Rovinieta

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• mr.K
    replied
    Se pare ca e in vigoare.

Leave a comment:

• sorin1983
    replied
    asta e noua lege... mai dureaza se pare pana e in vigoare..

Leave a comment:

• mr.K
    replied
    Procesul verbal de constatare a contravenţiei se transmite obligatoriu în două luni de la data aplicării contravenţiei, iar în intervalul de la data săvârşirii contravenţiei, până la data comunicării procesului verbal, nu se mai poate aplica altă sancţiune.
    Cum sa nu..
    Cate sanctiuni e nevoie se aplica. La depasire viteza legala se aplica si cateva sanctiuni pe zi.
    Daca te referi strict la lipsa rovinietei, se aplica o sanctiune/30 de zile.
    Last edited by mr.K; 9 March 2018, 12:35.

Leave a comment:

• sorin1983
    replied
    „Aplicarea sancţiunii se prescrie în termen de patru luni de la data săvârşirii faptei, procesul verbal de constatare a contravenţiei se transmite obligatoriu în două luni de la data aplicării contravenţiei, iar intervalul de la data săvârşirii contravenţiei până la data comunicării procesului verbal nu se mai poate aplica altă sancţiune".

Leave a comment:

• cataIin
    replied
    Originally posted by liviunvl View Post
    Acum s-a modificat legea. Au la dispozitie 4 luni sa intocmeasca pv de contraventie si 2 luni sa ti-l comunice.
    Procesul verbal de constatare a contravenţiei se transmite obligatoriu în două luni de la data aplicării contravenţiei, iar în intervalul de la data săvârşirii contravenţiei, până la data comunicării procesului verbal, nu se mai poate aplica altă sancţiune.

Dacă în patru luni de zile nu ești anunţat, se prescrie respectiva contravenţie.

Aceeaşi lege prevede că procesul verbal nu mai trebuie să fie însoţit de fotografii doveditoare.

Legea intră în vigoare la şase luni după ce este promulgată de preşedinte şi publicată în Monitorul Oficial.

Leave a comment:

• liviunvl
    replied
    Acum s-a modificat legea. Au la dispozitie 4 luni sa intocmeasca pv de contraventie si 2 luni sa ti-l comunice.

Leave a comment:

• Catalin S.
    replied
    Multumesc!

*ca fapt divers, prin 2011 sau 2012 mi-a venit amenda dupa 8 luni (depasisem termenul cu fix o zi)

Leave a comment:

• sergiu_psc
    replied
    Nu trebuie rovinieta pentru maini cu numere provizorii.
    Iar amenzile cam aa vin, dup 5 luni.

Leave a comment:

• gecmc94
    replied
    Vezi că nu plătești nici taxa pe podul de la Fetești.

Leave a comment:

• sorin1983
    replied
    nu te grabi pt ca mie mi-a venit dupa 5 luni oricum n-ai tu treaba cu nr. rosii.

Leave a comment:

• Catalin S.
    replied
    Multumesc tuturor pentru raspunsuri...

Originally posted by mr.K View Post
    Sistemul de eliberare a rovignetelor SIEGMCR lucreaza cu baza de date de la militie, unde masina ta nu figureaza inca.
    Cred ca Mister K a fost cel mai convingator.

Va spun peste vreo 3 luni daca mi-a venit sau nu amenda...

Leave a comment:

• mr.K
    replied
    Catalin, rovigneta se plateste, conform legii, pentru masinile inmatriculate.
    Masina ta nu e inmatriculata inn acceptiunea OG privind rovigneta, ai o imatriculare temporara in acceptiunea Codului rutier.
    Asa cum ti-au zis colegii, cu numerele rosii nu poti achizitiona rovigneta.
    Sistemul de eliberare a rovignetelor SIEGMCR lucreaza cu baza de date de la militie, unde masina ta nu figureaza inca.

Mâine plec din oraș dar am numere provizorii. Printre altele, dealerul auto mi-a spus că autorizația provizorie de circulație plătită pe 3 luni include și vigneta auto. Bine, agentul de vânzări de la reprezentanță mi-a spus foarte multe pe motiv de făcut capul mare ca să vândă mașina, astfel că este posibil să mai fi confundat unele chestii
    vigneta auto nu e rovigneta.
    Last edited by 77sky; 8 March 2018, 23:56.

Leave a comment:

• CeDeBe-L
    replied
    NU, nu se plateste rovigneta cat ai numerele rosii! Eu stiu pt. ca sunt patit: cred ca sunt printre putinii dobitoci (daca nu singurul) din Romania care au platit degeaba rovigneta timp de trei luni!
    Mai exact, am luat masina noua (cu numere rosii) si, obisnuit sa platesc rovigneta pe tot anul, m-am dus la POSTA si am cerut sa platesc rovigneta. Tantea de la ghiseu a vazut ea ca la numarul de inregistrare nu are ce sa scrie si ca nu poate inregistra numarul rosu si si-a chemat sefa. Iar sefa a zis ca se trece seria de sasiu si se face rovigneta. Zis si facut. Abia apoi am aflat ca nu trebuia sa fi platit si m-am dus la CNANDR sa recuperez banii. Iar aia (dupa ce au terminat cu rasul) mi-au zis ca nu inteleg cum mi-au eliberat aia de la posta rovigneta.
    Ba chiar, culmea idioteniei, mi-au zis ca pot fi amendat pentru ca rovigneta mea, valabila pe un an, are seria de sasiu si nu numarul de inmatriculare (pe care il pusesem intre timp)!
    Si a mai trebuit sa platesc 25 de lei ca sa se faca inregistrarea in nu stiu ce sistem si eliberarea unei dovezi ca rovigneta aia platita pe serie sasiu trece pe nr de inmatriculare, etc, etc...
    Bine, m-am lungit la povesti dar...NU se plateste rovigneta la numere rosii.

Leave a comment:

• gecmc94
    replied

Nici pentru cele "roșii", nici pentru vehiculele înregistrate. Răspunsul 10 de la "părinții" rovignetei.

Deci, da, băiatul de la vânzare ți-a vândut pielea ursului din pădure.

Leave a comment:

• Catalin S.
    replied
    Mulțumesc.

Dar cât de sigur ești de asta?

Pe un forum de consultanță, avocatură etc. la un topic similar, părerile erau împărțite în sensul că avocații dădeau citate cu extrase din legi, care culmea, se anulau una pe alta, lăsând loc interpretărilor.

Să risc sau nu?
    Parcă nu m-aș "băga" la o amendă...

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google