-schimb ulei (Dacia Oil Plus) 5W30 RN17. Nu mi-am mai batut capul sa intreb de Castrol caci am inteles ca este fix acelasi lucru cu dacia oil. A pus cam 4,1 litri. Nu mi-a dat diferenta de 0,900. Data trecuta mi-o daduse.
-filtru ulei, aer, polen
-inlocuit curea accesorii + intinzator + rola. Toate la cutie, un Kit, cod 11 72 033 36R. Cea veche evident că mai ducea dar dacă plătește nașu RCI, de ce să nu schimb?
-Antigelul i-a dat drumul jos pe undeva prin fata sub baterie, a curs ceva, dar a zis ca oricum mai ramane prin instalatie asa ca a pus vreo 2 litri direct din bidon, nediluat ca vezi domne se amesteca cu ala care era deja... eu stiam ca se pune 50-50 dar daca asa zice mecanicul ... mi-a dat si un bidon de 1 litru sa mai pun eu ca se mai lasa prin instalatie. Ce-i drept cand eram acasa parcat deja se golise bidonul, deci am mai completat. De curatat instalatia sau ceva, nici vorba.
-Lichidul de frana a scos cateva sute de ml prin purjare apoi a pus cam un bidon si ceva inapoi. La fel, sigur a ramas din cel vechi.
-inlocuit bujii, cu NGK 224019133R asa cum a scris mai sus un coleg, doar astea merg la motorul vietii.
-verificat placute frana, profil :60% ca doar ce le-am schimbat anul trecut
Am intrebat cat ar fi costat revizia asta minune, raspunsul, aproape 3000 de lei ! Tinand cont ca am platit doar 2750 lei pentru pachetul de revizii incluse, tind sa cred ca am facut o afacere buna, toate reviziile (5 revizii) costand peste 5000 lei.

Mai am 1 revizie inclusa (ultima) de anul viitor cand masina implineste 5 ani si se termina si garantia. Cum numai bujiile si kitul curelei de accesorii costa peste 700-800 de lei, plus celelalte, consider ca a meritat din plin si revizia asta, cu toate scaparile ei.... atat s-a putut.

Leave a comment: