vtecul intr-adevar e performanta pentru un motor , dar vvtul e acolo mai mult pentru emisii si un pic de cuplu pe turele mici.
Vtecul e un motor foarte fiabil ,in general si aspiratele sunt din pacate nu pot spune acelasi lucru despre un turbo din fabrica .Plus costuri de productie ma indoiesc ca un aspirat d-asta depaseste costurile unui motor turbo .
Logan Va Avea 133 CP De La Anul
Collapse
X
-
Un motor vvti sau vtec cat costa?
Dintr-un 1.6 se pot obtine mai multi CP si cu o toleranta mai mica ca in F1, dar nu crezi ca ar costa mai mult?
La 2000 de ture, la scoala de soferi pe Dacia 1310.le-a spus sa schimbe viteza la 1500 de ture
Leave a comment:
-
pai reno are motor de 1.6 cu 133 cp , culmea e si aspirat. E pus pe twingo RS .Originally posted by mr.K View PostVa avea pe dreaqu. 1332 cp se obtin din cilindree mica doar cu turbo, iar aia costa nene. Si daca tot costa, cine sa mai dea 13-14 mii de euro pe un Logan cand mai pune ceva si-si cumpara VW 1.2 TSI?Last edited by Cristi_Xp; 21 November 2011, 14:26.
Leave a comment:
-
133/2Originally posted by mr.K View PostVa avea pe dreaqu. 1332 cp se obtin din cilindree mica doar cu turbo, iar aia costa nene. Si daca tot costa, cine sa mai dea 13-14 mii de euro pe un Logan cand mai pune ceva si-si cumpara VW 1.2 TSI?
cai se pot obtine relativ usor dintr-un motor de 1,6
ca exemplu: kia cee'd/hyundai 130 cu motorizare 1,6 si 126 cp(si mai sunt cativa de astia cu ochii oblici dar nu-mi vin in minte acum).....diferenta pana la 133 nu ar fi foarte mare....o tehnologie vvti sau vtec face posibil relativ usor acest deziderat
singura problema apare la faptul ca puterea si respectiv cuplul sunt sesizabili abia la turatii relativ mari, iar pentru majoritatea soferilor romani aici exista o problema, ca doar deh....tata, care a fost sofer pe autobuz/camion o viata intreaga
le-a spus sa schimbe viteza la 1500 de ture
Leave a comment:
-
Eu vorbeam de Golf. NU suport masinile mici si scumpe, gen Polo, Yaris, 107, C1/C3.
Cine nu vrea un Golf chelbos, la aceeasi bani isi cumpara un Seat Leon full, aceeasi motorizare.
Leave a comment:
-
Pentru ca una e un Polo si alta e o octavia; Si sa pui si bani sa iei si masina mai mica..... nu e afacere. E fudulie, ca ai masina nemteasca cheala, dar nu e afacere.
Leave a comment:
-
Si totusi titlul topicului nu se mai schimba. Din 2008 Loganul tot va avea 133 CP la anul.
.
Leave a comment:
-
ai sa fii surprins ca 0.9 de la renault si fiat au 110cp, deci nu sunt de aruncat. toti vreti litraj mare, cai cu nemiluita, eleroane, softuri, dar n-ati da bani nici pe un logan 1.4 chel, ce sa mai zicem daca va cere dacia 20000 de coco pt un logan de 140cp, cu esp, sule, maturi, cum tot visati pe-aici...Originally posted by djabula View PostIn loc sa ii mareasca capacitatea si puterea,macar putin,ei au facut motoru de 1.2....urmeaza motoru de 0.8 de pe matiz si putem sa facem si o gaura in podea sa o mai ajutam si noi putin.cat despre dusterul ala de curse,e cam misto,ce pot sa zic...si ma bucur macar ca e condus de alain prost care totusi a condus si masini de formula 1(macar asa ne apropriem si noi de discutia despre forumula 1
) )
Leave a comment:
-
Guest replied130 de cai 1.4tce nu cred ca o sa vedem la generatia asta de logan.. poate la logan 3
totusi loganul , fiind o masina care se vrea low cost, nu are nevoie de un asemenea motor.. ar face concurenta la golf 6 1.4tsi 122 de cai
in materie de performante, fiind mai usoara ca un golf..
eu cred ca vor fi aceleasi motoare cum s-a mai speculat prin presa auto si anume pe benzina de la 75 la 105 cai, cel de 105 fiind o exceptie adica fiind un motor turbo, probabil va ramane si 1.6 16v clasic iar la disel 1.5 dci de 75 90 si poate 110 cai atat. oricum diselul de 110 cai are potential.. elia a facut un soft contra sumei de 200 de euro care ridica puterea la 143 de cai si 310nm adica valori demne de motor de 2l... nu stiu insa daca vor rezista si componentele din interiorul motorului dar asta depinde de "bunul simt" al fiecaruia cum ii da..
si apoi daca prin absurd renault ar pune 1.4tce pe logan cine s-ar mai uita la renault cand poate lua un logan cu acelasi motor dar cu 2-3 mii de euro in minus sa zicem? e aiurea. clar nu are ce cauta un 1.4tce pe loganLast edited by Guest; 21 November 2011, 00:37.
Leave a comment:
-
Eu cred ca noile motoare vor fi de pe noua gama Renault.
Avem ca exemple noile motorizari de pe Renault Megane:benzina, 1400cmc, 130cai si 190Nm si 1900cmc, 130cai, diesel.
Si design-ul noului Megan pare foarte reusit.
Leave a comment:
-
Are un motor demn de drumurile forestiere.Originally posted by ParuLuScorilo View Post
Leave a comment:
-
In loc sa ii mareasca capacitatea si puterea,macar putin,ei au facut motoru de 1.2....urmeaza motoru de 0.8 de pe matiz si putem sa facem si o gaura in podea sa o mai ajutam si noi putin.cat despre dusterul ala de curse,e cam misto,ce pot sa zic...si ma bucur macar ca e condus de alain prost care totusi a condus si masini de formula 1(macar asa ne apropriem si noi de discutia despre forumula 1
) )
Leave a comment:
-
Seamana cumva cu viitorul model popster, cel mai mare din gama? Adica popster e de fapt lodgy, cum ar veni...Last edited by ParuLuScorilo; 15 November 2011, 17:00.
Leave a comment:
-
Cred ca toti iubitorii de Logan asteptam momentul asta cu nerabdare.
Leave a comment:

Leave a comment: