If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Retinere Certificat Din Cauza Xenoanelor In Far Normal
Pentru toti aia care comentati Xenonul, comentati doar pentru aia care si-au pus xenon si ata.
Sunt 100% sigur ca in viata voastra nu ati vazut xenon in far stock reglat cum trebuie, dar comentati aiurea doar ca nu aveti de lucru! get a life si mai ales get a job.
Pai ma Razvanele, cum arata "xenon in far stock reglat cum trebuie"? Sau nu, mai bine zi'ne cum se regleaza!? La "zid", noaptea?
Si ca sa nu crezi ca butonam degeaba, te informez ca atat eu cat si tovarasu' Matheo avem si viata si slujba.Cu engleza nu prea le avem, dar nah, nu toata lumea s'a nascut full option.
Tu ce zici ca faci?
wwooooooow ce misto thread
am luat logan 2nd hand si avea instalatie de xenon (doar becurile cu chestiile alea pt voltaj amperaj etc. ) WWWOOOWWW super faaaaine.
am ajuns in orasul de domiciliu si in seara respectiva am iesit la o plimbare. Setate in jos de tot din interiorul masinii (din stanga jos a volanului) vedeam la cativa metri in fatza, vedeam ok, in oras! cand am iesit pe drum national fara iluminare publica am zis ca au patit ceva, sunt pe moarte. Am setat la maxim in sus butonul acela si vedeam super bine dar mi-am adus aminte de ce zicea unkiu ca sunt orbitoare xenoanele astea puse asa, si citisem si pe forumuri acelasi lucru. Am lasat farurile aprinse asa, si m-am dus in masina unui prieten si venind din sens opus am zis ca mi-au luat foc ochii, am orbit pur si simplu pt cateva clipe! am setat pe valoarea 2 sau 3 (medie) si cam la fel, orbeala (nu chiar ca inainte dar tot orbeala). a doua zi am citit mai multe despre ele, a treia m-am dus la service si am pus becuri normale pe circuitul initial...
Acum vad in trafic ce inseamna autolevel, functia de setare automata a inaltimii razei de lumina (sau cum i-o zice). Practic masinile cu xenon din fabrica (in special cele mai luxoase de pe aici gen BMW seria 5, Mercedes clasa C, E etc etc), la denivelari/gropi/limitatoare de viteza inainte de trecerile de pietoni nu deranjeaza pe ceilalti participanti la trafic, sau nu in aceeasi masura cat deranjeaza xenoanele puse de fitze sau din nesimtzire (nu ca s-ar exclude). Cele fara autolevelling se duc drept indiferent de unghiul/nivelul drumului/masinii si sincer ma gandesc sa trec pe faza lunga de fiecare data cand voi intalni vreun camarad de trafic dinasta care da cu orbeala in toti din sens opus... sau ar fi mai bine sa misc putin de volan spre stanga sa ma duc spre el pentru ca el sa vireze dreapta sa imi scoata xenonu din oki?
si on topic: legea nu trebuie sa fie interpretabila, daca ai sistem de iluminare care intr-o situatie oarecare de pe drumurile publice depaseste limitele descrise de RAR sau cine se ocupa cu studiile astea, nu ai ce cauta. Am fost in situatii in care O CLIPA de neatentie sau lipsa de reactie putea face prapad. Xenoanele astea "do it yourself" fara autonivelare "ofera" mai mult decat o clipa de orbire
sunt ok xenoanele si fara autoleveling ,da sa fie in lupe.Autolevelingu ala ia in considerare greutatea din masina,e un senzor pe puntea de spate, nu e mare branza ala.Problema e farul in sine si oglinda, care iti imprastie lumina in toate directiile,nu o concentreaza cum face lupa.
Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
lasa-le incolo de spalatoare, de cand am masina nu stiu daca am spalat de 3 ori farurile cu ele ) .
Crezi ca deranjeaza mai tare lumina daca speli sticla sau nu ?)
Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
sincer pe mine nu ma prea derajeaza o singura data m-au orbit xenoanele era un audi,avea lupe dar era un bec cu o tenta de rosu GROAZNIC in rest nu prea am probleme ^ nu trebuie sa te uiti in farul celuilat cand esti la volan... atunci normal ca nu mai vezi nimic cateva secunde iar cand este cineva in spate se poate da oglinda mai jos si eventual poti sa lasi sa te depaseasca...Acum fiecare cu ale lui...
atata timp cat oile ,caprele ,vacile caii mai trec strada,drumul natinal /european spre pasune va raciti gura pe aici degeaba ;
nu uitati ca suntem romani si ne place
Veneam odata de la Bucuresti.
Pe drum flash=uri de pe contrasens, noapte fiind, obosit, ma deranjau.
Ma uit in bord (prima data), faza scurta, la reglaj pe inaltime, ok.
Si totusi...in continuare eram semnalizat.
Cand am depasit masina din fata, am inteles ce se intamplase.
Acela chiar nu realiza mesajul colegilor de trafic.
I-am dat viteza si am incercat sa ma distantez. Era ceva mai mult decat o faza lunga de logan. Criminal sa o ai din spate.
Si el tot nu intelegea si probabil ca injura de mama focului luminile primite.
Exact precum in bancul cu nebunul care circula pe contrasens pe autostrasse si aude stirea de la radio cum ca un nebun circula pe contrasens, iar el, din masina urla: "Nu unul, ci sute sunt!!!"
Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie
Parerea mea e ca ar trebui sa aflam si rezolvarea; altfel nu vom intelege niciodata cum e cu cele contestatii, cu cele xenoane; eu chiar as vrea sa aflu rezultatul final.
Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.
Problema expusa de mine, nu este pt a fi injurat, sau a ma plange, ci pt a expune intradevar o problema. Stiu ff bine, ca xenonul in far normal nu este omologat, si nu este recomandat sa il folosesti, desi multi dintre noi si ceilalti participanti la trafic {masini straine cu far normal} folosesc modalitatea de iluminare numita XENON.
Am fost la RAR.Am asteptat vreo 2 ore, pana mi-a dat acea foaie. Nu s-a uitat deloc la motor, nu m-a intrebat daca le-am dat jos....si am platit 114 ron. Cu ocazia asta, am intreabat daca imi montez lupe in farul stock, pot omologa.....a spus ca la judeteana nu se poate, doar la bucuresti...dar nu crede. Mi-a mai spus ca agentul de circulatie, nu are competenta necesara a decide intensitatea luminoasa a farului.
Pot spune ca am avut xenon de 4300, lumina galbena, care luminau destul de bine, desi la inceput am fost dezamagit de xenon....apoi m-am obisnuit. Daca fac un pustiu de bine, si imi pun lupe, rezolv problema orbirii celorlalti participanti la trafic, dar nu rezolv problema omologarii, deoarece, conform acelui articol 101/1/10 din OUG 195 din 2002, zice ca nu ai voie alte lumini de culoare sau intensitate.......problema discutabila.
Daca dai peste un nenea agent ciufut, asa cum am patit eu........mai departe se stie.
Eu nu am fost oprit din cauza xenoanelor, motivul a fost altul...dar asta e un alt subiect.
Plangerea mea contraventionala, a fost facuta din cauza ca nu imi pot permite a taia ceva din plata pt casa, pt amenda. Daca nu castig in instanta, sunt de acord a plati amenda, dar cand o sa am bani, tinand cont ca o voi regasi la taxe si impozite.Dar am dreptul de a contesta, fie ca voua va place sau nu. Vb aceea, imi incerc norocul.
Am sa va tin la curent cu toti pasii parcursi.
Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment