Despre acumulatori auto

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Din 2006 pana acum sunt aproape 6 ani, deja bateria a tinut bine de tot, majoritatea Logan-urilor raman fara baterie dupa 4-6 ani (cateva exceptii) cu toate ca au baterie mai mare si mai putini consumatori.
    Daca s-ar putea, unii si-ar pune baterie de utilaje industriale, 200 Ah, pacat ca nu merge Loganul la 24V ca si-ar lua doua bucati si ar face punte, 400 Ah ar fi suficienti sa dormi linistit noaptea .
    '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

    Comment


    • Poate Rombat are politica asta. La Caranda, la baterii de 55A (Forta, Maxima) scrie asa "Autoturisme pe benzina pana la 2000 cm³", iar la baterii de genul Durabila (tot 55 A) "Autoturisme pe benzina pina la 1800 cm³".
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

      Comment


      • Originally posted by Shakar View Post
        Pai la noi si 1.4 a ajuns cilindree mare. In realitate, 1.4-1.6 sunt motoare mici, chiar si 1.8 e motor mic. De la 2.0 la 2.5 poti spune ca sunt motoare sanatoase, de motoare mari poate fi vorba de la 2.5 in sus. Ne facem de ras sincer cu 1.6 = motor mare.

        Dupa cum spuneam intr-un post anterior, Ford Mondeo 1.8 16V benzina, scaune incalzite, trapa, parbriz incalzit, xenon cu spalator faruri, magazie cd cu difuzoare destul de mari, stergator luneta, proiectoare ceata, bec separat pentru faza lunga, consumatori mult mai mari ca la Logan, a iesit pe poarta fabricii cu baterie de 44Ah. Q.E.D, inchideti subiectul sincer.

        PS - bateria asta se afla pe masina, e veche si la -20* porneste la prima cheie. Bagat seria de sasiu in MicroCAT si a confirmat faptul ca baterie de amperajul asta a avut ca prim montaj. Ne facem de ras cu baterii de 70 (sa nu spun mai mari) pe Logan, mai ales benzina.
        de ce nu-ti iei energizer AA ? fiecare isi pune ce vrea pe masina. vrei de 40...ia de 40. nici nu ma gandesc sa nu pun de 70 pe diesel cand va trebui una noua.

        Comment


        • Originally posted by slim_daddy40 View Post
          in cat timp se reincarca o baterie de 70 Ah dupa ce se da o cheie,ce timp ai este necesar pt a reacumula energia pierduta la pornire? (pornire la logan diesel )
          Energia pierduta la o pornire de catre o baterie este recuperata in ~ 9 km de mers a masinii.
          Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

          Comment


          • Raspunsul este imprecis. 9km,pot fi parcursi cu 5km/ora sau cu 90km/ora(depinde de situatie),rezultatul final este total diferit si nerelevant.

            Comment


            • Teoretic, masina consuma curent din baterie doar cand dai la automat(si la diesel consuma si bujiile pana dai la automat), si dupa ce a pornit, alternatorul trebuie sa acopere eventualii consumatori plus incarcarea bateriei! Si mai trage din baterie cand mai scapi masina sub turatia de relanti cand nu mai incarca suficient! Am patit!

              Eu am 1.2 16V si am baterie de 40Ah(330A instant).

              Comment


              • cum s-o scapi sub turatia de relanti?! eu am diesel si relantiul e la 700 rpm. cum e sub turatia asta|?! cu motorul oprit?

                Comment


                • 1.6 mpi 8V, productie august 2011, 30 bucati venite de la pitesti, au toate baterii rombat calciu de 50 ah

                  Originally posted by adaniel69 View Post
                  Teoretic, masina consuma curent din baterie doar cand dai la automat(si la diesel consuma si bujiile pana dai la automat), si dupa ce a pornit, alternatorul trebuie sa acopere eventualii consumatori plus incarcarea bateriei! Si mai trage din baterie cand mai scapi masina sub turatia de relanti cand nu mai incarca suficient! Am patit!

                  Eu am 1.2 16V si am baterie de 40Ah(330A instant).

                  Alternatorul nu intra in sarcina imediat dupa pornire.
                  daca aveti bateria goala, dar goala, si porniti masina la cabluri, scoateti imediat dupa ce a pornit masina cablul de plus si vedeti ce se intampla cu motorul....

                  raspuns: se opreste instant.
                  Last edited by NerviiMei; 1 February 2012, 17:54. Reason: Automerged Doublepost
                  Fuarte Nervos !!!

                  Comment


                  • Tendina de baterii "la limita" minima este si la Megane:
                    - Megane 2, 2007, 1,6 benzina baterie de 44 Ah. A tinut 2 ani, dupa care a fost schimbata de proprietar cu una de 60 Ah.

                    Nu spun ca nu isi fac treaba si bateriile mai mici, dar la noi la romani exista un obicei de a sta prin parcare / gratare / petreceri / etc folosind excesiv bateria pentru producerea de zgomot si deranjarea linistii. Asta fara a porni motorul, ca e scumpa benzina. Asa ca, de ce ne mira oare ca in 2-3 ani moare bateria?

                    A mea inca mai rezista... dar in ultimele 5 zile a stat in casa Oricum nu foloseam masina si m-am gandit ca nu trebuie sa sufere la aceste geruri. Dimineata am pus bateria inapoi si a pornit usor. Bateria de in iulie 2006, Rombat 62Ah.
                    GL-22-TOF

                    Comment


                    • Originally posted by NerviiMei View Post




                      Alternatorul nu intra in sarcina imediat dupa pornire.
                      daca aveti bateria goala, dar goala, si porniti masina la cabluri, scoateti imediat dupa ce a pornit masina cablul de plus si vedeti ce se intampla cu motorul....

                      raspuns: se opreste instant.
                      Alternatorul scoate incepand cu cca 600rpm, imediat dupa pornire; vezi bec control incarcare baterie, care sa stinge imediat ce ai pornit masina.
                      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                      Comment


                      • cat costa un rombat de 70 Ah curent pornire la rece 640EN in targul vitan? stiu ca o VARTA costa 225 ron aceleasi caracteristici .(la targ)

                        Comment


                        • Am un Rombat de 70Ah de 4 ani (bateria originala), si intre timp am mai pus ceva consumatori,nu multi..(radio-CD cu 4 difuzoare, alarma, termometru, ..si citeva mici automatizari...gen DRL...)...ma astept sa ma lase bateria, intrebarea este, sa iau baterie tot de 70Ah sau de 72Ah..??
                          passion 1.5 DCi

                          Comment


                          • Cam mic pretul la Varta. Eu as evita locatiile gen targ & co, doar magazin serios de piese. Altfel nu stii ce cumperi, aparent iesi mai ieftin, in realitate iesi mai scump si piese de calitate indoielnica (sanse mari).

                            Am luat azi cu un prieten Varta Blue Dynamic 80 Ah (E90 2.0d) cu 470 lei. Acum 2 zile alt prieten si-a luat tot Varta (nu stiu ce serie) cu 320 lei de 60 sau 65.
                            '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

                            Comment


                            • Originally posted by livas View Post
                              Am un Rombat de 70Ah de 4 ani (bateria originala), si intre timp am mai pus ceva consumatori,nu multi..(radio-CD cu 4 difuzoare, alarma, termometru, ..si citeva mici automatizari...gen DRL...)...ma astept sa ma lase bateria, intrebarea este, sa iau baterie tot de 70Ah sau de 72Ah..??
                              Iti recomand Premier 70Ah, 680A, de la Rombat, (mai ales ca ai consumatori suplimentari) si nu o sa regreti; o baterie de generatie relativ recenta la un raport pret/ calitate excelent.
                              Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                              Comment


                              • shakar daca iti da certificat de garantie cat iti da la magazin aproape ca nu mai conteaza tine doar de noroc parerea mea...si DA ai dreptate in targ te arzi rau de tot la unele piese care aparent sunt originale!

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google