Laureate 1.2 16v

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • prometheus
    replied
    Rampele sunt mega misto, la inceput am fost si eu sceptic cand le-am comandat, sunt bune, solide si usoare, pe acest criteriu m-am axat cel mai mult, greutatea lor ! le-am folosit suficient de mult pana acum incat sa-ti dau un feedback, n-au crapat pe nicaieri, rotile nu derapeaza atunci cand urci pe ele, sunt suficient de late astfel incat cel putin pentru Logan, n-ai stres cu latimea gumelor.
    Intr-un cuvant....merita, m-au costat 400 lei si suporta cca 1.5 T/rampa.
    Daca vrei iti dau link de unde le-am luat in privat.

    Leave a comment:


  • madi
    replied
    Sunt bune rampele? Sunt cat de cat solide? Oscilez intre cele sudate din cornier si acestea.Eu folosesc de 7 ani 5W40 VST din care 3 USVO, mi-a placut cel mai mult cum merge si nici nu mai pisca ulei.

    Leave a comment:


  • prometheus
    replied
    Loganelul a trecut de borna 200.000 km, in starea in care am tot incercat sa-l mentin, probabil ca va mai rezista cel putin 150.000 km, de curand am schimbat urmatoarele : Electromotor (cel original O.E.M isi "arata" uzura, agata la pornire), termostat - Gates, senzor temperatura si completat cu antigel Dacia RX Type D mixat cu apa distilata 50/50.
    Termostatul l-am schimbat pentru ca recent mi-a urcat temperatura de la 4 pavele la 6, stationat bara la bara pe o temperatura ambientala de cca 25 grade C, mi-a mai facut aceasta faza in alte momente, tot stationat cu motorul pornit, foarte rar dar nu mi-a placut, asa ca am schimbat atat termostatul cat si senzorul de temperatura (cu unul tot O.E.M).
    Este pentru prima data cand schimb termostatul, era poate si timpul sa-l inlocuiesc dupa 200k, sper sa nu-mi mai faca probleme temperatura in bord, cele 6 pavele mi-au aparut foarte rar si doar stationat sau mers precum melcul la temperatura ambientala oarecum ridicata, in mers n-am avut probleme cu temparatura niciodata.
    Am schimbat si uleiul din cutie, evident tot ELF NFX 75w API : GL4
    Ultima poza din postare la care sunt expuse 2 flacoane, in cea de 5 L este uleiul de cutie vechi (tot NFX) avand la activ cca. 34.000 km, iar in cel de 1.5 l este evident, ulei nou, pentru comparatie.
    Attached Files
    Last edited by prometheus; 3 days ago.

    Leave a comment:


  • prometheus
    replied
    In wk care tocmai ce-a trecut, m-am hotarat sa fac o verificare pentru tolerante culbutori, pentru ca la rece iar aveam acel mers neregulat in ralanti cu motorul rece, nu era un mers ca atunci cand tot cautam pe cineva priceput insa se agrava cu fiecare pornire la rece, asa ca, am verificat personal, mi-am luat una pereche lere pentru reglaj, 2/3 beri reci si am trecut la treaba !
    Pentru a ajunge la culbutori, sunt ceva repere de scos, care aveti AC, este dificil de inlaturat galeria de admisie, asta daca nu se doreste sa deconectati ceva de pe la compresor, insa fara o extensie cardanica, nu scoateti galeria, nu este loc suficient si nici vizilibitate buna.
    Pe admisie toti inca sunt in tolerantele specificate de catre producator, adica 0.25 mm dar pe evacuare erau valori mari, adica peste 0.42 mm (ax came cu canelura intre culbutorii de pe cilindrul 2), au fost adusi toti la 0.35 mm, am schimbat garnitura capac chiulasa, pentru ca iar pierdeam ulei prin spatele capacului !, am inlocuit inclusiv garniturile de la galeria de admisie si cele patru garnituri din jurul bujiilor. La capac culbutori, am adaugat silicon nu doar in zona distributiei dar si la toate suruburile care vin in interiorul acelei garnituri, sper sa tina minunea cat mai mult timp + o curatare corp clapeta, atunci cand am reglat culbutorii, am scos si bujiile, toate in stare foarte ok, culoare specifica de motor sanatos, all good

    Vreau sa-i multumesc pe aceasta cale lui Gil26, m-a ajutat cu niste informatii tehnice, thx man !
    Attached Files

    Leave a comment:


  • mike-5
    replied
    În cei 9000 km, am forjat triax ul vreo 2500 km prin țară, a prins și caniculă, restul în oraș . Nu s a simțit obosit când l am schimbat ca alte uleiuri precum elf sxr 5w40 , rowe hightec synt rsi 5w40. Cel mai probabil tot triax voi folosi de primavara până în iarnă. Schimb uleiul între 8k-10k km. Cel mai ok s-a comportat triax ul, urmat de Liqui Molly special tec LL 5W30. Să vedem shell ul (luat direct de la importator elgeka, bidon 4L=140 lei, îmbuteliat italia, bidon 1L=40 lei imbuteliat germania).La 0.9 Tce bag 4,2 litri.
    Așa cum am folosit toți trei (eu,tu și aris86) filtrul ulei polonez de calitate op642/2 care se mai găsește si acum la preț foarte bun, așa am găsit filtru aer hârtie cu pliuri dese filtron polonia , în locul celui de origine din pâslă cu pliuri puține la 0.9 Tce.

    Leave a comment:


  • prometheus
    replied
    Urmeaza sa-i fac schimbul de ulei, acum pun Ravenol VST USVO 5w-40, l-am mai avut si mi-a placut. Legat de fisa tehnica, ce-mi face cu ochiul cel mai mult, este acel NOAK = 7.3 si pour point = -57 gr. C + acel HTHS = 3.9

    Leave a comment:


  • prometheus
    replied
    Urmeaza sa-i fac schimbul de ulei, acum pun Ravenol VST USVO 5w-40, l-am mai avut si mi-a placut. Legat de fisa tehnica, ce-mi face cu ochiul cel mai mult, este acel NOAK = 7.3 si pour point = -57 gr. C + acel HTHS = 3.9

    Leave a comment:


  • mike-5
    replied
    Ce ulei bagi pentru sezonul rece ? Eu am băgat zilele trecute shell helix ultra 5w40. Se simte mai fluid decât triax euro lx 0w40 cu care am mers 9k km, foarte mulțumit folosit vara.

    Leave a comment:


  • prometheus
    replied
    Ne apropiem cu pasi repezi de 190k, in rest nimic special, benzina buna si drumuri lungi.
    Attached Files

    Leave a comment:


  • Leo0608
    replied
    prometheus ce noutati mai ai cu masina?

    Leave a comment:


  • prometheus
    replied
    Scuze pentru intarzieri, sunt in concediu si postez/verific rar formurile, in legatura cu Totalul, masina merge super, evident ca acel LM este peste ELF, ma mai gandesc daca-l pun la iarna, oricum, iernile pe la noi au inceput sa fie destul de blande, Leo0608, daca te referi la VictronEnergy, livreaza conform asteptarilor, incarcare impecabila, am postat pe acel forum poze cu testerul, cat are bateria pe hartie si la cat a reusit acest redresor s-o aduca, ma refer la curentul de pornire la rece.

    Leave a comment:


  • Leo0608
    replied
    prometheus ai mai luat redresorul ala recomandat pe softpedia de ldpe? Cum merge incarcarea

    Leave a comment:


  • mike-5
    replied
    O părere , total 5w40 este o alegere ok, nu contest. Dar pentru iarnă aș folosi LM special tec ll 5w30 a3/b4 oricand în locul lui elf 5w30 a5/b5. LM este peste acest elf 5w30, le-am folosit pe amândouă. Mai mult, pe mpi LM ul 5w30 merge pe tot parcursul anului, l-am avut și iarna și vara pe caniculă în regim mai dur decât folosește @prometheus.
    Dar cum fiecare are piticii lui, la revizia recentă am pus pe căldurile astea triax-ul lx 0w40 la același preț cu LM-ul 5w30, sper să nu dezamăgească.

    Leave a comment:


  • prometheus
    replied
    Da, un ulei foarte ok, mai ales la cat costa/litru, formula actuala (cu noile flacoane si cu sigiliu de hartie la dop), este peste cea veche la calitate ulei.

    Leave a comment:


  • Leo0608
    replied
    Total este Elf Evo900 Sxr 5w40 ,acelasi ulei

    Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google