Anvelope (iarna/vara) si tot ce tine de ele

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • O mica rectificare. La punctul 1 de sus am vrut sa zic "in partea de JOS a Romaniei", nu de sus, adica aici la campie.... !


    Sunt ok si Continentalurile (anvelope premium deh), dar la fel ca si suratele cu care a venit masina din fabrica, 72 DB !!! Mi se pare groaznic de mult. Asta inseamna (vs BFGurile mele) 16 db in plus. La peste 90-100 la ora deja se simte diferente. Eu am o problema cu zgomotul... in ideea asta am izolat si usile, fetele de usisi plafonul, cu STP. Am mai redus din zgomot plus anvelopele mai silentioase, nu pot sa zic ca nu se simte diferenta. Masina este mai ermetica, iar zgomotele sunt mult mai infundate.

    Revenind la anvelope, eu am exclus din start ce avea peste 70DB la zgomot iar la pret am incercat sa le tin sub 1500. Pe setul BFG All Season 2 am dat undeva la 1300 si ceva, asta prin primavara. Eu zic ca e ok tinand cont ca au 68 DB cu clasele C si B si sunt mid-rangeuri. Sa vedem acum cum s-or comporta pe zapada....

    Cu banii de pe continentaluri te incadrai aproape de Michelin Cross climate... mai trebuiau 100-150 lei maxim.... de ce nu ai luat CC-uri?

    Comment


    • Da, ASC-urile sunt mai zgomotoase, dar doar cu +2.7 dB mai mult decât liderul (CC2).
      CC2 sunt sensibil mai scumpe decât ASC-urile...
      În plus, CC-urile sunt ciudățele și au fost mereu așa, am mai vorbit pe acest topic de ele - se vede clar orientarea spre vară, chiar și în a 3-a iterație a lor: CC2.
      Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

      Comment


      • La 3 dB in plus se dubleaza nivelul sonor . Atentie .

        Comment


        • Da. Știu. Merci.

          Din păcate nu le poți avea pe toate și la bani mai puțini.
          Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

          Comment


          • Da, asa m-am "agatat" si eu de un singur dB si am gresit . Uneori pe eticheta se cam lauda . 71 dB este acceptabil . Oricum un cauciuc de iarna sau allseazon zornaie mai mult ca unul de vara si trebuie sa acceptam .

            Comment


            • gledstone de ce nu ti-ai luat atunci anvelope de iarna ca erau mai ieftine si mai performante decat CC-urile. Puteai sa alegi de ex Fulda Kristal Montero3 si nu aveai probleme.Au reviewuri bune si in teste erau ok ptr 185/65/15

              Comment


              • De ce ? Pentru ca m-am lasat prins de mirajul cuvantului scris (nu mai este ce era odata fiindca oricine poate scrie pe net) Fiindca prea erau laudate . Cat traiesti tot inveti !

                Comment


                • las aici un test de anvelope de iarna actual, ei zic ca Goodyear Ultragrip Performance Gen1 sunt cele mai bune
                  https://www.p r o motor.ro/stiri-auto/a...iarna-18623208
                  gledstone poate iti iei și ne spui și noua cum sunt
                  Sau iti poți lua Goodyear Ultragrip 9+
                  Oricum prea de porc era laudate CC-urile sa stii. Nu am pus botul la ele și am mai rabdat 1 an cu Fulda Kristal Montero 2, sunt ok pentru oras sa știi, nu am rămas inzapezit
                  puneti legat numele in link
                  ps: vad ca a cenzurat Streulea, in afara de dacia club, r e n o, acum si pro motor...
                  Last edited by pistritu; 16 October 2021, 09:13.

                  Comment


                  • Da , m-am uitat . Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 clasa B la aderenta si C la consum , zgomot 72 dB , pret premium ( in functie de dimensiune) . Debica Frigo gen 2 , aderenta B si C la consum , zgomot 71 dB , pret cu un milion mai putin . Acuma , ma intreb daca procentul brandului poate merge pana la 30 % la Goodyear , merita sa-l platim ? Poate sa existe o diferenta in durata de utilizare , dar daca schimbam pneurile in 4 - 5 ani le aruncam cu "carne " pe ele . Sigur pentru cei care nu sunt decat bugetari sau pensionari obisnuiti , de mijloc , sau pentru cei care lucreaza din greu pentru salariul obtinut conteaza cele cateva milioane economisite . Cum am mai spus si va pot da nenumarate exemple , diferenta de calitate de cele mai multe ori nu se regaseste in diferenta de pret , iar fudulia costa . #pistritu , eu abia in primavara ma voi orienta spre un set de cauciucuri . Voi tine cont de experientele colegilor care au avut o anumita marca si model . Sunt colegi care fac multi km pe an in conditii diverse , taximetristi , livrari , etc , care stiu ce vorbesc si o sa le acord creditul meu .

                    Comment


                    • cica cauciucul are alta reteta, plus ca nu compari tehnologia si know-how ul Goodyear cu Debica, sa fim serioși.
                      As cauta experiente de la flote, sa aflu pareri. Eventual de intrebat taxiuri.

                      Gil26 dacă mai ai citate sau DFA, va puteți implica constructiv in postari despre alegerea unei anvelope bune de iarna sau all season pentru toti.

                      Comment


                      • vezi ca unii taximetriști umbla in capitala cu cauciucuri roase complet, au depasit marcajul de uzura cu mult , zici ca sunt slickuri de F1 pe pista. Nu vreau sa întâlnesc unul din aceia pe lângă mine când circul cu mașina. Risc de derapaj sau sa ramana impotmoliti ei este mare.

                        Comment


                        • https://www.pr o motor.ro/stiri-auto/c...-2021-18918221
                          la zi ptr colegii cu 205/55/16 - cine a pus mai mari pe logan/sandero decat 195/55/16
                          continental wintercontact ts 870 locul 1

                          Comment


                          • Originally posted by gledstone View Post
                            La 3 dB in plus se dubleaza nivelul sonor . Atentie .
                            Originally posted by gledstone
                            Da , m-am uitat . Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 clasa B la aderenta si C la consum , zgomot 72 dB , pret premium ( in functie de dimensiune) . Debica Frigo gen 2 , aderenta B si C la consum , zgomot 71 dB , pret cu un milion mai putin . Acuma , ma intreb daca procentul brandului poate merge pana la 30 % la Goodyear , merita sa-l platim ? Poate sa existe o diferenta in durata de utilizare , dar daca schimbam pneurile in 4 - 5 ani le aruncam cu "carne " pe ele . Sigur pentru cei care nu sunt decat bugetari sau pensionari obisnuiti , de mijloc , sau pentru cei care lucreaza din greu pentru salariul obtinut conteaza cele cateva milioane economisite . Cum am mai spus si va pot da nenumarate exemple , diferenta de calitate de cele mai multe ori nu se regaseste in diferenta de pret , iar fudulia costa .
                            Nu comentez Adica compari produs premium cu produs lowcost și pui semnul egal intre ele.
                            Parca a mai explicat DFA unui alt coleg de ce nu poate compara si de ce nu are el dreptate, mai sus câteva posturi.
                            Undeva gresesti in logica ta, ai o fractura de gandire.
                            Las pe alti colegi, dacă au informatii și link-uri sa dea mai multe detalii, dacă doresc. ​​

                            Comment


                            • Dacă un produs premium are aceleași specificații( chiar mai slabe), ca unul lowcost, adica face același lucru, dar cu bani mai mulți, dezamăgire identica, atunci draga colegule, chiar plătești brandul și lucrul asta , românește, se numește snobism. Crede-ma , în viata m-au dezamăgit multe branduri și m-au surprins plăcut non-urile și am învățat, ca mai bine ceva de mijloc și cu bani în buzunar, pe care sa ii canalizezi în alta parte .Colegul DFA e f informat și un "bun" pt forum, dar la fel ca tine , a înțeles ca s-a pus semnul egal între ele. Unul din exemple, semnul egal l-am pus: dacă Nokian e slab pe umed ,idem Debica, ce rost are sa îl iau pe primul? Legat de logica , ambele sunt "excelente" pe zapada, slabe pe umed, ambele se arunca după 4 ani, dc sa plătești mai mult, pt același lucru? Părerea mea.
                              PS.: ..știu, vb unui coleg " sunt prea sarac sa îmi permit întreținerea unei Dacii".

                              Comment


                              • Cine a "decretat" ca un produs este incadrat la " premium " iar altul " lowcost" ? Pretul ! Dar sa priviti cu atentie la specificatii . Ce le deosebeste in afara de pret ? Aaaa... unul poate sa minta mai mult si altul mai putin , asta este posibil . Mie mi se pare ca nu este nicio fractura de logica .

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google