Despre acumulatori auto

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • totusi se aduna cam multe. e clar scris fara intretinere si nu deschideti.. data viitoare imi iau premier ca sunt capsulate total si scap de dubii

    Comment


    • Si in Certificatul de Garantie tot clar e scris. Care crezi ca "cantareste" mai greu ? Abtipildul sau Ceferticatul?
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

      Comment


      • Mai bine ia una CU INTRETINERE, ca sa fii cu inima impacata cand umbli la ea.

        Comment


        • iau premier ca n-are capacele si cat tine...tine!

          Comment


          • De pe site-ul Rombat

            Exploatare

            In exploatare se verifica nivelul electrolitului, cel putin o data pe an la bateriile TORNADO, CALCIU , CYCLON, o data la 9 luni la bateriile FULL OPTION si PILOT, o data la 3 luni la bateriile TERRA PROFESSIONAL si TERRA, o data la 2 luni la bateriile MAGMA. Nivelul electrolitului sa fie cu 26 ± 2 mm deasupra placilor pentru toate tipurile de baterii. Verificarea nivelului se va face cu ajutorul unui tub de sticla gradat numai de catre personal service autorizat.
            In cazul in care nivelul electrolitului scade sub valoarea indicata se completeaza cu apa distilata sau demineralizata, niciodata cu acid sau apa de la robinet.
            De asemenea, se verifica orificiile de aerisire ale dopurilor sa nu fie obturate.
            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

            Comment


            • Eu, silit de imprejurari, fiind intr-o duminica dupa amiaza si trebuind sa plec totusi de la supermarketul unde a crapat bateria, am cumparat (dupa ce n-a vrut sa ia curent nici de la alta masina) fix ce avea la statia de benzina din apropiere, la un pret prohibitiv, normal. Anume Caranda cu intretinere. Desfac toamna capacele, verific, ca nu-mi cad unghiile si nu m-am nascut in familia regala.
              E a 2-a iarna si merge brici, bateria.

              Comment


              • eu am avut noroc al treilea an cu rombat calciu, niciodata desfacuta. am pornit-o acum trei zile dupa ce statuse de la nisoarea mare blocata in nameti. de fapt a doua zi dupa prima noapte de zapada intensa, am adus-o acasa unde am parcat-o cu chiu cu vai, pe dune. de atunci pana rasalaltaieri nu m-am putut apropia de ea. la prima cheie a invartit de trei ori in gol si a pornit. si e diesel. inseamna ca trebuie sama consider norocos. de atunci o pornesc 30 min pe zi

                Comment


                • Pai a picat la 5 ani, iar in timpul asta masina era folosita zi de zi. Acum nu mai folosesc Loganul zilnic, dar masina porneste fara probleme.
                  Ma gandeam sa cumpar Varta atunci inainte de a pica bateria, in 2010, dar nu stii niciodata unde se ajunge. Sunt multumit de Caranda, chiar nu e varful de la ei.

                  Comment


                  • Originally posted by B997NDL View Post
                    pt cei care sunt de parere ca trebuie baterii mici pe logan ia uite ce recomanda rombat pe 1,6 mpi : de la 65 Ah la 72 Ah cautati si va convingeti. din cate stiu daca bateria e subdimensionata nu e acoperitade garantie asta tot de la ei citire


                    la diesel : 70 Ah tonada sau 75 Ah premier deci nu gresea prea mult cel cu 100 Ah pt consumatori multi
                    Vad ca marketing-ul are un impact puternic asupra ta, accepti de bun ce bantuie aia foarte repede. De ce recomanda baterii mari ? Simplu, interesul lor e sa vanda iar cum o baterie mai mare = mai scumpa = mai mult profit. Crezi ca sunt fraieri ? Dovada ca se contrazic singuri e ca abereaza pe site cu privire la garantie, daca iti iei baterie "subdimensionata" nu iti dau garantie. Pai din moment ce din fabrica masina iese cu Rombat, cele mai mari baterii au fost de 60, majoritatea de 40-50 (mai ales in ultimul timp unde 1.6 cu AC vine cu 40 parca), cum poti sa recomanzi tu de la 65 in sus altfel nu dai garantie ? Aceeasi garantie ti-o ofera producatorul (evident sub acordul Rombat) pe baterii mult mai mici dar dupa ce iti pica bateria te obliga sa iti iei mai mare. Penibil, pacat ca sunt unii care ia pe post de biblie ce e acolo.

                    100 pe 1.5 dCi fara suparare dar e prostie la cel mai inalt nivel. Baterie de 100 e pentru masini cu 6 pistoane si de 3 ori mai multi consumatori, tot diesel. Adica E90, masina premium. 2.0d, consumatori mari fata de Logan, vine cu 80Ah, a decedat acum, in a 7-ea iarna, iar noi pe o ascutitoare de 1.5 si electrice nema punem 100. )))))

                    Originally posted by mr.K View Post
                    Daca din fabrica au bun 60Ah pe un Logan 1.4 cu AC, eu de ce sa-i contrazic? Ca am visat eu noaptea sa mi-ar ajunge si una de 40Ah?
                    Nu trebuie sa visezi, trebuie doar sa ai niste cunostinte. De ce sa ii contrazici ? Pai avand in vedere ca o baterie de 40Ah e mult mai ieftina decat una de 60 dar face acelasi lucru pe polizoarele astea, io zic ca e un motiv bun.

                    Originally posted by B997NDL View Post
                    daca trebuia completat de ce mai scriau "nu deschideti" ??!!
                    Aceeasi poveste ca mai sus.

                    1) Asa cum a explicat darkside, trebuie facuta de personal autorizat nu de orice dorel.
                    2) Pe ei ii intereseaza ca bateria sa iasa din perioada de garantie (si aproape toate o fac fara probleme). Dupa asta, fiecare an in plus este o paguba pentru ei, asa ca nu au interes sa ii invete pe toti cum sa completeze ca sa mareasca viata bateriei, ei chiar nu isi doresc sa te tina 5-6 ani cand 4 sunt suficienti.
                    '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

                    Comment


                    • da-mi un motiv sa nu-i cred pe ei si sa te cred pe tine mai ales ca ei zic clar ca daca ai o baterie sub ce recomanda ei nu e acoperita de garantie pe motiv de exploatare defectuoasa.

                      dacia pune ce e mai ieftin. li se rupe daca te tine un an ca iese probabil din garantie bateria. mie mi se pare penibil sa sustii ce sustii contrar tuturor evidentelor. no offence
                      Last edited by B997NDL; 2 February 2012, 14:16. Reason: Automerged Doublepost

                      Comment


                      • Nu trebuie sa visezi, trebuie doar sa ai niste cunostinte. De ce sa ii contrazici ? Pai avand in vedere ca o baterie de 40Ah e mult mai ieftina decat una de 60 dar face acelasi lucru pe polizoarele astea, io zic ca e un motiv bun
                        .

                        Caranda nu are de 40Ah, ci de 45. Pana ala aia de 62Ah nu e mare diferenta ca pret. Eu nici nu stiu ce ce am luat Logan si nu Matiz, doar incapeam si in ala cu genunchii la gura.
                        Sau tu de ce folosesti Edge si nu Magnatec, doar respecta specificatiile.

                        Comment


                        • @ NDL -Sunt N motive in post, l-ai citit macar ? Hai sa ti le mai enumar o data.

                          1) Eu nu vand baterii si nu am niciun castig indiferent ca iei de 35 sau de 235. Ei vand si au tot interesul sa faca bani.
                          2) Fabrica are baterii de prim montaj Rombat, iti dau garantie la ele si pun de 40-45 pe 1.6 full. Garantia e sub acordul Rombat evident. De ce dupa ce iti pica prima baterie, brusc e subdimensionata de 40-45 ? Daca ar fi prea mica sigur nu s-ar pune ca prim montaj. E logica elementara asta.
                          3) Alte motive pe paginile precedente, masini mai scumpe sau mult mai scumpe, cu multi consumatori elecrici si motoare mai mari vin cu baterii de dimensiuni reduse din punctul vostru de vedere. Si producatorii aia de baterii care acorda garantie in conditiile alea sunt prosti ?

                          Io nu mai discut pe tema asta, am explicat tot ce se putea explica ca pentru gradinita, cine are ochi sa citeasca si sa nu dea banii aiurea sa fie sanatos, cine nu, ii doresc 2 baterii de 235 sa le puna la 24V, atunci sa vezi cum asculti muzica 2 zile non stop si nu iti moare bateria ))).

                          PS - io merg cu Edge fiindca e net superior unui Magnatec, motorul merge altfel. Insa ori ca ii pui baterie de 40 ori de 70 tot asa merge, adica porneste si la revedere. Analogia Logan-Matiz e aiurea, bateriile alea dupa cum am spus O SA FACA ACELASI LUCRU, pornesti si iti vezi de drum. Matizul nu face acelasi lucru cu Loganul.
                          Last edited by Shakar; 2 February 2012, 14:20.
                          '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

                          Comment


                          • PS - io merg cu Edge fiindca e net superior unui Magnatec, motorul merge altfel.
                            Ei merge altfel. Are 125 CP in loc de 105? NU. Asa ai dorit tu. Si eu la fel. Am vrut de minim 60Ah. O baterie mai micuta nu are durata de viata la fel de mare ca una cu Ah mai multi.

                            Comment


                            • O baterie mai micuta nu are durata de viata la fel de mare ca una cu Ah mai multi.
                              Asta crezi tu, realitatea e alta.

                              Ei merge altfel. Are 125 CP in loc de 105?
                              Functionarea unui motor nu se rezuma la putere maxima dar chiar si acolo un ulei de top iti da avantaje, faptul ca la 100CP e insesizabil e partea doua. Documenteaza-te sa vezi ca pot exista diferente de cateva procente intre anumite tipuri de uleiuri cand vine vorba de PMax. E vorba de cum porneste (cand e frig - vezi discutia si filmele de pe topic-ul de uleiuri), cum se aude, cat rezista la forja si asa mai departe. Sunt diferente clare.

                              Distractie placuta in continuare, eu mi-am argumentat parerea, ramne ca voi sa va cheltuiti banii pe baterii de tir ;).
                              '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

                              Comment


                              • @ Shakar: eu de exemplu, la diesel am nevoie de 640 A descarcare la rece pt cheie. ce baterie crezi ca-mi ofera?! am 60 Ah pe ea si vara ca si acum daca sta peste noapte sau nu merg cu ea o zi, invarte in gol de vreo trei ori inainte sa porneasca. crezi ca e de bine?!

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google