Revizii/reparatii 1.0 SCe

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Ar trebui sa intre 3l fix, si uleiul sa fie la nivelul maxim-cu joja " infiletata". Scrie si in fisa de intretinere capacitate 3l.

  Comment


  • Cand bagi 3 litri se stabilizeaza inre marcajul de minim si maxim, aproape de maxim. Bagati poze sa vedem fiecare unde are nivelul.

   Comment


   • aurbrz sigur și-au schimbat politica...în 2021 cu piesele (consumabilele) aduse de mine manopera era ok. Anul acesta 2022 am vrut sa procedez identic. Le-am spus sa-mi prezinte costurile cu consumabile (piese) din reprezentanța lor și cu piesele (consumabilele) care erau în portbagajul mașinii (ale mele). Era mai scump cu câțiva lei dacă era cu cele din portbagaj, adică ale mele din cauza manoperei duble.
    Oricum nu cred că-i interesează că prin astfel de politică pierd clienți, Clujul (vorbim de reprezentanța din Feleac) are destule firme care trec aceste facturi la cheltuieli și nu-i interesează prețul...
    Întrebarea e de ce unele reprezentanțe merg pe manoperă dublă cu materialele clientului (materiale care sunt OEM, au factură și sunt certificate RAR)? Sau ce se înțelege prin reprezentanța DACIA?

    Comment


    • Si ai primit deviz printabil? Sa vedem daca financiar contabil este ok. Nu poti sa ai manopera diferita pentru aceleasi operatii, cum justifici asta Fiscului, decat daca aplici un discont la manopera.

     Comment


     • Exact, manopera ar trebui calculata la ora și nu în funcție de proveniența pieselor. La Dacia. adaosul comercial este de 100% la piese fata de alte magazine și chiar dacă se face o reducere de 50% la manopera în cazul în care se cumpără piesele de la ei, tot ar trebui sa existe un avantaj iin cazul în care se aduc piesele din exterior.

      Comment


      • madi uite că nu m-am gândit să cer deviz scriptic....mi-au prezentat doar verbal cele două opțiuni...dar e de retinut ce ai zis...nu le am pe astea cu contabilitatea și fiscul. Ce pot spune e că am întrebat la vocea clientului asta și au zis că verifică (deci teoretic nu știau) și mă sună...eu încă aștept telefonul lor aurbrz asta a fost și întrebarea mea, răspunsul fiind citez ” asta e politica firmei” aici nu-mi mai aduc aminte dacă a zis firmă sau reprezentanță. Am întrebat de ce au schimbat politica față de 2021...răspunsul fiind :”eu sunt doar un angajat”....

       Comment


       • Am schimbat si eu lantul la 220k, plus pompa de apa. Pompa mai mergea lejer, nu avea depuneri probabil si pentru ca schimbasem odata in prealabil antigelul pe la 170k. Lantul era ok, patinele la fel, dar intinzatorul era slab, de fapt asta e problema de obicei. Manopera 600 de lei la un baiat care a lucrat la renault-dacia, 300 kitul, 300 pompa de apa, 100 de lei antigel si 2 tuburi de silicon victor reinz. In total undeva la 1400 de lei, in service dacia sigur ma ajungea un 3000 de lei . Masina e din 2019 ianuarie, deci are al doilea timp de lant care se gaseste acum in stocuri.

        Comment


        • ...probabil ca de la intinzator (te) "tacanea" putin.
         Multumim pentru detalii.

         Comment


         • Fata de patine sparte cum am mai vazut pe la un 0.9 tce, la mine chiar arata foarte bine. Schimbul uleiului la maxim 10k chiar conteaza.

          Comment


          • La anumiti producatori de ulei gasesc doua tipuri de recomandari pentru 1.0 SCe : 5w40 si 5w30.

           Trecerea este facuta in anul 2019.

           Eu am Logan II din 2019 cu 1.0 SCe si pana acum am folosit Ulei motor Elf Evolution 900 SXR, 5W40, conform fisei de intretinere primita la achizitie.

           Am cumparat Ulei Renault GTX RN-SPEC 5W40 RN710 Renault 7711943689 si intentionez sa il folosesc anul viitor.

           Stie cineva in care luna din 2019 a fost schimbat de la 5w40 la 5w30 si de ce?
           (Mie imi intra mai mult de 3L, ma gandesc ca poate trebuia sa folosesc si eu w30, poate fisa de intretinere este gresita sau neactualizata?)

           Multumesc.​
           You do not have permission to view this gallery.
           This gallery has 1 photos.

           Comment


           • Glumești probabil. Scrie mare și în poza ta în plus s-a mai discutat de n ori, pe foarte scurt

            pre 2019 RN0700/RN710 de ex. B4D400, B4D401

            după 2019 RN17 de ex. B4D411

            A nu se amesteca.

            P.S. Ai etichetă pe suportul motor dreapta cu tipul, indicele și seria motorului


            Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

            Comment


            • norma rn17 e strict pentru reducerea emisiilor, valoarea de cenusa rezultata la ardere e mai mica si uleiul e mai subtire normal fata de w40. De asemenea acest rn17 a fost gandit si pentru acel filtru extra gpf care a fost montat din 2020 pe toate motoarele pe benzina. Asa ca w40 e foarte ok daca nu ai gpf pe ea, iar w30 rn17 ar merge poate iarna, ca e mai subtire sa te ajute la pornire sa isi faca ungerea mai rapid si doar atat.
             Last edited by Cristi822; 17 October 2022, 13:10.

             Comment


             • Buna ziua. Am un logan din 2017 pe care il folosesc pentru taximetrie, as dori sa ii schimb uleiul in cutie. Mentionez ca are in jur de 220.000 km, nu a fost schimbat niciodata. Am inteles ca trebuie 75w80, imi recomandati o marca anume. Multumesc anticipat.

              Comment


              • Originally posted by Cristi822 View Post
               Asa ca w40 e foarte ok daca nu ai gpf pe ea, iar w30 rn17 ar merge poate iarna, ca e mai subtire sa te ajute la pornire sa isi faca ungerea mai rapid si doar atat.
               Pai nu e mai subtire, amandoua sunt 5W, deci la rece au aceeasi vascozitate.

               Comment


               • Originally posted by pecobd View Post
                Am inteles ca trebuie 75w80, imi recomandati o marca anume.
                Depinde de modelul de CV pe care îl ai.

                În general, la CV Renault uleiul este ELF TRANSELF NFX.

                Uleiul Tranself NFX inlocuieste uleiurile Tranself NFJ si NFP.

                Comment

                Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google