Raspuns RAR Privind Foliile Pe Geamuri, Becurile Xenon Si Schimbarea Culorii Autoturi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • te faci cu intelegi
    ma refer la tuareguri, la berlinele si mcv-urile politiei. eu am vazut destule cu folii destul de negre pe fata
    Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

    Comment


    • Nu prea am vazut( scuze pentru asta) masini ale MAI, care sa aiba folii negre pe fata, cum spui tu; oricum exemplul meu de mai sus nu te satisface? Alea nu sunt tot masini ale MAI, la care faceai referire ?
      Daca pui si niste poze, esti mai convingator.
      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

      Comment


      • Originally posted by dan.gutu View Post
        Nu exista asa ceva,sau avea facute geamurile la comanda cu folie heliomata.Cel putin in Europa legea este la fel ca la noi in ce priveste transparenta geamurilor,in unele tari este chiar mai drastica.Dute in Elvetia cu folie taciune pe spate si vezi cum ramai fara masina,de fata nici numai vorbim.Masinile care vin din fabrica cu geamurile spate colorate,au transparenta 50% si nu este folie,care in timp se decoloreaza,sticla este colorata.Folia heliomata,doar cand este soare are opacitate 75%,pe timp noros 50% si noaptea 25%.Este foarte scumpa,eu nu am gasit nici un importator la noi.
        ba exista. citeste pe link-ul postat de mine de pe forumul politistilor. nu te arunca in afirmatii.

        "Totuși e bine să știți că mulți producători de autovehicule, oferă ca opțiune geamuri geamurile laterale spate și luneta cu 65% absorbtie a luminii, sub diferite denumiri (de exemplu la VW Audi, Skoda Seat, această opțiune se numește „Privacy Glass”), iar aceste geamuri ce vin așa din fabrică sunt perfect legale și sunt omologate de RAR odată cu omologarea modelului respectiv. Dar eu nu am văzut vreun producător care să monteze astfel de geamuri la portierele din față, respectiv în câmpul de vizibilitate principal."


        După cum bine cunoașteți, există foarte multe autoturisme ce au aplicată folie de protecție (care poate fi pt o protecție solară sau antiefracție). Apare o problemă în cazul foliilor solare, întrucât în codul rutier este stipulat faptul că aplicarea unor astfel de folii pe geamuri, care restrâng ...


        @Iancumic. sunt destule masini MAI cu folii in bucuresti.

        Comment


        • Va tot aruncati cu parerile voastre "avizate", dar nici unul n-ar pune mana sa citeasca si sa INTELEAGA legea care reglementeaza treburile astea
          _
          B 48 C U P - Ligheanul Agitat

          sigpic

          Comment


          • o trimitere spre respectiva lege se poate ?
            Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

            Comment


            • Nu am timpul necesar sa stau sa caut. Internetul e mare, motoarele de cautare sunt pornite, asa ca ... La treaba.

              Pe mine, cand m-a interesat, site-ul RAR m-a lamurit.

              Am acum folie omologata pe fata la Duster (anti UV, nu se observa ca e folie, ca nu e tuciurie, dar protejeaza interiorul de caldura excesiva), am anvelope mari trecute in talon si carte, etc.
              _
              B 48 C U P - Ligheanul Agitat

              sigpic

              Comment


              • Originally posted by dsign View Post
                Va tot aruncati cu parerile voastre "avizate", dar nici unul n-ar pune mana sa citeasca si sa INTELEAGA legea care reglementeaza treburile astea
                ala e un forum numai pentru politie, inclusiv pt cei de la circulatie, si cred ca sunt destul de avizati. si e logic ca legea sa nu prea aiba nimic de spus daca masina iese din fabrica asa. mai ales fiind vorba de masini facute in comunitatea europeana unde legile sunt cam aceleasi si unde ii poti da in judecata pentru discriminare. au mai incercat ei faza cu taxele pentru masinile de import si UE a luat foc de au inceput sa taxeze si loganul.

                Comment


                • Legea 195 / 2002 republicata

                  Art.102. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
                  .................................................. ..........................................
                  35. aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor, pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale, cu excepţia celor omologate şi/sau certificate de către autoritatea competentă şi care sunt marcate corespunzător;
                  Zilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii

                  Comment


                  • da. si dupa cum spuneau pe forum, inteleg ca nu exista nicio folie omologata pentru laterale fata.. poate doar cea transparenta de care se vorbeste dar care nu opreste si infrarosii, cele care sunt mai vinovate decat UV de arsuri de piele si incalzirea habitaclului.

                    Comment


                    • acu intrebare ,daca iei 2 bucati de folie cu transparenta 70% si le pui una peste alta ajungi la transparenta 30% ?sau la ce transparenta ? Am vazut folie cu transparenta 84% pentru fata iar daca geamul e un pic negru din fabrica,stai linistit ca nu ajunge la 70%,abia dupa ce ii pui folie.D-asta nu e bine ca militianu sa ia taloane fara cel de la RAR cu el si fara un ***** de ala de masoara transparenta geamului,pun pariu ca nu exista vreun politist care sa aibe asa ceva.
                      Plus ala unde pui folia iti masoara tarnsparenta si automat stie ce folie sa puna pe fata ca sa te incadrezi in limitele legale.
                      Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

                      Comment


                      • ideea era alta si n-ai prins-o RAR-ul n-a omologat inca niciun fel de folie, cu nicio transparenta pentru lateralele fata.

                        Comment


                        • Cu alte cuvinte, pentru a îndeplini condițiile legale, nicio mașină nu poate avea aplicată folie de culoare închisă pe parbriz și pe geamurile de la portierele din față. Nu există omologare pentru foliile vizibile aplicate pe geamurile laterale față (legea spune că se pot aplica și pe geamurile din față, dar gradul de transparență admis este foarte mare, astfel încât la o folie care să respecte condițiile legale, este aproape invizibilă diferența față de un geam normal)
                          unde scrie ca nu exista omolgata pt fata?
                          eu am vaz cu transparenta 84-87% cu timbru etc montata pe fata.
                          Last edited by Cristi_Xp; 9 March 2012, 17:16.
                          Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

                          Comment


                          • "Nu există omologare pentru foliile vizibile aplicate pe geamurile laterale față (legea spune că se pot aplica și pe geamurile din față, dar gradul de transparență admis este foarte mare, astfel încât la o folie care să respecte condițiile legale, este aproape invizibilă diferența față de un geam normal)
                            Așa că:
                            Orice mașină pe care o opriți în trafic și care are aplicate folii colorate pe geamurile de la portierele din față, încalcă legea."

                            Comment


                            • tu ai citit sau nu cuvantul... vizibile ? foliile vizibile... si continuarea de dupa el ...
                              legea spune că se pot aplica și pe geamurile din față, dar gradul de transparență admis este foarte mare, astfel încât la o folie care să respecte condițiile legale, este aproape invizibilă diferența față de un geam normal
                              Last edited by Cristi_Xp; 9 March 2012, 17:31.
                              Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.

                              Comment


                              • pai da, dar autorizatii iti spun ca ai voie transparenta 70%. si aia numai invizibila nu e. nici n-am vazut folie invizibila. normal ca n-am vazut-o
                                Este posibil ca acest domeniu să fie de vânzare!

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google