Anvelope (iarna/vara) si tot ce tine de ele

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Am reusit sa montez gumele de vara, dupa 4884 km parcursi in sezonul acesta. Se simte diferenta la rulaj de parca ar fi alta masina (la 30 de grade cate au fost zilele astea e si normal)

    Comment


    • Si eu, acum cateva zile.

      Comment


      • Nu am găsit un topic dedicat pentru subiectul meu,așa că întreb aici.
        Caut să cumpăr un set de anvelope de iarnă(185/65/r15) ptr Loganul meu. Aș avea nevoie de niște sugestii.Este prima dată când îmi iau anvelope.
        Caut ceva decent,în jur de 200 ron.

        Comment


        • Eu am pus HANKOOK WINTER I CEPT RS2 W452 185/65R15 88T, luate anul trecut in toamna pe la 180 lei. Sunt anvelope fabricate in Ungaria iar Hankook e un producator sud correan care furnizeaza anvelope de prim montaj pentru Audi si Hyundai.

          Comment


          • Pe acestea le-am găsit și eu la 200 ron,un preț decent.
            Ar mai fi Debica tot la un preț asemănător 190-200 ron. și un nokian la 230 ron(din specificații par puțin peste modelele precedente).Știi/știți ceva despre ele?

            Comment


            • Eu am cumpărat Matador MP92 Sibir Snow 185/65/15 în iarna 2018 cam în jur de 180ron/buc. Nefiind hotărât ce sa iau mi-au fost recomandate de vânzător el având pe un Audi A6 acest tip, bineînțeles alta dimensiuni în detrimentul altor mărci mai scumpe iar profilul este destul de ok. Sunt produse în Slovacia si mi s-au părut destul de bune dupa 2 ierni si a fost zăpadă destulă. Nu am avut probleme deosebite de pierdere aderență sau rămânere înzăpezit. Personal le recomand

              Comment


              • Eu am pus anul trecut nokian wr d3. Sunt foarte mulțumit de ele, uzura mica în 9000 de km.
                Parca sunt un pic zgomotoase pe uscat la viteza de peste 120-130 km/h.

                Comment


                • Eu am Fulda kristall montero 3.
                  Mai silentioase ca cele de vara...Conti

                  Last edited by 77sky; 6 November 2019, 21:52.
                  Logan 0.9 TCe 2018

                  Comment


                  • am avut si Matador sibir snow, si hankook rs2w452. bune ambele pe zapada. Ce nu mi-a placut la matador e ca sunt foarte tesite, si, suprafata de rulare e ingustata in acest fel destul de mult. Din cauza asta, pe uscat/apa mi s-au parut mult mai ok Hankook, care nu sunt tesite , sau nu sunt atat de mult tesite.

                    Comment


                    • Mulțumesc mult pentru ajutor!

                      Comment


                      • Uitat-te si la Kleber Krisalp Hp3.
                        ......................
                        Ca si parere strict personala, daca ai pe duca si cauciucurile de vara, varianta cea mai buna ar fi CrossClimate. Chiar daca efortul financiar este mai mare cred ca pe durata lor de viata se iese mai bine decat cu doua randuri de cauciucuri, eventual si doua randuri de jante la care se adauga si dubla schimbare anuala.

                        Comment


                        • tot la nokian - wrD4 is din alta lume... pe zapezi afinate si batatorire is super-miez. sare apa si moina de sub ele de zici ca alergi cu delfinii. pe gheata - aproape fail; ed fapt toate-s fail pe gheata.
                          au peste 30k km, profilul e la jumate si am mers mult si pe asfalt uscat iarna si si pe caldura; destul de des cu peste 110-120 km/h.
                          pe de alta parte: nokian line (alea de vara): FAIL maxim! dupa doua veri (spre 50k km) doua "pe sirma", doua super-varza; se rod mai ales pe "interior". sar bucati din suprafata de rulare de arata ca alea chinuite din formula1. is si cam prea "eco", s-au tocit de naiba le-a luat, mai aveau 2 mm pina la marcajul de siguranta, le-am schimbat.
                          daca e vorba de mers mai mult prin oras: crossclimate.


                          Last edited by 77sky; 6 November 2019, 21:53.

                          Comment


                          • Am luat anul trecut Continental TS860 dimensiunea asta (1080 lei 4 bucati) si sunt multumit. Nu am mers mult cu ele, doar vreo 6000 km dar nu mi-au facut nicio problema.

                            Comment


                            • Eu am încălțat masina cu anvelope debica frigo 2 și pe zăpadă și-au făcut datoria cu vârf și îndesat,în locuri in care alte mașini au fost împinse ptr a ieși. Pe uscat sunt mai silențioase ca cele de vară. Sunt foarte mulțumit de ele.

                              Comment


                              • Originally posted by gabrieln1960 View Post
                                ......................
                                Ca si parere strict personala, daca ai pe duca si cauciucurile de vara, varianta cea mai buna ar fi CrossClimate. Chiar daca efortul financiar este mai mare cred ca pe durata lor de viata se iese mai bine decat cu doua randuri de cauciucuri, eventual si doua randuri de jante la care se adauga si dubla schimbare anuala.
                                Asta am tot sustinut si eu, in conditiile in care iernile noastre din zona de campie sunt tot mai lipsite de zapada. Deja vad foarte multe masini cu anvelope de iarna; daca pana in decembrie nu avem conditii care sa impuna anvelope de iarna, cu atat mai mult climatele (sau un allseason de calitate) sunt poate, cea mai inteleapta optiune.
                                Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google