Cum se pot fixa spoilerele mai bine de caroserie?
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
eu am facut exact cum a facut cristi si cum a facut si mateo adica am prins bara de armatura prin autofiletante si am largit gaura de pe lateral tragand bara inspre masina...si nu mai am nici un luft intre bara si far
-
am si eu aceesi problema am dat bara fata jos am repozitionat-o cum trebuie toate la locul lor insa a ramas acelasi luft intre bara si far,acum care dintre ideile de la postul 18-109 sau 111 e mai buna s-a mai lasat la vreunul din voi de atunci?
Leave a comment:
-
Pentru gaura de langa tai clemele si largesti suruburile de pe aripa.
Asa am facut eu pentru lateral, se poate vedea in ultimele poze.
http://www.loganclub.ro/forum/showpo...&postcount=497
Sarbatori fericite !!!
Leave a comment:
-
bazandu-ma pe ideea lui valeriuciprian din postul #18, am filmat un tutorial pe aceasta tema
si din cauza ca nu mi-a iesit bine din prima incercare, uite aici cum am rezolvatLast edited by crististreulea; 21 May 2011, 22:03.
Leave a comment:
-
eu dintr-un mic accident am schimbat bara fata cu una din aceea de mcv si nu mai cadea deloc bine bagai mana pe langa ea si far...azi am desfacut lateralele si la gaura de la surubu care o prinde in aripa am dat alta in bara si am mai tras un pic de ea si a disparut acea crapatura...chestia aia din plastic care cica o tine prinsa de aripa ori erau rupte de cand mia puso ori leam rupt eu acum ca au cazut imediat cand am tras putin de ea...asa a fost la mine pentru ca se vedea ca nu e lasata doar ca nu cadea bine...acum sper ca mati inteles cand am zis ca am tras de ea mam referit spre roata masini pentru ca parea si un pic cutata si de aceea
Leave a comment:
-
Salutare! Revin cu un update in ceea ce priveste problema lufturilor la bara fata si bara spate. Dupa vizionarea filmuletului despre cum se demonteaza bara spate, vazand si cele cateva solutii abordate de alti colegi de pe forum am reusit remontarea barei spate si implicit reducerea distantei dintre caroserie si stopuri . Din pacate operatiunea am realizat-o pe inserat, in graba, si nu am reusit sa realizez si niste fotografii. In urmatoarele randuri va voi descrie pe scurt "operatiunea:
-pasul nr. 1:am identificat toate suruburile si elementele de fixare/sustinere a barei spate;
- pasul nr. 2: am demontat bara spate( aveti grija la lampa pentru numar) , am curatat noroiul si alte prostii care s-au depus in si deasupra pasajului rotilor;
-pasul nr.3: am inlocuit elementele (bradutii)din plastic care fixeaza suportii din plastic cu suruburi de 6 cu piulite autoblocante. Datorita faptului ca acesti suporti de plastic ce sustin bara spate nu se fixeaza de aceasta, nu va exista niciodata riscul la un impact mai puternic sa sa "duca tot spatele" . Aceste elemente nu sunt solidare , asadar bara va sari de pe suportii aia foarte usor.
- pasul nr.4: remontarea barei se face cu atentie ,sa nu zgariati vopseaua pe lateralul masinii; este de preferat intreaga operatiune sa se realizeze in doua(2) persoane;
- pasul nr. 5: se strang toate suruburile cu grija, incepand de la cele pozitionate in spate avand grija si la ghidajul acele de plastic sa intre complet in spatiul destinat pe buza aripii. Din ce am constatat eu, acel ghidaj din plastic se rupe usor (nu am patit-o totusi)
Veti constata dupa ce veti realiza aceasta operatiune ca bara este fixa iar spatiul dintre bara si stopuri s-a micsorat considerabil sau a disparut complet. Rezultatul depinde de urmatorul aspect: sa nu fi suferit masina un impact mai dur care sa-i fi afectat armatura sau elementele de fixare ale barii.
Sper ca v-am fost de ajutor, spor la treaba!
Leave a comment:
-
Salutare tuturor. Masina este din 2008 si aceleasi probleme le-am sesizat si la mine. Bara fata si bara spate s-au lasat foarte mult, efectiv se vede sistemul de prindere (la bara spate). Am fost in service, le-am demontat si montat la loc insa nici un efect. Sistemul de prindere e foarte "fragil" spun "mesterii" din service. Rog insistent pe cel/ cei ce a/au reusit sa dea de cap acestei probleme sa expuna cat mai pe larg solutia, cu poze, eventual video daca se poate. Week-endul acesta voi incerca solutia colegului TONEL pentru ridicarea si fixarea barei spate, sa vad daca prin prinderea cu surub si piulita se rezolva problema. Pentru bara fata, exista o alta solutie decat cea a lui VALERIUCIPRIAN ?
Multumesc anticipat!
Leave a comment:
-
De cand caut topicul asta.La mine nu e lasat asa de rau,doar putin,dar cred ca o sa aplic solutia lui @valeriuciprian.Bravo pentru idee!
Leave a comment:
-
Interesante propuneri. Eu am probleme la bara din fata, partea soferului. Am sa le incerc in wkendul care vine. Mersi de propunere!
Leave a comment:
-
verifica pozitia barilor la mine la my ride, la nevoie, dau detali celor interesati
Leave a comment:
-
Aceeasi pb cu asejarea spoilerelor pe caroserie nu ma putea ocolii dar in cazul meu s-a rezolvat
- pe fata am strans din suruburile originale si s-a asezat
- pe spate am apelat la ajutor "extern" in speta 2 suruburi suplimentare plus ca am inlocuit unul din plasticele de pe interior nu stiu cum sa-i spun cu un alt surub intrucat din cauza vibratiilor isi facuse un joc destul de drastic.
Efectul a fost unul destul de satisfacator.Similar si pe stanga. Atasez cateva fotografii intrucat o poza face cat 1000 de cuvinte.
Leave a comment:
-
Am un logan de 1 an PH2. Dupa ceva timp a inceput sa se lase bara spate si fata departandu-se de caroserie. Atunci nu am dat atentie, dar acum a inceput sa ma enerveze numai gandidu-ma. La bara fata nu m-am bagat. Mentionez ca nu am dat bara spate jos, dar la nevoie(cand se va mai lasa) o s-o fac. Atasez cateva poze cu ceea ce am facut eu pentru a ridica bara cat de cat.
1. Desfacut toate suruburile ( nu de tot).
2. Am tras de bara in directiile dorite(ridicat, lasata pe alocuri etc).
3. Strans suruburile.
4. Cam atat
Last edited by dominum; 25 June 2010, 12:12.
Leave a comment:
-
Dupa lupte seculare am gasit in sfarsit topicul asta. Observ de ceva vreme ca s-a accentuat fenomenul si este prezent atat la bara fata cat si la bara spate. Curiozitatea mea era - daca masina nu mai e in garantie, aia la reprezentanta pot sa faca ceva ?
- daca demontez barele si le pun la loc, o sa se imbunatateasca ceva sau e fix pix ? Cam cat dureaza sa demontez bara fata respectiv bara spate ? Ma rog, nu eu, cineva la un service.
PS - inainte am mai avut un Logan 1.4 Laureat si dupa 2.5 ani nu exista problema asta. De fiecare data cand vad cum arata ma enervez.Last edited by Shakar; 2 June 2010, 18:17.
Leave a comment:

Sarbatori fericite !!!!
Leave a comment: