Easy-R a.k.a. JS3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • @ georgstelsib, nu sunt Mama Omida dar ma asteptam la asta.

    @ nickey1982, evident ca ai dreptate, dar pe mine chiar nu ma intereseaza "parteneriatul", iar "prezentarea" celor de la TechStar are mari lacune (nu am absolut nimic cu ei).
    Am citit si eu un review copilaresc, plus raspunsul hilar. Apoi "toate protocoalele de comunicatie"? interesant!
    Pana la urma ce interfata doresti sa achizitionezi, bluetooth sau WiFi? (cu avantajele\dezavantajele lor).
    Si dupa interfata vor urma softurile. “Programele” astea ale noastre “pregatesc” ELMul (vezi posturile precedente) apoi intra in modul diagnosticare din ECU respectiv, trimit o comanda 10C0 si asteapta sa primeasca o comanda 50C0 in maxim 5 secunde, altfel iese din acest mod, daca e OK trimite un 2180 de identificare. Vezi postul #4999! Nu iti doresc dar cred ca vei reinstala EcuTweaker. Cu ddt4all este alta poveste (eventual film).
    Oricum aici chiar pun punct. Spor!

    PS: @
    Onixer , multimim din nou pentru ajutorul oferit (banui insa ca va fi la fel "identificarea").
    Last edited by Gil26; 13 May 2020, 11:28.

    Comment


    • Eu mi-as dori WIFI pentru ca mi se pare un protocol mai putin pretentios decat bluetooth, cel putin la partea de imperechere. La un WIFI (nesecurizat) te conectezi usor, fara batai de cap. Iar, la urmatoarea conectare, de obicei merge din prima. La bluetooth, daca la prima conectare (imperechere) merge din prima, la urmatoarele sigur mai apar probleme si trebuie reimperechere.

      Comment


      • Totusi nu ma pot abtine. Ai dreptate, avantaje\dezavantaje, "nesecurizat", "de obicei", etc...
        In postul #5022 ai spus ca e fara "minunatul" chip si ai atasat captura aia frumoasa primita cu totul verde. Dar in postul #5025 ai scris ca ai "primit o poza unde arata ca aici" si ai pus linkul celor de la TechStar cu "INTERFATA AUTO SUPER MINITECHSTAR® OBD2 BLUETOOTH CU CIP ELM V2.1 TORQUE + SOFT INCLUS GRATUIT" si ai spus ca vei face schimbul.
        Am subliniat "botezul" interfetei facut de cei de la TechStar (bravo domnilor!!!!, de fapt pe acolo mai sunt si altele cu TechStar®). E BT si se vede clar poza cu celebrul chip (restul nu le mai comentez). Aia cu alt chip care o mai fi? ??
        Ceilalti colegi au tot BT din asta "mic si albastru" cu frumosul chip (iar Onixer a facut calibrarea cu el). Si apoi ceri "indentificari" la BT desi totusi iti doresti WiFi.
        Sincer eu nu mai inteleg nimic.

        Comment


        • Ca sa lamuresc lucrurile: cei de la Gadget4U mi-au sugerat un ELM albastru si scurt, care arata la fel ca cel din link-ul pus de mine (am pus link-ul doar pentru poza) sau ca cel al lui Onixer care e pe Wifi si suporta toate protocoalele, dar fara acel chipset. Eu as alege Wifi in detrimentul bluetooth, tocmai pentru usurinta conectarii. Dar, nu imi poate nimeni garanta ca si merge cel recomandat de ei pe Wifi, pana cand nu il testez eu. Cu cel al lui Onixer as merge oarecum la sigur, sperand ca daca le cer, imi trimi exact acelasi model.

          Comment


          • Hai sa despicam si firul in patru. Am intrat si pe site la “partenerii” de la GAGET4U. Doua interfete din astea “mici-albastre” BT (mai sunt si alte doua WiFi). Una la 55.99 lei cu detalii asemanatoare eMag (59.99 ca a lui Onixer) si TechStar (49.99) cu celebrul chip, dar totusi putin diferite, baietii (sau blondele) au decis sa mai modifice ceva si ei pe ici pe colo (plus moda celor .99lei). Alta la 29.99 lei, nu se specifica ce chip, detalii mai putine (restul copy-paste) pozele sunt putin neclare (chipul poate fi si in partea de jos), etc. Cine are rabdare le poate citi pe toate. Nu am gasit recenziile alea cu "toate verzi", sincer nu stiu si as fi dorit sa mai invat ceva (desi reiterez: sunt irelevante).

            Concluzia ar fi ca toti baietii astia “de gasca” habar nu au ce contin respectivele anunturi, dar bine ca toti vand pana si rochii de mirese. Si mai ales ca au clienti.

            PS: iar in Galati chiar este cineva care doar cu diagnoze si alte asemanatoare se ocupa (de la el a pornit toata hora asta mare?). Iar eu tot de la o astfel de persoana am achizitionat, dar din celalalt capat al tarii. Oricum tot loterie este, dar macar nu am luat “la pachet” cu o tigaie.
            Si o mica erata despre o "adresa" intr-un post precedent, scuze m-am obisnuit cu comenzile din PyRen.

            PS2: acum am vazut postul precedent. Esti sigur ca "acelasi" model e Ok? Plus ca tot nu pricep care era "celalalt" chip (pana acum nu am vazut "mic si albastru" WiFi).
            Last edited by Gil26; 13 May 2020, 14:42.

            Comment


            • @ nickey1982, pentru mine toata "patania" ta e clara. Ei te-au aburit pe tine si tu incerci sa ne spui noua ca stii exact despre ce este vorba. Desi tot tu esti cel care intreaba.
              Dar fie ca tine. Acum chiar pun punct (nu are nici sens si nici rost).
              Last edited by Gil26; 13 May 2020, 14:53.

              Comment


              • Din contra, chiar nu stiu, tocmai de asta v-am tot intrebat pe voi. Cu diagnoze nu am lucrat niciodata. Nu le-am luat apararea, nu le fac reclama, n-am nicio treaba cu ei. Am incercat sa va povestesc cat mai precis toata discutia avuta cu ei.

                Comment


                • Al meu "mic si albastru " este cu pic 18f... Dar la fel de bine a functionat si acest "mic si alb" al carui cip nu am reussit sa-l vad fiindca este lipita carcasa .
                  Apoi conectarea prin BT este cea mai folosita in operatiunea cu ecu tweaker -ul (o folosesc chiar si rusii de la care a plecat metoda). Nu-i atat de greu sa stergi o imperechere anterioara si sa stabilesti una noua apoi sa te postezi cu telefonul in fata torpedoului pentru siguranta conexiunii.
                  Attached Files

                  Comment


                  • Pentru siguranta, le-am cerut sa-mi trimita la schimb interfata pe care o are colegul Onixer, daca o au disponibila. Pentru 2-3 calibrari pe ani (sau cate or fi), ma impact si cu bluetooth-ul, chiar daca trebuie reimperecheat de fiecare data.
                    Coletul meu a ajuns abia azi in localitatea lor si urmeaza sa intre in posesia lor cat de curand. Sper sa imi ajunga interfata maine.
                    Multumesc din suflet tututor colegilor pentru ca mi-ati raspuns si m-ati indrumat.
                    Revin cu vesti dupa calibrare.

                    Comment


                    • image_530938.jpg Salutare si scuze pentru intarziere, atasez o poza cu ce a reiesit din ELM Identifier

                      Comment


                      • Multumim mult, chiar citisem ca ELM-ul original exista pana la 1.4, deci protocoalele oficiale suportate sunt pana la 1.4.

                        Comment


                        • @ Onixer , multumim (cum am spus se poate vedea si captura atasata de georgstelsib).

                          @ nickey1982 , poti spune te rog si unde ai citit ca "ELM-ul original exista pana la 1.4, deci protocoalele oficiale suportate sunt pana la 1.4"? De curiozitate doar.
                          Last edited by Gil26; 14 May 2020, 15:10.

                          Comment


                          • daca vreti calitate luati de aici, stiu de la colegii :
                            https://www.scantool.net/obdlink-lxbt/ bustut
                            sau
                            https://www.scantool.net/obdlink-mxbt/ wifi
                            nu ma injurati pe mine de preturi care le cere astia ... oricum nu sint mizerii chinezesti

                            Comment


                            • Iar preturile sunt destul de OK (revanzatorii nostrii le ofera mult mai scump).
                              Insa se prefera sa se achizitioneze o interfata ELM ieftina de la unii (cu cativa lei mai putin fata de altii) care le iau de la niste "parteneri" ce au doar 4-5 tipuri de astfel de "jucarii" dar vand orice altceva.

                              Si link oficial ELM327 v2.2 (pacat ca nu mai este valabil pdf-ul "AT Commands supported by each version": https://www.elmelectronics.com/ic/elm327/ (plus ELM327L v2.2). Dar deh, protocoale, comenzi, ....(si repet: unele sunt irelevante).
                              Last edited by Gil26; 14 May 2020, 15:36.

                              Comment


                              • Hai ca l-am gasit (vezi si v2.3): https://www.elmelectronics.com/wp-co...mand_Table.pdf
                                Cum ramane cu 1.4? Si la ce naiba ajuta restul?

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google