Consum 1,5 DCI 85 CP

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • lenard
    replied
    Puna acuma nu de mult am avut probleme cu electrovalva,a fost inlocuita si au disparut probleme cum ar fi resetarea CB,tusitul motorului la relantiu si lipsa foarte mare de putere a motorului.

    Eu umblu de la plin la plin,alimentez de la acelasi peco,nu conteaza care, la
    bord la aproape 700km mi-a aratat un consum de 41litrii si media de 5.9% Dupa alimentare mi-a intrat in rezervor 46 litrii,deci nu a aratat consumul la 5 litrii de motorina,iar consumul real a fost de 6.6%.

    Eroarea a fost de 0.7 litrii %,cu parere de rau pentru cei ce scot consumuri de 3.9-4.2 sau cat vreti voi,la consumurile astea trebuie sa mai adaugati intre 0.5 si 1 litru de combustibil ca sa obtineti consumul real. Dar totusi eu spun ca este un cosum destul de mic la motorul acesta.

    Leave a comment:


  • lenard
    replied
    Consumul depinde mult de trafic dar si mai mult de modul de a conduce. Un pensioar (la stilul de cndus) sa zicem poate scoate cu un 1.5dci un 5-5.5 in oras si afara putin peste 4 daca este linistit si mai foloseste si frana de motor, dar poate scoate si 8-9% daca are AC pornit si o mai si calca,iar afara eu am scos si 6.5% cand am fost nevoit sa ma grabesc(parerea mea ca afara din localitate asta e un cosum destul de mare pt acest motor)

    MAE-lasand gluma la o parte banuiesc ca nu esti prea mandru ca ai ajuns sa scoti asa consum,sa vi atatia km legat de portbagajul celui din fata sau pe remorca
    Last edited by lenard; 10 June 2011, 14:15.

    Leave a comment:


  • mae
    replied
    am avut consum record pe 600 km - de 0,8/100 - din cei 600 km - 450 km am fost tractat de alta masina.

    Leave a comment:


  • LOGANUTZU
    replied
    mie in oras imi ia cam 6%, cateodata 6,5% asta cand merge si AC,in afara 5-5,5% nu am mai vazut de mult un 4,5%

    Leave a comment:


  • mihai7332
    replied
    aici e fisierul excel arhivat
    Attached Files

    Leave a comment:


  • mihai7332
    replied
    In oras si la mine consuma cam tot 8 % , in afara undeva la 5-6% , vara cu ac-ul pornit tot timpul , eu fac litrajul de la plin la plin , acolo se vede consumul efectiv al masini , bine acuma depinde si de cum o calci si schimbi vitezele , eu schim intre 2500-3000 si cand e necesar mai trec si de 3000 dar mai rar cei drept . Nu stiu daca pot atasa un fisier excel in care de anul trecut din vara trec in tabel data alimentari , cati litri am alimentat , km la alimentare ,pretul carburant si dupa aceea se calculeaza diferente de km intre alimentari si consumul efectiv bazat pe kilometri efectuati si cantitatea de carburant alimentat .
    Este unde am facut si ceva km in exterior si in interior si acolo se vede ca a mai scazut consumul , am facut si la drumuri de exterior consumul .
    Odata am alimentat dar din pacate nu la plin si imediat se vede diferenta ca nu am alimentat la plin .

    Acuma am vazut ca pot sa zipuiesc fisierul , dupa masa cand ajung acasa am sal arhivez si atasez pentru lamuriri suplimetare .

    Leave a comment:


  • Alexa85
    replied
    in oras viteze de aprox 80-100, turata la 3500-4000rpm consum de 8 litri la suta

    Leave a comment:


  • Carmelo
    replied
    Nu , nu a iesit egal.

    Leave a comment:


  • o8MeLC
    replied
    nu ai inteles .. ma refeream la consumul mediu daca pe cb a iesti egal cu cel din realitate.

    Leave a comment:


  • Carmelo
    replied
    Cred ca este ceva in genu 0,5-1L pt ca dupa ce rezervoru se goleste mai ai cel putin 2L pe conducte,etc si asta nu stiu daca il citeste CB-ul.Nu mai stiu cat afisa, dar cred ca undeva la 0,5L.

    Leave a comment:


  • o8MeLC
    replied
    diferenta intre consumul real si cel afisat de cb a fost? sunt foarte curios.

    Leave a comment:


  • Carmelo
    replied
    Adevaratul test de consum

    Cum spune si titlul , am fost foarte curios sa vad adevaratul consum al motorului euro4 1.5 dci 85cp,asa ca am procedat in felul urmator.

    Se iau 10L de motorina in 2 bidoane de 5L (apa plata bucovina ) )
    Am mers cu masina pana s-a oprit.Am alimentat 5L de motorina (si pompa tot era aprinsa) Stilul de mers a fost variat , 30% din toata distanta parcursa cu cei 5L a fost urban, restul extraurban(dupa cum se vede in poza am mers si cu 120km/h).Am schimbat vitezele intre 2500-3000,am mai mers si cu casetofonul oprit din cand in cand, fara roata de rezerva, da cu subwofer de 12kg.
    Una peste alta am parcurs 152km (poza)pana masina s-a oprit din nou.Am alimentat iarasi cu 5L.

    Acelasi test s-a facut si pe (motor euro4 1.5dci 85cp) renault megane sedane si a facut 134km.Poate si din cauza ca meganul este putin mai greu,poate si din cauza stilului de mers, asta cu aerodinamica nu cred ca tine ca loganul arata ca un frigider pe langa megane.

    Ultima poza este a la "top gear"
    Attached Files

    Leave a comment:


  • petronel
    replied
    Salut.Mai cattalin81 te cred????,ca si eu visez fffff frumos.Eu merg des BRANCOVEANU---VICTORIEI, si spun sincer,dimineata la ora 7--8 seara ora 17--18 si consum MEDIU 6,7,,7,,si sunt multumit.

    Leave a comment:


  • Eu4yas
    replied
    I-auzi, suntem si vecini .

    Pai in cazul in care stii si traseul, stii prin ce trecem, crezi ca putem scoate 4 si ceva?
    Eu m-am convins, NU.
    Scoatem 4 daca mergem afara la vreo 100-110,
    Nu spun ca diselul nu este economic, este, eu am avut si benzina 1.6 si-am facut acelasi traseu vreo 2 ani si juma, pt mine acum este parfum iti dai seama si 6.5 spre deosebire de 10 virgula sau 11.

    Leave a comment:


  • dorub
    replied
    Eu4yas, acelasi traseu il am si eu : Piata Resita - Pipera doar ca oprim pe alex Obregia si-l lasam pe cel mic la soacramea. Apoi plecam la munca cu metroul. Esti foarte curajos sa traversezi orasul zi de zi. din conditii economice prefer metroul

    Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google