R A R - I T P

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• gaboneygg
    replied
    am primit si foaia.este format a4 si are stampila de itp,alt element de siguranta nu

Leave a comment:

• Kojak
    replied
    Are elemente de siguranta, nu e un simplu A4.
    Uita-te in lumina la ea, ca la bancnote si-o sa te convingi.

Leave a comment:

• radu2008
    replied
    Ai primit si foia respectiva in care sunt trecute informatiile in engleza si romana si a-si vrea sa te mai intreb daca are ceva elemente de siguranta pe ea?

Leave a comment:

• gaboneygg
    replied
    am facut itp-ul azi, luat fara probleme.masina are 8 ani si 80k si inca rezista cu piesele din fabrica pe ea.(mai putin amortizoarele).

Leave a comment:

• dan.gutu
    replied
    A gresit ala care a scris pe certificat,in sistem se inregistreaza instantaneu ,data -ora-minut ,cand este selectat "Admis", in programul de ITP.Pana sa plecati de la ITP este bine sa verificati,atat pe talon cat si pe certificatul ITP,daca nu sunt eventuale greseli.

Leave a comment:

• adonis33
    replied
    Oricine poate verifica itp-ul daca are seria C.I.V a masini. Eu am avut surpriza sa constat ca valabilitatea ITP este mai mica cu 3 zile decat scrie pe certificatul de inmatriculare.

http://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp

Leave a comment:

• dan.gutu
    replied
    Originally posted by radu2008 View Post
    Mai nou se elibereaza o foaie in limba roamna si engleza si am auzit ca se verifica la iesirea din tara si este valabila in toata tarile UE si este obligatorie numai la cei care fac ITP-ul de la data de 01.01.2014 dar nu stiu daca are elemente de securizare,banuiesc ca ar trebuie sa aibe !
    Cineva cu,cunostinte minime, poate face un certificat de ITP,asa ii zice si scrie ce vrea pe el.Cred ca o sa se, securizeze la un moment dat.Cu ocazia asta o sa dispara falsurile,dar nu dispar ITP facute fara masina .In trafic se poate verifica autenticitatea.

Leave a comment:

• Soran
    replied
    Iar eu zic ca daca vrei sa ai km putini inainte de ITP dai km inapoi si tot putin iti scrie pe hartie. Mai greu sa zicem sa iei o masina cu 190 k km si sa o aranjezi un pic si sa o faci sa aiba 98k km poate.

Leave a comment:

• radu2008
    replied
    Mai nou se elibereaza o foaie in limba roamna si engleza si am auzit ca se verifica la iesirea din tara si este valabila in toata tarile UE si este obligatorie numai la cei care fac ITP-ul de la data de 01.01.2014 dar nu stiu daca are elemente de securizare,banuiesc ca ar trebuie sa aibe !

Leave a comment:

• adonis33
    replied
    Probabil de acum incolo cei care sunt corecti vor tine si aceste hartiute pentru istoricul masini....

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Contra unei sume de bani cu cerere care institutiile respective, probabil; in targ e mai greu sa afli aceste date.

Leave a comment:

• adonis33
    replied
    Pai daca sunt inregistrati in baza de date a statiei ITP si RAR poti verifica oriunde km reali mai ales daca masina sa zicem o cumperi acum si ai de la primul pana la ultimul itp..

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Inscriptionare nr. total de km pe certificat, cu ocazia fiecarei inspectii si aplicare abtibild securizat; asa vad eu corecta treaba.

Leave a comment:

• adonis33
    replied
    In sfarsit se pare ca usor usor smecheria cu kilometrajele date inapoi va lua sfarsit la nivel european.

Printr-o directiva UE impune in toate statele membre ca incepand cu 01.01.2014 odata cu efectuarea ITP sa se elibereze un nou document, o noutatea absoluta fiind acceia ca pe aceasta hartie sunt trecuti km pe care i-a parcurs masina la fiecare ITP efectuat cu mentiunea lor pe document si-n baza de date centralizate a RAR, dar si defectele pe care legea le permite, de exemplu autoturismul are o fisura pe parbriz, un proiector/far fisurat dar si trusa de prim ajutor incompleta ......

Va fi ingrozitor pentru samsari de masini si cei care vor sa isi vanda masina cu 50.000 km si 12 ani vechime !

Leave a comment:

• M4r7z1aNu
    replied
    Ai dreptate colegu , despre transparenta era vorba, 75 fata si 7 spate.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google