Easy-R a.k.a. JS3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • In logica mea este valabila varianta 1 . De ce ? Fiindca ipotetic un accident se poate intampla si la "cele mai mari case" , nu numai cu ELM-urile noastre , iar producatorului nu-i trebuie " bube in cap".
    Dar puteti cauta informatii in "lumea larga".

    Comment


    • Rog sa se citeasca cu atentie posturile mele # 4945 si #4946 unde am scris destul de clar: "Pentru cine nu doreste sa foloseasca Google translate traducerea ar fi cam asta:...." (doar am tradus procedura). Eventual si celelalte.

      Referitor la daca si cu parca raspund scurt: inainte sa imi achizitionez prima interfata m-am uitat in buzunar sa vad daca am bani de patforma, inclocuire ECU, etc.
      De fiecare data cand introduc interfata in mufa OBD (chiar si pentru monitorizare parametri) imi asum acest risc. Incerc sa il reduc, ma informez, invat, testez, etc., dar el exista (vezi si ce am spus despre legile lui Murphy).
      Tocmai de aceea am dat si un big like colegului Onixer. Si m-a bufnit rasul cand s-a spus asta: "Mi-am facut toate temele". Serios? (pot detalia si mai mult calibrarea si mai pot aduce alte multe lucruri care "pot merge prost").
      Apoi si eu cred ca pana si la case mai mari exista un mic-mic risc dar acolo ei platesc, asta cand nu pun placa cu "asa face toate" (big like si postului precedent).

      PS: la mine EcuTweaker a intrat la naftalina (ultima oara l-am folosit cu mult timp in urma cand consoarta era la cumparaturi si ma plictiseam pe langa masina, clar ca dupa ce ma saturasem cu PyClip).

      Comment


      • Si nu consider deloc intrebarea ca fiind ipotetica. Doar in ultimele posturi am scris de cateva ori despre stabilitatea\conformitatea comunicarii intre interfata-dispozitiv-program.
        Dar am si tot spus ca fiecare face ce\cum doreste pe\cu masina sa.

        Comment


        • Iar referitor la "teme" - risc - modificari (inclusiv calibrarea) eu pe langa o interfata sigura prefer variantele pentru Windows (PC, laptop) ale programelor.
          Plus ca inainte si dupa orice modificare trebuie sa se verifice erorile din toate ECU (pentru a evita alte surprize-surprize).

          Si despre valori, parametrii cutiei se pot monitoriza foarte usor cu PyClip (vezi captura atasata pentru TS4, desigur ca se pot modifica\adauga dupa preferinte).
          Am atasat si cateva capturi din PyRen, se pot vedea si limitele (si din documentatia generata dupa VIN).
          Attached Files

          Comment


          • Eu raman in continuare adeptul ELM-ului motivat si de :
            Attached Files

            Comment


            • Adeptul carui ELM?

              Pai si eu ce am tot scris pana acum (functionare, "stifturi", clone OK, chip original, etc)?
              Sincer acum incep sa si regret putin. Mai bine fiecare cu ale lui,....caci oricum fiecare intelege ce\cum doreste (dovada si insistenta in\cu greseli).
              Toate cele bune!
              Last edited by Gil26; 16 May 2020, 08:30.

              Comment


              • Cu cat avem mai multe informatii cu atat vom alege si vom actiona in cunostinta de cauza . De asta am postat informatia . Alegem ceva ca se incadreaza in nevoile noastre simple . De fapt asta a fost si in intentiile producatorului, sa se adreseze amatorului . Acuma , din experienta mea de pana acum , dar si ale altora de dinaintea mea nu intotdeauna diferenta de pret se regaseste si intr-o diferenta de calitate , produsele mai scumpe sunt mai susceptibile in a fi contrafacute pentru un castig mai mare.
                Am mai auzit pomenindu-se ca un ELM conectat in mufa masinii a mai interferat nedorit in functionarea masinii , dar cred ca doar o singura data.
                Posibilitatea de a avea si efecte distructive asupra calculatorului masinii este posibila , dar in aceiasi masura " ca drobul de sare".
                Daca vanzatorul sustine ca Elm-ul este de calitate medie , verificabila prin ELM327 Identifier este mai mult decat suficient pentru noi amatorii. Am avut ocazia si curiozitatea sa testez mai multe dispozitive ( de pe la cunostinte , prieteni) si mai toate erau de calitate slaba sau medie dar nici unul de "verde tot" . Si culmea ironiei , cel mai ieftin , fare cip pic 18f.... (cca 25 lei) era de calitate medie.

                Comment


                • Nu stiu de cate ori am scris ca nu neaparat ce este mai scump este si mai bun.

                  Multi vanzatori sustin multe, tocmai de aceea eram curios si doream sa achizitionez "oferta aceea re-facuta" colegului cu "toate verzi", alt chip, WiFi (poate chiar si mica-albastra pe la 49.99 sau chiar 64.99) de la cei ce vand orice. Si pana la proba contrarie poate asa o fi (oare?).

                  Si "ELM-ul" pe care il ai tu tot contrafacut este, bine macar ca isi face cat de cat treaba (desi si asta este discutabil), caci multi au cumparat tot felul de minuni din astea si le-au aruncat la gunoi.

                  Discutabil este pana si "anuntul" celor de la care ai extras "motivatia": https://elm327.ro/index.php?_route_=...nal/elm327bt22 (vezi IOS).

                  Comment


                  • Un ELM curent cu "toate verzi" nu cred ca exista . Captura respectiva trebuie sa fie de undeva de pe un alt site .
                    Eu am cumparat ELM -l cu pic 18f... a carui existenta am verificat-o cu lupa . Dar acelasi comportament l-au avut si alte ELM-uri cu altfel de cip-uri . Curios , nu ?
                    Acuma , daca cip-ul pic18f... este contrafacut nu mai am de unde sa stiu . M-am uitat cu o lupa buna la calitatea inscriptionarii pe cip . Parea in regula , definitia fonturilor era buna , nu erau murdare , nu "alunecate" .
                    Recomandarea mea de nespecialist , dar cu un oarecare fler tehnic , este sa nu-l lasati tot timpul "in priza" sub tensiune , fiindca orice dispozitiv electronic cedeaza in primele saptamani/luni de functionare , daca are componente slabe.

                    Comment


                    • Si inca ceva (am scris dar s-a trecut si asta "cu vederea"). La chinezariile astea, pentru mine "Check ELM" din PyRen\PyClip este OK, sunt si clone care pacalesc ELM Identifier, etc......

                      Comment


                      • N-a fost trecuta cu vedere. De asta si eu am mers pe calea sigura si le-am cerut ELM-ul pe care il are Onixer si care in teorie, ar merge sigur. Am zic ca degeaba imi iese mie comunicarea perfect in ELM Identifier, daca am apoi surpriza ca sa nu imi mearga calibrarea cutiei. Banuiesc ca EML Identifier face un fel de "ping: pe fiecare protocol si daca primeste raspuns raporteaza "verde", dar asta nu inseamna ca si comunicarea (trimitere de comenzi si receptionare de raspunsuri OK) functioneaza cum trebuie. Pentru aceasta din urma e nevoie de un test concret.
                        Apropo, azi ar trebuie sa imi ajung ELM-ul, tracking-ul arata ca a iesit din depozitul curierului si e in drum spre mine.

                        Comment


                        • Un ELM curent cu "toate verzi" nu cred ca exista . Captura respectiva trebuie sa fie de undeva de pe un alt site .
                          iar referitor la schimbul cu cel "cu totul pe verde" propus de cei de la TechStar colegului:

                          Originally posted by georgstelsib View Post
                          Pai sa-l faci . Ai vazut ca totul este pe verde. Al meu cu pic 18f... este mai "handicapat" . Dupa ce-l incerci cu ELM327 identifier sa mi-l recomanzi si mie.
                          ????

                          Comment


                          • A venit jucaria, macar asta e sigilata. Cum termin serviciul, cobor la masina si o sa incerc recalibrarea cu laptopul. O sa fac un filmulet de pe laptop.
                            Attached Files

                            Comment


                            • Pana ne delecteaza colegul cu filmuletul citez un post (si sunt foarte multe asemanatoare): ”Everything is green when checking ELM Identifier, but when checking through PyRen 8 errors and 6 timeout ... When starting diagnostics, it does not see blocks.” (sublinierea am facut-o eu).
                              Cu tot felul de ”variatiuni” pe aceasta tema (sa vedeti ce a mai putut scoate chinezul)
                              Si as putea sa mai adaug tot felul de capturi facute cu celebrul PIC18F25K80 din ”cutiuta” mica –albastra-transparenta si apoi ”identificarile” amuzante (absolut totul rosu) si cele mult mai ”interesante” din ELM Check.

                              Comment


                              • Tot colegu meu spunea ca asta pic18etc... e facut de firma microchip vindut la orice chinez cu 2 eurocenti/buc si chinezu cit il duce capu scrie softul in 18f ... de cite linii verzi il duce capul ,asa ca ce va mai mirati ?
                                se pare ca softul din 18fetc.. e totul nu la toti le iese de multe linii verzi

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google