Logan Va Avea 133 CP De La Anul

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• CatalinB
    replied
    Originally posted by Cezar View Post
    Ioane trezeste-te ca esti pe alta lume.
    Eu am cumparat in ultimii 2 ani 3 masini sh, una de 36000 km, alta de 50 000 si ultima de 70 000. Stii cum mi-a iesit la test cea de 70 000? 96 de puncte din 100. Punem pariu ca a ta nu ia punctajul asta? Deci, ce tot vorbesti atat din ce spune vecina de la 2?

Hai sa-ti detaliez ce am schimbat la prima masina, pe care o am si acum si a implinit 60 000: nimic. Ba pardon, placute de frana spate.
    La a 2-a: radiator AC ca era corodat: costuri? 700 lei nou, cu garantie 2 ani.
    La a 3-a: urmeaza sa-i fac revizia.
    Unde sunt costurile alea de care tot urli pe aici? Ca amortizoare, ca rahat, ca baltat.

Masinile de care vb sunt un Mercedes din 2008, 3000 cmc benzol, un ex C4 1.6 hdi si un actual C5 1.6 hdi. Toate niste troace dupa ce spui dumneata, dar dupa ce utilizez eu, nu prea
    Acum sa-ti detaliez preturile: Mercedesul a fost de nou 60 000+. Eu l-am luat la o 1/3 din pret. C4-ule a fost 15 000, tot o treime din pret. C5-ul tot la o treime din pret. Proasta afacere am facut pana acum, fir-ar mama ei de treaba... Calculand putin, am facut o economie de 40 000 + 10 000+ 15 000 = 65 000 euro. Intr-adevar, mai bine mai asteptam cativa ani sa am banii astia ca sa ma pot bucura de masinile astea. Asa, uite ce nasoale sunt.
    Eu zic sa-ti vinzi masinile si sa ti le ei noi.... habar nu ai tu cati bani o sa te coste de acum incolo...... nu uita la masina noua ai garantie ))))

fiecare cu parerea lui, dar atata timp cat in momentul in care am iesit cu masina noua pe poarta dealer-ului si am si pierdut 500 de euro cel putin (desi masina n-ar decat 10 km dar este deja sh) nu cred ca o sa-mi iau vreodata masina noua. la masina noua (pe care o luati in rate in mare majoritate), mai puneti si casco, mai puneti si diverse comisioane ale bancii si vedeti unde ajungeti.... (casco la o masina sh este optional.... si cu putin noroc bani de o masina sh nu trebuie sa-i luati de la o banca). una peste alta fiecare sa-si stapaneasca masina, sh sau nou, sanatos, sa o foloseasca lipsit de accidente si de reparatii - indiferent daca le platesti sau nu.

drum liber tuturor.

Leave a comment:

• Guest
    Guest replied
    Originally posted by ion_R5 View Post
    Fiecare si-o tine pe a lui... Eu vorbesc de o masina SH veche de 4-5 ani cu 50 - 60 mii km la bord. Tu imi vorbesti despre o masina aproape noua, pe care ai utilizat-o 3 ani. Daca socotesti numai pretul pieselor, esti departe de cheltuiala cu reparatia si intretinerea masinii. Schimbi bucsi/pivoti - faci geometria. Schimbi amortizoarele - faci geometria Schimbi bieletele - faci geometria (daca e posibil sa le planifici pe toate odata - faci 1 singura geometrie). Toate operatiile de montat/demontat costa, iar reglajele costa suplimentar.
    hai sa-ti dau un exemplu ;a mea are 4 ani i-am facut distributia m-a costat 1100 ron ,asta insemnand; kit distributie/ pompa apa de origine /kit accesorii /3 litri antigel reno +apa/manopera la dealer.in manopera aia a intrat si un schimb de ulei la servodirectie.

schimbat capete de bara si bielete directie +manopera+geometrie +pretul de achizitie =500 lei.

set discuri frana 320 si o baterie recent 240 ron.

toate astea pentru o masina luat cu 0 km pe bord pina recent 79 000 km si am facut itp-ul; recent si a iesit prea bine .

in functie de priceperea celui de la volan se pot schimba mai multe sau nimic.

adevarul ca sunt masini sh peste logan.

Leave a comment:

• aleXpeed
    replied
    @ion_R5: Depinde foarte mult de cum a fost masina aceea SH intretinuta. Daca iau un Logan SH sa zicem, conform teoriei tale fiecare masina ar trebui sa fie vai mama ei. Eu daca as vinde taraba mea de 1.4 cuiva (223.000 km. +++ ), asta inseamna ca are de bagat mii de euro in ea fata de un Logan nou de 8-10.000 de Euro? (dotat cu A/C, servo, geamuri, dotarile de bun simt)

Am in vedere la taraba doar capetele de bara carora le-au crapat burdufele, dar fara joc in directie. In rest.. gaz si benzina. Eu unul nu vad diferenta ca fiabilitate intre un Laureate 1.4 MPI din 2008 sa zic (ultimele scoase din fabrica Ph1) si al meu din 2005 si kilometrii ei. Doar ca aia din 2008 ar fi mai "inchegata" oleaca.

Ce ma bucuram cand ma dadeam jos din dci-ul inchegat si urcam in mpi-ul "lasat".

Leave a comment:

• Cezar
    replied
    Ioane trezeste-te ca esti pe alta lume.
    Eu am cumparat in ultimii 2 ani 3 masini sh, una de 36000 km, alta de 50 000 si ultima de 70 000. Stii cum mi-a iesit la test cea de 70 000? 96 de puncte din 100. Punem pariu ca a ta nu ia punctajul asta? Deci, ce tot vorbesti atat din ce spune vecina de la 2?

Hai sa-ti detaliez ce am schimbat la prima masina, pe care o am si acum si a implinit 60 000: nimic. Ba pardon, placute de frana spate.
    La a 2-a: radiator AC ca era corodat: costuri? 700 lei nou, cu garantie 2 ani.
    La a 3-a: urmeaza sa-i fac revizia.
    Unde sunt costurile alea de care tot urli pe aici? Ca amortizoare, ca rahat, ca baltat.

Masinile de care vb sunt un Mercedes din 2008, 3000 cmc benzol, un ex C4 1.6 hdi si un actual C5 1.6 hdi. Toate niste troace dupa ce spui dumneata, dar dupa ce utilizez eu, nu prea
    Acum sa-ti detaliez preturile: Mercedesul a fost de nou 60 000+. Eu l-am luat la o 1/3 din pret. C4-ule a fost 15 000, tot o treime din pret. C5-ul tot la o treime din pret. Proasta afacere am facut pana acum, fir-ar mama ei de treaba... Calculand putin, am facut o economie de 40 000 + 10 000+ 15 000 = 65 000 euro. Intr-adevar, mai bine mai asteptam cativa ani sa am banii astia ca sa ma pot bucura de masinile astea. Asa, uite ce nasoale sunt.
    Last edited by Cezar; 9 December 2011, 02:03.

Leave a comment:

• ion_R5
    replied
    1.6 16V 110 PS de pe Renault e alt motor - are fulie defazoare pe axa cu came de admisie... de aici vin caii in plus. Totusi 5 cai in plus nu sunt vreo mare imbunatatire, mai ales ca Megane-ul are masa mai mare.

Apropos, nu ma e de destula vreme emblema "by Renault" pe portbagajul Loganului.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Si eu am aceiasi parere.Se pare ca Renault vrea sa ramana Renault, facand diferenta fata de...by Renault.

Leave a comment:

• Nytro
    replied
    Originally posted by tica View Post
    Si nici nu cred ca o sa il vezi)
    Eu cred ca vor monta 1.4 Tce depe megan de 130 cp dar il vor reduce la 120 cp (vezi si 1.6.16 v la renaul 110 cp-dacia 105 cp)

Leave a comment:

• ion_R5
    replied
    Originally posted by razvanamza View Post
    masina s-h am avut eu. vorba vine, avea 3000 de km. in afara de schimburile de ulei si gargaunii mei de a schimba diverse pentru "performanta" masina nu a costat nimic.
    am schimbat in 3 ani: 2 seturi placute, 9L ulei, 3 filtre de ulei, 5 sau 6 de aer, 4 de polen, 3L antigel, 2L lichid de frana. nici un capat de bara. 2 amortizoare fata.
    modificari multe, dar de care nu era absolut deloc nevoie daca doream o caruta de mers dela A la B. si filtrele de aer puteam sa la schimb mai rar, dar am vrut ca motorul se aiba conditii prielnice de viata. cand l-am desfacut acum, constat camasile care arata ca noi, dupa 60k. pistoane, arbore cotit la fel.

poti sa ai ghinion sa iei una cu bucsile varza: iei capate de bara, bielete 4 milioane. amortizoare fata/spate 5 mil. setul, rulmenti cu flanse amortizoar 70-80 amandoua. bucse bara antirului 80 amandoua. si ai schimbat tot ce ar fi putut sa crape. hai niste discuri inca 200 ron. Logan sau Dacia in general e o masina care tine la buzunar. am uitat de distributie, 700 lei cu tot cu piese. o avere
    Fiecare si-o tine pe a lui... Eu vorbesc de o masina SH veche de 4-5 ani cu 50 - 60 mii km la bord. Tu imi vorbesti despre o masina aproape noua, pe care ai utilizat-o 3 ani. Daca socotesti numai pretul pieselor, esti departe de cheltuiala cu reparatia si intretinerea masinii. Schimbi bucsi/pivoti - faci geometria. Schimbi amortizoarele - faci geometria Schimbi bieletele - faci geometria (daca e posibil sa le planifici pe toate odata - faci 1 singura geometrie). Toate operatiile de montat/demontat costa, iar reglajele costa suplimentar.

Vorbim de lucrari de intretinere pe care trebuie sa le faci in primii 2-3 ani cat tii masina SH (adica 6 - 8 ani vechimea masinii)

Cat tine o baterie? 4 - 5 ani? Distibutia trebuie facuta la 4 - 5 ani, chiar daca masina nu a ajuns la km respectivi. Hai sa spunem ca lichidele de frana si racire poti sa nu le schimbi, desi in cartea de intretinere scrie clar.

Cum de ai ajuns sa desfaci motorul la 60 mii km?

Socotelile sunt simplu de facut:

un schimb de ulei initial + filtre + manopera - 200 ron

Schimbat amortizoare: piese + manopera aprox 900 RON (inclusiv geometria)
    4 anvelope + echilibrat si montat aprox 1100 - 1200 RON

Placute frane + manopera aprox 110 - 130 ron

Lichid de frana + aerisire --- puneti voi

Lichid racire - 3L antigel= 75 RON + manopera + apa distilata

Distributia - puneti voi piese + manopera

Baterie 320 RON

Tot ce am pus aici - duce cam 800 - 900 euro. Puneti voi restul ce mai pica (bielete directie + manopera+geometrie, rulmenti+manopera, bucsi+manopera+geometrie)

Daca tii masina inca 4 ani, mai prinzi inca o distributie... inlocuire lichide antigel si frana... Adica operatii pe care primul proprietar nu le-a platit niciodata, ai "sansa" sa le platesti chiar de 2 ori... si chiar inca un set de anvelope... Ca sa nu mai spunem ca bucsile si amortizoarele pe care le-ai schimbat, sigur nu tin mai mult de 3 ani (nu se compara cu cele montate in fabrica)
    Last edited by ion_R5; 8 December 2011, 22:20.

Leave a comment:

• tica
    replied
    Originally posted by Seba View Post
    eu tot nu vad loganul ala de 133 de cai, de 3 ani incoace
    Si nici nu cred ca o sa il vezi)

Leave a comment:

• razvanamza
    replied
    masina s-h am avut eu. vorba vine, avea 3000 de km. in afara de schimburile de ulei si gargaunii mei de a schimba diverse pentru "performanta" masina nu a costat nimic.
    am schimbat in 3 ani: 2 seturi placute, 9L ulei, 3 filtre de ulei, 5 sau 6 de aer, 4 de polen, 3L antigel, 2L lichid de frana. nici un capat de bara. 2 amortizoare fata.
    modificari multe, dar de care nu era absolut deloc nevoie daca doream o caruta de mers dela A la B. si filtrele de aer puteam sa la schimb mai rar, dar am vrut ca motorul se aiba conditii prielnice de viata. cand l-am desfacut acum, constat camasile care arata ca noi, dupa 60k. pistoane, arbore cotit la fel.

poti sa ai ghinion sa iei una cu bucsile varza: iei capate de bara, bielete 4 milioane. amortizoare fata/spate 5 mil. setul, rulmenti cu flanse amortizoar 70-80 amandoua. bucse bara antirului 80 amandoua. si ai schimbat tot ce ar fi putut sa crape. hai niste discuri inca 200 ron. Logan sau Dacia in general e o masina care tine la buzunar. am uitat de distributie, 700 lei cu tot cu piese. o avere

Leave a comment:

• ion_R5
    replied
    @ CatalinB

Am adaugat costul unei revizii ulei+filtre la pretul de achizitie al masinii second hand, pentru ca imediat ce ai luat masina scoti banii respectivi din buzunar. E ca si cum ai cumpara o masina fara roti - si prima data trebuie sa iti cumperi un set de roti, ca sa mergi cu ea. (sau ca si cum ai cumpara-o fara bara din fata, fara parbriz, sau fara faruri --- ca sa mergi cu ea, trebuie sa scoti bani din buzunar)

Iar calculul 5000 + 2000 l-am facut pe o perioada de utilizare a masinii de 3 ani, pe cand la o masina noua in 3 ani aduni numai reviziile adica vreo 250 - 280 euro. Pentru reparatii, esti acoperit de garantie. Nu se poate sa nu luati in considerare asa ceva.

La o masina noua, faci schimbul de ulei si filtrele dupa 1 an (sau la nr. de km)

In rest am vorbit despre lucrari de intretinere care sunt necesare la o masina veche de 4 - 5 ani (distributie, lichide, etc)
    Last edited by ion_R5; 8 December 2011, 18:48.

Leave a comment:

• CatalinB
    replied
    Originally posted by mariusnicolae View Post
    Recunosc ca nu-mi dau seama (la ora asta ) daca postul tau e ironic sau chiar nu stii lucrul asta.
    Din pacate la momentul asta doar BMW are politica asta de intretinere gratuita pentru un anumit numar de ani(cred ca 5-nu mai stiu exact), si din cate stiu a fost o promotie si la toyota, pentru o perioada.
    La restul marcilor intretinere se plateste.
    Oricum, ce incerca sa scoata in evidenta colegul ion_R5 este faptul ca intretinerea are un cost neglijabil fata de valoarea unor eventuale reparatii la o masina sh mai veche/uzata. Plus ca o revizie de 2-3 ore nu-ti imobilizeaza masina, la fel ca in cazul unei defectiuni severe/costisitoare.
    atunci de ce la o masina sh voi adaugati in costul de intretinere si reviziile ca si cum ar fi ceva extra.... da ca "pica" o caseta, un amortizor da sunt deacord dar nu faceti calcul masina nou = 10000 euro, masina sh = 5000 (pretul ei) + 2000 euro revizii + 2000 euro piese pentru ca nu e corect..

la BMW intretinerea este gratuita doar niste consumabile marunte. daca vrei intradevar sa-ti iei un pachet bune mai dai intre 3000 si 6500 euro fara TVA si ai pana la 6 ani sau 150.000 km intretinere gratuita si garantie. Ce asemanator, dar tot contra cost gasesti si la Mercedes, Citroen si altele, este un fel de garantie extinsa si service - dar la unele modele nu se merita.
    Last edited by CatalinB; 8 December 2011, 13:19. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• Cristi_LCD
    replied
    @CatalinB : ion_R5 a vrut altceva sa spuna. Cand cumperi o masina SH "traditia" spune sa-i schimbi uleiul si alte consumabile din prima saptamana (hai prima luna)ca " nu se stie ce a facut cel dinainte". Si pe undeva e corecta gandirea asta. La o masina noua doar daca nu ai ce face cu banii schimbi uleiul inainte de prima revizie.

Leave a comment:

• mariusnicolae
    replied
    Recunosc ca nu-mi dau seama (la ora asta ) daca postul tau e ironic sau chiar nu stii lucrul asta.
    Din pacate la momentul asta doar BMW are politica asta de intretinere gratuita pentru un anumit numar de ani(cred ca 5-nu mai stiu exact), si din cate stiu a fost o promotie si la toyota, pentru o perioada.
    La restul marcilor intretinere se plateste.
    Oricum, ce incerca sa scoata in evidenta colegul ion_R5 este faptul ca intretinerea are un cost neglijabil fata de valoarea unor eventuale reparatii la o masina sh mai veche/uzata. Plus ca o revizie de 2-3 ore nu-ti imobilizeaza masina, la fel ca in cazul unei defectiuni severe/costisitoare.

Leave a comment:

• CatalinB
    replied
    Originally posted by ion_R5 View Post
    ?

Cat ar trebui sa coste? Vorbim de niste masini noi cu motorizarea cea mai potenta de la producatorul Dacia. Cred ca de multe ori exageram, fara sa ne dam seama.

Cumpara o masina second hand, - sa spunem de 5000 euro - si vezi cati bani bagi in ea in primul am sau in primii 2 ani. Daca pui la socoteala numai: schimb ulei + filtre, 4 anvelope, 4 amortizoare, 2 bielete de directie, bucsile suspensiei fata, 1 set placute frana (daca ai norocul sa nu fie cazul si de discuri) - ajungi pe la 800 - 1000 euro, sau chiar 1200, si asta vorbind doar de consumabile. Daca iti mai cade vreo piesa - mai ai de adaugat - si poti ajunge lejer la 2000 euro per total in 2 ani. (nu am luat in calcul bateria, bujii, reparatii la instalatia de AC, inlocuirea distributiei - care sunt destul de costisitoare)

In plus ar trebui socotit si timpul pierdut prin service-uri... in loc sa mergi cu masina si sa te folosesti de ea, stai si alearga dupa piese si dupa mecanici.

Asta in timp ce la un Logan nou, ridici capota doar ca sa mai vezi nivelul la ulei si la antigel... asa mai mult simbolic, fiindca la o masina noua nu prea are ce sa se intample.

In vreo 3 ani, ai toate sansele sa ajungi cu second hand-ul la o valoare de 5000 + 3000 = 8000 euro... si cu bataie de cap, alergatura prin service, etc... Daca ai de unde sa pui 2000 peste cei 8000, chiar o sa vezi diferenta intre un sh si o masina nou... cu o singura conditie... Sa nu consideri ca ti-ai luat o masina de raliu, la care sa ii dai talpa toata ziua buna ziua - si dupa aia sa afirmi dezamagit "ce masina proasta"

Orice masina o ai asa cum o intretii si cum ai grija de ea.
    uite nu stiam ca la o masina noua nu trebuie sa platesti reviziile, placutele si alte consumabile, ce bine ca am aflat.... deci la o masina noua o platesti odata si gata pe urma totul este moca nu? reviziile ti le plateste service-ul ca masina este in garantie nu?

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google