Clona ELM327 pe langa “celebrul” chip trebuie sa aibe si softul interfetei scris OK. Daca doresti poti descarca aplicatia ELM327 Identifier, scanezi interfata si poti atasa aici o captura cu rezultatul.
Pentru MeganeII X84 chiar si programele \bazele de date mai vechi sunt OK, in bazele de date mai noi (ultima CLiP este V237) eu chiar adaug modelele Renault mai vechi pentru ca acestea nu le contin.
Referitor la limba tabloului de bord aceasta se poate modifica cu ddt4all intrand ex pentru modelele B\C\E\K\L84 in ecranul TdB >Ecrans ident et config >Ecriture options sau pentru J84 in TdB >Ecrans options et config >Ecriture configuration et options , daca nu cunosti modelul poti selecta optiunea Search (butonul cu lupa din stanga sus) pe care oricum este recomandat sa il folosesti si vezi fisierul pe care programul il alege. Pentru MeganeII ph2 (X84ph2) fisierele json sunt diferite dar ecranele asemanatoare.
Sau si mai simplu cu PyRen \PyClip in TdB >CF: Changing Configuration se lanseaza ex comanda CF002= Parametraj Limbaj care modifica configuratia LC060 si apoi alege limba dorita (engleza).
Atasat si doua capturi doar ca exemplu, insa asa cum am scris de nenumarate ori atunci cand se face orice modificare trebuie intelese bine consecintele \efectele, modul cum trebuie facuta, detaliile, urmati toti pasii in mod corespunzator, etc... iar orice modificare se face pe propria raspundere cu asumarea riscurilor.

Legat de eroarea pe un sensor ABS sugestia mea este sa scanezi erorile din toate calculatoarele masinii, iar daca ai intrebari poti atasa aici capturi cu codurile de eroare si mai vedem.

sunt foarte “selectiv”
pentru ca si celelalte au fost destul de mult “distribuite”. 
, atasat doar ca ex si doua capturi din aceasta versiune:
Leave a comment: