Easy-R a.k.a. JS3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cred ca despre dezactivarea crawlingului am mai discutat. Nu ar fi cea mai buna varianta, iar colegii mai cu experienta au adus si argumente. La Easytronic aveam martor luminos ce se aprindea cand temperatura ambreiajului depasea o anumita valoare. O singura data s-a aprins si nu era nevoie ca deja simteam asta. Dar a fost dupa 300-400 km in forja pe drumuri de munte. Am mai mers putin (schimba bine si mai ales fara trepidatii), am oprit, s-a racit putin si am plecat mai departe (tot fara trepidatii). E putin aiurea ca dupa o mica forja sau hata-hata sa apara trepidatiile. Si aici revin la minunatia de soft. Fara crawling ar smuci ca naiba, dar minimalizarea acestuia sau chiar corelarea lui cu temperatura este altceva. Si cam despre asta vorbesc si colegii: modificarea valorilor parametriilor PR245 (leak point coupling) si PR015 (decuplat, cuplat sau patinat - mai ales in crawl).

    Comment


    • Eu am inteles foarte bine avantajele crawling-ului. Silviu a explicat foarte bine avantajele lui, pentru a preveni uzura prematura a actuatorului care controleaza cuplarea & decuplarea ambreiajului. Am mentionat dezactivarea temporara a lui, mai ales cand motorul e foarte rece. si cand nu se poate pleca fara acceleratie si fara trepidatii.

      Comment


      • Originally posted by Gil26 View Post
        Colegii rusi mai vorbeau in alte articole si de excentricitatea rulmentului de presiune, uzura lamelor , materiale antifrictiune, arcurile elicoidale, etc (cam ce anticipam si eu pe aici) si faceau comparatie intre Valeo si SKF, Luk,Aisin sau Exedy.
        ....
        Pentru a sustine asta atasez cateva screenshot din ddt4all referitoare la TS4 (dar si la JS3 e cam tot pe acolo).
        ...

        De notat limitele de 0.2 mm ale valorilor touch point, invatarea acestora, modificarea coeficientului de frecare, calibrarea, influenta S&S si temperatura ambreiajului. Plus faptul ca toate erorile se contorizeaza asa cum a spus si colegul t0rquemada.
        Colegii germani dar mai ales cei rusi au intrat de mult timp in detaliile astea. Nu este simplu, nu este usor, dar sunt sigur ca solutiile vor aparea si vor fi testate in afara Dacia.
        La ruși ai alt ambreiaj(altă dimensiune) și altă cutie JS3001 nu JS3002.

        Compari informații despre, oricum datele din demo sunt orientative și pot imobiliza o mașină dacă sunt "folosite" corect.
        TS4 6 speed automated manual transmision - Front wheel drive
        cu
        DC0 6 speed dual clutch transmission -Rear wheel drive

        Ecranul cel mai interesant e statistics - cei cu plecat cu a2a vor fi fericiți
        Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

        Comment


        • Corect. Dar colegii ruși se plângeau de ambreiaj si la cele manuale. Pozele din demo au fost doar ca info mai ales pentru calibrare și touch point. Cine umbla pe acolo live trebuie sa stie ce face. Dar sunt si care se pricep la asta.

          Comment


          • Originally posted by t0rquemada View Post
            Ecranul cel mai interesant e statistics - cei cu plecat cu a2a vor fi fericiți
            Vad ca se tot insista pe lucrul asta. Nimeni nu pleaca de nebun cu treapta 2, pentru ca nu are ce face sau din plictiseala. Toti cei care folosesc acest artificiu, o fac pentru a evita schimbatul discului din 10 in 10 mii de km si a pierde timpul prin service cu o masina noua.
            In manualul de utilizare nu specifica nicaieri sa nu se faca abuz de aceasta metoda. Cum zicea un coleg, ce nu este interzis, este permis. Daca as locui undeva unde e iarna tot timpul anului cu drumuri acoperite de zapada, ar trebui sa folosesc acest lucru mai tot timpul, conform cu ce zice manualul, nu?
            Masina pleaca foarte usor si perfect cu treapta 2. Nu pare ca motorul se chinuie sau ceva se forteaza.

            In concluzie, ce se strica la multe plecari cu treapta 2?
            La trepidatii stim, suporti motor, planetare, etc.

            Dacia chiar ar trebui sa specifice in manual: Pentru ca suntem incapabili sa rezolvam o problema legata de trepidatii si pentru ca vindem masini defecte, recomandam ocazional sa se plece cu treapta 2.

            Comment


            • Originally posted by nickey1982 View Post
              Cum zicea un coleg, ce nu este interzis, este permis.
              Asta e un mit juridic :-) Nu e chiar asa.

              t0rquemada se refera la acel counter deoarece poate fi invocat de Dacia ca fiind un factor ce a dus la defect (evident in cazul escaladarii problemei).

              La plecarea in tr. 2 uzura transmisiei este mai pronuntata deoarece necesita o frecare mai mare a discului (si cu tot ce deriva din acest procedeu).
              I have no special talent. I am only passionately curious.

              Comment


              • In America (stiu noi suntem departe) s-a castigat un proces, deoarece in manualul de utilizare al cuptorului cu microunde nu se specifica ca nu trebuie bagate animale de companie (gen pisici, catei).

                Am deviat putin de la subiect, dar promit sa ma opresc.

                Cum am explicat mai sus, nu plecam de pe loc pentru a induce defectiuni si pagube, ci pentru a le remedia, chiar si temporar.
                Repet, ca sofer, nu mi se pare ca as putea pleca mai bine sau mai scurt cu treapta 1 de pe loc cu o cutie manuala, decat o face Easy-R cu treapta 2. Deci, probabil se induce aceeasi uzura.

                Comment


                • nickey1982 noi aici intelegem de ce unii soferi recurg la astfel de proceduri dar daca e sa ajungi in instanta acolo e mai complicat sa-ti fie acceptata o astfel de explicatie cand defapt exista si un contra-efect ce poate induce anumite probleme.

                  Cred ca din acest motiv eu, t0rquemada si altii facem aceste precizari. Unii inteleg si-si asuma aceste lucruri dar poate mai citesc si altii aici si daca fac asta e bine sa cunoasca posibilele consecinte. Mai mult, ce facem noi aici se numeste testare empirica si e bine de atras atentia de fiecare asupra acestui aspect.
                  I have no special talent. I am only passionately curious.

                  Comment


                  • Corect, fiecare face pe propria piele si suporta consecintele.
                    Nu stiu ce consecinte au pe termen lung plecarea cu treapta 2 sau cu frana de mana trasa virtual, dar stiu consecintele pe termen scurt si anume, eliminarea trepdiatiilor, cel putin temporar.

                    Comment


                    • Nu s-ar putea face rost de softul de reprezentanta, ca la 2-3 luni sa faca fiecare resetare, reinitializare si recalibrare parametrii pentru transmisie?

                      Comment


                      • Pe langa acel soft mai trebuie si un cod de autorizare, care nu stiu daca e unic pentru fiecare masina sau nu.

                        Comment


                        • Pentru reprogramare trebuie minim 13,6V, adică redresor ,Renault zice 50A (modelul recomandat era vreo aprox 500euro fără TVA).

                          Fiecare face ce vrea, dar cum a scris și Silviu dacă nu calculezi bine = și evident Dacia e de vină că te-ai jucat un de nu trebuie.

                          Counter-ul de trepte e (și) pentru CID la garanție, cum vine unul cu ambreiajul varză, verificăm cum a schimbat vitezele: normal RN12345 sau "deștept" RN2345, în cazul 2 nu e mai e nevoie de niciun manual/avocat/proces - e limpede cristal

                          Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

                          Comment


                          • Pentru cei interesati am urcat un fisier postat pe acest topic de colegul eastcowboy (cu multumirile de rigoare) cu mult timp in urma : https://www87.zippyshare.com/v/8nKnjZ6c/file.html - trimitere mai ales la ambreiaj si cutie (asta pentru a repara putin din greseala atasamentelor puse la gramada).

                            @ wud, sunt softuri care pot face asta gen ddt4all (chiar si doar pentru Dacia), PyRen (mai bun) sau chiar cel din reprezentanta. Pot pune cateva linkuri pe topicul dedicat. Dar pe toate forumurile, in toate tutorialele, autorii precizeaza ceva de genul: EVERYTHING YOU DO WITH YOUR CAR, YOU DO AT YOUR OWN RISK !!!! sau asa cum se exprima cineva mai plastic: pe masina ta, pe banii tai, pe barba ta.
                            Pe de alta parte extremele nu sunt bune, nici optimismul nici pesimismul exagerate. Daca ai trepidatii ce faci? Variantele bune sau mai putin bune s-au mai discutat. Dar sunt si unii colegi cu Easy-R (mai ales JS3) care avand probleme au inceput sa buchiseasca softul cutiei, mai ales pe forumul german sau rusesc (vezi linkurile oferite de nickey1982). Drumul e lung si anevoios dar nici nu trebuie sa ne speriem ca de Bau-Bau.
                            La o problema pot fi mai multe solutii. Si toata stima pentru cei care incearca sa le gaseasca.

                            Comment


                            • Si daca in acel contor de trepte, cei de la Dacia gasesc, de exemplu, 1000 de plecari cu treapta 1 si 100 de plecari cu treapta 2, cum dovedesc ei ca acele 100 plecari nu au fost facute iarna, pe drum acoperit si masina nu a fost condusa exact cum scrie in manual? Eu sunt convins ca in cazul meu, plecarile cu treapta 2 nu depasesc 5-10% din procentul celor cu treapta 1.
                              Deocamdata nu a fost nimeni refuzat pe motivul asta. Dacia, oricat de rauvoitoare ar fi, stie de problema si ar fi culmea sa dea vina pe utilizator.
                              La in proces, cu legile noastre, ar dura ani si ar fi dificil de demonstrat si un defect de fabricatie, dar si CID (cu siguranta ar trebui si aici facute expertize si contraexpertize).

                              Ce mai putem noi face, e sa incercam o reclamatie comuna la ANPC, sa vedem ce ne raspund. Nu ne costa bani, ci doar putin din timpul nostru. Dacia pana nu o sa aibe o presiune, nu o sa incerce sa rezolve problema.

                              Comment


                              • Problema plecatului in tr.-II-a ...
                                Mult zgomot pentru nimic sau , amenintarea "drobului de sare"
                                Folositi fara frica tr. _ II-a la plecare (atunci cand situatia o cere) , sigur nu veti ajunge la CID. Sunt dispus sa platesc eu inlocuirea kitului in situatia in care reprezentanta va refuza .
                                Acestea sunt "povesti" , pentru cineva care a vazut , tinut in mana , evaluat uzura si stie cum functioneaza un ansamblu . Comparati doar uzura unui ambreiaj manual de catre un incepator si o sa vedeti ca trece de 100 000 km fara probleme. Acesta de care vorbim schimba optimal si doar exceptional din tr.-II-a , de ce este tratat ca o "domnisoara fragila " ?
                                PS. Iar voi deranja pe cineva care crede ca experienta este nerelevanta . Da , este nerelevanta pentru cineva care nu o are.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google