Senzul de giratie comunica faptul ca auto a pierdut trasa si exista o miscare circulara a masinii.
Senzorii de pe fiecare roata comunica doar ca roata a pierdut aderenta si s-a blocat.
Senzorul de pe coloana dicteaza trasa pe care esp-ul trebuie repuna masina.
ESP tocmai asta face, impiedica masina sa urmeze o miscare circulara in jurul propriei axe ...
Functia ESP pe LOGAN 2
Collapse
X
-
Pai si esp ce treaba are cu giratia?
Esp are senzori pe fiecare roata si senzor pe volan.
La ce mai trebuie senzor de giratie?
Poate pentru plecarea in rampa?
Si ce legatura au toate aste cu oprire esp?
Sa inteleg ca fabrica de la Sibiu a dat faliment?
Leave a comment:
-
ESP nu are treaba cu socurile. Si nu-mi spune mie ca nu se poate, zi-le inginerilor nemti de la Continental daca ai drum pe la timisoara ca ei l-au mutat acolo.
Senzorul de giratie al masini e altceva decat accelerometrul airbagului.
Leave a comment:
-
Te anunt ca nu am demontat nimic.
Sunt poze de cand s-a montat tubulatura.
Cu se face ca si alte marci de masini au in acels loc acel calculator.
Cu s-a mai spus , nu are cum sa fie in in ABS pentru ca nu percepe socurile la fel din toate partile de masini acesta fiind prins de lonjelonul din dreapta masini.
Leave a comment:
-
Si acolo a fost montat de cind s-a inventat airbagu pe Dacia ( Solenza ph1 airbag bosch )
Leave a comment:
-
Ala e un calculator de airbag moncher, scrie si pe el... Eu vorbeam de senzorul de giratie al ESP. Pare rau ca ai demontat masina din cauza mea.
Leave a comment:
-
Uita ca nu l-a mutat nimeni.Originally posted by einstein1984 View PostCer scuze, nu l-am mutat eu. Aia de la Continental....Attached Files
Leave a comment:
-
Am avut erori si fara sa ii scot mufa de la abs.
Se intampla sa intre in avarie si cand mai ia apa pe le senzorii de la roata.
Cum a spus dr_p se sterg imediat.
Nu a mutat nimeni senzorul este tot acolo.
Leave a comment:
-
Nu e nici un deranj, doar eram curios de erori, atat tot, nu am zis ca e ceva rau.
Fara QUOTE, la ultimul post.
Leave a comment:
-
si ce daca ar avea erori istorice? Are omu' interfata, le poate sterge, sau le lasa acolo, care-i deranju?
Leave a comment:
-
Sunt curios cate erori o sa ai la urmatoarea intrare in service.Originally posted by stoicanu View PostGata am reusit sa opresc ESP-ul( impreuna cu ABS-ul si ASR-ul) foarte simplu, deschizi capota si scoti mufa de la calculatorul de ABS.
Dupa ce faci aceasta manevra directia se intareste mai mult decat de obicei si cateva functii ale C.B. -ului nu mai sunt functionale
Cred ca exista o posibilitate mare, sa existe ceva erori daca anumiti senzori/componente nu mai transmit informatii despre starea lor.
Leave a comment:
-
Cer scuze, nu l-am mutat eu. Aia de la Continental....Originally posted by dadan View Posto fi nu zic nu, dar daca nu e pe mijlocul masinii trebuie luat in considerare un ofset - gandeste-te ca senzorul principal este un senzor ce simte viteza de rotatie in jurul axei z (e de preferat sa te raportezi la mijlocul masinii), plus ca unitatea de control ABS este prin compartimentul motor si acolo ai vibratii mai mari si alte regimuri de temperatura - tendinta la toti constructorii sa migreze acesti senzori pe unitatea centrala airbag.
Leave a comment:
-
Este in acelas loc sub suportul de pahare prins foarte bine de caroseria masini in fata manetei de viteza.
Leave a comment:
-
o fi nu zic nu, dar daca nu e pe mijlocul masinii trebuie luat in considerare un ofset - gandeste-te ca senzorul principal este un senzor ce simte viteza de rotatie in jurul axei z (e de preferat sa te raportezi la mijlocul masinii), plus ca unitatea de control ABS este prin compartimentul motor si acolo ai vibratii mai mari si alte regimuri de temperatura - tendinta la toti constructorii sa migreze acesti senzori pe unitatea centrala airbag.
Leave a comment:
-
Senzorul de giratie e in blocul ABS acum, nu mai e in centrul masinii.
Leave a comment:

Leave a comment: