Functia ESP pe LOGAN 2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• stoicanu
    replied
    Si mai sunt si senzori ABS care monitorizeaza rotatiile fiecarei roti.

Leave a comment:

• dadan
    replied
    Originally posted by stoicanu View Post
    Pai cam asa este deoarece Continental nu face sisteme de franare.
    Daca nu ma insel au fabrica undeva pe langa Sibiu si fac module electronice pentru diferite marci( chiar si pe Sclass am gasit module Made in Romania Continental)
    Continental face toate sistemele electronice de pe o masina - a cumparat Siemens VDO acum multi ani si avea si vechiul Temic , din cate stiu eu fac si unitatea centrala de airbag de Logan -cel putin pentru Logan1 se facea la fabrica de la Sibiu iar pentru Logan 2 e posibil sa se faca la fabrica din Timisoara (developmentul e la Timisoara).

Cat despre sistemul ESP - principul este destul de simplu: exista un senzor pe coloana de directie(pentru a sti pozitia volanului) si un senzor (sau grup de senzori) plasat cat mai central in masina care simt directia de mers reala - daca se constata o abatere a directiei de mers reale fata de directia de mers dorita (data de pozitia volanului) atunci se fac ajustari cu ajutorul sistemului ABS prin blocarea rotilor corespondente astfel incat sa se readuca masina pe directia dorita ( cea data de volan)

Leave a comment:

• stoicanu
    replied
    Cu ultima fraza ai perfecta dreptate.
    Cat despre apa la mufa, am desfacut numai pentru teste si am sa mai desfac la momentul potrivit.
    Nu merg cu ea desfacuta ca nu am dece.
    Multumesc de informare.

Originally posted by skd_ozenel View Post
    asta in mers sau....? adica, bruce willis a scos siguranta in mers la un mertan...
    stiti voi filmul
    Numai in mesc dupa ce m-am catarat pana in compartimentul motor pentru a scoate mufa de la pompa ABS
    Last edited by stoicanu; 5 May 2014, 18:22. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• skd_ozenel
    replied
    Originally posted by stoicanu View Post
    Gata am reusit sa opresc ESP-ul( impreuna cu ABS-ul si ASR-ul) foarte simplu, deschizi capota si scoti mufa de la calculatorul de ABS.
    Dupa ce faci aceasta manevra directia se intareste mai mult decat de obicei si cateva functii ale C.B. -ului nu mai sunt functionale
    asta in mers sau....? adica, bruce willis a scos siguranta in mers la un mertan...
    stiti voi filmul

Leave a comment:

• bogdan_cr
    replied
    De ce tineti neaparat sa opriti ESP-ul ?
    V-ati uitat prea mult la Top-Gear la testele alea pe aeroport la Lambo sau Porsche , Ferrari si altele asemenea deconectau ESP-ul pentru spectacol ( derapaje, sub sau supravirari controlate si alte nebunii ... ) ?
    Voi faceti teste cu masina proprie pe pielea voastra ?
    Credeti ca Hammond sau Clarkson la masina personala, in drum spre casa, pe autostrada decupleaza ESP ?

Citeva intrebari care nu merita atentie sau raspuns ......

Leave a comment:

• t0rquemada
    replied
    Pai directia e legata de ESP, iar info viteza e dat de ABS-ESP pe CAN deci pierzi info viteza, la TdB si Medianav.
    Nu s-a aprins martorul cu alte defectiuni electrice?

Leave a comment:

• einstein1984
    replied
    Vezi sa nu-ti intre apa in mufa aia.

Leave a comment:

• stoicanu
    replied
    Gata am reusit sa opresc ESP-ul( impreuna cu ABS-ul si ASR-ul) foarte simplu, deschizi capota si scoti mufa de la calculatorul de ABS.
    Dupa ce faci aceasta manevra directia se intareste mai mult decat de obicei si cateva functii ale C.B. -ului nu mai sunt functionale

Leave a comment:

• Soran
    replied
    Originally posted by dr_mke View Post
    Daca ESP nu.poate corecta traiectoria masinii spre directia dorita, va incerca corectarea spre directia actuala de inaintare a vehiculului pt impact cu zona frontala si evitarea unui impact cu laterala, la care protectia este mult mai slaba.
    Eu nu am vazut asta in nici o strategie de corectie ESP. Cine dicteaza momentul in care ESP ul renunta la traiectoria dorita si hotaraste treaba cu directia de impact?

Leave a comment:

• stoicanu
    replied
    Nu m-am documentat bine pe tema asta.

Leave a comment:

• 827sam
    replied
    e invers stoicane, daca fuge fata in directia opusa virarii este subvirare, daca fata sa ridica si spatele pierde aderenta e supravirare
    uite aici filmat cu tot ce trebuie sa intelegi

Leave a comment:

• stoicanu
    replied
    E simpla treaba , pleaca fata e supravirare pleaca spatele e subvirare .
    Eu ce am observat dar poate ma insel asta iarna cand pleca fata frana roata fata opusa virajului si cand pleca spatele la fel frana roata spate opusa virajului dar poate ma insel.

Leave a comment:

• dr_mke
    replied
    Daca pleaca fata franeaza spatele de parea opusa virajului.
    Daca pleaca spatele franeaza fata de aceiasi parte cu derapajul.

Nota bene: subvirare in viraj de dreapta inseamna ca fata fuge spre stanga. Supravirare in viraj de stanga inseamna ca spatele o ia la dreapta.

Leave a comment:

• stoicanu
    replied
    Deci pe scurt daca pleca fata franeaza pe fata daca pleaca spatele franeaza pe spate.

Leave a comment:

• dr_mke
    replied
    Cand masina supravireaza, spre dreapta sa spunem, ESP va bloca in rafala roata dreapta fata si va reduce cuplul.motor.
    Daca masina subvireaza intr-un viraj la dreapta, ESP va bloca in rafala roata dreapta spate.

Cine nu crede poate incerca invartindu-se in cerc la viteza progresiv crescanda pana la interventia ESP.

Daca ESP nu.poate corecta traiectoria masinii spre directia dorita, va incerca corectarea spre directia actuala de inaintare a vehiculului pt impact cu zona frontala si evitarea unui impact cu laterala, la care protectia este mult mai slaba.

Se poate incerca pe polei sau gheata intr-o masina cu gume de vara, invartindu-ne in cerc si strangand brusc traiectoria. Dupa extrem de scurt timp masina va iesi din cerc cu fata inainte, de regula supravirand.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google