Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ala instructor...I-as retrage instant autorizatia. cum sa circuli ca un bou cu pedale de lemn, pe banda doi, pt simplul motiv ca "se poate"? serios? si mai si mergeai incet, ca-si apera viata. pai bai,libelula de instructor, nu scrie in lege ca n-ai ce cauta pe banda 2 daca banda 1 e libera? normal ca s-o infipt ala cu golful in el. unii se mira de soferii care ies din mana unor instructor ca asta...cum dracu sa iasa soferi, cand ii invata sa mearga ca la ma-sa'n curte?

    @fanez: atata timp cat vaslui, mehedinti, hunedoara, dolj, teleorman si altii beneficiaza de ajutoare (e normal sa beneficieze, fiind judete fara industrie, sau slab dezvoltate, ca deh, baronii locali se gandesc doar la burtile lor) si in judetele astea cam castiga psd 2 din 3 alegeri, nu au pompat aia ca fraierii bani in judetele din fieful psd? da, au fost ei o data acolo sefi (pdl-ul) dar doar la prima din ultimele 3 alegeri

    @vitriol: gand la gand cu bucurie din pacate, ala ii va "invata" pe altii sa conduca masini pe drumurile publice.
    Last edited by Seba; 6 November 2016, 23:39.
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

    Comment


    • Cica nu circula in mod curent pe b2, a intrat in depasire cu 70-75, cand a surprins de ceata densa a franat la 30. Cel putin asa a afirmat, parca. Oricum, iar unu' cu loganu' e de vina.

      Comment


      • Originally posted by Fanez View Post
        N-am citit eu bine? Falca si Boc au bagat banii supti in fieful psd?
        Am fost plecat in uichend si nu stiu, nu stiu...
        Boc a bagat in Cluj buna parte din bugetul tarii pentru investitii. Orice investitor voia la Cluj, primea pomana de la buget.
        Unii au luat pomana si au plecat, gen Nokia. Altii au ramas.
        Acum se vad rezultatele investitiilor de atunci in Cluj, locuri de munca, venituri mari.

        Comment


        • bine c-o avut logan, ca daca avea masina mai puternica, mergea si mai tare si tot la 30 frana. ce muma-sa cauta el pe banda 2 cu 30 la ora? al dracu a intrat el brusc in ceata. de fapt, ceata s-a lasat brusc. mi-l si inchipui, instructorul tipic, conducand din dreapta, cu scaunul lasat pe spate, ochii in oglinda parasolarului, atent sa nu loveasca vreun biciclist...si deodata, bum! or picat 380 de vagoane de ceata peste el si s-o trezit mergand cu 80 catre un zid de lapte. pfoai saracul, ce noroc o avut, ca nu l-o flecit ceata cand s-a lasat brusc pe masina lui. examenul oftalmologic l-o fi luat pe bune? ca daca si ala l-a luat "pe bune" cum stie si legea...ma astept sa se dea jos din masina si sa-si deschida bastonul alb telescopic si sa inceapa sa ciocaneasca cu el in asphalt, cu miscari semicirculare.

          @K: daca vrei sa atragi investitori, nu trebuie sa investesti tu mare lucru, doar sa le acorzi facilitati fiscale si teren de joaca. aradul timisul, bihorul, cum crezi c-au procedat? mai ales in timis, care aveau conducere taranista intr-o perioada in care tara a fost condusa de psd, cati bani crezi ca s-au investit? zero. noi de 20 de ani bagam 6% din pib si primim inapoi ciuciu banana. ca suntem si prosti si nu vrem nici de-al dracu sa votam cu pesedeu dar noi avem palmieri, 7 ambarcatiuni de agreement intr-un sant de 2m adancime si 20m latime (si abia dupa ce s-au cumparat vaporasele cineva a aflat ca exista o lege care te oblige sa ai capitanie daca vrei s afaci transport maritime, iar capitania din 1918 nu se pune la calcul) acu avem, cred, numar de semafoare egal cu bucurestiul, numai ca orasul nostru e cam cat un sector din bucuresti. cu toate astea, investitiile de la firmele mari s-au facut pe banii alora, nu pe banii de la buget. nokia putea sa deschida si la poplaca, tot se ducea dracu datorita unei grteseli de marketing care a dus la intrarea productiei in picaj. o fi asfaltat strazi, parcuri, dar altceva nu cred c-a facut boc la cluj. o fi ridicat si ceva hale in vreun parc industrial, nu contest, dar iti zic ca nu asa se procedeaza in mod normal. ala care vine, isi face ce si cum vrea el.
          Last edited by Seba; 6 November 2016, 23:54.
          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

          Comment


          • Originally posted by mr.K View Post
            Boc a bagat in Cluj buna parte din bugetul tarii pentru investitii...
            Deci nu in fieful psd. Clujul asta nu prea e gard in gard cu teleormanul...

            Comment


            • @K: daca vrei sa atragi investitori, nu trebuie sa investesti tu mare lucru, doar sa le acorzi facilitati fiscale si teren de joaca.
              Cand cazut RDG-ul, ca sa ridice Elf o rafinarie in Dresda parca, nemtii au acordat subventii de vreo 2 miliarde de marci. Bani cash, nu facilitati.

              Nu avem noi toate datele, dar nu s-a investit in CJ sau in alta parte "gratis".
              Oricum, Ardealul procedeaza fix precum Croatia, care fiind industrialziata de Tito, s-a gandit sa se dea cu bucataria deoparte, impreuna cu Slovenia si sa lase Serbia cu agricultura ei.
              Daca Ceausescu a fost bou si a gandit strategic sa apere industria dupa munti, asa trebuie restului tarii ramasa in urma cu industrializarea.

              La cat le pasa astora de la Bucuresti de Moldova preponderent agricola, cred ca Moldova ar face bine sa isi declare suveranitatea si sa inceapa comertul cu produse agricole cu Rusia.
              Last edited by mr.K; 7 November 2016, 00:16. Reason: Automerged Doublepost

              Comment


              • Originally posted by mr.K View Post
                ... subventii de vreo 2 miliarde de marci. Bani cash, nu facilitati.
                Pentru ca a fost investitie. Cu facilitati fiscale castiga numai cine beneficiaza de ele. Au bagat 2 mld. de marci si si-au luat partea pe toate planurile. La noi s-au acordat subventii si facilitati si pa! Luati voi, ca noi ne bucuram ca sunteti aici sa luati.

                Comment


                • da, mai omule: rafinarie . acum compara o rafinarie cu o hala cu stalpi de beton si pereti de bca, in care faci component electronice. ca idee, in tm o hala de productie, cu deposit, birouri, 8 rampe de tir, inalta de 11m si climatizata, a costat cam 5 milioane de euro, la o suprafata de 36000mp. in afara de teren si racodul la current, primaria n-a furnizat nimic firmei respective. mai mult, primaria a dat teren de 10 ori mai mult unei firme ce construieste hale de productie, iar din 2011 pana in 2015 au venit in curtea aia vreo 8 firme si nici una n-are mai putin de 300 de angajati. amenajare, transport, totul pica pe firma, consiliul judetean si primariile doar dau terenurile si scutirile de taxe pentru 5-10 ani, in functie de cat de multe locuri de munca fac aia, ce salarii dau, ce riscuri de mediu au, etc.
                  ps: si-n functie de cata spaga dau tu compari Germania, unde chiar si-n 90, costurile cu forta de munca erau de 20 de ori mai mari decat la noi, cu in Romania? normal ca aia tre' sa dea "premii" ca sa vii sa deschizi o firma in care sa platesti un muncitor cu 1600 de euro, cand de banii aia in Romania platesti 2 ingineri. despre ce vorbim?
                  Last edited by Seba; 7 November 2016, 00:26.
                  Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                  Comment


                  • Pai guvernul federal german a dat gloantele alea pe o investitie franceza pentru a scadea somajul din zona, care i-ar fi costat mai mult decat 2 miliarde.
                    Dar rafinaria, strict, a ramas pe numele Elf Aquitaine.
                    Bine, aia de la Elf voiau mult mai multi bani.
                    La noi RAFO urmeaza sa fie taiata si data la fier vechi, dupa ce a ajuns pana la urma pe mana rusilor.

                    Daca numim furt ce s-a intamplat cu industria Romaniei dupa 1989, ce s-a intamplat in RDG se poate numi furtul secolului, acolo s-a furat o tara intreaga.
                    Marile companii din RFG au pus mana fiecare pe sute de intreprinderi din RDG.

                    Comment


                    • Marile companii din RFG au pus mana fiecare pe sute de intreprinderi din RDG.
                      Una peste alta e vorba tot de germania, nu e vorba ca in Romania au luat sute de intreprinderi aia din Bucuresti. E total alta poveste. In Romania a luat oricine nu era din Romania. La nemti au luat ei si si-au dat tot lor. La noi au luat altii si si-au dat lor.

                      Comment


                      • Nu e chiar asa.

                        Ce detinea RDG era bun comun al tuturor cetatenilor, care s-au ales cu praful de pe toba, chiar daca afaceristii vest germani erau tot cetateni ai aceleiasi tari nou formate.

                        Comment


                        • bun comun al tuturor cetatenilor
                          erau si la noi in tara toate alea. Te-ai ales cu altceva decat cu praful de pe toba?
                          S-au ales cu ceva aia care au apucat sa fure cate ceva (o teava de la sistemul de irigatii etc.).

                          Comment


                          • Pai vezi ca incepi sa vezi ca nu are rost sa ne plangem?
                            La ei a fost mai mult de furat.
                            Dupa ce s-a demolat industria est germana, s-au construit lagare de munca moderne numite uzine pentru cetatenii est germani. Sclavi cu acte. Macar astia isi permit un Golf, chiar un BMW.
                            Sclavii de la noi isi permit majoritatea doar sa se trezeasca dimineata si sa o ia de la capat.

                            Comment


                            • Macar astia isi permit un Golf, chiar un BMW.
                              Orice "Arbeiter" isi permite macar un Logan . La noi se zice: "au distrus astia industria, nu mai ai unde sa muncesti". Te duci si muncesti ca sclavul, iar cand sa iei salariul te trezesti ca mai trebuie sa aduci bani de acasa. Sunt unele "firme" unde se zice: "păi băăă... eu iți ofer un loc de muncă și tu vrei să te mai și plătesc? În loc să zici săru-mâna șefu', tu vii să-mi ceri bani că te las să muncești pentru mine?"

                              Comment


                              • Acusi vom vedea filme chinezesti premiate, iar miss America va fi o amricanca de origine chineza.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google