BV 84 TMF - Noul LOGAN - Blue Persan - 0.9 Tce

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Guest
    Guest replied
    mersi frumos crs.sandel

ceara asta e ok? am mai avut o data si a fost ok cat de cat. nu prea stau sa o frec cu orele, in 10 min e gata toata )

voi incerca si argila, sunt curios de rezultat

inca o intrebare...

am cumparat asa ceva pentru niste zgarieturi foate fine, tot de la spalatorie m-am pricopsit cu ele, panza de paianjen cred...

intrebarea mea: pana imi vine argila, pot folosi pasta asta pe post de argila? am observat ca dupa aplicare suprafata pe care am aplicat-o este foarte matasoasa...ma gandesc ca e un fel de pasta de polish foarte fina si mai are un burete cu care freci...
    Last edited by Guest; 30 August 2014, 22:02. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• Crs. Sandel
    replied
    Scuze Florin ca postez la tine, dar poate sunt interesati si altii.

@e.t. Argila poti lua de aici.
    Eu am luat argila de aici, de la un user. Inainte, m-am documentat temeinic pt ca daca o decontaminezi, recomandat e sa ii dai cu ceara. Asa ca iti recomand sa citesti ceea ce este prezentat in linkul al doilea.

Originally posted by e.t. View Post
    inteleg ca mai intai este nevoie de o prespalare pentru a inmuia foarte bine mizeria iar apoi spuma nu va mai afecta atat de mult lacul?
    Ai inteles bine, numai ca cei de la spalatorie folosesc solutii acide, de 2 lei. In schimb, daca vrei sa ai grija de masina ta cum trebuie, trebuie sa folosesti solutii dedicate, eventual cu ph neutru, care costa mai mult decat solutiile alea acide.

Am fost de 3 ori la spalatorie si m-am lamurit cum sta treaba(mereu ma trezeam cu cate o zgarietura in plus).Dupa ce am citit pe acel site, mi-am cumparat solutii si o spal eu, in ritmul meu. Dezavantaj la bloc ca nu am presiune la apa, dar se rezolva cand ma duc la tara.
    Last edited by Crs. Sandel; 30 August 2014, 21:59. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• Guest
    Guest replied
    @ crs. sandel & florin

multumesc pentru sugestii. eu sunt de parere ca si jetul puternic afecteaza cel putin la fel de mult ca si spuma lu peste. gandeste-te numai ca carcasa submarinului Kursk a fost taiata cu jet sub presiunea...poti sa tai si titanul cu ea, bine, nu comparam presiunile dar ca idee. iar astia de la spalatorii zici ca au probleme de intelect, nu inteleg ce sau cum e aia sa speli cu presiune redusa, eu le zic redusa si ii prind tot cu mare, " da alfel nu se curata bine", bine ca imi curatati voi si vopseaua de tot

de argila de unde as putea face rost? in comert nu am vazut

p.s

inteleg ca mai intai este nevoie de o prespalare pentru a inmuia foarte bine mizeria iar apoi spuma nu va mai afecta atat de mult lacul?

mie nu mi se pare deloc normal ca produsele folosite de spalatorii sa-ti distruga lacul si vopseaua daca vreau sa-mi recuperez paguba de la ei, cum fac?

motivul: tehnica de spalare necorespunzatoare+ materiale nocive/caustice pentru vopseaua si lacul masinii
    Last edited by Guest; 30 August 2014, 21:51.

Leave a comment:

• Dennis_TL
    replied
    Acelasi consum 6,2 are si sotia mea la logan 0,9 laureate in ultimii 40.000km. Multi km in continuare.

Leave a comment:

• M.FLORIN
    replied
    Ok. In urma cu vre-o 3000 de km aveam cam asa:
    Attached Files
    Last edited by 77sky; 30 August 2014, 23:15.

Leave a comment:

• Crs. Sandel
    replied
    Da si tu detalii mai multe: kilometri actuali, consum, viteza medie etc.

Leave a comment:

• M.FLORIN
    replied
    Citeam ceva mai devreme un articol care mi-a adus aminte de copilarie.
    Cu multa nostalgie ... OLTICT-ul a fost prima masina (masina bunicului meu) pe care am condus-o, reparat-o si/sau spalat-o.
    Last edited by M.FLORIN; 30 August 2014, 16:16.

Leave a comment:

• M.FLORIN
    replied
    @e.t. Nu presiunea este o problema; lacul masinii nu pleaca asa de usor de pe masina. Problema cea mai mare este spuma activa. Cea folosita in spalatorii este foarte caustica, spala bine intr-adevar, dar nu lubrifiaza suficient de mult mizeria de pe masina. Nelubrifiata aceasta mizerie zgarie lacul atunci cand pleaca din lancie de spalare. Si de aici o intrega nebunie.
    In rest asa cum ti-a raspuns si Cristi. Argila pentru decontaminare si ONR.
    Bafta

@Cristi ... 10X

@Nimeni. ... Corect! Uneori le mai omit (sau altfel spus ... lene ).
    Ele de obicei arata cam asa

Cu treaba prin Victoria sau doar in trecere? ... poate ne si intalnim data viitoare. Eu lucrez peste drum de unde ai vazut-o parcata
    Attached Files
    Last edited by 77sky; 30 August 2014, 23:15.

Leave a comment:

• Nimeni
    replied
    Aparatorile de noroi parca mergeau sapalate o idee mai bine . Masina arata foarte bine , se vede ca este intretinuta . (Am vazut-o prin Victoria )

Leave a comment:

• Crs. Sandel
    replied
    Florin, ca de obicei, ai o masina frumoasa si curata!

imi poti recomanda si mie, te rog frumos, un produs pentru decontaminarea vopselei ceva?
    Argila pentru masini e un produs care ajuta la decontaminarea vopselei.

stau la bloc, deci nu pot sa ies in fata sa spal masina asa...
    Si eu stau la bloc, o spal cu ONR(Optimum No-Rinse), care nu necesita limpezire.Ai aici un tutorial.In loc de burete, folosesc o manusa cu "taitei" de microfibra.
    Last edited by Crs. Sandel; 30 August 2014, 14:37. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• Guest
    Guest replied
    perfecta

imi poti recomanda si mie, te rog frumos, un produs pentru decontaminarea vopselei ceva?

la ce interval de timp speli masina? eu nu am mai spalat-o de 3 saptamani, nu se vede praful foarte tare(avantajul culorii, gri basalte), pentru ca nu mai suport spalatoriile astea, dau cu lancia aia cu jet foarte puternic si de foarte aproape, mi-au exfoliat lacul putin pe bara fata (plus luat vopsea cu totul pe muchia interioara din fata rotilor fata) si pe muchia unei portiere, vreo 4 cm, trebuie sa o duc la casco acu...si nici spuma aia activa pe care o folosesc ei am impresia ca nu prea e ok pt vopsea, mi se pare ca afecteaza lacul masinii

pana la urma vad ca mai castigati sunt cei care nu-si spala masina cu lunile...

p.s

stau la bloc, deci nu pot sa ies in fata sa spal masina asa...
    Last edited by Guest; 30 August 2014, 14:19.

Leave a comment:

• M.FLORIN
    replied
    Ca sa mai stergem praful de pe aici ...
    Attached Files

Leave a comment:

• TazMan
    replied
    Eu pentru interior recomand scoaterea aeratorului diect din bord si spalat. Se curata mult mai bine asa decat cu o pensula.

Leave a comment:

• M.FLORIN
    replied
    Originally posted by Ampt View Post
    Rezultat pe măsura pasiunii tale pentru detalii
    Asta e curata nebunie ... .
    Dar ma bucur ca am facut si pasul asta; chiar daca mi-o va cere vre-un client am sa il refuz politicos - ii dau pensulele si solutia si il supraveghez atent

Originally posted by Dan_Ionut View Post
    Deci la faza cu buretele pentru curatarea grilei negre de pe bara, mi-ai amintit de J. May(Top Gear) care avea o pensula special pentru curatirea gurilor de ventilatie.
    Si pensulele astea sunt foarte utile la interior; chiar mai bune zic eu. Cu o pensula clasica - am si din asta, fiind cea cu care se joaca fi-miu in pozele din postul acesta - poti doar sa indepartezi praful insa e mai complicat daca vrei sa aplici vre-o solutie etc.
    Attached Files

Leave a comment:

• M.FLORIN
    replied
    Doar aplicatul dressing-ului mi-a luat vre-o jumate de ora buna.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google