Easy-R a.k.a. JS3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ca tot suntem la capitolul impresii, azi am facut 28.000 km si 4.000 km de la ultima resoftare a cutiei. In trafic greu am inceput sa o las doar in treapta 2 manual si acum discul e tot timpul curat.

    Comment


    • 3000 de km. Am și eu acel click/zgâriat in pedala de accelerație acompaniat de un mic zgomot după schimbarea treptelor in special 1->2, 2->3, 3->4. Dar nu se întâmplă tot timpul, nu am reușit să identific un tipar, mai degrabă la plecarea după o staționare mai îndelungată. Am descris mai demult acest lucru, ii spusesem zgomot tehnologic, deși nu sunt convins că asta ar fi.
      Cutia schimba in continuare foarte frumos, nici o trepidație încă,de tipul celui descris de voi, doar unele vibrații ceva mai puternice datorate arhitecturii motorului in 3 cilindri și cele data de pornirea climei.
      Consum exclusiv de Bucuresti 11 - 11,5 l/100km, viteza medie nu depășește 20 de km/h, clima non-stop.
      Prima problema este că în seara asta am completat lichidul de parbriz și mi-au picat ochii pe vasul cu lichid de frână. E complet gol! Nici un martor aprins in bord, mașina frânează ca in prima zi. Nu am identificat nici o scurgere, pe nicăieri, nici picături pe sub mașină (zona etrierilor). Mâine dimineață mă duc la reprezentanta sa vad despre ce este vorba. Mi se pare ciudat rău. Sigura explicație logică ce îmi vine în cap este că ei au umplut doar vasul iar sistemul a tras lichidul in timp. Desi mi se pare ușor utopic. Foarte ciudat oricum.

      Comment


      • Cu antigelul e normal sa se mai evapore la masina noua, trebuie completat.

        Comment


        • Absurd, n-ai avea frana de loc. Vezi ca este umplut pina sub capac si nu vezi nivelul ( lichidul de frina este relativ transparent). Deschide capacul si verifica.

          Comment


          • Da, antigelul sau chiar uleiul ar fi normal daca scad in timpul rodajului. Au fost destule cazuri, inclusiv la mine. Am completat (antigelul chiar de doua ori - si dupa rodaj) si apoi nu au mai fost probleme. Sunt multumit ca motorul nu este gurmand cu uleiul ca altele. Am prieten cu Octavia destul de noua care la 1000 km completeaza 0.5-0.7 l functie de talpa (face parte din intretinerea periodica ).
            Dar colegul vorbea de lichidul de frana (vasul complet gol). Asta e ceva mai rar si cel putin ciudat.

            Ma bucur totusi ca este multumit de masina, mai ales de faptul ca inca nu are trepidatiile mult discutate (este si speranta ca totusi cei de la Dacia poate au mai optimizat ceva). Plus ca face diferenta intre ele si cele ale motorului in 3 cilindrii. Si ii urez cat mai multi km fara trepidatii.

            Comment


            • @ Heger, asa este. Lichidul este transparent, vasul plin si cu greu distingi nivelul. Prima oara cand m-am uitat si eu m-am inselat (scos capacul si verificat). Acum, dupa doi ani, parca se distinge mai bine si nu a scazut deloc.

              Comment


              • Atentie la capacul vasului lichidului de frana, ca are o garnitura care retine mult lichid de frana. Dupa ce il deschideti, inainte sa il puneti la loc, stergeti bine si tamponati garnitura cu o carpa.
                Altfel, o sa se prelinga pe vas si aveti impresia ca nu l-ati strans bine. Eu am patit la inceput, de 2 ori, dupa ce l-am desfacut sa verific si l-am inchis tot gaseam lichid prelins pe langa capac. Aveam impresia ca trebuie sa cumpar alt capac, ca nu se inchide etans. Dar, dupa ce am spalat si uscat acea garnitura din capac, n-am mai avut probleme.

                Comment


                • Vă mulțumesc mult de tot! Mă simt într-un fel.... Da se pare că sunt intr-atat de chior! Este suficient lichid de frână.... Omul cât trăiește învață, recte eu am învățat că există lichid de frână transparent și să nu mai verific pe înserat (și poate să îmi pun ochelari)

                  Comment


                  • Greseala mea, de lichidul de frână era vorba într-adevăr.

                    Comment


                    • Chiar daca rodavidoff si-a dat seama ca a gresit spunand ca o Dacia noua pierde lichidul de frana, va garantez ca vestea a ramas, se va duce in folclorul despre Dacia, ce a fost scris a ramas scris.
                      Aproape 600 km, 80% in oras drumuri scurte, 9,2 l consum, folosesc mult functia ECO.
                      Turatia de mers in gol fluctueaza, galopeaza, in special la rece, da in nas pana schimba a 2-a, dimineata schimba a 2-a foarte sus, pe la 3500.In aglomeratie, la mersul bara la bara se comporta excelent, imi place foarte mult stop-start-ul.
                      Motorasul asta este impresionant.

                      Comment


                      • Mi-am făcut "mea culpa"...
                        restul informațiilor (percepțiilor) rămân

                        Comment


                        • Originally posted by mosoru View Post
                          Chiar daca rodavidoff si-a dat seama ca a gresit spunand ca o Dacia noua pierde lichidul de frana, va garantez ca vestea a ramas, se va duce in folclorul despre Dacia, ce a fost scris a ramas scris.
                          Aproape 600 km, 80% in oras drumuri scurte, 9,2 l consum, folosesc mult functia ECO.
                          Turatia de mers in gol fluctueaza, galopeaza, in special la rece, da in nas pana schimba a 2-a, dimineata schimba a 2-a foarte sus, pe la 3500.In aglomeratie, la mersul bara la bara se comporta excelent, imi place foarte mult stop-start-ul.
                          Motorasul asta este impresionant.
                          9,2 l/ suta, fluctueaza ralantiul, galopeaza, da in nas, schimba a doua f. sus. Motorasul este impresionant... l-ai facut praf. In folclorul Dacia.

                          Comment


                          • @ mosoru si eu cred ca toate astea ("Turatia de mers in gol fluctueaza, galopeaza, in special la rece, da in nas pana schimba a 2-a, dimineata schimba a 2-a foarte sus, pe la 3500) nu suna deloc bine la 600 km (si mai ales in rodaj). Iar pe viitor zic ca ar trebui sa ai grija.
                            Despre folclorul Dacia, acum fiecare intelege ce doreste. Cu totii ne putem insela asupra unor anumite lucruri, iar colegul rodavidoff a spus foarte frumos si chiar prea elegant asta. Ca pana la urma nu a fost mare lucru.

                            Comment


                            • ...da, cred ca si eu am facut ce-i reprosam lui rodavidoff, scuzeee !
                              Daca mai conteaza, imi place mult sa conduc masina asta.

                              Comment


                              • Scopul este sa fim mulțumiți de mașină. Fiecare își știe raționamentul ce a stat la baza achiziționării unei Dacii.
                                Și când apar probleme, situații neconforme cu percepția noastră asupra unei mașini noi dar funcționale, să le discutăm aici și să încercăm să ne ajutăm, așa subiectiv cum putem.
                                Peace

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google