Demontare pompa benzina 1.4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• huffy
    replied
    Originally posted by marius.tt View Post
    maine ma apuc si eu de curatat ansamblu pompa ,nu am nici o scula de asta cu care va laudati voi , am sa incerc cu surubenlita,..........am sa revin cu poze nu cum se lauda alti ca au confectionat scula cu care se desface capacul si nu pun si ei poze
    BRAVO URS esti tare , ia-i spart pe toti
    Nimeni nu se lauda cu nici o scula.Fiecare a incercat la rindul lui sa desfaca pompa,iar cei care au gasit o solutie mai buna,au postat aici pe forum doar pentru a ajuta si pe altii.
    Daca incerci sa desfaci acea piulita cu surubelnita pe frigul asta,in mod sigur o sa rupi cel putin o parte din urechiusele piulitei,daca nu pe toate.Atentie foarte mare,ca plasticul acela este foarte casant.
    Daca reusesti sa o desfaci,cind o montezi la loc,sa dai cu vaselina pe ea(pe filet).
    Succes!

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Daca spargi piulita de etansare si fixare,n-are rost sa mai pui si poze.

Leave a comment:

• marius.tt
    replied
    maine ma apuc si eu de curatat ansamblu pompa ,nu am nici o scula de asta cu care va laudati voi , am sa incerc cu surubenlita,..........am sa revin cu poze nu cum se lauda alti ca au confectionat scula cu care se desface capacul si nu pun si ei poze
    BRAVO URS esti tare , ia-i spart pe toti

Leave a comment:

• gaboru4all
    replied
    S-a rezolvat problema.nu avea nici o legatura cu pompa.era catalizatorul infundat.Apropo de desfacut piulita care tine pompa de benzina,eu am batut cu o surubeltina in ea si am reusit sa o desfac,dar mare grija sa nu spargeti piulita daca incercati varianta asta!

Leave a comment:

• Cristi_Xp
    replied
    eu am folosit doar o platbanda indoita la capeti si am reusit sa dau jos capacul de la pompa .Oricum buna ideea cu gaurile alea pentru dinti, asa ai siguranta ca nu prea rupi niciunul

Leave a comment:

• huffy
    replied
    Spala totul foarte bine cu benzina curata si foloseste un compresor ca sa inlaturi toata mizeria ramasa.Obligatoriu sufli pe toate orificiile,dupa care asamblezi la loc.Poate ai bafta si scapi cu o curatire.Daca nu...alta pompa(motorasul din ea).

Leave a comment:

• gaboru4all
    replied
    Salutare tuturor.Nu sunt sigur ca am postat la subiectul potrivit dar poate aveti totusi o idee.De ceva timp motorul nu mai trage dupa 3000-3200 de ture,practic se taie benzina,si nici nu mai are viata in el,merge cam in "suturi",iar daca o accelerez pe loc urca doar pana la 4000 de ture.Am desfacut astazi pompa de benzina,am dezasamblat tot ansamblul pompei de benzina si surpriza...din corpul ala alb la care se conecteaza pompa curgea numai noroi.acum ce ma sfatuiti ,sa spal totul si sa le montez la loc sau sa schimb si pompa?

Leave a comment:

• huffy
    replied
    Cheia asta,chiar daca o arunci din avion catre masina se centreaza bine pe piulita la pompa.Partea foarte buna la ea,este ca poti sa desfaci cu ea si piulitele care au majoritatea urechilor rupte,pentru ca sint suficiente cioturile care ramin,ca sa prinda bine.
    In momentul in care inventez o cheie,care sa faca treaba singura si eu sa stau sa ma uit,sa fi sigur ca o patentez si o bag la productie in masa.Pina atunci folosim mintea si miinile,ca altfel nu ies banutii.

Leave a comment:

• Urs
    replied
    Jos palaria. Extraordinar de buna inventia. La cheia mea cu picioare, daca n-o centrez bine, mai sare cate-un picior si-mi belesc degetele. La asta tip inel, alta viata. Patenteaza repejor inventia pana nu ti-o ia altul inainte. Felicitari.

Leave a comment:

• huffy
    replied
    Nu ai nici o sansa sa o desfaci cu mina.E din plastic si de multe ori la demontare are un pocnet scurt de zici ca se rupe.De fapt se "lipeste" de rezevor.De aceea se pune vaselina pe filetul piulitei cind se monteaza la loc.
    Am avut vreo 4-5 modele de chei pentru desfacut pompa,dar asta le bate pe toate,inclusiv pe cele folosite in reprezentante .
    Cea folosita de ei,pride din 3 puncte si seamana cu cea de filtre de ulei,iar cea facuta de mine,prinde de toate aripioarele,adica 12 puncte.
    Attached Files

Leave a comment:

• user2000
    replied
    piulita aia e din plastic ? nu merge desfacuta cu mana ? sau trebuie sa ma chinui sa-mi fac una :|

Leave a comment:

• huffy
    replied
    Cheie pentru pompe

Asa arata cea mai buna cheie pentru piulita de la pompa.Siguranta totala la desfacere si stringere,datorita faptului ca prinde de toate aripioarele piulitei.
    La stringere e recomandat sa se puna niste vaselina pe interiorul piulitei de plastic.
    Diametrul interior al tevii din care a fost facuta este de 147-148 mm.Inaltimea este de 45 mm,asa ca poate fi folosita si la MCV,care are decalata gura de acces fata de pompa.
    Asa se face din "rahat" un bici care mai si pocneste
    Daca are cinevo o solutie mai buna si mai sigura...asteptam.
    Attached Files

Leave a comment:

• Cristi_Xp
    replied
    Originally posted by marius.tt View Post
    se gaseste de cumparat regulstorul de presiune? ca eu vreau sa-l schimb
    am eu unul de Clio RS la 100 lei daca te intereseaza si pompa de Clio RS - 200 lei . La mine nu s-a rezolvat problema am schimbat tot ansamblul inclusiv pompa, deci nu era din regulator buba .Eu am cautat codul meu de regulator si am gasit de cumparat pe la 200-250 lei ...

Originally posted by cristimar View Post
    si ce cod are?
    am doar codul de Clio RS daca te ajuta cu ceva . Pompa de logan nu am desfacut si vad ca cine a desfacut nu a pus poza cu codul .
    Din cate stiu si ala de logan e tot de 3.5 bar , deci nu e diferenta intre ele , poate doar ca asta e mai cu simt de raspundere .
    Attached Files
    Last edited by Cristi_Xp; 1 November 2011, 14:46.

Leave a comment:

• cristimar
    replied
    si ce cod are?

Leave a comment:

• marius.tt
    replied
    se gaseste de cumparat regulstorul de presiune? ca eu vreau sa-l schimb

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF