităţii şi Partidului Comunist Român. În calitate de procuror şef, Lascu a fost cooptat în Comitetul municipal Mediaş al PCR, fiind inclus astfel în nomenclatura comunistă. Procurorul şef Ioan Lascu şi-a arătat ataşamentul faţă de regimul ceauşist şi printr-o serie de articole publicate în Revista Română de Drept. Profitând de poziţia sa, procurorul şef Lascu a fost implicat şi în afaceri cu gaz metan, la Mediaş aflându-se şi atunci capitala gazului românesc şi numeroşi colegi din ţară apelând la acesta pentru a le rezolva aprobări pentru introducerea gazului metan.
        Last edited by gecmc94; 16 November 2017, 21:53.

        Comment


        • Cresterea asta de salarii fara rost si fara acoperire este cea mai mare gafa posibila pe care a putut-o face cineva. Nimic de natura economica nu justifica o asemenea masura fara rost. Doar in comunism se mergea pe lozinca "sa castigam toti la fel", este imposibil asa ceva intr-o economie de piata, nu ai cum sa ii maresti salariul de 2 ori unuia care da cu matura 2 ore pe zi astfel incat sa se apropie cat de cat de cel care munceste intro multinationala de exemplu si sta tot timpul in stres. Oricarui om care stie cat de cat economie ii este clar un lucru: orice crestere de salarii va duce la inflatie si la cresterea inevitabila a preturilor, asa ca cei care va bucurati acum bucurati-va cat mai apucati ca iar o sa va plangeti de mila.

          Comment


          • Alin, înainte de a discuta despre prima ta afirmație, care necesită ceva pregătire, vreau să îți spun ceva despre câștigul tuturor la fel.

            #1. Spui iar despre comunism. Când salariile sunt crescute cu 10% la fel, pentru toți, nu înseamnă că "să câștigăm toți la fel". Cineva cu salariu de 1000 de lei va primi 10% în plus, adică 1100 lei. Cine are 7000 lei, va primi noul salariu de 7700 lei. Câștigă ei la fel? Nu.

            #2. Există un raport care se calculează între cel mai mare salariu și cel mai mic într-un grup de muncă. Poate fi o companie, poate fi un sector. Acest raport se numește în engleză "wage ratio" sau "income ratio". Raportul dintre salarii. Îți citez din Gândul, apr 2017, probabil s-au dat și ăștia cu comuniștii ciuma roșie de la PSD.

            Noua lege a salarizării, pe care Liviu Dragnea şi-a pus semnătura ca iniţiator şi care a fost lansată în dezbatere de PSD, prevede majorări etapizate ale lefurilor bugetarilor, cele mai consistente începând cu 1 ianuarie 2018. Adevărata surpriză din noua lege a salarizării este însă valoarea salariului minim aşa cum reiese el din raportarea lefurilor de bază la coeficienţii de salarizare: respectiv 2.500 de lei în 2022, aproape cu 60% mai mare decât în prezent. În sectorul bugetar, raportul între cel mai mic salariu de bază şi cel mai mare salariu de bază/soldă a funcţiei de bază/salariu al funcţiei de bază/indemnizaţie de încadrare/indemnizaţie lunară este de 1 la 12.
            Deci, dacă cel mai mic salariu este 2000 de lei, cel mai mare (probabil al Președintelui) va fi 24000 lei brut. Acesta este parametrul raportul salariilor. Este el comunist? Eu zic că nu. Prin statele dezvoltate, în sistemul bugetar, există un al raport care este afișat aici. Nu este identic cu cel calculat de gândul și nu poate fi comparat. Deci comparația cu comunismul unde toți erau la fel este deplasată.


            Merkel avea un salariu de 216 000 € / an în 2015. Salariul minim în Germania era 18 000 €/an în 2015. Raportul este de 1 la 12. Și Germania este comunistă? Atunci vreau ca acolo.

            Comment


            • @gecmc, n-ai vrut sa crezi cand am zis ca vei fi luat drept "antenist-pezedist, pupator de gâdea si de dragnea"!
              Nu-i intereseaza adevarul, ii intereseaza sa intoxice si sa manipuleze. Nu vezi cat de disperati au ajuns cand au vazut ca economia e pe plus si alte ect-uri?
              Iti stresezi nervii inutil, asculta-ma! Evita topicul asta!

              Comment


              • Eu nu ma refeream la salarii in aceeasi ramura, ma refeream ca la bugetari le-a crescut foarte mult fara sa creasca si productivitatea. Care 10% pt toti, poate pt bugetari, uite iti citez si eu de pe Mediafax:"Conform calculelor, angajaţii care beneficiază de scutirea de impozit pe venit în acest moment, cum sunt programatorii IT şi persoanele cu grad de handicap, vor suporta o micşorare a salariului net, chiar dacă angajatorii le vor majora salariile brute după transferul contribuţiilor la nivelul costului total actual." Ar fi bine sa fie asa cum zici tu, referitor la acel raport de salarii fata de presedinte, numai ca nu este asa, nu stau acum sa caut dar sunt sigur ca daca te uiti pe la niste sefi de prin te miri ce inteprinderi de stat gen Transgaz, Hidroelectrica, etc, aia au mult mai mult, asta ca sa nu mai vorbm de prime, bonusuri si vacante.

                Comment


                • #3 Despre inflație. Economiștii sau bancherii centrali au în față câteva fenomene. Inflația, deflația, stagflația. Primul termen desemnează cea mai des întâlnită politică monetară a băncilor centrale

                  There were 27 countries regarded by the Bank of England's Centre for Central Banking Studies as fully fledged inflation targeters at the beginning of 2012.[5] Other lists count 26 or 28 countries as of 2010.[37][38] Since then, the United States and Japan have also adopted inflation targets although the Federal Reserve, like the European Central Bank,[14] does not consider itself to be an inflation-targeting central bank.
                  Politica de țintire a inflației are ținta de 2%, +/- 1%. Poți vedea țările care procedează astfel. BNR este acolo.

                  Este inflația de azi galopantă? Nu. Este la marginea superioară a acestui interval despre care vorbim.
                  Banca Națională a României (BNR) a revizuit în creștere la 2,7% prognoza de inflație pentru finalul acestui an, de la 1,9% anterior.

                  Pentru finalul anului 2018, BNR estimează o rată a inflației de 3,2%, similar prognozei anterioare, iar pentru finalul celui de-al treilea semestru din 2019 se așteaptă la o rată a inflației de 3,1%.

                  Ai dreptate în legătură cu directorii companiilor publice cu capital majoritar de stat (Transgaz, Transelectrica, etc). Dar acestea sunt companii cotate la bursă, cu capital majoritar de stat. Nu intră în categoria "bugetar" precum profesorii sau medicii.
                  Last edited by gecmc94; 17 November 2017, 00:52.

                  Comment


                  • Originally posted by gecmc94 View Post
                    Despre inflație.
                    Vezi postul meu anterior! (dedicat tie).
                    N-ai pe cine sa "convingi"... Creierul e curat lacrima, spalat complet sau... securisti.
                    Chiar ca imi vine sa
                    Last edited by Fanez; 17 November 2017, 00:57.

                    Comment


                    • Angajațllor din IT li se poate întâmpla unul dintre următoarele lucruri:

                      - Dacă patronul lor este un escroc, va mări salariul brut scriptic cu cât trebuie mutate contribuțiile de la angajator la angajat. Dar va face asta doar angajaților buni. Iar celorlalți le va spune "îmi pare rău, doar atât pot". Este un test al relației angajat - patron. Dacă va face asta, cautați-vă alt loc de muncă. Ele există în IT.

                      - Dacă patronul este onest, va mări salariul brut tuturor și rezultatul concret este că salariul net al angajatului IT va scădea cu -6.3%.

                      Există industrii cu margine de profitabilitate mică, infimă. Industria textilă. Acolo un 6%, dacă patronul ar dori să crească salariile pentru a compensa această scădere, va duce la închiderea firmei. Greu de compensat. În industria IT marginile de profit sunt mult mai mari. Team building-urile firmelor de IT sunt dese și scumpe. Stau în sedii de birouri de clasă A. Dau beneficii angajaților (abonamente la tot felul de prostii, etc). Ei bine, managerii de IT au de unde să scoată 6%. Vor mai tăia din cheltuielile de călătorie, vor face mai multe sesiuni de video-conferință, vor folosi mai bine spațiul de birouri, etc. Au de unde să compenseze cele 6% pentru că vor mai reduce dezmățul de acum.

                      Curaj lucrători din IT. Dracul nu-i atât de negru. Mai ieftiniți team-buildingurile și călătoriți mai rar.

                      Fanez, l-am citit. Dar mai sper în argumente. Ca Giordano Bruno în fața Inchiziției....
                      Last edited by gecmc94; 17 November 2017, 01:08.

                      Comment


                      • Fanez, l-am citit. Dar mai sper în argumente.
                        Boss, crede-ma, nu ai cu cine aici. Te lupti cu "ceilalti", sa le zicem asa. Nu vrea nimeni sa accepte adevarul, vor doar... am zis mai sus.
                        Un exemplu: M-am dus "azi" la serviciu pe un drum plin de gropi pe care le stiam de 30 de ani. M-am dus "maine" la serviciu pe acelasi drum cu asfalt perfect. Cine a vazut? cine a recunoscut? Buaaa-haha-haaaa! "Firea cheltuie bani pe beculete". Pai nu ne vine sa "ne" ?
                        Le desenezi colorat si tot nu vad pentru ca nu vor sa vada, vor sa-ti impuna ce vor ei sa vezi. (unii sunt platiti, altii sunt ... atat pot si ei...)
                        Esti Don Quijote! Lasa-i sa debiteze cat vor.

                        Comment


                        • Originally posted by gecmc94 View Post

                          - Dacă patronul este onest, va mări salariul brut tuturor și rezultatul concret este că salariul net al angajatului IT va scădea cu -6.3%.
                          Conform celor de mai sus, ne explici și nouă care este rationamentul pentru care un asemenea angajat ar fi de acord cu tine că PSD face lucruri bune? Este perfect normal că un angajat la stat s aibe salariul mai mic că la privat, altfel vor dispărea toate firmele private și iar ne întoarcem la comunism. Nu mi se pare normal că un om de serviciu dintr-o primărie dintr-un cătun din vârf de munte sa ia 2000 -3000 de ron sau un primar de la 5000 de Ron in sus, cum nu mi se pare normal nici să existe pensii speciale și fiecare sa ia in raport cu cât a contribuit.

                          Comment


                          • ca o concluzie (ca deja imi pierd timpul): cam asta inseamna doctrina comunista: poti sa-i arati si sa-i desenzi omului cat vrei...el tot ce spune el (in cazul de fata...ce-i dicteaza din partid) este corect.

                            alinn28 iti pierzi timpul...nu pricepe daca nu vine directiva de sus de la CC. habar n-au de economie (sunt varza rau)...toata lumea le spune ca sunt varza (nu doar mediul de afaceri, ci cam toata europa le urla ca sunt varza, si nu fac nimic bine)...iar ei sustin tot ce vine de sus de la CC...si toti care contrazic (indiferent cu cate argumente vin, cata experienta au in spate in domeniou)...nu sunt altceva decat niste capitalisti sovinisti ...care vor raul poporului.

                            Comment


                            • Discutii Amicale Despre Politica

                              Inca una, proaspata:

                              “ Guvernul obliga patronii sa negocieze un contract colectiv de munca, printr-o ordonanta neanunata, publicata aseara în Monitorul Oficial. Avocati: Se încearca fortarea imediat a majorarii salariilor, chiar in în firmele unde nu sunt sindicate. “

                              Sursa https://www.profit.ro/taxe-si-consul...source=biziday


                              Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
                              I have no special talent. I am only passionately curious.

                              Comment


                              • Astia-s prosti rau de tot. Frizeaza cam toate etaloanele de prostie. In primul rand calca in picioare mediul privat (deci implicit il indeparteaza)...plus ca n-ai voie...Astia uita ca noi vrem, nu vrem...trebuie sa jucam dupa niste reguli...si indiferent cat suntem de prosti...tot trebuie sa le respectam.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google