Da stimate coleg care te pricepi la masinile pe care le-ai vazut doar la TV si "la dizelul" meu algoritmul de calcul al OCS (pe care l-am exemplificat anterior) este tot asa de complex ca si la H4B480 :
Cat costa revizia la Logan 3?
Collapse
X
-
Revin cu update. Pompa de apa modelul nou a fost montata pe Logan fabricat la 6 decembrie 2024. Deci de la aceasta data cel putin e modelul ranforsat. Sa vedem cat tine.
- Likes 4
Comment
-
Salut, daca cauti pe forum s-a mai discutat despre acest subiect (am atasat si capturi aferente).
La motoarele 1.0 TCe sistemul NU are role intinzatoare /ghidare deci NU ai ce/cate sa iei si nici ce cost sa estimezi pentru acestea.
Se monteaza prin intindere (cu ajutorul unui dispozitiv ex MOT.2101) doar cureaua de accesorii care are codul OE 117205123R marcata 7PK1179 (7 striatii si lungime 1179 mm) sau 117209538R, si este recomandat ca la schimbarea curelei accesorii sa se inlocuiasca preventiv si pompa de apa impreuna cu fulia, eventual cu modelul nou ranforsat 210104221R.
Atasat totusi (din nou) si cateva capturi, poate sunt de folos si altor colegi de forum:
- Likes 2
Comment
-
Desigur ca acest subiect este tratat si pe pagina de wiki a colegului DFA: http://logan3wiki.wikidot.com/wiki:p...e-schimb#toc42
Accesoriile motorului sunt compuse din:
- curea transmisie (fără tensionare/rolă ghidare/galet)
- pompa apă (antigel)
- compresor AC On/Off cu ambreiaj electromagnetic
- alternator + fulie/sistem roată liberă (free wheel)
…
- Defectarea pompei nu are nici o legătură cu faptul că motorul nu are întinzător la cureaua de accesorii. Sau că e nevoie de o curea mai slabă. Sau de o curea cu număr de striații diferit. Astea sunt niște mituri perpetuate de habarniști, ca să nu zic altceva…
- Likes 2
Comment
-
Sunt câteva semne:
- huruială care variază în funcție de turația motorului;
- zgomot metalic sau scârțîit când motorul este rece și care se diminuează odată încălzit;
- nivelul de antigel scade lent sau rapid fără motiv;
Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.
- Likes 5
Comment
-
Apropo de revizii periodice și de cei care decid ei SĂ NU VERIFICE NIVELUL DE AGENT FRIGORIFIC - și ulei frigorific, evident - la fiecare 4 ani sau la fiecare 120.000 km - care termen intervine primul, pentru că:
- nu se justifică dom'le
- e prea scump
- instalația AC e etanșă
- nu are cum să piardă, face rece, merge bine
- la frigidere nu se face periodic și nu au nici pe dr@cu
- etc....
Am făcut azi revizia la 4 ani, simultan cu cea de 60.000 km, că așa s-a nimerit, să fac 60k în 4 ani. Mașina are 2 tipuri de revizii, de timp ȘI de km. Poate nu știați...
Aia de 4 ani vreo 2.400 lei.
Cea de 60k vreo 700 lei.
TOTAL = 3.102,94 Lei.
Într-un post anterior am atașat și devizele celor 2 revizii.
Evident, am făcut-o ca la carte, cu schimbarea TUTUROR lichidelor, ulei, răcire, frână, frigorific, cureaua de accesorii conform cu Fișa de Întreținere.
Pompa de apă lăcrima încet... - am schimbat-o cu cea ranforsată - am mai vorbit de ea anterior, o găsiți și pe Wiki la Piese de Schimb.
Apoi..., ce să vezi, am descoperit că în instalația AC mai aveam doar 93 de grame de agent frigorific. Am pierdut pe drum 357 de grame... Clima răcea săraca..., dar așa..., mai pe sărăcie...
Cauza pierderilor - compresor cu racord de joasă presiune cu pierderi, nu este oring-ul, ci ambutisarea conductei, piesa + manoperă = cam 800 lei.
PS
- la frigidere nu se face revizie periodică pentru că nu cărăm frigiderul FUNCȚIONÂND pe plafonul mașinii timp de 4 ani sau 120k, deci regimul de lucru fără șocuri și vibrații contează FOARTE MULT.Attached Files- Diagrama revizii vizuale L3 hi-q 300dpi.jpg (105.7 KB, 108 views)
- 2021-07-27 Fisa de intretinere si garantie Logan III Comfort ECO-G 100 (VIN redacted).jpg (114.4 KB, 98 views)
- IMG_20250623_153847052.jpg (94.3 KB, 95 views)
- IMG_20250623_153922376_HDR.jpg (104.0 KB, 102 views)
- IMG_20250623_153906221_HDR.jpg (75.2 KB, 98 views)
- IMG_20250623_153843497.jpg (82.4 KB, 100 views)
- IMG_20250623_153814146.jpg (98.1 KB, 98 views)
- IMG_20250623_153837659_HDR.jpg (85.0 KB, 90 views)
- IMG_20250623_153723341.jpg (80.8 KB, 90 views)
- IMG_20250623_153711725_HDR.jpg (110.3 KB, 89 views)
Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.
- Likes 7
Comment
-
catelullego e vorba de cantitatea totala in instalatie, care se afla distribuita in orice moment de timp pe tot traseul ( evaporator / condenser / compresor ). Masina automata pentru alimentare nu scoate tot uleiul din sistem, doar ceea ce se afla pe alaturi de langa orificiile la care se conecteaza ( asa inteleg eu ). Aveam si eu impresia asta ca trebuie sa scoata tot uleiu din instalatie, dar nu e posibil, doar daca schimbi piese care vor contine mai mult ulei, gen evaporatorul, sau condeser-ul/compresorul.
Uite aici un video in limba rusa care arata circulatia freon si ulei cu tevi transparenteSă ne țină turbinele!
- Likes 3
Comment
-
Atasat doar ca exemplu cantitatile de ulei (si se pot recupera) la schimbarea unor componente pentru un aer conditionat automat monozona CA02:Attached Files
- Likes 3
Comment
-
Presupunând că:
Instalația are 0 ore de funcționare, tot uleiul e în compresor (pre umplut), apoi în funcționare o parte o mai ia la plimbare prin instalație.
Instalația are x ore de funcționare, la recuperare nu vei scoate tot uleiul indiferent de aparat, ci numai o mică parte*.
* deasta nu poți face trecerea la alt freon fără operații majore de demontare și curatare compresor, și restul instalației care trebuie să fie bec (uleiurile nou și vechi împreună, pot face o ciulama care nu are proprietăți de ungere și care va distruge compresorul), apoi înainte de montare se umple cu uleiul corespunzător tipului de freon R134a sau R1234yf.Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.
- Likes 6
Comment
-
Am inteles, multumesc tuturor pentru clarificari.
Eu sunt multumit de cum raceste cu R1234yf, dupa ce i-am pus folii pe toate geamurile clima (pusa pe auto si setata pe 21-22gc) sta pe treapta 2-3 (mai mult pe 3 totusi). Conversia la R134a nu-i vad rostul - poate doar freonul mai ieftin...
- Likes 1
Comment
Comment