Ai vreo poza sau model? Multumesc!
Revizii/reparatii 1.0 SCe
Collapse
X
-
Despre acest subiect (inclusiv adaptorul sonda oxigen) s-a mai discutat de cateva ori in acest topic.
Dar si in topicul acesta: https://www.loganclub.ro/forum/forum...05#post3685005
sau acesta: https://www.loganclub.ro/forum/forum...ficiency-below
- Likes 2
Comment
-
Multumesc gil26 pentru mentionare acolo in topic. Nu stiu daca acum mai functioneaza sau nu catalizatorul, dar la itp vad ca e ok, testarea se face pe benzina, nu pe gpl unde teoretic ar iesi valorile infinit mai bine.
Daca ma uit pe google lifespan catalytic converter, iti spune undeva la 70-150k miles, in functie de cum ai exploatat motorul. Pierderi de ulei la ardere probabil si combustibil de proasta calitate spune acolo. Posibil sa conteze pe termen lung si bujiile, cum am mai spus pe acest topic, le folosesc pe cele iridium laser de la ngk 91121, care au echivalent si pe original folosite in special la 0.9 tce si 1.0 tce. Diferenta se simte mai ales la rece, se simt gazele altfel, fata de cele clasice cu electrodul plat (unde la rece se simtea miros puternic de benzina nearsa), bineinteles ca se simte si la turatii altfel.
Azi imi fac curaj sa schimb si ultimul furtun sper, care ii spune Conducta clima AC 924009442R la doar 200 si ceva de lei 30cm de furtun. Imi lacrimeaza la un capat, topit, crapat fix acolo unde e colierul elastic.
Probabil asta e durata viata a acestor furtune, undeva la 300k km, daca ma gandesc ca aici e o idee mai racoare vara, in comparatie cu ce e prin capitala de exemplu. Acolo coace masina cu tot ac care mai scade o idee temperatura motorului.
- Likes 2
Comment
-
EXACT!!!!Originally posted by Cristi822 View Post....... Posibil sa conteze pe termen lung si bujiile, .......
Nu posibil, ci garantat contează bujiile și schimbarea lor conform calendarului.
Aviz celor care trag de ele - lasă mă că merge și așa - și le schimbă MULT peste termenul recomandat..., că știu ei mai bine și că au văzut ei că nu are nici pe dr@cu...
Îhî..., și în fundal catalizatorul gâfâie..., apoi se miră că de ce a cedat CAT și de ce costă o gălăgie de bani..., dar el a făcut economii importante neschimbând bujiile la timp sau folosind ALTE bujii "mai bune", echivalente sau mai ieftine....Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.
- Likes 3
Comment
-
Corect
, iar Cristi822 a avut grija de masina, a schimbat ce si cand trebuie (inclusiv bujiile cu unele corespunzatoare), tocmai de aceea a ajuns la 374 000 km
si merge bine (exploatata daca tin bine minte si in regim de taxi):
Originally posted by Cristi822 View Post....
Eu îl am montat de la 150k km și merge bine mersi pana acum la 374k.
- Likes 1
Comment
-
Hmmm... doar bujii OE de cand e masina. la fiecare 30000 km schimbate.Originally posted by DFA View Post
EXACT!!!!
Nu posibil, ci garantat contează bujiile și schimbarea lor conform calendarului.
Aviz celor care trag de ele - lasă mă că merge și așa - și le schimbă MULT peste termenul recomandat..., că știu ei mai bine și că au văzut ei că nu are nici pe dr@cu...
Îhî..., și în fundal catalizatorul gâfâie..., apoi se miră că de ce a cedat CAT și de ce costă o gălăgie de bani..., dar el a făcut economii importante neschimbând bujiile la timp sau folosind ALTE bujii "mai bune", echivalente sau mai ieftine....
- Likes 2
Comment
-
Salut Cristi, daca doresti poti preciza care este conducta clima fisurata, pentru masina ta fabricata in 01/2019 cu nr. fabricatie AA95xxx si aer conditionat No. 1 (sau CA01) si evident fluid refrigerant 1234YF eu am gasit codurile OE acestea (nu stiu care este 924009442R) :Originally posted by Cristi822 View Post...
Azi imi fac curaj sa schimb si ultimul furtun sper, care ii spune Conducta clima AC 924009442R la doar 200 si ceva de lei 30cm de furtun. Imi lacrimeaza la un capat, topit, crapat fix acolo unde e colierul elastic.
Comment
-
Suna ciudat denumirea. Normal vine din termostat in radiatorul de incalzire, dar la mine e facuta deviere spre mixerul gpl.
- Likes 1
Comment
-
Da, asa este, chiar NU are “treaba” cu “Conducta clima AC 924009442R”, atunci este vorba despre circuitul de racire si conducta asta (poate sunt de folos si altor colegi):
- Likes 1
Comment
-
, era vorba doar despre “Conducta clima AC 924009442R” si in vederea explodata a circuitului de racire am subliniat-o pe aceasta insa se poate observa destul de clar si pozitia 18 schimbatorul de caldura apa-ulei dar si pozitia 3 conducta dintre schimbator si cutia iesire apa (pozitia 15), plus ca in prima captura coduri OE in dreapta am subliniat conducta 924009442R care era in discutie dar in stanga am pus si un cod OE pentru conducta de intrare in schimbator 213557014R, iar ca sa fie complet mai atasez si celelalte coduri, poate vor fi de folos cuiva /candva (cu mentiunea ca unele lucruri mai depind si de codul motor si nr. fabricatie, daca s-au facut sau nu modificari, etc.) :
Comment
-
Ce lipsește cu desăvârșire cred ca la toate modelele Dacia, senzor nivel vas expansiune.
Am un prieten cu același motor, care a rămas fără lichid de răcire, nu s-a aprins nimic în bord, dar și-a dat seama ca e o problema, când a văzut ca nu baga căldura
Comment
-
Pai asa se poate face o "lista" cu lucruri "ce lisesc cu desavarsire", totusi eu raman la parerea ca X52 a fost /este o platforma reusita de cei de la Dacia-Renault cu motorizari destul de OK si fara foarte multe probleme tehnice (comparativ cu alte modele si marci) daca sunt exploatate si intretinute in mod corespunzator, dar desigur ca fiecare poate sa vada lucrurile diferit.
Sa auzim /citim numai de bine.
- Likes 2
Comment

Comment