Statii Radio CB

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • nu, e util daca vrei sa mergi in coloana si sa nu te auda prea multi.

    Comment


    • Razvy ai idee ce face RF-gain?
      Din cate vad nu prea.
      RF-gain este un reglaj al sensibilitati statiei pe receptie , nu are nici o legatura cu emisia.
      Daca ti la ora 9 potentiomentru e posibil sa ii auzi decat pe cei ce ii vezi in fata ta.
      Daca ti pe la ora 17 ai sensibilitate maxima si receptionezi tot ce poate statia.
      Unele statii mai au si MIC -gain care regleaza puterea voci.
      Alte statii care nu au RF-gain au un buton de LOCAL si DX care daca activezi LOCAL este echivalent cu RF-gain la ora 9 adica nu ii auzi decat pe cei ce emit foarte aproape de tine.
      sigpic

      Comment


      • Corect ! Multumesc.

        Sent using Forum Runner
        Mai este mult pana departe ...sigpic

        Comment


        • poate explica cineva ce insamna schelciul ala pt statie mai detaliat???

          Comment


          • butonul squelch regleaza nivelul calitatii semnalului (receptionat) pe care statia il reproduce. Tot ce e sub acest nivel de calitate nu va fi reprodus (in difuzor).

            Squelch pe maxim inseamna ca vei auzi in difuzor doar transmisiile foarte calitative (curate, clare, fara zgomote de fond), dar iti scade raza efectiva de receptie, pentru ca nu vei auzi semnalele emise de la distanta mai mare, care sunt mai putin calitative.

            Squelch pe minim inseamna ca vei auzi in permanenta ce e pe canalul respectiv, fie ca emite cineva sau nu, fie ca e inteligibil sau nu. In mare parte din timp vei auzi un fasait sau zgomote "aleatoare". E limpede ca nu poti folosi o statie in conditiile astea.

            Comment


            • Uite un copy-paste

              Squelch este termenul utilizat în comunicaţii pentru a defini procesul de suprimare a zgomotului alb prezent la ieşirea unui receptor radio atunci când la intrare nu este detectat semnal util. Mai precis, atunci când circuitul de squelch este activ, utilizatorul nu va percepe acel fâşâit specific produs de un aparat de radio în lipsa recepţiei. Prin squelch se întrerupe practic circuitul dintre ieşirea receptorului şi boxele sau căştile utilizate pentru audiţie.

              Majoritatea staţiilor de emisie-recepţie au un comutator cu ajutorul căruia se poate seta nivelul squelch, adică nivelul minim de putere al semnalului recepţionat de la care circuitul audio este activ. Un nivel mai scăzut al squelch permite recepţionarea unor semnale cu un nivel de putere mai scăzut, semnale provenite de la surse de emisie mai îndepărtate. Un nivel mai mare al squelch, permite recepţionarea numai a unor semnale puternice şi nedistorsionate. Utilizarea squelch are acelaşi efect asupra ieşirii audio ca şi butonul MUTE de pe o telecomandă TV. Circuitul audio va fi reconectat automat în momentul în care, la intrarea receptorului radio se detectează semnal util cu nivelul de putere mai mare decât cel setat din comutatorul de squelch. La majoritatea staţiilor radio de emisie-recepţie, circuitul de squelch poate fi dezactivat, astfel încât, în receptor se va auzi inclusiv zgomtul de fond – zgomotul alb.

              Un alt exemplu de utilizare al squelch este atunci când un radio auto de generaţie nouă efectuează căutarea automată a unui post. Pe durata scanării între două posturi radio, în boxele autovehiculului nu se va auzi nimic datorită circuitului de squelch. În momentul în care, este detectat un post radio cu emisie puternică circuitul audio va fi reconectat la ieşirea receptorului. Dacă autovehiculul se află în mişcare şi semnalul radio scade în intensitate, acest lucru va fi sesizat în calitatea recepţiei. În situaţia în care, conducătorul auto schimbă postul după care încercă din nou să revină la el, va observa că, acesta nu va mai fi găsit de receptor deoarece nivelul de semnal este sub nivelul de squelch.
              sigpic

              Comment


              • Originally posted by Tek_ids View Post
                De ieri am schimbat presedintii, pe Teddy ASC cu Harry III ASC. Per ansamblu este mult mai tacut harry decat teddy, are multe functii oarecum uitile, asc-ul este mai ok si un ecran enervant de luminos. In schimb nu prea stiu cum sa pozitionez RF GAIN...la minim (spre stanga) sau la maxim (dreapta). Ceva sfaturi?!
                Toate bune!

                Sent using Forum Runner
                Eu am modificat-o, atat pe receptie,am marit sensibilitatea,merg cu RF-Gain la jumatate,cat si pe emisie,scoate cam 8 wati.Este o statie foarte buna, vorbesc de Harry 3,dar trebuie "gadilata" fata de fabrica,are potential .
                LOGAN--> <--TOYOTA

                Comment


                • Ieri am fost plecat pana la munte si am probat si eu noua mea staie Midland Alan 52 cu antena Midland ML 145.

                  Din punctul meu de vedere este combinatia ideala.
                  sigpic1.6 16v Euro 5 + GPL

                  Comment


                  • Interesant , gadilasem si pe teddy inainte....dar e un entry level . Poti da mai multe detalii?! 8w i-ai scos prin export mode, adica jumper mutat si firul taiat?! Ciudat mi se pare la ea ca SQ amuteste statia dupa ce trece de ora 11-12 pe ceas, este normal asa?!
                    @ SDP - eu folosesc Midland ML 145 cu talpa magnetica de 120 mm de peste 2 ani si sunt super multumit de antena. Este ok din toate pct. de vedere, mai ales mecanic ca am ...lovit si pasarei (atentie nu pasarici....) in mers!!!
                    Toate Bune!
                    Last edited by Tek_ids; 24 March 2014, 09:07.
                    Mai este mult pana departe ...sigpic

                    Comment


                    • Pentru pasarici trebuiesc altfel de antene. (:
                      sigpic

                      Comment


                      • Nu stiu daca pun intrebarea pe thread-ul potrivit.
                        Am urmatoarea problema cu statia si subwoofer'ele cand apas sa vorbesc imi taie basul din suburi,statie am bytrex pro m4 si antena sirio ml 145.innainte aveam un intek m799plus si nu facea figuri
                        Mobila la Comanda(Pal melaminat de 18mm)
                        Cine este interesat ma poate contacta pe privat
                        sigpic

                        Comment


                        • confirm...pentru lovit pasarici...in mers trebuie altceva.

                          Comment


                          • Cu o problemă asemanatoare cu a userului faraonw m-am confruntat si eu. Pe masina aveam montat un modul pentru aprindere avarii la fârnari bruste. Cu Teddy cand emiteam de la o viteza de peste 60km/h ....se aprindeau avariile. Am fost nevoit sa dau jos modulul. Azi l-am montat din nou si am facut o proba cu Harry....totul a fost ok. Concluzia : cred ca este vorba de cat de bine este ecranata statia.
                            Toatr bune!

                            Sent using Forum Runner
                            Mai este mult pana departe ...sigpic

                            Comment


                            • Nu este voeba de ecranarea statiei ca practic nu statia emite ci doar transmite la antene.
                              E vorba de cat stabila este in frecventa ca daca emite imprastiat , adica pe mai multe lungimi de unda, este posibil ca una din ele sa ajunga unde nu trebuie.
                              sigpic

                              Comment


                              • Pai nu prea cred ca este asa cum zici tu. Ori emite ori nu emite, imprasiat sau nu. Statia genereala semnalul care il transmite la antena pentru emisie prin cablu. Pana la urma cred ca este vorba de ecranarea blocului RF final (parca asa ii zice) acolo se intamla ceva. Or fi tranzistorii cu efect de camp....
                                Mai este mult pana departe ...sigpic

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google