Cat costa revizia la Logan 3?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Da stimate coleg care te pricepi la masinile pe care le-ai vazut doar la TV si "la dizelul" meu algoritmul de calcul al OCS (pe care l-am exemplificat anterior) este tot asa de complex ca si la H4B480 :
    Attached Files

Comment

• Aveti idee daca noua pompa de apa ranforsata s-a montat si din fabrica pe masini? Si daca da, de cand?

Comment

• Revin cu update. Pompa de apa modelul nou a fost montata pe Logan fabricat la 6 decembrie 2024. Deci de la aceasta data cel putin e modelul ranforsat. Sa vedem cat tine.
        Attached Files

Comment

• Nu găsesc un cod pentru modelul de rolă întinzătoare/ghidaj, ce tebuie luat și câte, pentru schimbul curelei de accesorii, ca să-mi estimez un cost de piese pentru revizia mare.

Comment

• Salut, daca cauti pe forum s-a mai discutat despre acest subiect (am atasat si capturi aferente).
            La motoarele 1.0 TCe sistemul NU are role intinzatoare /ghidare deci NU ai ce/cate sa iei si nici ce cost sa estimezi pentru acestea.
            Se monteaza prin intindere (cu ajutorul unui dispozitiv ex MOT.2101) doar cureaua de accesorii care are codul OE 117205123R marcata 7PK1179 (7 striatii si lungime 1179 mm) sau 117209538R, si este recomandat ca la schimbarea curelei accesorii sa se inlocuiasca preventiv si pompa de apa impreuna cu fulia, eventual cu modelul nou ranforsat 210104221R.
            Atasat totusi (din nou) si cateva capturi, poate sunt de folos si altor colegi de forum:
            Attached Files

Comment

• Desigur ca acest subiect este tratat si pe pagina de wiki a colegului DFA : http://logan3wiki.wikidot.com/wiki:p...e-schimb#toc42

Accesoriile motorului sunt compuse din:
              - curea transmisie (fără tensionare/rolă ghidare/galet)
              - pompa apă (antigel)
              - compresor AC On/Off cu ambreiaj electromagnetic
              - alternator + fulie/sistem roată liberă (free wheel)

- Defectarea pompei nu are nici o legătură cu faptul că motorul nu are întinzător la cureaua de accesorii. Sau că e nevoie de o curea mai slabă. Sau de o curea cu număr de striații diferit. Astea sunt niște mituri perpetuate de habarniști, ca să nu zic altceva…
              (iar acest lucru plus “layout-ul” curelei se poate observa usor si in capturile atasate, vechea curea se taie iar la montarea celei noi se roteste fulia vibrochen doua ture in sens orar pentru tensionare si repartizare pe toate fuliile)

Comment

Working...
              X
              Anulare DPF
              Politica de Securitate Google