Art.13. - (1) Autovehiculele si remorcile se înmatriculeaza permanent sau temporar la autoritatea competenta în a carei raza teritoriala proprietarii îsi au domiciliul, resedinta ori sediul, în conditiile stabilite prin reglementarile în vigoare.
(2) Autovehiculele din dotarea Ministerului Apararii Nationale, a Ministerului Administratiei si Internelor, precum si cele ale Serviciului Român de Informatii se înregistreaza la aceste institutii si pot, dupa caz, sa fie înmatriculate în conditiile prevazute la alin.(1).
(3) Pâna la înmatriculare, vehiculele prevazute la alin.(1) pot circula cu numere provizorii, pe baza unei autorizatii speciale eliberate de autoritatea competenta.
(2) Autovehiculele din dotarea Ministerului Apararii Nationale, a Ministerului Administratiei si Internelor, precum si cele ale Serviciului Român de Informatii se înregistreaza la aceste institutii si pot, dupa caz, sa fie înmatriculate în conditiile prevazute la alin.(1).
(3) Pâna la înmatriculare, vehiculele prevazute la alin.(1) pot circula cu numere provizorii, pe baza unei autorizatii speciale eliberate de autoritatea competenta.
Eu zic asa, mergeti voi cu numere negre in portbagaj si cu cele rosii pe masina, doamne fereste sa accidentati vreun pieton, ca o sa dati declaratii tomuri intregi de ce aveti alte numere pe masina, cand militia in nemarginita ei bunavointa v-a inscris in baza de date si pe CIV alte numere. Eu cred ca aici e vorba de caz penal, daca faceti buba.
Tot din Codul Rutier
Art.15
5) Este interzisa punerea în circulatie a unui vehicul, înmatriculat sau înregistrat, care nu are montate placute cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare atribuite de autoritatea competenta ori daca acestea nu sunt conforme cu standardele în vigoare, precum si în cazul în care certificatul de înmatriculare sau de înregistrare este retinut, iar dovada înlocuitoare a acestuia este eliberata fara drept de circulatie sau termenul de valabilitate a expirat.
Adica autoritatea rutiera va atribuie un numar definitiv, e in baza de date, pe civ, pe talon, si voi mergeti cu alea rosii.

Leave a comment: