probabil si tu ai scos de la naftalina cartea masinii si ai dat consumurile astea de nava spatiala.
eu am mers cu astra 16v si ia lejer 10 in oras. exact ca un logan. si fuge relativ la fel.
Logan Vs Opel Astra Classic
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
1.6 twinport in general oras 7.9 cel mai mic ,constant 8.2.afara viteza de 90-100- nu sare de 5.5 .datele sunt de la astra h 1.6 twinport(105 cp), mai este un motor aspirat de 115 cp care are un consum in general la fel chiar daca are mai multi cp si o tehnologie mai noua.toata lumea se lauda ca masina lui fuge mai tare dar in afara de 2-3 filmulete pe net nu exista nici o dovada.
Leave a comment:
-
te asigur ca si lui ii consuma iarna in traficul ala infernal la fel de mult!
cat despre consumul ala de 6,5 mixt...ce inseamna mixtul ala?
Leave a comment:
-
Guest repliednu neaparat am prieten cu opel 1,6 si ma intrebat odata daca e normal in trafic ,gen bara la bara sa ia 11% ,iar eu i-am spus ca e normalla mine sare si de 13% iarna in traficul infernal

Leave a comment:
-
consumul e in general bun la opeluri, dar nu super-hiper-mega.....poate ia 9 in oras unde iau eu 10. dar daca trage de el ia sigur mai mult
Leave a comment:
-
Nu am zis de la opelul meudaca ati fi citit cu atentie e vorba de 1,6 16v si-o ia de la twinportul omului si nu varianta de 1,6 mpi.
pentru ca ii las pe altii sa isi rupa masinile la liniute
...ma refeream asa in general la motoarele astea 2....dar daca loganul are 1172 kg in talon ia opelul clar....asta daca si cel dintre volan si scaun stie ce sa faca 
Nici nu are cum sa se tina 1.7 dupa 1.6 mpi....1.7 are 85 cp, iar mpi 90 parca + greutatea care este tot in favoarea loganului....1.7 face loganul doar la consumasa ca fapt divers un 1,7 diesel nu se tine dupa 1,6 mpi probat de mine de atitea ori.
La 1.6 - le meu am un consum mixt de 6.5 (cb nu l-am mai resetat de anul trecut)@bossache,ce vrei sa spui prin consum mic la motoarele de 1.4 si 1.6 de la opel?cat consuma,6?
Leave a comment:
-
@bossache,ce vrei sa spui prin consum mic la motoarele de 1.4 si 1.6 de la opel?cat consuma,6?
Leave a comment:
-
1.6 twinport inseamna 1.6 16v. 1.6 16v opel si o ia de la logan 1.6 16v
Leave a comment:
-
Guest replieddaca ati fi citit cu atentie e vorba de 1,6 16v si-o ia de la twinportul omului si nu varianta de 1,6 mpi.
asa ca fapt divers un 1,7 diesel nu se tine dupa 1,6 mpi probat de mine de atitea ori.Last edited by Guest; 27 May 2010, 07:57.
Leave a comment:
-
loganul de 1.6 90cp o ia de la 1,6 twinport cam la diferenta la care o ia astra 1.6 de la 16v.
loganul are 1172 in talon(deci o greutate ceva mai mica care o avantajeaza enorm). oricum singura smecherie la motoarele astea twinport(si 1.4 si 1.6 twinport) e consmul care e cu adevarat mic pt o masina pe benzina. ca "sportivitate" nimic deosebit.
Leave a comment:
-
miroase fum rau. motorul de renault trage altfel. are ceva in plus. greutatea este tot in favoarea loganului.
loganul de 1.6 intredevar cred ca si o ia de la 1.6 twinport.
Leave a comment:
-
Sunt posesor de Astra Classic 1.6 Twinport (nu TwinSport cum am citit pe la unii
) ) din 2008, momentan avand circa 33.000 km. Masina am luat-o de noua de la dealer si pot spune ca nu regret alegerea facuta....
Pana acuma nu am intampinat nici un fel de probleme cu masina, dar am si avut grija de ea (reviziile facute la timp, nu mers cu ea prin gropi, noroaie etc.) Cand am luat masina am avut de ales intre Opel si Dacia si pana la urma balanta s-a inclinat in favoarea Opelului.
Oricum nici una din cele 2 masini nu sunt masini de liniute, ele sunt masini linistite pentru care platesti un pret pe masura dotarilor....daca vrei masina de curse iei un m3, amg etc.....nu prea inteleg de ce unii vor sa se intreaca cu 1.4, 1.5, 1.6....astea sunt motoare de oras, de mers omeneste nu de raliu....cei doritori de senzatii mai tari si cu buget pe masura apeleaza la opc, r32, focus st si altele....
Si totusi tind sa cred ca un logan de 1.6 16v nu se tine dupa un astra de 1.6....as paria pe opel....oricum loganul este o masina foarte buna pentru romania si foarte fiabila daca este intretinuta si ea in mod corespunzator.
Legat de revizii la opel, am facut 2 revizii la reprezentanta ca deh asa sunt regulile. Prima m-a costat 750 lei, iar a 2 - a 680....deci nu sunt asa de scumpe cum spun altii!!
1.6 de pe astra classic are 103 cp!! 1.6 16v de pe logan are 105 cp...batalia este cam stransa aici....depinde f mult de sofer...astraul ar avea avantajul aerodinamicii mai bune, iar ca greutate are 1250 kg (parca asa tin minte ca scrie in talon)....nu stiu loganul exact cat are....oricum cred ca ar fi o liniuta interesanta intre aceste 2 motorizari daca tot se vrea curse
Bafta!!
Leave a comment:
-
si pe astra g (bertone ) sa pus distribuitie variabila ( in concluzie 140 hp )Originally posted by bossake View Postnu stiu unde ati gasit voi 10.8 la astra H de 1.8...nu ma pricep la timpi dar astra H de 1.8 are 140 de cai. Loganul 16v stock e cam bot in bot cu 1.6 115cp de la astra (pana in 120 e in fatza loganul,dar dupa aia pierde grav)..
deci astra H de 140cp e lejer peste logan.....
oricum aici era vorba de Astra G, la care motorul 1.8 are 125 cp unde e mai echilibrata treaba, dar daca e in stare buna tot astra o vad in fatza;
bafta
Leave a comment:

Leave a comment: