Chiptuning Dacia incepand cu 150 ron by Obdtuning.ro

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by florin77
    ... Diferenta enorma frate ( strict pt1.4 - la alte motare poate k nu este la fel ). Este altceva , chiar conteza ce a primit in plus . Iar consumul nu a crescut ( referitor la ce a scris cel cu F1 mai sus ) . Daca la mine la 1.4 se simte asa la 1.6 16v....Intre 95 - 97 cai ? Alta viata....Ex din schimbarea evacuarii ( sau doar a tobei finale) poti castiga 1 cp . Asta am citit intr-o rev auto .
    diferenta aia "enorma" nu-i chiar asa mare, de fapt s-a aplatizat curba de cuplu, aia 5-6CP in plus ii simti la capatul turometrului, in rest simti diferenta de cuplu, nu de cai putere. iar consumul ala care n-a crescut, inseamna ca nu mai mergi la fel cu masina si schimbi mai jos, deoarece ai impresia ca nu mai trebuie turat motorul pentru ca acum trage ceva mai bine.
    n-am inteles bine, tu de la 1.4 cu 75 de cai (dupa carte) ai ajuns la 95-97cp? daca da, eu zic sa mai tai vreo 10 din cifrele alea, ca esti mai aproape de adevar...poate ne pui si-un grafic de dyno sa vedem si noi castigul; am impresia ca prea putini au facut dyno inainte si dupa resoftare si acum majoritatea avem avioane cu soft de jaguar...scuze daca n-am intels eu bine, dar +20cp dintr-un benzinar aspirat de 75 cp sunt basme.
    schimbarea tobei finale ajuta doar la zgomot, e doar o senzatie ca masina se misca mai bine. acel plus 1CP egal cu zero in utilizare normala. schimbul complet al evacuarii, plus filtru sport pot da 1-1,5CP, dar nu la motoarele de ventilatoar de pe logan.
    eu am avut softul schimbat pe 1.6mpi si intr-adevar tragea un pic mai bine, insa si consumul a crescut, asta pt ca schimbam tot la 2800 si faceam acelasi drum zilnic. ca si comparatie, 0,5-1l% in plus in oras, cam 0,3-0,5l% in plus in afara. asta mergand "cuminte"...in momentul cand am inceput s-o talpaiesc, m-am hotarat sa revin la softul initial.
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

    Comment


    • CSEBALYN . Unele vorbe ale tale sunt probabil corecte( poate schimb mai jos , 1 cp nu ajuta cu nimic- am scris-o doar ca fapt divers).Nu am scris nici eu ca simt caii putere castigati , asta stiu si eu ca se simte cuplul , caii ii atingi la turatie mare . Nu am castigat pana la 95 - 97 cp , am vrut doar sa zic ca atunci cand mi-am luat masina m-am uitat doar dupa dotari ( 1.4 Laureate ) daca ma uitam si la preturi vedeam ca 1.6 Laureate este cu 400 euro mai scumpa decat 1.4 imi luam 1.6 si ajungeam la ce-am scris . Nu ai inteles tu bine .Inainte de resoftare an facut Dino ( 72 cp ) dar dupa nu .Pe Buc - Ct dus 120 km/h 4 adulti 2 copii - 7 % intors 120km/h 4 adulti 2 copii acelasi stil de condus ( autostrada normal ) 7.2 % . Dupa resoftare.
      B -X X - DDF x 2

      :sofer1: :kissroadkill: :sofer5:

      Comment


      • @florin77: ei, asa, da! vad ca 1.4-le tau consuma la 120 cat al meu de 1.6, sau chiar o idee mai mult ...chiar ca mai bine luai 1.6. plus ca la ala simteai mai bine chiptuning-ul (inclusiv la buzunar) 72 cp pe dyno, la 1.4, e aproape de adevar, pacat ca n-ai facut si dupa... inteleg ca 95-97cp te refereai la resoftarea lu' 1.6. cam asa zice lumea ca s-ar duce motorul, deci corecta afirmatia ta. scuze ca n-am inteles din prima, bine ca acu' e clar pt toata lumea.
        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

        Comment


        • Originally posted by csebalyn
          @florin77: ei, asa, da! vad ca 1.4-le tau consuma la 120 cat al meu de 1.6, sau chiar o idee mai mult ...chiar ca mai bine luai 1.6. plus ca la ala simteai mai bine chiptuning-ul (inclusiv la buzunar) 72 cp pe dyno, la 1.4, e aproape de adevar, pacat ca n-ai facut si dupa... inteleg ca 95-97cp te refereai la resoftarea lu' 1.6. cam asa zice lumea ca s-ar duce motorul, deci corecta afirmatia ta. scuze ca n-am inteles din prima, bine ca acu' e clar pt toata lumea.
          Ok , nici o problema .

          Sa stii ca nu m-a interesat pana ieri la cat schimb , schimb in jur de 2500 . Nu stiu la voi dar de la 2500 in sus trage mai bine .N-am facut resoftarea pt ca nu am vrut sa-mi mai chinuie aia masina legata cu chingi , turatii ,tun cu aer, etc . Important este faptul se simte ceva si ca nu mai trag de ea cand folosesc aerul ca inainte . Acum sa vedem in timp cum se comporta , daca va fi afectat motorul cu ceva . Deocamdata am cam 6000 km dupa resoftare . Sunt curios daca si-a mai resoftat-o cineva si a adunat mai multi km ( 10000 , 20000 , 30000 ) si cum foloseste puterea ( micuta ) acum( liniute , condus sportiv sau doar pt necesitati ca depasirile etc). Mai mult nu ma intereseaza pt ca peste 2 ani vreau sa o marit .
          B -X X - DDF x 2

          :sofer1: :kissroadkill: :sofer5:

          Comment


          • Originally posted by florin77
            ...schimb in jur de 2500 . Nu stiu la voi dar de la 2500 in sus trage mai bine.
            daca inainte de resoftare schimbai la 3000 ca sa ajungi la aceeasi senzatie ca motorul "trage", e clar de ce nu ti-a crescut consumul... eu si inainte si dupa resoftare schimbam pe la 2800.
            despre cat tine un motor resoftat, nu stiu ce sa spun...proabil ca n loc de 300000km poti face cu el 200000-250000km fara probleme. e clar ca-i solicitat mai mult decat in mod normal, dar cred ca daca nu exagerezi cu acceleratia va tien tot cam atat, eventual cu 10% mai putin (cam tot cu 10% e solicitat mai mult de noul soft).
            Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

            Comment


            • Sal am si eu o intrebare:am un dci de 65 cp si la 70 km/h in tr IV mi se pare turata iar in a-V-a parca nu are putere(asta la un trafic extraurban aglomerat unde nu pot depasi aceasta viteza).Credeti ca prin cipuire as putea sa scap de problema?

              Comment


              • mai este valabil anuntul de la inceput???
                astept raspuns aici sau pe pv
                CT-42-SMC doar un logan mai galagios

                Comment


                • Normal ca este valabil anuntul, ai la dispozitie numarul de telefon 0751.194.100 pentru programare sau id-ul de YM: obdtuning.

                  Ai si PM.
                  Oferta Chiptuning (remapare) Dacia Logan, Solenza, SuperNova si Duster
                  Dacia Logan - 1.4 ,1.6 ,1.6 16v - 150 lei, Diesel 350 lei - Contact: 0751.194.100
                  www.chiptuninglogan.ro | www.obdtuning.ro | www.anularedpf.ro

                  Comment


                  • Cat mai tine motorul

                    Am si eu un dci de 65 cp.
                    As vrea ceva putere mai multa. Dar oare care sunt riscurile. Consumul?
                    Fiabilitatea masinii, stabilitatea si altele.
                    Pe scurt mai duce masina?
                    Am 15.000km cu masina.
                    Turbina, injectoare, supape, uzura, cutie...ce afecteaza oare din motor remaparea?
                    Ceva cu on-off pt logan este? Ca am vazut doar pt alte masini, asta ar fi foarte tentant.
                    Prea putine pareri aci de la cei cu remapari...va rog interveniti si dupa remapare pe aci.
                    Merci.
                    Preferance - 83cp Chip Viata aici e scurta, asa ca ai grija unde "zbori".
                    http://www.loganclub.ro/forum/logan_...ela-t7519.html

                    Comment


                    • Am facut modificarea in 30nov 2006 la Doc pe un 1.5dc1 65cp la versiunea stage2 (84,4cp/202nm) in momentul acela aveam ~13000km , acum am ~70 000 si nu am avut nici o problema , iar de fortat am fortat-o , tot ce am facut in plus a fost sa ii pun numai produse metabond, atat ulei cat si aditivi ptr motor si cutie si deasemenea multa atentie la prima pornire lasa-l putin si nu il tura brusc iar dupa ce o fugaresti nu opri motorul imediat lasa-l 2 mil sa mearga . Astea sunt sfaturi ptr orice diesel nu neaparat ptr cele remapate .

                      Comment


                      • viteza maxima

                        Cine stie sa-mi zica aproximativ cu cat va creste viteza maxima dupa chiptuning?
                        Multzumesc anticipat!

                        Comment


                        • la 1.4 8v, cativa km/h, vreo 10, maxim 15...oricum, nu-i mare lucru, dar nici nesemnificativ... numa ca ajungi mai repede la viteza maxima decat fara chiptuning. la 1.6 n-am apucat sa vad cu chip cat duce maxim, stock aveam pe ceas 185...ma gandesc ca 190-195 pe ceas ar fi fost tot ce puteam scoate, dar cum ziceam, la 175 (pana acolo am incercat) am ajuns mai repede decat cu softul original.
                          acu sa fim sinceri, tu cat timp mergi cu motorul blana in tr5? ma gandesc ca vrei chip pt depasiri si sprinturi, nu sa mergi tot timpul la viteza maxima...sau? nu te astepta sa fie masina avion dupa chiptuning, la benzinare aspirate nu e asa evidenta schimbarea ca la turbodiesel, dar sesizabila, totusi (inclusiv la consum, care o ia in sus un pic).
                          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                          Comment


                          • Originally posted by cristig77 View Post
                            Cine stie sa-mi zica aproximativ cu cat va creste viteza maxima dupa chiptuning?
                            Multzumesc anticipat!
                            la dci viteza maxima creste cu 15km/h cel putin pe ceas(de exemplu daca inainte un dci de 70CP se ducea pana la maxim 170 acum se duce pana la 185 pe ceas.

                            Comment


                            • La mine inainte de modificare nu puteam depasi 165km/h cu cauciucuri stok , dupa modificare am schimbat si gumele acum am 195/65/15 si vit max atinsa a fost de ~183km/h pe ceas .

                              Comment


                              • salut, eu am un logan 1.4 si vreau sa-i fac chiptuning, merita?

                                sincer, cu cati caluti creste puterea?

                                _______
                                ultima atentionare!!! foloseste edit!!!
                                Last edited by 2fast4u; 4 February 2008, 15:51.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google