Lucrul ala nou de care zici devine a naibii de vechi si ruginit dupa scurt timp
Eu cred ca rugineste de la...........
Si Golful nu bate Loganul doar la capitolul rugina, indiferent ca asa le place loganistilor sa creada.
Rugina Logan - totul despre problemele de rugina
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Eu m-am referit la pretul de lucru nou!!
Golful ala din 2001 de nou cred ca a costat poate dublu fata de loganul din 2005 etc etc. , ca poti cumpara sh Gold la pret de Logan nou asta este alta treaba , tine de alegerea fiecaruia!! Evident ca daca nu te supara faptul ca e sh , Golful fara discutie este o masina foarte ok cel putin la capitolul rugina fata de Logan.
Leave a comment:
-
Stai ca iar apar posturi cu "masina a costat putin, deci e normal sa rugineasca"...
Eu daca spun ca de banii aia iei o masina fabricata acum 5 ani si nu apare rugina nici dupa 15 ani, aud ca n-avem ce sa comparam, ca masina noua e masina noua si nu a mai tras nimeni rasini in ea.
Leave a comment:
-
Problema se poate pune altfel: in 2005 un Golf 2001 si un Logan nou costau la fel.
Dupa 10 ani, diferentele sunt in defavoarea Loganului, si la aspect, si la confort, si ca valoare de vanzare.
Dupa ce se duce garantia, care si asa e cu bube, Loganul nu mai renteaza in niciun fel, tehnic sau ca valoare ramasa.
Leave a comment:
-
La 10 ani un Golf abia isi incepe viata in Romania.
Azi am vazut un Golf de 15 ani cu o vopsea care arata ca fiind abia scoasa din fabrica.
O masina nelovita nu are voie sa rugineasca pana in 10 ani.
Doar Fordurile mai au probleme de genul, dar nu asa devreme ca Dacia.Last edited by mr.K; 5 November 2016, 13:46.
Leave a comment:
-
Domnilor pana la urma sa nu uitam si cat a costat masina de noua!! pai dupa cca. 10 ani de folosinta si-a cam facut treaba , e timpul pentru alta masina numai are rost sa te agiti !! A tinut atat , pa si la revedere alta masina , nu se merita sa incepi sa arunci bani in reparatii de caroserie !
Daca si a mea va tine macar 9 ani fara sa vad ca incepe rugina sa invadeze asa cu nesimtire toata caruta , ma voi declara multumit , dupa acest interval de timp nici nu ma mai agit , alta sareta si gata!
Ceea ce nu prea este ok cand vezi la o masina noua de 3-6 luni ca incepe rugina sa apara pe te miri unde (Logan 2 ) , aici nici eu nu sunt de acord cu asa ceva!! totusi este o masina noua ar trebui un minim de 4-5 ani sa fie chiar foarte ok la capitolul rugina chiar daca este un low cost.Last edited by prometheus; 5 November 2016, 13:37.
Leave a comment:
-
Bagi in ea 1000 de euro s-o vopsesti si o vinzi cu 1000 de euro. Unii de la o reprezentanta ford, imi oferisera 900 de euro in conditiile in care nu avea rugina vizibila.
Leave a comment:
-
500 nu-s. Dar erau de ajuns doar pentru o aripa.
Mai trebuia rezolvata si cealalta aripa spate, si 2 portiere, si o aripa spate, si plafonul. Unde naiba ajungeam cu cheltuielile? era mai simplu sa o vopsesc toata.
Si vorba ta, dupa 1000 de euro aruncati pe vopsitorie (sau 1000 de lei unde ma ducea NDL
) , o luam de la capat peste un timp.
Leave a comment:
-
Eu zic ca rezultatele votului de pe forum sunt destul de concludente.
60% din utilizatori au avut probleme cu rugina -> este un procent foarte mare.
Exista o problema care trebuie tratata pragmatic si rezolvata fara prea multa emotie negativa sau pozitiva.
Pe de alta parte nici nu putem pune o stampila unui producator de masini bazandu-ne pe un defect comun la o anumita generatie a unui singur model.
Daca ar fi sa facem asta atunci am putea spune ca toate Mercedesurile au tabla proasta pentru ca unele modele din anii 90 rugineau destul de urat (da, modele Mercedes).
Am putea spune ca Hyundai face doar conserve de masini - doar pentru ca prin anii 90 produceau masini ciudate, urate, dar ieftine.
E clar ca nu asa sta situatia. Sa nu lasam lucrurile mai putin bune sa ne orbeasca din a mai vedea si caracteristicile bune ale unui produs, firme, om etc etc etc
Leave a comment:
-
Hai sa zicem ca 500 de lei n-ar fi o avere, ca tot se cer rezolvari pentru rugina. Problema e ca rugina reapare dupa prima iarna si toata chinuiala este in van.Originally posted by mr.K View PostCand spun ca tinichigerie e scumpa, dau un exemplu. In loc sa dau 500 de lei pentru refacere si revopsire o aripa spate, puteam sa dau 500 de lei pentru inlocuire brate+bucse fata. Ba ramanea si pentru altceva.
Leave a comment:
-
Si nici n-o s-o ai. [emoji38]Originally posted by mr.K View Post... cate poze am pus eu de la masina MEA, pe care cica nu o am/nu am avut-o.
...
... In loc sa dau 500 de lei pentru refacere si revopsire aripa spate, putem sa dau 500 de lei pentru inlocuire brate+bucse fata. Ba ramanea si pentru altceva...
Am pus si eu poza cu indoitura unui prag, in care sede clar cat de ruginit e pe sub vopseaua si masticul care s-au crapat dupa lovitura. Ca sa fiu mai explicit: rugina era acolo inainte sa fie lovita dar s-a vazut abia dupa ce a plesnit masticul ala in urma loviturii. Daca n-o loveam nici nu vedeam ca e ruginita. Pe principiul "defecte ascunse" avea "rugina ascunsa". Ca e costisitoare "intretinerea" de care se mandreste colegul care a avut norocul chiorb sa nimereasca una ca a mea, am zis.
Bucsi, bielete, pivoti si alte elemente de siguranta da-le-n colo ca nu se vede, rugina sa n-ai. [emoji38] [emoji41]Last edited by Fanez; 5 November 2016, 09:50.
Leave a comment:
-
Cica nu s-au puz poze.
Tone de poze s-au pus.

Nu mai cate poze am pus eu de la masina MEA, pe care cica nu o am/nu am avut-o.

Public spun ca marca cu probleme mai mari cu rugina decat Dacia, eu nu stiu.
Cand spun ca tinichigerie e scumpa, dau un exemplu. In loc sa dau 500 de lei pentru refacere si revopsire o aripa spate, puteam sa dau 500 de lei pentru inlocuire brate+bucse fata. Ba ramanea si pentru altceva.
Ce dracu fumeaza aia care sustin ca Dacia nu are probleme cu rugina, nu stiu, dar e foarte eficient pentru a-i mentine in afara sferei realitatii.Last edited by mr.K; 5 November 2016, 09:36.
Leave a comment:
-
Daca o speli des, nu o supui "conditiilor favorabile ruginii"?Originally posted by Kojak View PostN-ai spalat tu in 11 ani masina aia a ta, de cate ori o spalam si-o bibileam...
Eu o spalam de minim 2 ori pe luna si s-a tinut foarte bine. E vorba de "tratamentul" din fabricatie. Au si alte marci probleme dar nu asa des ca Loganul.
La Logan probleme astea minore-medii se ridica la nivelul "asa face toate". Sunt exceptii cele care n-au avut probleme cu rugina. Indiferent cum au fost intretinute.Originally posted by anto84 View Post...spun ca asta se datoreaza si intretinerii/atentiei, iar nu convine unora.
In rest, aici vad ca e doar vaicareala si exagerari ale unor probleme minore-medii....
Am uitat sa adaug ca aceste "probleme minore-medii" sunt foarte costisitoare, pe langa faptul ca te tin fara masina 2-3-4 zile pana se remediaza.
Leave a comment:
-
N-ai spalat tu in 11 ani masina aia a ta, de cate ori o spalam si-o bibileam anii trecuti, pana sa dea rugina, Rugina pe logan 1 NU are legatura cu intretinere, crede-ma. Poate doar 10% sa influenteze, maxim. Cati km ai cu masina, ai mers mult iarna? Eu da, cam 80% din cat merg vara. Dupa fiecare drum, repede fuga la spaltorie sa nu lucreze sare. Acum i-am dat ultima spalare cared ca prin iulie, are o gramada de straturi de muste in fata.Originally posted by anto84 View PostAm inteles... deranjeaza faptul ca eu NU am rugina pe elementele originale de caroserie decat neglijabil dupa 11 ani. De fiecare data cand am spus asta cuiva nu a convenit. Apoi cand spun ca asta se datoreaza si intretinerii/atentiei, iar nu convine unora.
!
Radiatorul in schimb l-am curatat cu solutie speciala si jet de apa. Si mi-e lehamite s-o spcal ptr. ca la ultimele spalari a inceput sa sara vopseaua de pe ea pe plafon. O sa-ti fac o poza sa vezi in ce hal a ajuns plafonu' la o masina de 10.5 ani nelovita si intretinuta.
Poate la cine in 10 -11 ani a bagat 50-60-70 mii lm din care maxim 10-15 mii iarna, sa zic ca tabla de pe loganu' lui tine mai bine cu casa
Pacat...sunt printre ultimii care blameaza loganu', dar tabla si vopseaua sunt de kkt, la fel de ordinare ca la dacia treispe zece, indiferent de modul de intretinere al masinii.Last edited by Kojak; 5 November 2016, 03:05.
Leave a comment:

Leave a comment: