Revizii/reparatii 1.0 SCe

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • La cati km?

  Comment


  • Bună colegi !
   Aud de un timp încoace un ţăcănit de la al meu motor 1.0, mai ales la motorul rece. Mi se pare că este de la culbutori. Ştiţi cumva, la câţi km se reglează culbutorii ? Săptămîna trecută am fost la revizia de un an, dar am uitat să întreb de asta. Să mă programez din nou la service, sau aşa fac toate ? Am 16000 de km parcurşi.

   Comment


   • culbutorii nu se regleaza la 1.0 sce, in "capul" supapei ai o pastila care se schimba cand se uzeaza.

    Comment


    • Deci înţeleg, să nu-mi fac probleme. Mulţumesc pentru răspuns.

     Comment


     • Originally posted by meganel View Post
      La cati km?
      La 15500 km si imediat un an

      Comment


      • Salutare!
       Azi am facut revizia de 1 an, manopera a costat 165 Ron (revizie 1 an, schimb ulei, filtru ulei, filtru aer).
       Consumabilele (filtru ulei, filtru aer, filtru polen, toate de origine si ulei Elf 5w40 Evo SXR, 4 litri) au costat 193 ron, (din care 25 ron transportul). Filtrul de polen l-am schimbat personal.
       In carnetul de intretinere a fost mentionat "piese aduse de client", in rest nu au fost alte discutii.
       In motor a intrat aprox 2.8-2.9 litri ulei, restul este in bidon.
       Per total cam 360 ron, eu zic ca e bine..

       Comment


       • Tot 360 am dat si eu in iulie, revizia de un an, la 9000 km, la reprezentanță. La fel, fără filtru de habitaclu, eu am cerut in mod expres să nu fie schimbat.

        Comment


        • Mulțumim de informații vali2008 si Duducu. Trebuie să fac și eu prima revizie până pe 20noiembrie data de început a garanției, dar încă nu s-a aprins martorul care să anunțe revizia, am aproape 6000km

         Apropo mi se pare foarte ok prețul de 360ron.
         Last edited by augustus8186; 26 October 2018, 13:00. Reason: Automerged Doublepost

         Comment


         • Apropos de martor...

          Până la urmă apare sau nu apare? Adică 100% "da" sau mai sunt și... "rateuri" să zicem?

          Eu știu când trebuie făcută, dar cititnd pe aici una-alta, am înțeles că la unii se aprinde, la alții nu. Acum nah, mă gândeam că cei la care nu s-a aprins, poate că s-au grăbit un pic să ajungă în service, lucru bun dealtfel, unde după revizie li s-a resetat un ceva pe acolo și gata.

          Mulțumesc!
          http://www.loganclub.ro/forum/pictur...pictureid=8026

          Comment


          • Eu calendaristic am mai puțin de o lună până când ar trebui să fac revizia (respectiv 20noiembrie).
           Din ce s-a mai scris pe aici, teoretic senzorul care anunță revizia se cam aprinde cu o lună calendaristică înainte de data scadenta a reviziei. Acum nu stiu ce sa zic probabil urmeaza să se aprindă sau poate asta este în funcție și de nr de km si eu având destul de putini adică aproape 6000 poate perioada de o lună se reduce la mai puțin în funcție de fiecare caz în parte...
           La o fosta mașina de firmă tot L2 senzorul s-a aprins exact la 18500km înainte cu 1500km până la revizie cu toate că nu împlinise anul. Deci aici senzorul s-a aprins la nr de km nu la perioada de timp.
           La cei care nici măcar nu se apropie de nr maxim de km până la revizia anuală cum este cazul meu senzorii care anunță revizia probabil iau în calcul și alte variabile până se se aprindă.

           Comment


           • Da, sigur apare..cam cu 30 de zile inainte de revizie, cred ca la un an din ziua cand au "pregatit-o" de vanzare..
            Eu am luat masina pe 25 oct 2017, martorul s-a aprins cam de pe 1 octombrie 2018. La revizie aveam 5800 km.
            PS: masina este fabricata in mai 2017, deci sigur nu se aplica regula cu 1 an de la fabricatue, ci 1 an de la pregatirea pentru vanzare..

            Comment


            • Eu sunt programat la revizie luni, 29.10. Conform documentelor, masina e achizitionata in data de 30.10.2017, fiind ridicata de la dealer in 03.11. La mine se aprinde doar cheita pe computerul de bord. Am cca 10.600 de km.

             Comment


             • Salutari
              Pentru colegii care au avut probleme cu pierderi de ulei pe la capacul de la culbutori ce perioada de fabricatie sunt masinile? A mea este aprilie 2017 si la o privire mai atenta astazi am observat si eu ceva scurgeri care par a fi de ulei in zona unui surub. Sunt localizate in partea stanga a motorului cum stai cu fata spre masina sau dreapta masinii partea cu vasul de expansiune. Si in partea opusa este ceva dar mult mai putin.
              Sa fie asta problema expusa de colegi mai sus? In vreo 3 saptamani maxim o sa fac si prima revizie si o sa cer si parerea celor din service. Informativ atasez si 2 foto din care sper ca se intelege ceva.
              Attached Files

              Comment


              • prima: zic un "secret" - cind privesti "din fatza" te raportezi la pozitia masinii / directia firesca de deplasare a vehiculului (inspre inainte, deci); chiar daca farul sting te-mpunge-n mina dreapta, o sa zici despre "stingul"; iar "pasagerul" este mereu "dreapta". cind o fi sa ai probleme in partea din spate... cred ca ti-e destul de clar "care si unde".
               secunda: e lucrare care se-ncadreaza in garantie - nu tu ai pus garnitura aia si nici tu n-ai strins capacu` culbutorilor.

               Comment


               • Merci de explicație dar am zis așa astfel încât să înțeleagă toată lumea, nu cred că toți cititorii acestui forum au cunoștințe tehnice în domeniu să înțeleagă tot ce se scrie pe aici si sunt convins ca daca as fi zis partea dreaptă nu toată lumea ar fi înțeles exact.
                Scurgerea de ulei dacă intr-adevar există este treaba de garanție cum ai spus dar asta vor decide cei din service la revizie.
                Întrebarea a fost adresată în special celor care au avut această problemă și dacă recunosc să fie ceva asemănător cu ce au avut ei.

                Comment

                Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google