Care soferi va enerveaza cel mai tare?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • la tine luminile de drum inseamna faza lunga ? pentru ca legal nu ai voie s-o aprinzi la mai putin de 200 de metri fata de cel din fata, si la minim 200 m fata de cel de pe contrasens trebuie comutate pe faza scurta.
    daca vorbesti de faza scurta, inseamna ca nu sunt reglate.

    Comment


    • La mine de noua, batea in balariii, mai ales stanga. Dupa cateva luni, m-am dus in service si mi le-a reglat cum trebuie la aparat.

      Comment


      • NDL, lumini de drum, frâna de serviciu, .... la oameni noi, definiții noi

        Lumina de drum Se mai numeste si faza lunga sau faza mare si reprezinta lumina produsa de farurile unui autovehicul; are rolul de a ilumina drumul public pe o raza mai mare decat farurile standard.
        Lumina de intalnire Se mai numeste si faza scurta sau faza mica. Lumina produsa are rolul de a lumina drumul public pe o distanta mica.
        Iar cei 200 de m sunt pentru cei de pe contrasens
        Pe timpul noptii, la apropierea a doua vehicule care circula din sensuri opuse, conducatorii acestora sunt obligati ca de la o distanta de cel putin 200 m sa foloseasca luminile de intalnire concomitent cu reducerea vitezei. Cand conducatorul de autovehicul se apropie de un autovehicul care circula in fata sa, acesta este obligat sa foloseasca luminile de intalnire de la o distanta de cel putin 100 m.
        Pe autostradă există acele panouri de plastic (sau din ce or fi) pe zidul din mijloc care nu știu ce scop au, dar sunt foarte bune că obturează lumina de pe contrasens. Nu știu ce credeți, dar 100+ km/h cu faza scurtă este nebunie curată. Eu simt că merg ca orbu'. Dacă am mașină în față, mă uit și eu în lumina ei. Altfel, luminile de drum că nu se poate altfel.
        Last edited by gecmc94; 16 October 2017, 23:36.

        Comment


        • Asa mi-a fost si mie livrata masina , farurile erau reglate aiurea , la revizia de 1 an le-am cerut sa le regleze corect, de atunci am farurile pozitionate cum trebuie.
          Last edited by prometheus; 16 October 2017, 23:40.
          sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

          Comment


          • Originally posted by gecmc94 View Post
            Eu simt că merg ca orbu'. Dacă am mașină în față, mă uit și eu în lumina ei. Altfel, luminile de drum că nu se poate altfel.
            nu inteleg unde mergi tu cu faza lunga in afara de drumuri pustii sau drumuri de tara noaptea. in rest, pe autostrada si dn-uri, iti umple toata lumea frigiderul, si e normal. n-am vazut pe cineva cu faza lunga pe autostrada, pentru ca n-ai cum sa respecti distantele alea din lege. nu exista autostrada sa nu ai masina la 100 m in fata.

            Comment


            • Eu am avut. Ca să ne reglăm reperele.... în poza dată exemplu, dubița este la 25 m iar mașina din față pare la cam 200 m.... după ochii mei.

              Comment


              • @gecm94, daca nu vezi pe drum, nu mai conduce noaptea. Luminile faza lunga, nu prea ai cum sa le folosesti, deoarece tot timpul din sens opus vin masini. Cu luminile de intalnire ma descurc excelent in orice conditii de drum.

                Comment


                • Depinde după ce te uiți. Marcajele fluorescente le văd și cu o eșarfă pe ochi cu faza scurtă. Dar pentru bicicliștii fără vestă sau căruțele nesemnalizate este obligatorie faza lungă (asta pe DN-uri și drumuri de țară), câini, iepuri, vulpi care traversează autostrada în miez de noapte.

                  Pe timp de zi am văzut la 110 km/h o șopârlă foarte mică (10 cm) care traversa, a scăpat de mine eu trecând-o printre roți.

                  Iar lumina de drum este foarte importantă pentru mine chiar dacă o aprind doar pentru 5 secunde până vine cineva pe contrasens. Învățătura de minte trasă de mine de pe urma accidentului în lanț de pe A2 (cel cu ceața) este "viteza atât cât este limita de frânare dată de distanța vizibilă". Ca să conduc cu peste 60 km/h, am nevoie de vizibilitatea fazei lungi.

                  60 km/h, 46 m
                  100 km/h, 105 m
                  130 km/h, 166 m
                  Last edited by gecmc94; 17 October 2017, 01:16. Reason: Automerged Doublepost

                  Comment


                  • adevarul e ca desi e deranjant sa nu vezi calumea, pe drumuri cirulate nu ai la ce sa aprinzi faza lunga. daca toti ar face ca tine, am merge toti cu faza lunga oricand, oriunde. iti dai seama ce haos ar fi pe drumuri, exceptie drumurile necirculate.
                    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                    Comment


                    • Faza lungă are niște criterii foarte clar definite în lege când poate fi folosită. Mă enervează șoferii care nu o sting când se apropie de mine și trebuie să le reamintesc cu flashuri. Altfel, nu mi s-a părut niciodată deranjant când vine cineva de pe contrasens și văd că își coboară farurile pe faza scurtă.

                      Comment


                      • Unii ti-au spus pe drum (cu avariile) ca ii deranjeaza faptul ca tii faza lunga aprinsa in spatele lor.
                        Altii ti-au spus acelasi lucru aici pe forum....si totusi dumneata continui sa te faci ca nu intelegi.
                        Exista o solutie:
                        In astfel de cazuri cand cel din spate nu intelege (prin aprinderea avariilor) ca faza lunga este deranjanta....reduc mult...il las sa depaseasca...si apoi ii servesc EXACT ACELASI MENIU!
                        Apoi...marea majoritate isi inteleg greseala si isi corecteaza comportamentul.
                        Unii insa...raman incapatanati in continuare: din masina mea din spatele "istetului" vad cum masina din fata lui aprinde avariile si el continua sa nu priceapa. Atata stie, atata poate.
                        Last edited by IancuMIC; 18 October 2017, 08:09. Reason: crectare vocabular

                        Comment


                        • Daca dumneata știi să fii, un conducator auto care hărțuiește alți șoferi, nu ai decẫt să înfunzi pușcăria. Legea este de partea mea, nu a celor care nu o cunosc. Legea spune: 200 m contrasens, 100 m în față... mai citește și deșteaptă-te.... vezi că "marea majoritate își înțelege" ar spune cineva care a luat bacul. Analfabeții au alte reguli.

                          Niște lecții de condus ți-ar fi utile https://www.pdc.ro/articole/cum-sa-c...-de-noapte-129
                          Last edited by IancuMIC; 18 October 2017, 08:20. Reason: Automerged Doublepost/corectare vocabular

                          Comment


                          • Ce faci cu legea, dacă din ambiție ții pe faza lunga și se întâmplă un accident. Unii mai uita sa închidă faza lunga și cu flash se rezolva, ca de suntem oameni, însă pe drumuri circulate nu prea ai cum sa meri cu faza lunga, căci nu ai cum sa respecți distanta fata de cel din fata. Sa meargă cineva cu faza lunga în spatele tău, chiar și la 100 m este deranjant, lumina se reflecta în oglinzile laterale.

                            Comment


                            • Pentru debilul din spate cu fază lungă și/sau flash-uri folosim antidebilizatorul aka lămpile de ceață cu modul de flash
                              Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

                              Comment


                              • La farurile si becurile din ziua de azi, faza lunga deranjeaza cand este aprinsa si la 500 de metri, ma ... pe ea de lege ca spune la 100 metri, daca eu sunt semiorbit.
                                Mai sunt niste idioti, poate mai multi, care merg cu faza scurta ridicata la maxim si minim un far bate coada taromului. Si-aia sunt la fel de pocnitori, rahaturile lor de faruri deranjeaza la fel de mult precum faza lunga.
                                Dupa ce ma depasesc le ard retina cu faza lunga apoi imi dau avarii sa le sting, tot ei sunt aia lezati, culmea.
                                Romanul e indiferent, n-are el treaba ca deranjeaza, sa-i fie lui bine, sa fie lumina in fata bolidului.
                                Last edited by 827sam; 18 October 2017, 08:22.
                                Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google