La mine in fisa de intretinere am f de polen si aer recomandate a fi schimbate O DATA la 2 ani (2 revizii) adica la 2, 4, 6 ani, s.a.m.d. Ouchei.... la revizia de 1 AN desi NU erau trecute, mi le-au schimbat (la cobalcescu).
La revizia de 2 ani, apareau si le-au schimbat (dacoserv).
La revizia de 3 ani, asta cea mai recente. nu apareau f de polen si aer, doar ulei si f de ulei si NU le-au mai schimbat. Asa ca le-am cumparat eu separat (tot originale) si le-am schimbat singur cu vreo 60-80 de lei ambele. Manopera gratis....
La ulei initial voiau sa ma fericeasca cu dacia oil. Le-am zis sa se duca inapoi cu el si sa puna castrol cum au pus data trecuta. Asa au si facut. S-a dus inapoi in magazie si s-a intors cu castrol RN17 5W30. Alta chestie ciudata: Anul trecut mi-a pus tot castrol, venise cu 5 bidoane de 1 litru, a pus 4 bidoane full si putin din bidonul 5. Restul din bidonul 5 nu mi l-a dat ca a zis ca ramane pentru completarile astea de 100-150 ml . Anul asta a venit cu acealeasi 5 bidoane, iar ultimul bidon, ala folosit la completare, desfacut in fata mea, dupa ce a completat, mi l-a dat mie.

De-asemenea nu am inteles de ce cu 4,1 nivelul era pe la 70-80% din joja. Am mai pus eu 100 ML si tot sub maxim sta cu vreo 3-4 mm, desi nu pierde pe nicaieri.
Masina are acum 44.000 km in 3 ani si 2 luni. Not great, not terrible.

Nu recomand la asa jecmaneala pe fatza
Leave a comment: