Respectul fata de clienti din partea Omniasig si BRD(doar credit auto)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #61
  Mai bine faci casco in alta parte dar inainte trebe sa treci pe la banca sa vezi daca sunt de acord!

  Comment


  • #62
   radule daca face in alta parte automat ii face cu franciza si nu asta e scopul lui sa aibe cu franciza.
   vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !

   Comment


   • #63
    scopul meu e sa termin cu nesimtirea asta din partea Omniasig si a le da o lectie.
    Al doilea scop e sa imi mentin polita fara fransiza tot la ei si sa-mi rezolv dauna...

    sigpic

    Comment


    • #64
     Originally posted by SoNyKeL View Post
     .
     am un mcv achizitionat prin credit auto la BRD , cu casco la OMNIASIG cu fransiza 0... masina e achizitionata in noiembrie 2007...

     Cand cu tupeu , agentul imi zice ca sunt obligat sa semnez noul contract prin care accept o fransiza de aproximativ , 750ron/eveniment , daca vreau sa primesc acceptul de plata pentru aceasta dauna.

     Ideea e ca mi-se pare anormal si absurd , atat timp cat eu am semnat cu ei un contract pe 7 ani , mi-au zis ca daca nu accept clauza de fransiza imi reziliaza contractu. Ceea ce nu vad cum ar fi posibil , ptr ca masina e luata prin credit auto , cu casco concesionat in favoare bancii BRD.
     Ideea este in felul urmator: juridic vorbind, conventia aceea este legea partilor, parti care si-au dat acordul pentru incheierea ei.
     Asta are niste implicatii: orice modificare, incetare a efectelor sale se poate face doar prin acordul de vointa al partilor, liber si expres manifestat.
     Asadar: o parte nu poate obliga pe cealalta la a face ceva.

     O precizare a unui termen: nu este vorba de "concesionare" ci de "cesionare", care are o cu totul alta semnificatie juridica.
     Probabil ca incearca sa isi castige, ilegitim, niste bani, orin tentative de a impune aceste fransize.
     Nu vad cum sa te poata obliga a semna modificarea contractului de aigurare facultativa, prin inserarea acelei clauze suplimentare-fransiza...mai sa fie...
     In instanta (in extremis) cred ca poti avea castig de cauza lejer (asta daca forurile imputernice intorc urechile si ochii de la petitiile tale...)
     Last edited by 77sky; 19 May 2009, 22:39.
     Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

     Comment


     • #65
      touche...
      "juridic vorbind, conventia aceea este legea partilor, parti care si-au dat acordul pentru incheierea ei.
      Asta are niste implicatii: orice modificare, incetare a efectelor sale se poate face doar prin acordul de vointa al partilor, liber si expres manifestat.
      Asadar: o parte nu poate obliga pe cealalta la a face ceva."

      sigpic

      Comment


      • #66
       Mie mi-au deschis dosar de dauna acum o luna in Cluj pentru o paguba de aprox. 15 mil., am reparat au dat acceptul de plata fara comentarii, si nu mi-au spus nimik despre nici o fransiza sau denuntare. Am contract pe 5 ani, fransiza 0, credit BRD, a trecut un an. Dar poate sunt un caz izolat, un fericit... Se poate...
       Dacia Logan Prestige, 1.6 16V, gri comet...

       Comment


       • #67
        beso izolat nu este deloc pentru ca au mai patit si altii si ai linkmai sus chiar catre un articol de ziar. tot de la omniasig ai??? sa nu cumva sa fie alte firma care inca isi mai respecta conditiile.
        vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !

        Comment


        • #68
         Plus se pare ca devin Paranoic dar si BRD-ul e implicat ptr ca nu sunt singurul care nu a primit anexele la contractul casco , parca e ceva premeditat.


         Ieri dupa ce am fost la omniasig , pe la 17seara ma sunat o duduie care cica se ocupa de relatiile brd-omniasig(ea era din partea omniasig) , ma batut la cap si ca o sa-mi anuleze contractu si bla bla bla confrom art19(din anexele contractului).
         Azi m-a intalnesc cu ea sa vorbim fata in fata.Am formulat o cere , am printat si articolul de pe net.
         O sa ma duc cu un prieten predau cererea , imi deschid dosaru de dauna ma duc sa-mi cumpar ``roata`` dupaia ma duc sa le predau factura ptr acceptul de plata. Si astept sa-mi primesc banii. Daca va fi nevoie intre timp o sa trec si cu cativa prieteni care lucreaza in presa. Si sa nu uitam de CSA.

         PS. scriu ce-mi mai amintesc : tot ieri la telefon tipa mi-a zis ceva de genu , daca dumneavoastra aveti voie sa modificati conditiile contractuale conform art 19 , noi de ce sa nu avem.... (si a ramas asa o pauza de 5sec) , a mi-a m-ai zis ceva de genu: aveati de ales intre omniasig si asiban , de ce nu ati ales asiban daca tot sunteti asa revoltati pe noi
         Revin cu art 19.


         Art 19. Denuntarea Contractului.
         19.1 Ca urmare a poducerii riscului asigurat si nu mai tarziu de 60 de zile calendaristice de la definitivarea raporturilor cu privire la dauna , OMNIASIG are dreptul de a denunta , cu un preaviz de 15zile calendaristice , atat prezentul contract cat si alte contracte incheiate cu acelasi asigurat.
         19.2 In cazul in care se constata intentia sau fapta cu consecinte grave sau deosebit de grave conform legislatiei penale , OMNIASIG are dreptul sa denunte contractul.
         19.3 OMNIASIG va restitui partea de prima referitoare la perioada petru care si-a exercitat dreptul de denuntare , cu exceptia cazului de intentie in prducerea riscului sau fapte cu consecinte grave si deosebit de grave potrivit legislatiei penale in vigoare , prevazute de art8 , pct8.1, lit f si lit g si art 9 din prezentele conditii generale contractuale.(art 8 si 9 , se refera la daune premeditate , sau facute de alti soferi sau persoane fara permis bla bla...)
         19.4 In cazul denuntarii politei , prevederile acesteia continua sa se aplice pentru toate cazurile de dauna survenite inainte de denuntare pana la rezolvarea definitiva a acestor.
         19.6 In cazurile de modificare a politei cu care Asiguratul nu este de acord , precum si in cazul in care acesta a comunicat in scris , pe parcursul anului de asigurare , obiectiunile sale justificate la neindeplinirea sau indeplinirea necorespunzatoarea a obligatiilor de catre Omniasig , va putea sa denunte polita pe durata asigurarii , cu un preavuz de 15zile calendaristice . In cazul in care aceste obiectiuni nu au fost formulate in scris , Asiguratul ramane obligat fata de OMNIASIG cu primele contractate , consideranduse denuntarea abuziva a contractului


         Deci poate sunt eu mai incult si nu stiu sa citesc un contract dar nu vad unde zice ca ei pot modifca contractu , fie cu acordul meu sau fara.

         sigpic

         Comment


         • #69
          "Denuntarea" inseamna incetarea producerii efectelor contractului, nu modificarea clauzelor sale.
          Nu am la mine contractul cadru, principal, insa acasa cum ajung, il citesc sa vedem ce prevede referitor la modificare...
          Eu tot la Omniasig am polita.
          Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

          Comment


          • #70
           am fost azi la ei.
           deci miau zis in fata ei numi pot baga pe gat franciza dar imi pot inchide contractul cu un preaviz de 15zile

           sigpic

           Comment


           • #71
            pe ce motiv?
            Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

            Comment


            • #72
             dar nu este ilegal sa iti inchida dosarul in momentul in care tu ai o avarie??? daca erau "vremuri de pace" in care masina ta era intacta nu ar fi fost bai dar in momentul in care tu ai masina bushita cred ca se schimba situatia. practic ei vor sa iti schimbe regulile in timpul jocului, macar daca le schimbau in timpul pauzei.
             vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !

             Comment


             • #73
              a nu , imi repara masina acum dar dupaia imi anuleaza contractul...

              sigpic

              Comment


              • #74
               Si daca iti anuleaza contractul ce se intampla???....nu poti sa te duci la alta firma de asigurari?
               In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

               Comment


               • #75
                mai aici e mai complicat masina e in credit auto , trebuie sa pun mana sa recitesc contractu la banca...

                sigpic

                Comment

                Working...
                X
                Anulare DPF
                Politica de Securitate Google