Rovinieta

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• 77sky
    replied
    Siii...platita? Ce scor? Merci!

Leave a comment:

• Silviu
    replied
    Originally posted by 77sky View Post
    Si in cca 10 minute am achizitionat-o.
    Legal, sunt bun de plata, DAR, oare voi primi "cadoul" ?
    Eu am fost intr-o situatie aproximativ ca a ta doar ca am platit-o dupa o ora dupa ce am trecut de camera. (expirata era de 2 zile). Dupa 3 luni am primit "cadoul" :-)

Leave a comment:

• CatalinPPP
    replied
    Nu o sa primesti amenda. Eu am un camion pentru scoala de soferi si platesc rovinieta doar daca trec pe langa vreo camera mobila....si nu am primit nici o amenda.

Leave a comment:

• 77sky
    replied
    Am o curiozitate, sa vedem daca stie cineva...(din experienta proprie)
    Rovineta a expirat sambata noaptea; astazi (duminica) am trecut de 2 ori pe langa o camera, imediat ce am trecut a 2-a oara, mi-am adus aminte de expirarea ei
    Si in cca 10 minute am achizitionat-o.
    Legal, sunt bun de plata, DAR, oare voi primi "cadoul" ?
    E domeniul "instanta", clementa judecatorului etc? Caci, din cate imi povestea o persoana din novensys, mecanismul este automat: fotografiere, verificare rovineta, amenda...

Leave a comment:

• mr.K
    replied
    Eu am mai zis (nu stiu daca am si scris) ca e anormal sa-ti vina amenda pentru rovinieta dupa un an.
    Nomal e sa nu-ti vina deloc.
    Legal e sa-ti vina dupa max. 6 luni, ca si in cazul contraventiilor rutiere.
    Romanii vor amenda instant, ca sa poata negocia neacordarea ei.

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    Eu am mai zis (nu stiu daca am si scris) ca e anormal sa-ti vina amenda pentru rovinieta dupa un an. Pe chitanta scrie s-o pastrezi un an de la data expirarii. Ori apari in sistem ca ai platit, ori trebuie sa te duci sa-ti "dovedesti plata".

Leave a comment:

• mr.K
    replied
    Un parlamentar amendat pentru că a fost prins fără rovinietă s-a gândit să modifice legea. Demnitarul susţine că statul ar trebui să-i sancţioneze pe şoferi în cel mult 30 de zile, nu într-o jumătate de an sau mai mult, aşa cum se întâmplă acum. Şoferii susţin la unison demersul.
    Pana si parlamentarii nu-si platesc rovinietele.

Asta a păţit şi deputatul UDMR Márton Árpád-Francisc. După ce a plătit sancţiunea, şi-a dat seama că ar trebui să existe şi un termen de prescripţie a amenzii.
    Exista, ca pentru orice amenda, dar de unde sa stie asta, care cica face legi?
    Plus ca:
    Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: A scăzut foarte mult timpul de înştiinţare pentru şoferul amendat, de la 6 luni la 2 luni.
    Márton Árpád-Francisc, deputatul care a iniţiat legea: „În era noastră, când totul este pe calculator, eu zic că într-o lună se poate constata că persoana respectivă a circulat fără rovinietă.
    Eu zic sa fie si amenda trimisa tot pe calculator.

În fiecare an, cel puţin un şofer din 10 este amendat pentru că circulă fără rovigneta. Mulţi se plâng că primesc procesele verbale cu întârziere, iar compania de drumuri nu trimite dovada plăţii şi administraţiilor locale. Din această cauză, Fiscul le blochează conturile.
    Pai amenda se plateste la administratia locala-fisc, ce hartie sa mai trimita careva catre aia?
    Conturi blocate de fisc la persoane fizice? Pai normal, daca nu au achitat amenda la fisc, asa cum scrie in PV.

Mai bine da psd-ul bani de cate o rovinieta gratuita tuturor, chiar de au sau n-au masina, oricum isi cumpara toti bere pentru gratar de banii aia, doar nu-s fraieri sa cumpere rovinieta.

Un parlamentar amendat pentru că a fost prins fără rovinietă s-a gândit să modifice legea. Demnitarul susţine că statul ar trebui să-i sancţioneze pe şoferi în cel mult 30 de zile, nu într-o jumătate de an sau mai mult, aşa cum se întâmplă acum. Şoferii...

Leave a comment:

• mr.K
    replied
    Termenul de comunicare a oricarei amenzi e de 6 luni de la data producerii contraventiei, si de maxim 30 de zile de la data constatarii/emiterii procesului verbal.
    Nu se emit in timp real procesele verbale, se utilizeaza imaginile inregistrate de camere, ia rin intervalul 1 zi-6 luni se proceseaza.

Stiu si eu o persoana care a scapat de amenda, fara emiterea procesului verbal. Probabil picase sistemul.
    Mai stiu si alte persoane care n-au scapat.
    Last edited by mr.K; 14 February 2017, 09:20.

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    Pe chitanta de la rovigneta zice s-o pastrezi un an. D-aia am zis. O data am platit o amenda pe loc la agent. Mi-a dat chitanta. Dupa mai mult de 6 luni, cand am vrut sa platesc impozitul apaream cu amenda neplatita. Bine ca am pastrat chitanta si pv-ul.

Leave a comment:

• gabrielg67
    replied
    Da, dar agentul putea sa constate si ca plata a fost efectuata ulterior comiterii contraventiei - data inregistrarii, chiar si eronate, a numarului de inmatriculare. Bineinteles ca eu nu pot dacat sa ma bucur de omisiunea lor.
    Fanez, daca in 6 luni nu vine amenda, aceasta se prescrie. Cred ca este valabil pentru orice amenda de circulatie trimisa prin posta.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Posibil ca numărul de înmatriculare sa fi fost detectat eronat, iar în urma corecției acestuia de către agentul constatator se regăsește o plată efectuată.

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    Daca a trecut un an, nu-ti mai vine amenda. Daca n-a trecut un an, mai asteapta.

Leave a comment:

• gabrielg67
    replied
    Ba pot fi sanse. Mici, dar sunt!
    Anul trecut, in februarie, am facut un drum Buc.-Ploiesti (dus pe A3 si intors pe DN1) si dupa 6 luni am primit amenda. M-a prins camera de pe autostrada. In februarie, acelasi drum dar, dus-intors pe DN1. Nu am mai primit amenda. Abia in martie mi-am dat seama ca am rovigneta expirata din ianuarie si am reinoit-o. Ce explicatie ar fi ca am fost iertat a doua oara? Poate careva de la CNADNR a vazut ca sunt baiat "salon" si ca de 8 ani incoace, an de an, imi cumpar rovigneta si atunci merit putina clementa? Poate au aflat ca stateam prost cu banii si ca o singura amenda imi este de ajuns? Sau poate camerele de pe DN1 nu inregistreaza?

Leave a comment:

• mr.K
    replied
    Nu, nu sunt sanse.
    Daca ai circulat cu un autoturism, amenda e 250-500 lei, platesti jumatate din minimum, adica 125 lei in 48 ore.
    Last edited by mr.K; 13 February 2017, 15:47.

Leave a comment:

• marian2dor
    replied
    Am fost de la Ploiesi la Bucuresti pe A3 si m-am intors pe DN1. Aveam rovinieta expirata.
    Am circulat noaptea. Exista vreo sansa sa nu fi fost vazut de camera?
    Cat este amenda in 2017?

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google