Revizii/reparatii 1.0 SCe

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Indiferent cum ii faci rodajul, nu are legatura cu problema lui... Si din contra, ptr ca e masina noua, nu e normal sa patesti asa ceva, la sh da, te poti astepta la orice, de aia iei masina noua, sa nu ai probleme.
    Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

    Comment


    • Originally posted by vali2008 View Post
      Salutare!
      Regret ce ai patit, dar e ow garantie si se va rezolva..la un SH nu ai fi avut aceasta sansa. E suparatoare chestia cu timpul pieedut..
      Au fost ceva simptome inainte, de genul trepidatii, rateuri la pornire, ceva martori aprinsi?
      Daca are 1000 km, presupun ca abia ai luat-o, de 1-2 luni, i-ai facut corect rodajul, s-a mers cu precadere in oras/distante scurte?
      Multumesc. Bafta!
      Daca observi, nimeni nu dă detalii (ciudat) , toți cu problema, dau la cheie și nu pornește, învârte dar nu pornește, așa dintr-odată, într-o dimineață cu soare. Nimeni nu suna la asistență DACIA decât după ce își prezintă problema pe forum, dupa o zi , doua .Apoi se rezolva prin schimbarea bujiilor, ude. Ciudat.

      Comment


      • Originally posted by C.Mike View Post
        Nu mai poneste. Masina luata in toamna asta. Sfaturii, sugestii? Nu sunt martori aprinsi pe bord. Benzina este. Motor 1.0 sce
        "Sfaturi, sugestii"sunt de prisos, ai garanție- foloseste-o.

        Comment


        • Eu am primit masina in inceputul lunii octombrie. Tot un 1.0 SCe. De cand am citit despre aceasta problema, dimineata pornesc masina cu o strangere de inima. Eu am cam 2200 km facuti. Consider ca este o problema grava ca o masina noua sa nu porneasca. Simpla schimbare a bujiilor nu este suficienta. In loc sa caute cauza ei trateaza efectul.

          Comment


          • Eu cred ca daca ar fi o eroare de proiectare/de fabricatie, nu ar mai porni niciuna..
            Mai degraba inclin sa cred ca e un cumul de imprejurari, de aceea ne-am bucura daca am afla mai multe detalii dela colegii in cauza.
            Desigur, regula de aur este apelarea la garantie, fara nici o rezerva. Pana acum nu prea am auzit sa nu se rezolve problemele pe garantie, cu exceptia colegului care montase ulterior GPL, deci intervenise asupra masinii.
            La inceput si eu eram fooarte atent la orice zgomot, trepidatie, dar cel mai bine e sa ne bucuram de masini..
            Asa ca apa (pt sofer), paie (benzina) si bataie (e motor de turatie)..

            Comment


            • Concluzia mea este ca masinile care au probleme sunt folosite ocazional , problema semnalata si la reprezentanta service de care apartin(am mai discutat). Dacia este singura in masura sa va rezolve problema.

              Comment


              • Originally posted by vali2008 View Post
                Au fost ceva simptome inainte, de genul trepidatii, rateuri la pornire, ceva martori aprinsi?
                Daca are 1000 km, presupun ca abia ai luat-o, de 1-2 luni, i-ai facut corect rodajul, s-a mers cu precadere in oras/distante scurte?
                Multumesc. Bafta!
                Masina este luata de aprox 2 luni, nu au fost alte simptome, a fost folosita in fiecare zi cam 20 km - 30 km, si conditiile de rodaj au fost respectate.
                Si da, desi vad ca pare greu de crezut asa s-a intamplat: te urci bucuros in masina ta cea noua introduci cheia in contact, invarti si ciuciu.... nu mai porneste.
                Am intrebat prima data pe forum deoarece se cunoaste faptul ca este bine sa iti faci temele inainte de a apela la asistente/doreii de la Dacia.

                Comment


                • Multi dintre noi evitam sa sunam direct la Dacia asistenta, din simplu motiv "sa nu rada vecinii de la bloc ca ne-am luat Dacia si s-a sticat in garantie dupa cateva luni". Asa cautam o solutie mai putin "rusinoasa", pe forum si astfel poate evitam "satisfactia" vecinilor(ridicarea pe platforma), pe care nu i-am ascultat sa ne luam straina la banii astia.
                  Lasati fratilor prejudecatile si apelati la garantie, nu e nici o rusine, se intampla si la case mari !!!

                  Comment


                  • Interesant punct de vedere. In cazul acesta nu ma afecteaza parerea vecinilor, masina este a unui cumnat care sta departe de cartierul in care locuiesc. Deci nu mai tregeti concluzii pripite stimate domn. Pe mine ma doare foarte tare interactiunea cu doreiii din reprezentante, de aceea caut sa adun cat mai multe date ale problemei.
                    Platforma ar trebui sa ajunga in jur de ora 13. Va urma...

                    Comment


                    • .....daca te-as fi sfatuit sa-ti schimbi singur bujiile, in fata blocului , atunci mai puteam vorbi de "concluzii pripite"? Dimpotriva, am facut trimitere la reprezentanta cel mai bun sfat/sugestie .Multa bafta si asteptam rezolvarea.
                      Last edited by alex1ioan; 14 December 2018, 14:05.

                      Comment


                      • Multumesc foarte mult pentru pareri si sfaturi. Toate cele bune.

                        Comment


                        • Asa am patit si eu cu motorul intr-o zi cu soare, dat cheie si nu mai pornea... Sunat la vocea clientului, venit platforma, ridicat masina, reparat rapid, fara costuri, doar nervii de rigoare... Schimbat bujii ude+resoftare, se pare ca din soft ar fi problema, o lipsa de sincronizare... 10300 km la bord. Surprins in mod placut de operativitate si interactiunea cu personalul service.

                          Comment


                          • Masina a facut o vizita la reprezentanta(50 km) pe platforma. S-au schimbat bujiile si paaa. Fara resoftare. Acum este pe drum spre casa.

                            Comment


                            • Originally posted by C.Mike View Post

                              Am intrebat prima data pe forum deoarece se cunoaste faptul ca este bine sa iti faci temele inainte de a apela la asistente/doreii de la Dacia.
                              Cred ca asta e scopul forumului. Este de apreciat mai ales ca tu doresti sa ajuti pe altcineva. Si cred ca ai oferit destule detalii si sfaturi pe acest forum. Dar sunt si unii colegi ce trag concluzii pripite, sunt foarte fermi si cauta flamemuri. Desi ei nu aduc nici o informatie utila, doar pun intrebari banale si contradictorii. Interesant ar fi cum reactioneaza in fata unei probleme grave si reale (nu de genul exfolierii covoraselor).

                              Inclin sa cred ca si motorasul asta are o problema de soft. Ramane de vazut.

                              Comment


                              • Fara nici o explicație? Dc, in ce condiții?

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google