Imi curge apa in portbagaj

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• spulbercris
    replied
    Salut, te rog, daca se poate sa pui niste poze cu ce ai facut. Multumesc.

Leave a comment:

• kornelush24
    replied
    eu chiar azi am inlocuit garniturile de la acele extractoare cu cheder de usa metalica si este foarte ok(cost 2 lei metru liniar de cheder) +1 bere solutia saracului

Leave a comment:

• nicval1970
    replied
    Salut,
    Vezi postul #47. Am inlocuit garnitura buclucasa in septembrie 2011 si pana acum nu sunt probleme.
    Spor la lucru.

Leave a comment:

• Kojak
    replied
    Chiar azi am verificat special treaba asta la un peco cu copertina si era perfect uscat.

Leave a comment:

• marcoos
    replied
    Multumesc pt sfaturi Kojak. Daca dupa ploile (exagerate) din ultimele zile nu ai mai avut probleme cu infiltratii, inseamna ca merita toti banii noile achizitii.

Leave a comment:

• Kojak
    replied
    @marcoos,
    Extractoarele costa in jur de 70-80lei / bucata la reprezentanta dacia.
    NU iti recomand sa iei din targ sau alte parti ptr. ca sunt proaste. Nici siliconu' sau alte improvizatii. O sa-ti zic cum am procedat eu.
    Le-am inlocuit in vara asta si am constatat ca fata de echiparea din fabrica, astea noi au garnitura perimetrala (aia care e de vina ptr. infiltratiile de apa) mai calitativa, zic eu ca pare mai rezistenta.
    Ramane de vazut in timp treaba asta...
    Poti sa ti le montezi singur foarte usor chiar si daca ai 2 "maini stangi"
    E foarte simplu de scos, respectiv montat altele, n-ai nevoie de tutorial.
    N-are rost sa mergi la service si sa dai cateva zeci de lei aiurea. Mai bine bei o bere, doo, cinci...

Uite cateva sugestii "tehnologice" care o sa te ajute la inlocuirea lor:
    - dai la o parte mocheta din portbagaj (cea din laterale - triplele / stopurile spate) - are 2 clipsuri;
    - odata localizate extractoarele o sa obsevi ca ele sunt prinse de caroserie cu ajt. a 4 aripioare de plastic (2 sus / 2 jos). Apesi concomitent pe aripile alea si impingi extractoru' inspre exterior, si extractoru' se va desface.
    - odata desfacut, va cadea intre spoiler si caroserie; bagi mana stanga (daca lucrezi la extractorul din stanga) pe dupa roata (carenaj) si o sa dai de extractor; mana iti ajunge fara probleme pana sus unde intra ele pe pozitie si clipseaza...cu putina bajbaiala nimeresti fara probleme. Chiar si o mana groasa cum e si cazu' meu, totu' e sa intuiesti pozitia ca e cam pe "ne-ve"
    - iei extractoru' nou gata pozitionat (atentie la "branhiile" alea din cauciuc sa nu le pui invers), din nou bagi mana pe dupa roata si carenaju rotii din plastic si il pozitionezi in caroserie - fii atent se clipseze corect cu toate 4 aripioarele.
    - montezi mocheta la loc si o prinzi in clipsuri.

GATA treaba! simplu or what?

Bafta!
    Last edited by Kojak; 1 October 2013, 19:21.

Leave a comment:

• Lumpi
    replied
    Eu zic ca nu merita sa cumperi acele piese, daca membranele nu sunt rupte. Garnitura e facuta dintr-o spuma de cauciuc foarte slaba, si dupa o luna de iarna oricum se dezintegreaza. Lipeste-le cu silicon si ai scapat de problema. Eu am schimbat un set in garantie si dupa o iarna s-a rupt din nou garnitura. Solutia: lipirea cu silicon.
    Last edited by 77sky; 1 October 2013, 19:02.

Leave a comment:

• marcoos
    replied
    Si a mea tot din 2008 si ploua in ambele parti. Colegii, stit cumva cat ar consta schimbarea celor doua extractoare de aer la reprezentanta dacia? Sau varianta mai ieftina fara a ajunge la service, aveti idee daca exista pe net si vreun tutorial video de schimbare ale extractoarelor de aer? (personal am cautat, dar nu am gasit) .Poate cu putina indemanare o sa reusesc si eu asemenea altor colegi sa rezolv problema singur.

Leave a comment:

• danielriz
    replied
    si eu am in partea din stanga ...am dat de mai multe ori bara jos,nu m-am gandit ca poate fi de la grila...am sa fac si eu ceva sa nu mai intre,multumesc colegilor care au descoperit cauza .

Leave a comment:

• bubuleanu
    replied
    Originally posted by diaboliq View Post
    si eu am aceeasi problema ... oricum de rahat toata chestia, cunosc oameni care aveau problema si la loganuri din 2004 ... nu au fost in stare nici pana la cele din 2009 sa rezolve problema, tipic romanesc
    a inceput si la a mea ... pe ambele parti, in portbagaj. si este din 2008!

Leave a comment:

• nicval1970
    replied
    Dupa operatiunea din septembrie 2011 totul OK si acum

Leave a comment:

• Ramycel
    replied
    si eu am avut aceasta problema se mancase acea garnitura care este mai mult un burete si am pus silicon de jur împrejur la plastice si nu mai intra apa deloc, silicon am pus pe exterior, binenteles cu bara data jos.

Leave a comment:

• Pacco
    replied
    Am Logan-ul din octombrei 2007 si pana in prezent nu am verificat. Dupa ploile astea ma duc sa arunc si eu un ochi. Sper sa nu am parte de surprize

Leave a comment:

• diaboliq
    replied
    si eu am aceeasi problema ... oricum de rahat toata chestia, cunosc oameni care aveau problema si la loganuri din 2004 ... nu au fost in stare nici pana la cele din 2009 sa rezolve problema, tipic romanesc

Leave a comment:

• grecu george
    replied
    aceias problema am avut si eu si in loc de garnituri am lipit cu silicon aerisitorul de caroserie dar nu si clapetele si am scapat de problema

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google