De cateva sute de km, la fiecare plecare de pe loc cu motorul ajuns la temperatura normala de lucru aveam un sunet metalic asemanator cu o pocnitura, un sunet care efectiv nu-i dadeam de cap !! vizite in service, verificat tot ce tine de articulatii fata/spate, frane, traseu esapamanent, suporti motor, absolut totul ok, insa sunetul generat, nu reusea nimeni sa-i dea de cap.
Am crezut ca poate caseta de directie s-a stricat sau un cap de planetara posibil dus fie la una sau la ambele planetare, am fost indrumat sa schimb pe rand, prima data caseta de directie si daca nu dispare sunetul, sa trec la planetare, pe elevator nu pareau nici aceste repere c-ar avea probleme, insa ceva genera acel sunet bizar !
Sunet generat doar la cald !!! la rece nu se manifesta, deloc !! Aici m-a frapat mult, de ce doar la cald ?!! Pana la urma, fara sa realizez, de fiecare data cand efectuez revizia uzuala, dau jos si scutul motor(la L1 este metalic), de aici era de fapt problema acelui sunet, practic scutul motor genera acel zgomot metalic la plecarea de pe loc, pentru ca nu totul vine perfect in zona prinderilor, posibil ca ultima data pozitionarea sa fi fost putin diferita, fapt care la un moment dat a dezvoltat acest sunet foarte ciudat, probabil la temperaturile pe care le avem acum, cadru motor se dilata intr-un anume fel, combinat cu o pozitia imperfecta a scutului, dezvolta acest sunet suparator ! Scutul in sine am pus mana pe el, inainte sa-l desfac, teapan, nu misca deloc, ma rog, deloc la mana, unde n-ai fortele generate de masina in mers !
.
Initial am crezut ca poate pe partea de esapament se dilata ceva la cald si produce acel sunet !! ciudat nu ? daca aveti acest tip de sunet manifestat cum am descris eu, nu ezitati sa verificati si scutul pentru motor. Un sunet bizar, pentru ca atunci cand se manifesta il percepeam ca fiind din exterior, dar parea ca fie il aud din fata masinii, ba din spate, ba de pe mijloc, am schimbat si rotile, le-am pus pe cele de iarna la loc, am crezut ca poate rotile de vara sunt de vina !! (din acest motiv in poze la revizie, sunt cu gumele de iarna

) cred ca mai aveam putin si capiam !! nu-i dadeam de cap ! pana la urma rezolvarea a fost extrem de simpla !!

, 2/3 beri reci si am trecut la treaba !
Leave a comment: