Raspuns RAR Privind Foliile Pe Geamuri, Becurile Xenon Si Schimbarea Culorii Autoturi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• alexgrasu
    replied
    Originally posted by dsign View Post

Ideea ce se desprinde din acest topic este urmatoarea: gata cu smecheria de prost gust (adica foliile tip smoala) !!! Folia de pe fata de la Duster are ~90% transparenta, nici nu se observa ca exista folie pe geam. Este in limita legii si ma protejeaza de UV. Asta este adevaratul motiv pentru care imi montez folie pe geamurile masinii. Nu ma consider mare vedeta, sa ma ascund in spatele unor geamuri fumurii.
    Din acelasi motiv mi-am pus si eu folie pe fata: pentru protectie. Am mers cu masina unui prieten care avea pe fata 5% transparenta. Noaptea, condusul se transforma intr-un sport extrem Cand parcam intr-un loc mai slab iluminat, trebuia sa deschid geamurile. Dupa faza asta m-am gandit mai bine si m-am hotarat sa-mi pun cea mai deschisa folie pe fata, dar care are protectie UV.
    Cam asa se vede folia mea de pe fata (nu stiu daca se intelege ceva din poza, dar se distinge putin locul unde se termina folia).
    La atelierul unde am montat folia, nu aveau mai deschisa de atat. Ei sustin ca ar avea 25-28% transparenta, motiv pentru care nu mi-au dat autorizatie.
    Last edited by alexgrasu; 10 March 2012, 10:56.

Leave a comment:

• dan.gutu
    replied
    Ca sa nu ma fac de ras o sa intreb si eu mai marii mei daca exista asa ceva,dar 99% nu exista geamuri heliomate auto,la casa nici vorba.Stiu ca la ohelari este o diferenta destul de mare intre unii cu lentila heliomata si unii simpli.

Leave a comment:

• B997NDL
    replied
    Originally posted by dan.gutu View Post
    Ce model si an de fabricatie este acest BMW,ca m-ai facut curios ? Daca imi spui si VIN-ul iti spun ce fel de geamuri are.De unde stii ce scoala a facut fiecare si daca a absentat ?
    bmw e90 2007. poti sa te interesezi, nu stiu ce vi se pare asa nemaipomenit. am un vecin care are geamuri heliomate la termopane. si ne-a chemat sa le admiram. parca "four season" se numesc... nu mai stiu ce producator dar o sa caut pt voi pe google.
    si la intrebarea a doua: pentru ca nu intelege ce citeste. postul meu era clar. n-am cum sa confund ionizarea cu heliomatul. sa fim seriosi... si probabil credea ca detine adevarul universal si altii nu stiu ce inseamna heliomat. exista ochelari haliomati de prin anii '80.

Leave a comment:

• darksid3
    replied
    Pe Duster exista folie din fabrica sau e vorba de oxid de fier mai mult, in compozitie?

Leave a comment:

• dan.gutu
    replied
    Ce model si an de fabricatie este acest BMW,ca m-ai facut curios ? Daca imi spui si VIN-ul iti spun ce fel de geamuri are.De unde stii ce scoala a facut fiecare si daca a absentat ?

Leave a comment:

• B997NDL
    replied
    Originally posted by Razvy View Post
    Frânăăăă că ne prăpădim (eu cel puțin de râs) NDL-ule, interesează-te tu!
    Alea sunt geamuri ionizate nu heliomate! Ionizatul e una, heliomatul e alta.
    Inclusiv alea ale cascetarilor sunt ionizate nu înfoliate, dar deh.
    eu stiu ce vorbesc. ionizatul e altceva. sunt usor ionizate, mai mult pt aspect. heliomate sunt pt ca se inchid la culoare cu cat soarele e mai intens. crezi ca daca tu ai facut seralul, toti sunt la fel?!

Leave a comment:

• RAZVAN-005
    replied
    si daca sunt ionizate tot negre si ilegale sunt .... deci ?

Leave a comment:

• Razvy
    replied
    Originally posted by B997NDL View Post
    si da.. bmw-ul are geamuru heliomate. probabil ca nu toate nivelurile de dotare, dar au. mai intereseaza-te. asta o stiu sigur si nu la a saptea mana.
    Frânăăăă că ne prăpădim (eu cel puțin de râs) NDL-ule, interesează-te tu!
    Alea sunt geamuri ionizate nu heliomate! Ionizatul e una, heliomatul e alta.
    Inclusiv alea ale cascetarilor sunt ionizate nu înfoliate, dar deh.

Leave a comment:

• B997NDL
    replied
    ma rog... sa zicem ca aici am dubii dar caldura e data de razale infrarosii din spectrul luminii solare. deci cald tot o sa fie in masina daca e deschisa la culoare folia.

Leave a comment:

• dan.gutu
    replied
    Aici gresesti,cred ca vrei sa zici de raze ultraviolete. Intradevar, folia de calitate,nu cea care se vinde la pachet pe taraba,stopeaza in proportie foarte mare,nu total, aceste raze,care sunt daunatoare nu numai organismului dar si interiorului autoturismului.

Leave a comment:

• B997NDL
    replied
    Originally posted by dsign View Post
    @NDL, de unde ai aterizat stapane???

Infrarosii? Arsuri de la infrarosii? Geamuri heliomate??? De unde le scoateti ma?
    deja vad ca ai o problema. ramai la ce stii. cauta pe goagal si o sa vezi ce inseamna raze infrarosii. nu cred ca ai avut prea mare rabdare cu scoala. si da.. bmw-ul are geamuru heliomate. probabil ca nu toate nivelurile de dotare, dar au. mai intereseaza-te. asta o stiu sigur si nu la a saptea mana.

@matheo: nu mai era nevoie de postul ala pentru ca am recunoscut mai sus ca m-am inselat.
    Last edited by B997NDL; 9 March 2012, 22:11.

Leave a comment:

• matheo66c
    replied
    Originally posted by dan.gutu View Post
    Pai daca era cea mai deschisa,au facut un abuz.Adevarul este ca Logan-ul are deja geamurile cu o tenta colorata,in jur de 80% transparenta, daca nu ma insel,aplicata folia cea mai deschisa,adica 15%,rezulta 65% transparenta,deci este in afara legii.
    Aşa ştiam şi eu, eu am folie 50% toată maşina,nu s-a legat nimeni de mine momentan,dar ŞTIU ca nu sunt legale şi mă "conformez" la un control/RAR/ITP,etc

Originally posted by B997NDL View Post
    chiar nu vreau sa crezi ca as avea ceva cu tine dar nu cred ca loganul are 80% vizibilitate. alea mai putin de 95% vizibilitate nu cred ca au. sa ma contrazica cineva daca a masurat. mie mi se par cristal. poate la prestige sunt mai inchise putin dar nu stiu daca ajung chiar la 80%.
    Cea mai simpla metoda ca sa vezi ca este alta nuanţă, este de a lasa geamul puţin ,iar daca nu vezi aceleaşi culori,aceaşi luminozitate,ţi-ai raspuns singur la intrebare,este cu tenta,si DA loganul are din fabrica tenta

Leave a comment:

• dsign
    replied
    @NDL, de unde ai aterizat stapane???

Infrarosii? Arsuri de la infrarosii? Geamuri heliomate??? De unde le scoateti ma?

Tocmai ce ziceam cu o pagina in urma ca habar n-aveti sa cititi o lege. Sunteti cate unii care vorbiti mult si prost.

Pe acest topic, cel mai avizat sa raspunda este Dan.Gutu. El lucreaza destul de mult cu legile ce implica RAR si alte autoritati rutiere.

Ideea ce se desprinde din acest topic este urmatoarea: gata cu smecheria de prost gust (adica foliile tip smoala) !!! Folia de pe fata de la Duster are ~90% transparenta, nici nu se observa ca exista folie pe geam. Este in limita legii si ma protejeaza de UV. Asta este adevaratul motiv pentru care imi montez folie pe geamurile masinii. Nu ma consider mare vedeta, sa ma ascund in spatele unor geamuri fumurii.

La Logan am cea mai transparenta folie albastra, Llumar. Doar pe spate. Se incalzeste inauntru mai putin.
    Last edited by dsign; 9 March 2012, 21:31.

Leave a comment:

• B997NDL
    replied
    la amandoua

@dan.gutu: am vorbit acum cu niste baieti de la o firma de infolieri si se pare ca ai avut dreptate. are 82%. asta ca sa vezi ca nu e nimic personal si nu mi-am facut un scop in viata in a te contrazice.

Leave a comment:

• RAZVAN-005
    replied
    la`s sa faca si la un PH1 2008

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google