Filtru polen
Collapse
X
-
Nu, chiar foarte putin. Pot numara pe degetele de la o mana ocaziile in care maneta a stat pe pozitia "interior" in ultimii 6 ani si 1/2 de cand detin masina. Doar daca as avea vreo defectiune la flux, in sensul ca mi-ar fi ramas clapeta dinauntru blocata pe "interior" in ciuda pozitiei manetei pe "exterior", ceea ce e putin probabil si mi-as fi dat seama... Dar nu, sistemul functioneaza OK. Probabil se comporta asa din cauza absentei instalatiei de AC. Nu stiu daca sunt masini "straineze" fara AC, dar care sa aiba filtru in dotare si cum se comporta acestea.
-
N-as zice sa fie din cauza unui filtru de calitate mai mult sau mai putin buna... Am folosit filtre de la diferiti producatori, unul din ei a fost MANN si rezultatul a fost acelasi... Unde mai pui ca l-am si spalat, dar fara niciun efect pozitiv. Probabil, am sa incerc sa-l schimb mai des... daca se merita, sau voi sterge geamurile mai des, dupa cum ma tine punga sau timpul. Acum se apropie anotimpul rece, sper ca problema sa dispara. La anul mai vedem...
Leave a comment:
-
Guest repliedacel condens apare cand filtru de polen e prost calitativ sau sa adunat prea multa mizerie in locas.
eu am pus un filtru ,luat de prin pitesti,ceva turcesc la 20 ron si de atunci au inceput problemele cu aburitul.am luat ceva polonez la 25 ron sa-l vad si pe asta cum se comporta.
cel mai bun folosit a fost de la hengst,dai un ban dar ai si calitate,pacat ca la magazine se gasesc numai no name-uri si firme slabe.
Leave a comment:
-
si la mine apare acel condens si nu am folosit vreodata silicon. si nu stiu cum sa scap de el si care este cauza.
Leave a comment:
-
treaba asta cu aburitul am patit o si eu vara asta. la mine era de la siliconul cu care dade am pe bord, de la caldurile astea mari el se evapora, ca sa zic asa, si emana acea grasime de pe geamuri. am sters bordul cu un burete imbibat intr o solutie formata din apa si axion si mi a disparut acea grasime de pe geamuri, dar nici cu siliconul ala nu am mai dat.
Leave a comment:
-
Am montat filtrul inca de acum trei ani si ceva, chiar de la primele discutii, pot spune si sunt foarte multumit de efectele acestuia. De cele pozitive, vreau sa zi, deoarece am constatat si unul negativ... Filtrele le schimb cu regularitate, anual, am folosit marci diferte de fiecare data, dar am observat urmatorul fenomen: dupa aproximativ 9-10 luni de utilizare, in special vara mi se formeaza pe interior un fel de condens care persista. Practic si pe interiorul parbrizului, al geamurilor laterale, al lunetei, chiar am observat ca si pe retrovizorul interior apare asa ceva. Spuneam ca este un fel de condens tare curios, cel putin, deoarece nu dispare daca las usile deschise si pare putin uleios la contactul cu degetele... Am curatat cu o solutie destul de performanta pentru geamuri, s-a curatat, dar a aparut la loc dupa ceva timp. Dupa schimbarea filtrului, condensul respectiv sau ce o fi fost, disparea, in special pe perioada anotimpului rece, reaparand dupa alt interval de 9-10 luni, masina fiind folosita la fel, in conditii normale. Si tot asa, ciclul repetandu-se an de an. Mentionez ca masina nu este prevazuta cu aer conditionat. Asta ar fi singurul neajuns constatat de mine, in rest filtrul mi se pare o treaba buna si nu inteleg de ce producatorul s-a calicit sa o faca el de la inceput. Din ratiuni economice, pentru ca si-au dorit o masina ieftina?
Leave a comment:
-
Volumul aerului e constant, adica ocupa tot interiorul masinii. Debitul o sa fie mai mic, ca pe orice filtru ai o pierdere de presiune.
Leave a comment:
-
e si normal ca volumul de aer sa fie mai mic dupa ce montezi filtrul, dar diferenta e nesemnificativa. eu unul asta am constatat
Leave a comment:
-
daca vreau sa imi pun acest filtru dar nu vreau sa am volumul de aer mai mic se renteaza sa pun acest filtru? exista vreun filtru care nu diminueaza volumul aerului?
Leave a comment:
-
Sunt la mare acum, vad ca operatiunea a dat roade sper sa nu fie efect placebo - dar aerul din masina pare filtrat mult mai bine. Nu mai este asa mult praf si parca arata mult mai bine
Leave a comment:
-
o sa va pupati singuri dupa ce v-ati montat filtrul de polen,,, adio praf pe bord!
Leave a comment:
-
esti maestru cu 10 min. eu m-am chinuit 30 pe putin. dar f atent de frica sa nu ating vaporizatorul. oricum diferenta e f mare. acum nu mai intra praf aproape delocOriginally posted by pintilii View PostAm procedat la montarea unui filtru de polen cica de Dacia, facut la noi in Romania. Dupa 10 minute de chin cu picioarele in sus am reusit si am decupat acel plastic care dupa parerea mea saraciile de producatori ar fi trebuit sa aiba bunul simt sa il faca detasabil. Vrei sa iti pui filtru de polen bine - il scoti si il pui, nu vrei mergi bine mersi - cu cascarabeta plina de praf.
Si asa ca este facuta cu saracie si prost gust, elementar macar respecta standardel UE.
Deci - am decupat, am barbierit bavurile inerente si am introdus filtrul nou de Logan cica, in lacasul gata pregatit. Intra la fix se fixeaza"aproape "bine si imi ramane sa sper ca voi beneficia de aer purificat de acest filtru.
Operatiune realizata in regie proprie - costuri 24 lei.
Leave a comment:
-
Am procedat la montarea unui filtru de polen cica de Dacia, facut la noi in Romania. Dupa 10 minute de chin cu picioarele in sus am reusit si am decupat acel plastic care dupa parerea mea saraciile de producatori ar fi trebuit sa aiba bunul simt sa il faca detasabil. Vrei sa iti pui filtru de polen bine - il scoti si il pui, nu vrei mergi bine mersi - cu cascarabeta plina de praf.
Si asa ca este facuta cu saracie si prost gust, elementar macar respecta standardel UE.
Deci - am decupat, am barbierit bavurile inerente si am introdus filtrul nou de Logan cica, in lacasul gata pregatit. Intra la fix se fixeaza"aproape "bine si imi ramane sa sper ca voi beneficia de aer purificat de acest filtru.
Operatiune realizata in regie proprie - costuri 24 lei.
Leave a comment:
-
Salutare!
Cum sunt nou pe aici - si avand Logan MCV - procedura de a monta filtru de polen este identica? Filtrul de polen de Megane nu se potriveste? Ma refer la cel break, dat fiind faptul ca volumul de aer trebuie sa fie mai mare....
Intreb
Sau se monteaza tot cel de Clio III ?
Gata am aflat raspunsul era postat mai sus , dar fiind dimineta si incepator , de........
In ceea ce priveste curatirea instalatiei de aer conditionat la statile Agip am vazut un spray de 250 ml cu un furtunel destul de lung in jur de 50 cm care permite introducerea sa prin aerisitoarele din bord, putand ajunge chiar pana la vaporizator.
Are un miros placut si anul trecut era in jur de 18 lei.Last edited by pintilii; 18 July 2011, 09:58.
Leave a comment:

Leave a comment: